Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
kowk
tag
minek: mert munkahelyre business phone kell, csajozni luxury, zenet hallgatni meg... walkman. gondolj bele milyen jo lenne harom helyett egyel rohangalni.
memkartya: erre probaltam ravezetni a kedves kozonseget, ez ELVI kerdes! gondolom azzal mindketten tisztaban vagyunk, h semmibe sem kerulne elmenni a tescoba es venni egy akarmilyen microsd-t. azonban nekem perpill NEM volt idom elmenni a tescoba, igy NEM tudtam bele memoriakartyat rakni igy NEM mukodott se a gps se a zenelejatszo. a belso memoriat meg mass storagekent sem latja, oda meg toltogessek fel infran vagy btoothon lol?
egyebkent kinomban elkezdtem telefonokat bontogatni es felfigyeltem arra az erdekessegre, hogy az N70 es az N73 doboza teljesen megegyezik azt leszamitva, hogy az N73 dobozaban hianyzik a pici bemelyitett hely a memoriakartyanak, gondolom ott is lesporoltak. (meg eleve, miert rsMMC az egyik, miert miniSD a masik es miert microSD a harmadik? dogoljenek meg!) -
s7ry
tag
Vett valaki a telójához már 4GB-s kártyát? Érdekelne, hogy lelassult-e tőle a teló!
-
kowk
tag
pedig mennyire jol jott volna ott a helyszinen egy 64-es kartya.. egyebkent egy 64megas es egy 512 megas kartya gyartasi koltsege erosen gyanitom kb egyezhet a mai NAND arak mellett.
ez nem kapzsisag, ez agyatlansag, tornem le kezetlabat annak az secondhand oltonyos kozepvezetonek aki ezt kitalalta. ekkora presztizsveszteseget
-
Jadro
veterán
Értem én ezt a taktikát hogy inkább nem adnak semmilyen kártyát, mert egy 64-es azért elég gáz. De egy ilyen kategóriában simán mellétehetnének legalább egy 256-os kártyát. Nem olyan nagy pénz az már manapság.
-
S e t h
nagyúr
Ugyan már, azon ne vitatkozzatok mert kapzsi a nokia

-
Gergi
senior tag
'' valoban nem kifelyezetten zenetelo, csak ha lefele huzom a slideot ott vannak a control gombok, meg a jo minosegu stereo fules is gyanus picit. a stereo hangfalakat nem is emlitve''
A zenetelót nem arra értettem, hogy milyen feature-ket tud a teló, hanem arra, hogy milyen kategóriába sorolja a gyártója (pl Walkman, Music Edition stb.)
Ha megnézzük az általad említett SE W880i telót, ami a Walkman kategóriába tartozik, nincs sztereo hangszórója (az a mono hangkeltő is elég fazékhangon szól a teló vékonysága miatt), nincsennek külön control gombjai (csak a joy van átalakítva), mégis zeneteló.
Az N95 tudja mindazt amit leírtál, bár a jó minőségű sztereo füles kijelentéssel én vitatkozék, mert szerintem ultragagyi a minősége (legalább is egy HPM-70-es füles után) és mégse Music Edition.
''azt hiszem a fentieket figyelembe veve teljesen nyugodtan kijelenthetjuk hogy a telefon szolgaltatasainak erdemi kihasznalasahoz SZUKSEGES egy memoriakartya.''
Ebben vitathatatlanul igazad van!
-
kowk
tag
api, magadnal vagy? valoban nem kifelyezetten zenetelo, csak ha lefele huzom a slideot ott vannak a control gombok, meg a jo minosegu stereo fules is gyanus picit. a stereo hangfalakat nem is emlitve

arrol nem is beszelve, hogy valoszinuleg az 5mpixeles fenykepek tarolasara is kivaloan alkalmas a belso 128m! a GPS-hez meg minek terkep? jol mutat az a foldgomb tavolrol is.
azt hiszem a fentieket figyelembe veve teljesen nyugodtan kijelenthetjuk hogy a telefon szolgaltatasainak erdemi kihasznalasahoz SZUKSEGES egy memoriakartya.
szerk: kifejezetten elipszilonnal
igen, balnamergas ipari paraszt vagyok lol
[Szerkesztve] -
Gergi
senior tag
Abban tényleg igazad van, hogy adhattak volna hozzá memokarit ennyi pénzért.

De ha megnézed a telógyártókat akkor csak az úgynevezetett zenetelókhoz adnak normális méretű memokarit a zenék miatt. Mivel ez a teló nem kifejezetten zeneteló, ezért nem is adnának hozzá normális méretű memokarit. Itt inkább a GPS-en és a térképeken lenne a hangsúly és ha adott volna a Nokia memokarit hozzá akkor az valszeg vmi kisebb méretű lett volna (pl 512 MB), mondván még arra is ráfér pár ország térképe. Ha viszont filmet is néznél rajta és zenét is hallgatnál, akkor kénytelen lennél eladni a gyárit (amin természetesen buknál) és venni egy nagyobb kapacitásút.
[Szerkesztve] -
kowk
tag
azert azt te is erzed, hogy ez nagyon gyenge es elfogult erv volt, nem? ember, 200 ezer forint, ez egy atlag ember ket havi fizetese! veszel egy E mergat es nincs hozza kormany, de bocs megveheted ocsoert a pappasnal? na ne rohogtess mar! marad e61/sirocco + w880, amit kivaloan ki tudott volna potolni ez a telefon, ha nem ment volna el a kedvem tole.

-
Gergi
senior tag
-
Bdanyy
addikt
Smartmovie telepítése előtt a dátumot állítsátok márciusra,úgy menni fog!
Milyen átalakító kell?
Mert ősrégi tvink és videóink vannak,és egyiken sincsen scart vagy 3 szines cucc,csak antenna bemenet,illetve az egyik videón van 4 darab izé amibőpől 2 fehér a másik kettő meg nemtom miylen,de oda is hiába dugdostam be a kábelét,nem működött
-
kowk
tag
remek, akkor [moderálva] a nokia. egy 200k-s telefonba [moderálva] belerakni egy 4k anyagkoltsegu kartyat?! cserebe megvehetem a markaboltban 22k-ert a 2gigas kartyat, ami speedshopban 6k, bar ezt gondolom paran mar elsirtak feljebb. nagyon nagy surgosseggel megy vissza a dobozba.
-
Gergi
senior tag
Pedig így van! Ha kicsit visszaolvasnál akkor észrevetted volna, hogy már párszor leírták, hogy csak az ázsiai piacra szánt N95-höz adnak memokarit. A térképek használatához tényleg kell a microSD mivel rögtön arra szedi le a térképletöltő progi a térképeket.

Egyébként ajánlom figyelmedbe az #1977-es hozzászólást!
[Szerkesztve] -
Gergi
senior tag
A GPS szerintem egész jó, bár nem éri el egy külső Sirf Star 3-as GPS gyorsaságát és pontosságát. Természetesen van TV kimenet a telón, ami minden PAL és NTSC szabványú TV-vel működik (én egy régebbi 72cm-es Sony TV-n próbáltam ki) és semmilyen átalakítót nem kell venni hozzá, hacsak nincs az adott TV-nek RCA bemenete.

