- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
blueMerle #291 üzenetére
Vices dolog a szeretsz fotozni és ezt mobillal teszed.
Jellemzően aki szeret vmi, legyen az bor, kocsi... az jól látja a minőséget. Egy mai etalon Nokia N73/SE K800/750 képminőségben és gyak minden tekintetben egy katasztrofa fos még a legocskább 5éves kompaktokkal szemben is. -
AS
félisten
-
AS
félisten
Jo de nem 5 megapilben hanem 2 ben, és ezt már k800 d900 is tudja söt jobbat.
-
Ősember
őstag
sosem értettem mit lehet annyira komálni egy teleofnon hogy kiadj érte 150+k-t, viszont mentségére legyen mondva, hogy ''csucsmodell'' és szép a kijelzöje
-
Bdanyy
addikt
Ez a kép akkor is jó
[link] -
blueMerle
veterán
Soha nem szoktam videózni, mindig csak fotózok. Páromnak egy 6233-asa van, az 640x480-ban videóz, viszont szaggat. Akkor meg minek ekkora felbontás?
Azért vettem a K800-ast, mert valahányszor egy jó pillanatot el szerettem volna csípni igazán jó minöségben /naplemente, párom kivillanó bájai,.../ sosem volt nálam a fényképezögép, bezzeg a mobil mindig ott figyelt az oldalamon.
Gondoltam megvárom az N95-öst az 5 megapixel miatt, de nagyon jó hogy turelmetlen voltam, és megvettem a K800-ast. Egyébként 3 telefont használok, magáncélra a K800-at és egy Motorola C261-et, illetve uzleti célokra egy Nokia 9500-át, de azt kizárólag hétköznap munkaidöben tartom magamnál, utána azonnal kikapcs. Az autómban pedig ott van egy PNA a navigációra. Úgy gondolom, nekem igazán felesleges lenne az N95 -
AS
félisten
Itt a lényeg:
Samsugn D900 igaz 2 megapixels kép de vajon nokia n95 is képes ilyen képre?
[link] -
blueMerle
veterán
Egyáltalán nem értek a fotózáshoz, ennek ellenére szeretek fotózni. Magasról tojok bele hogy mi az ami trágya ebben, de egy biztos, hogy valami az. Köszönöm hogy
elmagyaráztad hogy miért ilyen sz@rok a fotók
A K800i-m laposra veri fotózás téren, nekem innentöl fogva nyugodt a lelkem, ugyanis nem tudtam várni az N95-re, így megvettem a K800i-t. És nagyon jól tettem
Biztos igazad van, nem is akarok okosabbnak látszani.Ha tévedtem azt közölheted velem NORMÁLIS hangnemben, nem pedig letépni a fejem csak azért, mert valamiben nem volt igazam
-
Bdanyy
addikt
Szerintem jók azok a pda telefonok,de nem nekem valóak,ennyi
Ha olyanra lenne szükségem,akkor én sem okosteló után néznék -
Bdanyy
addikt
válasz
BloodRay #276 üzenetére
Van pdam(szeretem
) de azóta nem akarok érintőkijelzős telefont.Kényelmes hogy ott vannak a gombok,és semmihez sem kell a kijelzőt tapogatni+nem kell annyira rá vigyázni.
PDA-nak jó az érintőkjelző,de telefonnak sose kell ezután,pedig régebben én is szerettem volna hogyha olyan lenne.
[Szerkesztve] -
BloodRay
veterán
-
Zoliboy
tag
ByB!
Értelek. Neked ez a véleményed, tisztában tartom. Nekem más. Tedd te is azt!
ui. Mindig is nokia-párti voltam. A nokia világvezető a mobiltelefonokban!!!
[Szerkesztve] -
Bdanyy
addikt
-
AS
félisten
Én is ugy vagyok vele hogy ugyan nem rosz ez a kamera de enyi pénzért ilyen reklámért jobbat kell tudnia!!
Az már milyen égés lesz a Samsugn u600 ami 10.9 mm csuszka megaláza majd mert ugy tünik....
