- Telekom mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ctvagyok #316 üzenetére
Más megtette a kikapcsolást roottal, azt mondta teljesen jó a telefon, nem érzett nagy különbséget sebességben alap dolgoknál pl. böngészés ilyesmi, viszont az akku üzemidő jelentősen megnőtt.
Nekem a J5 sebessége teljesen megfelelt, viszont itt nagyobb a kijelző és QHD. Míg egy hd kijelzőnél egy frame 0,9 millió képpontból áll, a QHD-nál 3,7 millió képpontól, és gondolom itt a GPU-nek kell dolgoznia rendesen.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ctvagyok #314 üzenetére
Ja csak a procik itt 1,44 Gz-zen mennek, ott meg 1,2 Ghz-en. De én annyival nem érzem gyorsabbnak mint a J5-öt. És pl. itt van egy Sanpi 410-es Samu A5 összehasonlítása egy Snapi 801-es G3 -mal mindakettő lollipoop alatt: [link]
Azért megnéznék egy összehasonlítást, hogy mennyivel lassabb G4 négy magon és hat magon alapdolgokra. Az lenne a hiteles, ha másfélszeresére nőne mert ha így az akkuidő lehet inkább bevállalnám a 4 magot.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ctvagyok #310 üzenetére
Én azt tudom, hogy a G4-nél CPU-ban lekapcsolta 2 fő nagy magot az egyik fórumozó és az alap dolgok hangyányival lettek lassabbak de pl. a akku másfélszer tovább bírta. Úgyhogy hiába pörög a CPU maxon igazán a mindennapi használat során annyira ezt gyorsaságban nem annyira mérvadó, és akkutakarékosság miatt jobb lenne a kevesebb proci és annak a frekvenciáját szabályozgatni .
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ctvagyok #307 üzenetére
De pl. a görgetés a böngészőben mobilnál azért gördülékenyebb lesz, pl. egy csomó mozgó tartalaom stb.
Akkor ezek szerint tök mindegy hogy egy GPU HD, Full HD, vagy QHD kijelzőt hajt meg csak a proci megy ilyenkor, a GPU nem dolgozik? De akkor ki kéne próbálni hogy pl. Samsung S7 proci mellé, mondjuk egy népszerű, de elég alapszintű Snapdragon 410-en lévő Adreno 306-os GPU-t beletennénk, milyen lenne a böngészési élmény? Szerinted te nem vennéd észre a különbséget?
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ctvagyok #301 üzenetére
Mert pl. egy telefonnál számítógépnél a kettő együtt adja ki az élményt, a fluidságot, azt hogy mennyire használható a gép, telefon.
Önmagában a CPU-t sem tudnád semmire sem használni, és a GPU-t sem, és itt azért a telefonokban ezek nagyon integrálva vannak és a CPU-GPU integráltság, összhang is fontos. Valószínűleg azért egy 6S plus egy jóval gyengébb GPU-val jóval döcögősebb lenne, legalábbis nem lenne olyan sima áttűnésekél, animációknál hiába ugyanaz a proci.Create: ezzel egyetértünk, és valamit tud az apple, bár egy jó kétmagos Intel i3 proci a játékok többségénél elég, max multiplayerbe kell az i5, de ott is elmegy a játékok többsége i3-mal full HD-be nem teljes részletgazdagásgban megy minden. És hol vannak az asztali gépes játékokhoz a mobilos játékok részletességben, bonyolultságban? Szerintem a doridos oldalon a 8 mag inkább marketing duma, és akkutakarékosság miatt van, bár nem értem teljesen miért jobb ez mint magokat leszabályozni. Igazán 4 magnak bőven elégnek kéne lenni mindenre. Sokan kapcsolgatják le 4 magosra a fórumon pl. a Snapi procikat, azt mondják nagy teljesítmény, gyorsaságban különbség nincsen, hangyányi talán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- EAFC 25
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest