2018. május 24., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Nokia N95 - vágyak kontra valóság

A Nokia jelenlegi csúcsmodellje régóta várt üdvöske a mobiltelefonok világában. Megint túlzottak voltak az elvárások.

Hirdetés

Bevezető

A jelenlegi telekommunikációs piacon szinte naponta jelennek meg új készülékek, dömping van távol-keleti modellekből, de a piac régi szereplői is igen széles modellpalettával jelentkeznek, ember legyen a talpán, aki fel tudja kéregből sorolni egy Samsung E250, egy Nokia 6085 és egy Sony Ericsson W300i közötti különbségeket, és akkor még csak olyan modellekről beszéltünk, amelyek ismertek.

Egy valami azonban biztos, a Nokia N95 neve mindenkinek ismerősen cseng, aki egy picit is félszemmel odafigyel a mobilvilág változásaira. Már tavaly bejelentették, hogy lesz, a specifikációs táblázat lenyűgözőnek tűnt, nem csak minket, hanem a Nokiát, a viszonteladói üzleteket és a fórumokat is ellepték az újra és újra felbukkanó érdeklődők: mikor lesz már piacon.

Nos. Már van. Itt ül az asztalomon, az XXL GSM szállította le a dobozt. A hivatalos hazai forgalmazás még nem kezdődött el, a csomag Ázsiából jött, ami már a doboz anyagából is látszik: az európai paicra szánt készülékeket fényesebb anyagú csomagolásba rejti a gyártó. Nyilván a tesztkészülékben még nem volt magyar nyelv, és félő volt, hogy egy sereg alkalmazás nem lesz majd itthon használható, de a félelem alaptalan volt.

Az N95-öt is utolérte azonban az a jelenség, ami az N93-nál történt. Túlzottak voltak az elvárások, hiába az elképesztő tudás, az N95 valahogy olyan, mint a frissen kikevert majonéz: nem áll össze. Az első napokban alig volt nálam a készülék, mindenki kikapdosta a kezemből, fotózgatott fűt-fát, tologatták a fedlapot, nyomkodták a zenelejátszót és szaladtak az ablakhoz, hogy műholdat találjanak. Az ember egy csapásra népszerű lesz, na.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.