2.6 collos kijelzö felbontása lehetne nagyobb és érintös jo tudom ez nem lehet ezel a Symbivel, de 2.6 collos kijelzön már jo ha van érintö képernyö. -
ByB
addikt
Félreértettél! Egy szóval se mondtam, hogy a egy 5Mp-s mobil kiváltana egy digitális fényképezőgépet!
Az viszont tény, hogy a Nokia 5Mp-s kategóriában még az élvezhető szintet sem üti meg... Sok 3Mp-s telefon veri a minőségét és ez hatalmas hiba ilyen marketing és ár mellett!
ui.: Nem cipelem magammal mindenhova a 350D-t és míg a W800i-vel sokat fotóztam, szerettem, addig a W850i leszoktatott róla... -
Bog
HÁZIGAZDA
A lencsevédő eléggé jól zár, nem volt zsíros. Természetesen nem zárom ki a lehetőségét, hogy az összes többi N95 csitti-fitti és remekbeszabott készülék, stabil is mint az atom, de alapvetően hullamindegy. Mert egy már volt, ami nem volt tökéltes. Nem volt bétás sem, ez eladásra készült darab normális IMEI-vel az első sorozatgyártásból. Ez teszteltük, ez ilyen volt. Szerintem pedig ne legyen ilyen, ha ennyibe kerül. Egy sem.
-
Athos07
senior tag
válasz
blueMerle #217 üzenetére
Itt már másodjára beszélsz zöldséget: nézz utána, hogy a kép mely tulajdonságai függnek az optika (amit te olyan gyakran szeretsz emlegetni - leginkább úgy tűnik, hogy divatból: ''ha optikát mondok okosabbnak látszom''), melyek az érzékelőtől és melyek a szofttól.
De segítek is:
- látványosal elmosódott képrészek - optika
- az egész kép lágysága - szoft
- az egész kép látványos pirospöttyössége, és lágysága - érzékelő-szoft
És mivel soksok flickr kép közül EGYEN SEM láttam az egész bal szélen jelent tesztben látott elmosódottságot igenis állítom, hogy ez a példány volt gányos, azt fel sem merem tételezni, hogy Bogék zsíros lencsével fényképeztek volna. -
ByB
addikt
Le a rózsaszín szemüveggel! ''The camera takes mostly wonderful photos.'' - talán nézd meg a fotókat, elképesztően rosszak az 5Mp + Carl Zeiss jelző mellett, perxe majd a szoft segít...
Sajnos a mostanában kijövő Nokiakat lenézve, a kiváló összeszerelés és pöpec slide mechanizmus is kétséges...
-
BloodRay
veterán
válasz
Dare2Live #206 üzenetére
Bocs, hogy csak most válaszolok!
Magyarországon leginkább használtan kapható SXG75 de online újonnan is vehetsz több helyen. Magyar teszt pl a Telecom magazinban volt róla azt hiszem(lehet a Connectben volt) még egy kb egy évvel ezelött. Abban le volt tesztelve tejesen a telefon.
Én személyesen még nem használtam ilyen telót élőben csak azért írtam mert mindenki majd összecsinálta magát a gyönyörűségtől, h milyen ügyes a Nokia, hogy GPS-es telefont is ki tudtak adni végre.
Mellesleg nem szeretem a Siemens-t mielött ezt fognák rám. -
(Kolombusz)
veterán
Te kolléga, megnézted a mobileburn-ön az N95-tel készített képeket?
Mert azok elég messze vannak a mostly wonderfultól.
Az N95 Slider-ről pedig az volt irva, hogy jobb, mint az N80-é.
Nokia has done a far better job with the slider mechanism on the N95 than it did on the N80. The slider in the N95 relies on a spring loaded mechanism instead of the friction based design used in the N80, which tended to slide open on its own. On top of that, the slider on the N95 moves in two directions, exposing the keypad when slid one way, and a series of 4 dedicated media playback keys when slid the other way. -
Bdanyy
addikt
Nekem volt 6280 om másodtelóként,és azt el lehetett vinni nokia szervízbe meghuzatni,mert lötyögött
-
kissbp
tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele,de én nem akarok pro képet csinálni. Én a laptopom képernyőjén is élvezhető képeket akarok csinálni és erre tökéletesen megfelelnek az N95, de még az N93i és i nélküli verzió képei is. Ennek a MP háborúnak sincs semmi értelme, inkább az optikát kellene nyomni. Ez a digikamerákra is igaz mert lassan a minőség rovására megy a dolog.