-
kowk
tag
sracok, bocs ha mar volt, de az normalis, hogy van nalam 2db N95 es egyikhez sincs memoriakartya? igy ugye gpshez terkep se.
a nokiasok azt mondjak, h meg kell venni extraban a microsd-t es a telefon letolti ra a terkepet, de ezt en nem hiszem el. valakinek valami info? a terkepet leszarom, de zenet szivesen hallgatnek. -
S e t h
nagyúr
Mivel én a frissítés előtt vettem pár nappal így nem nagyon tudok eltérésekről nyilatkozni.A multimédia gomb gyorsabb lett, előtte lassabban reagált, a bluetoothnál volt nálam korábban pár fagyás, eddig ez nem jelentkezett.
A képek minőségével elégedett vagyok, nem tudom történt e változás és az milyen irányú mert pár képet készítettem a frissítés előtt és azóta többet.
Állítólag a videó minősége és rendelkezésre állása is gyorsult de nem tudom megerősíteni mivel azzal sem foglalkoztam nagyon korábban.
A rendszer stabil de előtte sem volt fagyásom.
A mi zavar ,hogy pl a smartmovie programot abszolút mértékben nem tudom telepíteni de ez egy másik történet.
-
AMD Power
titán
Na mik a vélemények az új szoftról? Tapasztalatok?
-
Gergi
senior tag
Szia!
Hát legelőször is szükséged lesz egy microSD memokarira a telóhoz, mivel ide fogja majd letölteni a térképletöltő progi a térképeket. Ha megvan a memokarid, akkor elindítod a telón a Térképek nevű progit és az megcsinálja a microSD-re a neki szükséges fájlszerkezetet. Azután ha már felraktad a legújabb Nokia PC Suite-ot, akkor emellé még le kell tölteni a PC MapLoader-t is. Ezen a linken fenn van mind2ből a legújabb: [link] Ezután a telódat csatlakoztatod a géphez a kapott USB kábel segítségével.
Ha ez is megvan akkor elindítod a MapLoader-t és kiválasztod melyik térképek kellenek neked, rányomsz a downloadra és ha lejött akkor lehet használni.
-
Kojak
aktív tag
Sziasztok!
Biztos volt már ilyen kérdés,de azért remélem h válaszoltok.
Mi kell ahhoz h tudjam használni a GPS-t?Teljesen új a telefon,semmi nincs még rajta.
Előre is köszi! -
S e t h
nagyúr
Első három kép esetében a sorrend
-hard
-normal
-soft
második három esetében
-normal
-hard
-soft
[link]
[Szerkesztve] -
Remittenda
aktív tag
Ha volt már, akkor sorry.
[link] -
Balage^
tag
Lőttem viszonylag sötét helyen az új softtal képet. Szerintem egész türhető.
Kézileg állítottam a fényérzékenységet a legjobbtól 1-el lejjebb.
[link] -
Bdanyy
addikt
-
AMD Power
titán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Pedig eddig amit láttam az új szoftval képeket szinte mindegyik ''jó'' volt. Nem értem. Lehet ,hogy azok a képek kamuk voltak??

-
S e t h
nagyúr
-
Remittenda
aktív tag
válasz
Atombalu
üzenetére
![[kép] [kép]](http://pdamania.hu/images/cikk/Hasonl1.jpg)
Nekem nem is esett le - még élőben nem volt időm megnézni - eddig, hogy ilyen kellemes méretei vannak!
Valahogy a leírt mm-k nem adják vissza nekem olyan jól a méret érzetét.
Amúgy itt a teszt is a képhez[link]
Atombalu:
Bíztató, hogy már a garis árak is ilyen szépen esnek!
-
Atombalu
senior tag
válasz
Remittenda
üzenetére
az biztos, h az utobbira 2 ev nokia gari, az elso az mar homalyosabb
-
Atombalu
senior tag
A tesco szele gyorsan eléri az N95-öt is már nagyon OCCSÓÓ

Gsmline: 146.000
Gsmdepo: 159.900
stb..
de a lényeg, h zuhan 
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nesztek. Mindegyik gépböl nagyjábol probáltam kihozni a maxot persze egy beállíthatatlan k750böl ezt nemlehet.
D80al kertröl nemcsináltam képet igyis alázás kategória.
[link]
k750/k800/N95/N73 vagy akármelyik mobil esélytelen akárcsak egy kiskompaktal szemben is. Nemhogy egy Canon 10Dvel szemben ami ha öregecske is de agyon alázza akármelyik új csuda kiskompaktot.
Persze nemcsoda csak egy közepesen jó obi a 10Dre annyi mint egy N95.
szerk: D80on egy 70-300VRvolt, ezért nemraktam rá a 17-50 2.8at.....
[Szerkesztve] -
Bdanyy
addikt
Köszi szépen

Photoshoppal vagy akármivel hozzá sem nyúltam,memóriakártyáról direktbe töltöttem fel.csinálok majd még képeket,mert lehet csak valamit elállitottam,és nem vettem észre,bár nem hiszem.makrohoz pl külön makro módba is léptem,de azzal is ilyen lett :/ -
Bdanyy
addikt
válasz
Remittenda
üzenetére
ok

akkor már csak a linkké tevést szúrtam el
-
Bdanyy
addikt
A fenébe,elrontottam a linkelést :/
Nálam megnyílnak rendesen
-
feketepeti
aktív tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Itt minden számítógépes utómunka, ugyanis csupa 1 és 0 a kiinduló adat... Csak nem mindegy, hogy milyen, meg hogyan matekolunk belőle.
Mellesleg vittek föl korrekciós tagot, tehát nem csak szoftveresen lehet korrigálni. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
feketepeti
üzenetére
Ahhoz hasonlithatod, mert a számítógépes utómunka nélkül egy használhatatlan vasdarab lenne az egész, hála egy kis tervezési pontatlanságnak.

-
Remittenda
aktív tag
Köszönöm, akkor a Canon EF 28-135mm f3.5-5.6 IS USM obival kérném.
Szépek a verebeid!
A szegénységi bizonyítvány készül, majd lefotózom N95-tel, K800i-vel és 10D-vel is.
Amúgy csak megleptek azok a képek, és elkenődtem tőlük egy kicsit, nem több.
Néha a fene se ért téged, egyszer olyan vagy mint a lópokróc, majd utána rögtön modod, hogy még képet is küldesz.

Lényeg, hogy peace és hajrá verebek!
[Szerkesztve] -
Bdanyy
addikt
Nekem ritka rosszak lettek a képek
Majd teszek fel.
Eddig oylan fél és másfél mega között mozgott a képméret,az új szofttal már fél és 2 és fél mega között. -
Peyke
csendes tag
Ha valaki nyom nekem egy linket ahova feltudnék tölteni 1-2 szép képet akkor megköszönném

-
Peyke
csendes tag
Szerintem az uj softal kellett volna kiadni a telót alapból! Amióta felraktam rá beton stabil és gyors lett a softwere! Szebb képet csinál bár nem sikerült eltüntetni az olajfesték efektet a ball alsó illetve felső sarokból! Makróban tökéletes képet csinál szerintem! Tájképben is szép csak hát olajfestmény a bal sarok
! Arra tökéletes h mindig nálam van azt ha leszeretnék fotózni valamit akkor katt
! Videó minősége szerintem baromi jó! Még tévére kirakva is élvezhető! Az új softal nem próbléma neki a 2gigás memkártyáról lejátszani egy 700megás filmet sem! Ha ki és be kapcsolom nem veszti el a simmel a kapcsolatot mint a régivel! Az aku naponta töltésre szorul az aktív felhasználóknak mint nekem is! A navi megfelel arra amire tervezték! T-mobilnál vettem és produkt kód átírás nélkül simán felment az új soft! Így már teljesen elégedett vagyok vele! 
-
creatoro
csendes tag
azt már tudjuk, hogy támogatja / támogatni fogja az n95 a 4GB-os kártykat, de vajon mit kezd majd a 8GB-ossal?
[link] -
Jadro
veterán
Gondoltam bekukkantok, de ez még legmerészebb várakozásaimat is felülmúlta. Itt tartunk hogy már a 10D-hez hasonlítunk?
na ne 
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Maga a váz ma már azért nincs 400-500e forint. 4 éve a megjelenésekor volt kb. ennyi, azóta már megjelent a kategóriájában két utódja is. De ez csak a váz. Egy komolyabb felszerelés (objektívek, vakuk, markolat stb.) simán átlépheti az 1 millió forintot.
A verebes képek pl. egy olyan objektívvel készültek amiből lehetne venni egy N95-öt - és ez még nem is a legjobb objektív ebben a ''méretben''.
s7ry hidd el egy 10D mögött elmarad az N95. Nem kicsit. Nagyon. De épeszü ember nem is várja el ennek ellenkezőjét. -
feketepeti
aktív tag
Nos igen...
Ezt már régebben is olvastam, de nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek.
Az a totális dilettantizmus, ahogyan ez a ''teszt'' készült, már-már felháborító és el sem tudom képzelni, hogy a freak miért rakta ki.
Egyszerűen művészet ilyen takony képeket készíteni egy tükörreflexes vázzal, ráadásul az 50 1.8 nem is egy rossz optika.
Persze nem 2.0 rekesznél, mert ott még tényleg taknyol.
Kb. olyan ez az iromány, mintha bebizonyítanánk, hogy a trabant faszább, mint egy Ferrari
-
s7ry
tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
az viszont már kemény