-
Zoliboy
tag
Egy kis idézet egy másik honlapról:
Jó hogy belinkeltétek az új tesztet a mobileburn oldalról! El kéne juttatni a Mobilarénásoknak... Összeszerelés: kiváló, slide: tökéletes és még valami :
''The camera takes mostly wonderful photos'' A mostly wonderful semmiképp se a zajos és homályos fotók jelzője... Valahogy a Mobileburn tesztje hitelesebbnek tünik. Talán nem egy bug-os ázsiai bétát kellett volna tesztelni az arénásoknak hanem megvárni míg ideér a really N95! És:
Na ennyit a lötyögö slide-ról: the N95's slider mechanism is wonderful. -
Zoliboy
tag
Sziasztok! Ebben a témában úgy látom nagyon elfogultak vagytok! (vagy irigyek.)
Szerintem aki megveszi ezt a telót (Kb.200eFt.) annak biztosan van egy nagyon király fényképező gépe is. Pl. nekem is van egy több 100eFT-os F-gépem és ha profi fotókat akarok csinálni akkor azt is magamhoz veszem. Ha meg csak úgy jön egy-két fotózható dolog arra meg ott van az N95!
Mindenki tudja, hogy egy profi f-gépet, semmilyen teló sem tud ''leverni'' !!! Üdv. -
joey04
titán
na ennél azért jobbat vártam...kiábrándultam a telóból.
eddig SE volt nálam a nyerő de k800 óta felejtősek.na mondom majd a nokia!hát nem jött be!
az SE-nek van még egy dobása(k850) de ahogy látom/olvasom az infókat nem nagy az esély...
lehet h a nevető 3. Samsung lesz a nyerő nálam??
[Szerkesztve] -
Bdanyy
addikt
Nagyobb kijelző
-
kissbp
tag
Az ára biztosan vonzóbb lesz pár hónap múlva,de az N93i-t stabilabnak érzem soft-osan, már csakha az elődre tekintünk is...Összeségében az N95 csak a GPS-szel több, azt az 1,8 MP +-t sehol nem vettem észre. A GPS értelmét meg megint nem nagyon látom, hisz ha tudom hol vagyok és hova akarok eljutni, akkor ott van az ingyenes smart2go, vagy az nem erre való???
-
kissbp
tag
Én csak azt az egyet nem tudom eldönnteni, hogy mindent egybevetve, ár-érték arányt is figyelembe véve melyk a jobb N95 v N93i???????
-
Ck.
addikt
válasz
blueMerle #217 üzenetére
Lehet, hogy Te sokat tesztelted, nekem viszont az említett 3 modell közül mindegyik VOLT, és alaposan kiismertem őket. A K800 szélsőséges körülmények/fényviszonyok között a Xenon-vaku miatt valóban jobban teljesít, ugyanakkor hiába lesz világosabb, színhűbb, kontrasztosabb kép, ha tele lesz zajjal, márpedig igencsak jellemző. Nem is beszélve arról, hogy este utcán, a szabadban nyugodtan ki lehet törölni a Xenon-vakuval...
Nappali körülmények között pedig az N73 ha hiszed, ha nem, jobban teljesít. Esetleg még a firmware-verziók közti eltérést tudom elképzelni...
Na de OFF vége, ha ezt az eszmecserét szeretnéd folytatni, akkor tegyük azt privátban, és/vagy K800, N73, ill. mobil fotós topicban.