-
PowerBuldog
veterán
tényleg nagyon szép képeket csinál ez a 10D, csak azt nem értem, hogy egy ilyen típusú készelűket hogy hasonlíthatnak egy telefonhoz (elvégre ez mégsem egy 400-500K-s professzionális fényképező)

-
Balage^
tag
Nem tudom minek akarjátok átírni a product code-ot.
Nekem a T-Mobile-ost tegnap simán sikerült frissítenem. Mint láttátok képeket is raktam fel. 
Ha meg nagyon átakarod írni, vársz egy évet amíg lejár a gari, aztán akkor már tök mindegy.
A memória elfogyott hibával viszont még nem találkoztam, és a böngészővel is sikerült végre 8 megás mp3mat lehúznom próbaképpen weboldalról. Eddig letöltéskor mindig megállt valamiért. Lehet tele lett a cache, vagy passz. Mindenestre most már hiba nélkül ment több esetben is a letöltés. Viszont ha sikerül szétfagyasztanom a böngészőt ilyen 1-2 megás ol,dalakkal akjkor ha jól tapasztaltam elmegy a rezgés, és restart kell neki. Lehet a sim kártya cserével majd ez is megoldódik. A jelenlegi kb 3-4 éves.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Remittenda
üzenetére
Magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt ha ezek alapján a képek alapján ítélsz meg egy vázat. Arról nem is beszélve, hogy váz mellett elég nagy szerepe van a képalkotásban az obejektívnek. Lehet akár 1D vázad is ha egy ultragagyi objektív van rajta.
De majd rakok fel neked teljes mérerü képeket 10D-vel, csak mondd meg milyen objektívet tegyek rá ezek közül: [link] - és ezzel majd menjünk át valamelyik fotós témába inkább, pl. digitális fényképeim.
Aztán próbáljatok majd meg mobillal pl. ilyen képeket lőni [link] [link] [link] [link] stb. stb. -
Pompi
nagyúr
válasz
Remittenda
üzenetére
Nem tudok érdemben válaszolni erre a garancia dologra. Egyébként a frissítés után a product code visszaírható az eredetire akár. Akkor lehet gond, ha átírt pc-vel nemsikerül valamiért a frissítés és a szervízhez kell fordulni, de nemtudom ott mennyire foglalkoznak ezzel, olvasgatok pár fórumot és még nem volt ilyenre precedens, addig pedig a sötétben tapogatózunk.
-
Remittenda
aktív tag
Eddig gondolkodtam, hogy lecserélem a 50E-met egy 300D-re kb., de ha még egy 10D is csak ennyit tud?! Azért remélem, hogy egy ügyes fotóssal többre megy a gép. Egyszerűen olyan, mintha nem lenne éles semmi a képen. Ami meg mégis, az pedig minden, csak nem természetes....
Át tudnál küldeni esetleg egy-két olyan fotót email-ben amit a 10D-vel csináltál? Persze csak ha van időd rá. 
[Szerkesztve] -
Remittenda
aktív tag
Jól gondolom, hogy a product code átírásával a garancia is ugrik?
Azt hiszem egy újabb érv a független telók mellett. Igaz, hogy a szolgáltatós telók jóval olcsóbbak, de ha nem jönnek ki rá a szoftok amikkel működnének... Természetesen ha időközben a szolgáltatók belehúztak, sorry. 