Peace
Egyébként egy páran látom rinyáztok a hangrögzítő miatt, csak azt nem értem, hogy miért. Okostelefon révén, szabadon telepíthettek rá programokat, s ezáltal korlátok nélkül, szinte mindennel fel tudjátok vértezni a telótokat, amit gyárilag nem tud, vagy nem elég jól tudja, esetleg hiányoltok belőle. Pl. komplett DivX, XviD kódolású filmeket le lehet játszani, képes feliratot megjeleníteni, van korlátlan diktafon (pittyegés nékül!!!), bővített szótárak (ég és föld egy java-s és egy symbian-os szótár), képlopó progik, titkosító progik, stb. stb., nem sorolom tovább.
Félreértés ne essék, vannak hibái a telónak - nem is kevés, de a sw-s hiányosságokat általában külső programokkal lehet pótolni.
Az viszont, hogy puszta telefonként nem állja meg a helyét, az tényleg elég gáz, így nem szabadott volna kiadni. De emlékszem, annak idején az N70, N80 is úgy kezdte, hogy voltak furcsa dolgai a telefonálás során...
Remélhetőleg a fagyizásokat és a restartokat mihamarabb orvosolni fogják. -
Jadro
veterán
Nem, bocs az kimaradt. Én most csakis Bog tesztjére szorítkoztam. De egy teszt alapján pont a lötyögés az amit nem ítélek el. Asszony 6280-as készülékének a megvásárlásánál az első készüléket amit elénk toltak azonnal visszadobtuk. Mondtuk az eladónak hogy inkább próbáljunk egy másikat. Az még most, egy év használat után sem lötyög negyed annyira sem mint az, amit elsőre elénk tettek. Tehát ez egy tapasztalat számomra, ami nem igazán mérvadó. Persze azt érdemes figyelembevenni hogy az N95 egy 200 ezres készülék, a 6280 meg 100 alatti...
-
Dare2Live
félisten
MÉG pár. egyre fogynak és végül ökis átálnak. aki 3hó késésben van az -3hó profit. Bevállalod vagy piacra dobod? Naná piacra dobják. Majd késöbb jön az új már bugmentes FW.
Leadtek alaplapot btw még nemláttam VGAkariknál meg énmárcsak gyak referencia karikat látok.
Talán kicsavart a pldm. De ezt látom informatikában, ezt látom bejönni digi gépekhez, még a legelitebb DSLR kategoriába is és meglepődnék ha a mobil szegmens kivétel lenne. -
Malory
tag
atyaég..
rajtam kívül is vannak őrültek, akik 2-kor még az N95-ről olvasnak, írogatnak?
-
Malory
tag
No, csak eljutottunk ide... inkább előbb mint utóbb. Szóval én úgy gondolom, hogy a teszt akkor korrekt, ha igenis leíírja amit lát. Ha pedig ázsiai a tesztteló, akkor arról írja le, milyen. A minőségérzet valóban szubjektív, de fontos észrevétel. Szerintem a műanyag a súlycsökkentés jegyében került borításként a telefonra. Mondjuk a szálcsiszolt fém szerű műanyag) jobban illett volna, lásd N70-80, de ez van.
Abban azonban biztos vagyok, hogy mire én eljutok a teló megvásárlásáig a sokadik szoftveres módsoítgatás után már jó lesz. Mert N80-am is IE, és mikor kijött ugyanígy le lett húzva (jogosan), és most szerintem stabil a szoft, tűrhető a kamera, ha tudom mit szerenék fényképezni. és hogyan, és jók a szoftos újjítások (WLAN varázsló).
Szóval szerintem nopara. A Nokia meg sosem arról volt híres, hogy atombiztos szoftokkal adta ki a piacra a telókat, inkább utánacsiszolt. Ez persze elfogadhatatlan egy 200e-s telónál ezért a leminősítés SZVSZ ''csak'' teszett-re. Node, mit lehet tenni? Megmondom. Várni amíg kijavítják, vagy nem fintorogni! Ha rendberakják a kamerát, mint N73-nál, bug/fagyás mentesítik a szoftot, mint N80-nál és ugyanezt megteszik a navi résszel is, akkor szerintem mindenki azt kapja, amit most elvárt volna. SZVSZ én ráérek. két év múlva úgyis csak legyintünk az N95 problémáira...
én meg jól megvárom, amíg lemegy az ára, ja és a parasztvakítás!
Szerintem a multimédia gombok nem parasztvakítás: 3D játék lehetőség - konzol - NGage visszavonás - lelkes sybis fejlesztők és kész a Nokia PSP-je.... szóval várjuk még meg, mire jó, mert ugye akkor már két kézzel lehet játszani és nyomni...
De én egyetlen okot látok arra a kérdésre, ami akkor merült fel, mikor bemutatták a küyüt, hogy ''miért rakott bele mimndent a NOKIA, miért gyártott ''''tökéletes'''' telefont'' hát kérem ezért! Hogy jól letesztelje az új technológiákat. ezeket szépen beemeli minden új készülékébe ha már kikristályosodtak, és akkor jöhet a maga lassú, de biztos innovációs stratégiájával. de ez már egy másik történet)
Kamera, szerintem nem érdemes ezzel még foglalkozni.
Symbian! Minden okostelefon nagy előnye a 110%-os testreszabhatóság. én sajnos már nem is lennék meg enélkül. A rengeteg program, mind azt szolgálja, hogy mégtöbbet hozzak ki belőle. A hangsúly viszont azon van, hogy mindezen funkciókat már alapból tudja a készülék. Szóval továbbra is azt mondom, érdemes várni... -
s7ry
tag
Azért ne csak egyetlen teszt-et nézzetek meg, van csomó.
Meg kell védjem az N95 kameráját, nagyon is jó képeket csinál, pl:
http://i136.photobucket.com/albums/q186/Jose_R-A-M/Nokia%20N95%20b/26032007077.jpg
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=436629743&size=l
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=416584479&size=l
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=446694372&context=set-72157600048630570&size=l
http://www.flickr.com/photos/tnkgrl/446703469/in/set-72157600048630570/
http://howardforums.com/showthread.php?t=1138644&page=3&pp=15
http://howardforums.com/showthread.php?t=1138644&page=4&pp=15
http://howardforums.com/showthread.php?t=1138644&page=7&pp=15
ezek sztem több, mint korrekt képek.Az egyetlen gond a kamerával az, hogy bár jó minőségű videót vesz fel, mono-ba teszi azt a háttérben a jellegzetes zajjal. No meg az optikai zoom is hiányzik
(N95i?
)
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Hogy engedhet ki a legnagyobb mobilgyarto ilyen keszuleket a piacra?
Ez látod jó kérdés. Mostanában nagyon sok a minőségi probléma a Nokiánál! És most nem a 15K-s telefonokra gondolok. Ezt sokáig már nem csinálhatja a Nokia.
Főleg ha azt megnézzük ,hogy egyes gyártók még a 10K-s kategóriában is tudnak minőségi telefont gyártani! -
bepe79
addikt
válasz
Dare2Live #228 üzenetére
Azert van meg par korrekt, ld.: Leadtek, MSI, stb.
A 8800 egy erdekes dolog, meg OS sem volt normalis DX10 API-val, mikor kijott.
Aztan megerkezett ugyan a Vista, csak most meg egy normalis ForceWare-t nem kepes az nV csinalni hozza. Azert nem hiszem, hogy az r600 csak ugy ossze lesz dobva, es egy mukodeskeptelen Catalystot fog hozza az AMD (ATi) kidobni majd. De majd meglatjuk, meg ez itt egy kicsit lehet, hogy OFF is. -
Dare2Live
félisten
Nem akarlak elkeseríteni de szvsz ez a jelenség nemsokára okosteloknál általános lesz.
Jól láttuk, hogymegy informatikában:
Egyszerre adná ki a 4gyártó a pl hangakrit/alaplapot.... Mind a 4nek megvan a vas, csak fw/swt kéne megirni, tesztelni, debugolni, fw/swt ujra megirni.... Mind a 4gyen nekiálnak ennek de 2 a többi elött 3hónappal egy fulbéta FWvel elkezdi szállítani a termékét. Az emberek meg megveszik. Aztán kijön a maradék kettő is de már egy letarolt piacra ér be.