-
Pompi
nagyúr
válasz
Remittenda
üzenetére
Nekem 10D-m van. Nem ennyit tud.
-
Remittenda
aktív tag
Hát nem tudom pontosan miként készültek a képek, de valószínüleg a CANON sem innen veszi majd a prospektus fotóit.
Nem hiszem el, hogy az EOS 10D ennyit tudna, hiszen ez a a típus elég közel áll már az 1D-hez ami a csúcs lenne, vagy mi... Amit viszont itt fotóztak velük az...nulla... Nekem egy EOS 50E-m van, 35mm-es és bár nem vagyok egy zseni, de ennél picit szebbeket lehet vele csinálni. Jó, hogy az nem digi, de akkor is. Remélem tényleg nem ennyit tud a 10D. 
-
Pompi
nagyúr
A ''tesztelésből'' pedig egyszerüen süt a fotózás alapismereteinek abszolute hiánya.
Ahogy néztem az összes 10D-s kép 2-es rekesszel készült, a mobilos képek meg 3 fölöttiekkel. Namármost a 10D nagyobb méretü szenzora miatt nem lineáris a megfeleltetés, hanem ott sokkal jobban kijönnek a mélységélesség különbségek, vagyis ami a teleonon 3-as rekesz az a 10D szenzorán nem 3-nak, hanem legalább 5.6-nak ha nem többnek felel meg (a telefon szenzorméretének ismeretében talán ki lehetne számolni, de szvsz felesleges), de a 2 az édeskevés. A másik pedig, hogy akármilyen jó is egy objektív a legkisebb rekeszével nyújtja a legrosszabb teljesítményt.
Tehát ne lepődjünk meg, hogy van pár életlen kép, de mint ahogy az előbb is írtam ez nem a gép hibája, hanem a dilettáns kezelőjé aki beállította. (Pl. makrózni 2-es rekesszel... áhhh, nem is folytatom - ezt a ''tesztet'' megcsinálni fölösleges időpocsékolás volt így). -
Pompi
nagyúr
Mindenféle flame nélkül, azért az érdekes lenne ha bármelyik mobiltelefon megverne egy tükörreflexes digitális gépet, bármilyen körülmények között.
Az lehet - vagyis elképzelhető - hogy lehet vele rosszabb képet csinálni, de az nem a gép hanem sokkal inkább a kezelője hibája. -
s7ry
tag
[link]
N95 (11.0.026) vs Canon 10D vs N93
1-2 helyen még nyer is az N95 -
Peyke
csendes tag
erre gondolsz ? v 11.0.026
-
Peyke
csendes tag
erre gondolsz ? v 11.0.026
-
Peyke
csendes tag
Srácok leht én vagyok a hüje de én T-mobilnál vettem és ma simán lefrissitette a softot a teló! Semmi kódot nem írtam át ! Egyszerüen rádugtam a gépre megnéztem van e ujabb soft azt frisitette is !

-
Ck.
addikt
Semmi köze a product code átírásának ahhoz, hogy a kamera megmihálylott... Ez csak egy szerencsétlen, véletlen egybeesés, de egyben mókás is, hogy elhiszitek, hogy azért halt be.

-
Atombalu
senior tag
**csaba, pedig vodasat akartam

Új hozzászólás Aktív témák
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

igen, balnamergas ipari paraszt vagyok lol![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Valahogy a leírt mm-k nem adják vissza nekem olyan jól a méret érzetét.