És már nincs ''korrekt'' gyártó. Se Asus, se Gigabyte, se Creative. Megjelenése után félévvel a 8800as vga karik drivere még mindig gyak egy prealpha. De rávertek félévet atira, rekordprofitjuk van. (Azt csendben teszem hozzá, hogyha r600 kész lett volna ATI ugy béta driverrel kidobta volna.) -
Dare2Live
félisten
Leveszem a rózsaszín szemüvegem, aztán megfogom a K750em ami recseg ropog össze vissza.
Igazad van végülis nem az első széria recseg ropog hanem ugy am blokk az összes amit eddig láttam.
Mondhatok még jópár hibát k50röl pedig ugye az egy baromira kifort kitudja hányadik softját, hardwewres revjét megélt telefon. -
Bdanyy
addikt
Ráadásul én most nem is tudok konkurens készülékről ami miatt ki kellett volna dobni hamar hogy ne kerüljenek lépéshátrányba
-
bepe79
addikt
En ezt nem is fogom soha megerteni, hogy nincsen egyetlen ember, aki a kiadas elotti hetekben kiprobalja a telefont? Csak par orat kellene nyomogatnia, meg probalgatnia, mint a Bognak, hogy rajojjon, hogy minden hivasnal szejjelfagy. Hogy engedhet ki a legnagyobb mobilgyarto ilyen keszuleket a piacra? Meg akkor is, ha kesobb ezt uj fw/sw-el javitjak. Nem ertem, ez nekem magas.
-
Dare2Live
félisten
válasz
blueMerle #217 üzenetére
A képek szélein lévö mosodást sokminden okozhatja de a szenzor az tuti nem. Én spec optikára tippelnék.
Ezen felül 1001 dologban látom, hogy nagy komoly difi van a KEUs és a Német verzió között, absz nemlepődnék meg ha mobilnál is uez elöfordulna. Azaz ez a nem is lesz baromira ne vedd tutinak.
FW frissités meg rendszeresen 1001 dolognál csodát tesz. Az N95 kamerájánál meg jól láthatóan a legnagyobb gond a túzásba vitt zajszürés okozza. Ez pedig pont az ami egy SW frissitéssel lazán orvosolható.
aszem más tévinfomációt hirtelen nemlátok. -
Bdanyy
addikt
Jó de kell valami amiben majd az utód jobb lesz
-
bepe79
addikt
En is olvastam tobb forumon is, hogy az SXG75-ben van ugyan - elviekben - GPS, csak az emberek nem tudjak ``aktivalni``, tehat gyakorlatilag nincs. Es nem is mukodik, ahogy lattam meg senkinek nem sikerult eletre keltenie. Az N95-ben legalabb mar a legeslegelso prealphabetagamma fw-el muxik normalisan, az meg mar mas kerdes, hogy nem pont a legmegfelelobb utat ajanlja a Janos hegyre. Mint mondtam, nem az a lenyeg, hogy 10 perccel hamarabb odajuss, hanem hogy odajuss. Ami egy idegen varosban igenis elony lehet, sot, mindenfele idegen terepen. Na szoval szerintem ez egy jo telo - meg mindig ezt kell, hogy mondjam -, es nem azert mert Nokia (jelenleg egy Samsung D600-am van), felolem hivhatnak fapapucsn95-nek is, akkor is tetszene meg bejonne.
-
blueMerle
veterán
Sokan fújjoltak kezdetben az N73 kamerájára is, de a mostani softokkal már simán K800, D900 verő
Ahol egy kicsit gyengébbek a fényviszonyok, ott a K800i-m még mindig szép, éles, kontrasztos fotókat produkál, ott az N73 elvérzik. Xenon vaku meg ilyen apróságok...
Kár magyarázkodnod, sokat teszteltem mindkét telót vásárlás elöttÉs nem kérek töled fotókat, mindkét telóval készítettem szinte egyszerre, ugyanazon fényviszonyoknál képet
Visszatérve pedig az N95 optikája gyalázatos. Olyan pedig hogy ''magyar N95'' és ''itteni N95'' nem lesz. Lesz majd hozzá frisebb fw de ennyi, csodát nem szabad várni attól sem. Egyszeruen gagyi a kamera-szenzor ebben a telóban, más téren viszont nagyon ott van -
Ck.
addikt
Igen, szerintem sem lesz egetverő különbség, de ha abból indulok ki, hogy az N73 mennyit javult, akkor még bármi megeshet.
Egyébként nekem volt is N93-asom, és én meglepően jó képeket lőttem velük, még anno a Mobilport le is hozott róla egy cikket... De azóta sem láttam más N93-ommal olyan minőségű képeket.
Én azért drukkolok az N95-nek, de abban biztos vagyok, hogy az igazi ''kamera nagyágyú'' szerep az N73 utódnak van tartogatva, tehát sokat ugyan valóban nem, de mindenképp javulni fog az N95 fotós képessége. -
Dare2Live
félisten
sajnos ujabban az összes kijövő okosteló első körben ''béta'' nemcsak Nokia: amiket én láttam azok közül gyak az összes. Aztán megjön az első soft, megjön a második és ígyválik egy kamera ügyileg leirt N73bol k800, D900verő mobil.
és én úgyérzem nemcsak a kameráját, hanem a GPS softot is igy kell nézni.
Ez a rendszer anno informatikában indult el, kiadták a hardwaret egy béta biossal aztán a 2.honapban kiadott új bios már majd mindent orvosolt a 4. megmár gyak mindent a 6. megmár finomhangolt.
Sajnos ez a tendencia elérte a telókat is. Ez van. Nemmindegy, hogy pl giga ds3 f1es vagy f10es biossal. -
ByB
addikt
Az N93-N93i is örök ígéret maradt, sokan várták a megváltó szoftot, ami még mindig nem érkezett meg... Tuti lesz javulás, de ha megnézed a képeket, itt többről van szó, valószínűleg a jelfeldolgozó szenzor nincs a helyzet magaslatán...
Dare2Live - GPS-ben az iGO + WM igen komoly konkurencia!
[Szerkesztve] -
Ck.
addikt
Én azért a kamerát annyira nem írnám le. Sokan fújjoltak kezdetben az N73 kamerájára is, de a mostani softokkal már simán K800, D900 verő (makróban azért még mindig jobb a D900) képeket lövök. Aki nem hiszi, annak majd küldök képeket.
Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy a jövőben jelentős képjavulás várható, de az is biztos, hogy az N73 utódjának van tartogatva az igazi kamera-nagyágyú szerep.
[Szerkesztve] -
Bdanyy
addikt
De az most miért baj hogyha ez tetszik nekem?
A 6630 óta ez az első nokia ami mindent tud ami éppen jelenleg kell nekem,had örüljek neki
Ha a nokiással rám gondoltál,pl az s40 szériát kifejezetten utálom (pedig volt)
Tudás és nem márka alapján nézem a telókat
amúgy a hülyeségek amiket megbocsájtunk nem azért vannak benne,mert nokia,hanem a symbian miatt.siemens panasonic samsung mind van symbianes telójuk amikkel 1 percet rögzíthetsz
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Athos07
senior tag
Na úgy látom ez a topik is összegyűjtötte az olyanokat, mint akik az utolsó oldalon írkáltak..
-
BloodRay
veterán
Hát nem tudom... Már megint egy gagyin elkészített (elvileg)tényleg okos telefon, melynek majd megint mindenki minden hülyeséget megbocsájt csak mert: NOKIA.
Ezek a fényképek pedig szerintem rondák még egy K750/800-hoz képest is.
Az meg marhára nem nagy szám, hogy 5MP mivel Samsung, Sharp, LG ill koreai gyártók már ezer éve bemutattak ilyeneket százszor jobb fotóminőséggel.
Egyébként meg GPS... -> Siemens SXG75? Ja és ez 2005 végi, 2006 eleji telefon ha jól emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- TCL LCD és LED TV-k
- Óvodások homokozója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / 88 % akkumulátor / 12hó Garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest