- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bdanyy
addikt
Zoliboy,vagy csak csinálj a teleofnról egy biztonsági másolatot,majd formázd le,és mielőtt visszaállítanád a backupot,nézd meg,hogy hogyan bírja az akksi
Hogyha valakinek fringhez kell segítség,nyugodtan írjon nekem,segítek hogyha van valami problémavele -
Takashi
aktív tag
A gyári mérés metódusa: adva van egy adótorony közvetlen közelében levő 23-24 fokos x% páratartalmú, külvilágtól hermetikusan elzárt helyiség, ahol a tesztelt telefon le van téve egy asztalra és meg sem mozdítják. Itt elindítanak egy folyamatos beszélgetést, amikor véget ér az lesz a beszélgetési idő. Aztán ugyanezt beszélgetés nélkül - az meg a készenléti idő.
[Szerkesztve] -
bepe79
addikt
Most vetel elott olvasgatok oldalakat, es itt: [link] azt irjak, hogy a keszenleti ido 220 ora felett van, ami ugyebar 10 nap meg a folott van. Smile Ami akarhogy is szamoljuk, masfel het. A beszelgetesi ido pedig tobb, mint 6 es fel ora.
-
Takashi
aktív tag
válasz
Zoliboy #1089 üzenetére
Erről megoszlanak a vélemények - és persze mindenki a saját változatára esküszik.
Hallottam pl. olyat, hogy LiIon-osnál egyáltalán nem kell formázni. Aztán olyat is, hogy első x alkalommal lemeríteni (ami egyébként káros a Li-os aksiknak...) és 12-16 óra töltés. Olyan verzió is volt már, hogy legyen rajta 1 napig (!!!) a csepptöltés miatt. Én speciel azt szoktam csinálni, hogy első alkalommal megvárom, míg lemerül, töltöm 12-16 órát, majd onnantól kezdve nem merítem le (legalábbis jószántamból) egyszer sem, hanem 3-4 órákat töltöm.
-
Zoliboy
tag
válasz
Takashi #1088 üzenetére
Igazad van.Egy próbát megér. De az N70-nél is használtam ezt a progit és ott sem szivta le az aksit. Ma reggel 10-kor vettem le és kapcsoltam be a telót és még fullon van az aksi.
Töltötte vagy 7órát az éjjel. Kiváncsi vagyok meddig birja a drága.Még valami:
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ezeket a LI-ION aksikat hogy kell azaz meddig kell tölteni az első töltésnél/formázásnál??? (Mert erre még senki sem válaszolt.)Üdv.
[Szerkesztve] -
Takashi
aktív tag
válasz
Zoliboy #1086 üzenetére
Esetleg kipróbálhatnád azt, hogy a következő firmware-csere alkalmával nem telepítesz fel semmit a gépre, hanem megnézed úgy, tisztán. Ha akkor is szórakozik, akkor egyértelműen nem az FS-Caller a hibás, ha viszont megnövekszik a készenléti ideje, akkor annak a ''bűne'' volt. Egy próbát szerintem megér.
-
AMD Power
titán
válasz
Viktor0610 #1082 üzenetére
Pontosan! Ezért is kell óvakodni a bolti garanciáktól!
-
-
Atombalu
senior tag
válasz
feketepeti #1079 üzenetére
gyujtsunk alairasokat es nyujtsuk be nekik
-
feketepeti
aktív tag
Esetleg ha a Mugen Power reszel hozzá egy kicsit nagyobbat...
-
moland007
tag
Tudomásom szerint a BL-6C akksi is jó rá, feltéve ha elfér a hátlaptól. Ezt valaki meg tudja nézni/próbálni? (6600-ra jó)
-
Atombalu
senior tag
válasz
feketepeti #1074 üzenetére
allitolag kell neki pár használat, h beálljon normal fogyasztásra..
-
feketepeti
aktív tag
válasz
Takashi #1073 üzenetére
Viszont ma ugye szombat lévén, olyan 25 percet beszélhettem összesen.
Reggel 6 kor vettem le ma is a töltőről és még most is full töltöttséget mutat....
A fene sem érti...
Ez az új szoft legenda, meg már elég régen kering a neten, de olyan mint Jézus...
Mindenki beszél róla, de még senki sem látta -
Takashi
aktív tag
válasz
feketepeti #1072 üzenetére
''1 nappal tovább bírja, de azt is mondhatnám, hogy 2x annyi ideig''
-
Zoliboy
tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ezeket a LI-ION aksikat hogy kell azaz meddig kell tölteni az első töltésnél/formázásnál. ??? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv.
-
Zoliboy
tag
Pontos infót írok. : Ma reggel 9-kor vettem le a töltőről és most 14:26-kor már csak félig van csík a töltöttségjelzőn. Ez elég kaki
-
Thom!
veterán
anno olvastam h kamera minőségét növelik, de hogy ebből mi lesz azt nem tudni
-
Thom!
veterán
-
Zoliboy
tag
Sziasztok! Sajna az én N95-öm aksija is 1napot bir ki. Tegnap is levettem a töltőről reggel és este már felkellett rakni mert lemerült. Most rendeltem tartalék aksit hozzá. Tehát innentől kezdve 2aksival fogok járkálni.( Tudom kicsit gázos a dolog.
.)
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ezeket a LI-ION aksikat hogy kell azaz meddig kell tölteni az első töltésnél/formázásnál. ??? Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv.
-
Takashi
aktív tag
válasz
feketepeti #1053 üzenetére
''Van összehasonlítási alapom''
Nem vitatom, de hidd el, nekem is legalább annyi tapasztalatom van különböző mobilkészülékek terén, mint neked. És bár a készenléti idő tekintetében valóban pofátlanul hazudik minden gyártó, de a beszélgetési időt általában el szokták találni. Persze ott is szerepet játszik, hogy milyen helyen telefonálsz, milyen hangerővel, milyen hálózaton, megszakítod-e a beszélgetést stb.
Ha már N73-assal hasonlítottad össze: volt sima és ME változat is, azok között nem éreztem különbséget. N73 és N95 között abszolút kijött a 150mAh különbség, de nálam mindenesetre kb. 1 (max. 2) nappal bírta tovább az N73, mint az N95. És ez nem az N73 hibája, hanem az N95 dícsérete. Lehetne jobb is, de nekem megfelel.
Kiegészítés: most kell majd feltennem töltőre a telefont, ezúttal 3 és fél nap használat után kerül fel. -
feketepeti
aktív tag
válasz
Takashi #1052 üzenetére
Nem mérem. És nem is érdekelnek a specifikációk, mert életemben nem volt még olyan telefonom, ami köszönőviszonyban lett volna a gyári adatokkal, pedig az első jóval többe került 100.000 forintnál és még csak hivószámkijelzés sem volt benne, valamint sms-t sem tudott küldeni és akkoriban ez 4 havi átlagkereset volt...Van összehasonlítási alapom
Egész egyszerűen van egy kialakult életritmusom, ami viszonylag fix terhelést jelent telefonálási szempontból.
Namost, szinte megjelenése óta használok egy N73-at, ugyanígy, jobbára 3G-n lóg, jobbára ugyanannyit beszélek kihangosítón keresztül, tehát mindent ugyanúgy csinálok, csak a kártyát raktam át ebbe.
Azt, ha levettem a töltőről reggel, akkor azért másnap este még volt benne cucc (éjszaka is bekapcsolva marad), ez meg reggel 6-tól, este 8-ig kipukkan.
Szerintem ez durván rossz teljesítmény. Ennél még az N80 is jobban bírta. -
Takashi
aktív tag
válasz
feketepeti #1050 üzenetére
A sok beszéd mit jelent pontosan? Mind BT-n keresztül? És milyen hálózaton vagy rajta: GSM vagy 3G? Mert a hivatalos gyári specifikáció szerint a beszélgetési idő GSM hálózaton 240 perc, 3G-n pedig 160 perc. Szóval ha pl. 2 órát beszélgettél 3G hálózaton lógva, akkor totál reális a dolog.
-
feketepeti
aktív tag
válasz
AMD Power #1048 üzenetére
3 megán ez is tűrhető.
De a nagyobb felbontás miatt, eleve nagyobb a zaj. Ezt intenzívebben kell szűrni, ergo szarabb lesz a kép. Meg maga a ''lencse'' sem képes ekkora felbontásra, felesleges a pixelszámot növelni, nem lesz több részlet a képen.
Ez nem csak a telefonok világában van így, de ha egy kompaktnak kijön egy nagyobb felbontású változata, kivétel nélkül azt hozzák a tesztek, hogy szarabb a kép, mert az intenzívebb zajszűrés elveszi a részleteket.
Egy kompakton sincs értelme 6 mega fölé menni, mert gyakorlatilag rosszabb lesz a kép, tény viszont, hogy egy 8-10 megás gép, előrébb van a polcon, de ez csak marketing!!! -
feketepeti
aktív tag
válasz
Takashi #1047 üzenetére
A BT folyamatosan megy, de minden telefonomon folyamatosan ment, tehát az összehasonlításul szolgáló N73-on is. Ez minimálisan szívja az akkut, N73-nál biztosan, ennél ha igen, akkor az megintcsak szoftos kérdés lesz.
WIFI GPS nem ment.
Beszélni beszélek sokat, de a kijelzővilágítós, nyomkodós, wifizős merítést mellőztem teljesen. -
AMD Power
titán
válasz
feketepeti #1045 üzenetére
Az N73 a K800i és a D900 is tud 3MP-ben gombostűnyi lyukon is jó képeket csinálni.
[Szerkesztve] -
Takashi
aktív tag
válasz
feketepeti #1045 üzenetére
Nincs nálad semmi belőve, ami annyira merítené a készülékedet (WiFi, BT, GPS)? Csak mert az az 1 nap elég durva, ha nem nagyon használod. Komolyabb használat mellett persze akár fél nap alatt is lemerülhet...
-
Takashi
aktív tag
''most a D600 is pontosan egy hetig !!! birja''
Nálam is sokáig bírják a telefonok (N95 első töltés után 4 és fél napig bírta), de szvsz ez az eredmény csak akkor jöhet ki neked, ha éjszakára kikapcsolod a telefonod - ami ugye máris nem 1 hét, hanem mínusz naponta x (kikapcsolt üzem) óra. Ami persze így is gyönyörű teljesítmény.Volt D600-om nekem is, tapasztalatból beszélek.
-
-
AMD Power
titán
válasz
feketepeti #1043 üzenetére
Hát igen! Bár az új szoftver nem csak az aksi miatt kéne nagyon.... (5MP)
-
AMD Power
titán
válasz
feketepeti #1041 üzenetére
Azért az elég gáz ,hogy csak fele annyit bír az aksija mint az N73-nak!
-
feketepeti
aktív tag
Nekem a D600 is nagyon kevest bírt, talán 1 napot, nem is tartottam meg sokáig, mert rengeteg idegesítő aprósága volt, amit nem tudtam megszokni. Bár összerakva nagyon jól volt.
Én most csak ahoz tudok viszonyítani, hogy ugyanolyan használat mellett, az N73 2x annyit bírt ki.
És ez a 3. töltés után sem hiszem, hogy sokat fog javulni, a szoftveren lehetne reszelni még egy kicsit talán. -
bepe79
addikt
válasz
feketepeti #1038 üzenetére
Merthogy nekem akarhany keszulkem volt meg, mindig olvastam vetel elott teszteket, es igy lehuztak az akksit, meg ugy lehuztak az akksit, hogy 2 napig birja, meg 3 napig birja, meg 1 napig birja, es valahogy nalam minden telefon is (most a D600 is pontosan egy hetig !!! birja) egy hetig birta. Erdekes. Nyilvan azert, mert sokan nem hivnak otthonrol fel engem itt kint Angliaban, de hat akkor is.
-
-
feketepeti
aktív tag
Ezt valszeg nem én fogom megmondani, mivel azért veszek komoly tudású telefont, hogy ki is használjam.
Elég sokat netezek irodán kívül és beszélni is sokat beszélek viszonylag.
Zenehallgatásra és játékra életemben nem használtam még telefont (illetve amikor anno a 6110-en lehetett bluetooth kapcsolaton keresztül a snake-el ketten játszani, egyszer kipróbáltam)
Elsőre úgy tűnik, hogy kb. ugyanolyan használattal fele!!!! azaz feleannyit bír, mint az N73!!!
Remélem, hogy a szoftveres reszelés azért javít majd ezen, mert maga az akksi papíron nem sokkal rosszabb, bár egymás mellé téve, nagyobb térfogatú és súlyú a 73-as akkuja. -
m5m
csendes tag
Az már elég biztosnak tűnik, hoghy ennek a telónak az aksi a leggyengébb pontja. Normál használat mellett (persze a normál használat is relatív) pont egy napot bírja.
Aksi ügyben: ezeket a Li-Ion és LiPo aksikat már nem kell, sőt nem is javalt lemeríteni, míg kikapcsol a készülék. A legjobb az neki, ha mindig maxon fel van töltve, de amikor csak tehetjük töltsük, akkor sokáig fogja bírni.
RC modellezem is és aksi témában sokkal tapasztaltabb vagyok, mint teló ügyben.Ezek az aksik ha egy bizonyos szint alá merülnek (amit persze a készülék nem enged neki jó esetben), akkor örökre KO!
-
bepe79
addikt
válasz
feketepeti #1035 üzenetére
Ha nem nyulsz hozza, csak hivasra kesz uzemmodban van, es nem tortenik vele semmi a feltoltestol szamitva, akkor ugy mennyit bir? Mert engem ez (is) erdekelne.
-
feketepeti
aktív tag
Érdekes volt tegnap az akksi.
Reggel levettem a töltőről, bekapcs. Nem is baszogattam sokat nap közben, de olyan 5 körül mér csak 2pálcs volt az akku kijelzés.
Este 8 körül lement 1 pálcára, vinnyogott, hogy merül, gondoltam lemerítem kikapcsolásig.
Még kicsit több, mint 1 órát neteztem vele wifin keresztül, ami ugye nem igazán energiatakarékos megoldás, amíg kikapcsolt.
De még így is gyatra a teljesítmény. -
bepe79
addikt
Penzugyi elszamolast csinaltam, es arra jutottam, hogy az angol fizetesembol megengedhetek egyet magamnak. Es kb. ugy majus 5-e es 10-e kozottre tervezem az N95 vetelt, tehat majdnem egy honapot varok meg vele. Remelem, hogy addigra stabilabb / ujabb soft lesz rajta. Vagy ez szerintetek hiu remeny? Na meg sosem volt meg op. sys-es telom, ez lenne a legelso. Eddig K500i, 6230, D600, stb. teloim voltak. A GPS is aktualisan jol jonne, ugyanis majus kozepe tajan Lincolnshire-bol kell majd Nottingham-en at eljutnom delebbre, tehat lehet, hogy szuksegem lesz ra. Na mindegy, ha meglesz, beszamolok rola reszletesen majd. Meg kivancsi leszek, hogy itt az UK-ban adnak-e majd hozza memokartyat.
-
AMD Power
titán
Annyira kíváncsi vagyok ,hogy milyen lesz a kamerája egy új szoftverrel!
-
s7ry
tag
Hallottam 1 olyan ''hírt'' is, hogy a rádió f4szán működik, viszont nem lehet felvenni hanganyagot. igaz ez? ha igaz akkor erre nincs vmilyen program?
[Szerkesztve] -
Bdanyy
addikt
Bog,a tesztben a kijelzőnél elgépelted a felbontást 352x416
[Szerkesztve] -
AS
félisten
e90 csak nyár végén lesz.
-
Sunyi Sanyi
senior tag
-
kissbp
tag
A wifi routerrel azért vigyázz! Mindog kódold le és a többi biztonsági lehetőséget is használd!
Nekem le volt kódolva még is rámásztak, igaz nem kell hozzá nagy tudás, hogy feltörj egy WPA/WPA2 kódolást. Én kisvárosban élek, mégis tudok olyanról, hogy kocsival meg wifi képes készülékkel járták a várost és rámásztak a kódolatlan routerekre. Ha csak a net-et lopja az nem annyira gáz, de mondjuk, mint nekem, hogy a hálózat is meg van osztva, az már érdekesebb. -
Enjoy
addikt
Nah ma jó 15percet nyomkodtam a telót!
Észrevételeim:
-nagyon kellemes méretű, súlyú teló!
-fogásra nagyon tetszett
-én nem érzékeltem gagyi minőségérzetet, sztem jó volt!
-a csúszkával se volt semmi bajom, bár azis lehet, h én voltam az első aki használta!
-a kamera fedél elhúzása után jó 3másodpercel jön be a kép! utána zökkenőmentes! Fényképezés közben jön ki az a tény, h bizony ebbe nemártott volna egy nagyobb felbontású kijelző!
-menü, multimédia minden zökkenőmentesen ment! szép animálások...
-hangszórója is jó! benn van alapban az im heart szám(vagy vmi ilyesmi a neve) s szép tisztán szólt!
-az előlapi gombok 5-ös skálán 4-est kapnak, jól nyomkodhatók, de az ''fémes'' keret nem vmi jó(olyan fura érzetet kelt, s ennél a telónál kicsit mozgott fel le az a keret.., de a többi gombbal nem volt semmi más bajom!
-ami a poén, h amikor visszaadtam a telót, s megnéztem az se w880-t(pengét) akkor egy pasi mondta a srácnak, h megvenné.s képes volt kiadni érte 209k-t!
-
m5m
csendes tag
Akkor nekem óriási szerencsém lehet, mert nekem semmi hiba nincs a telón. (Fröccsöntés, illesztés és semmi lötyögés.) Ha lett volna, akkor el sem hozom. Az olyan telót, amit írsz nem is szabad megvenni. Nem is értem, hogyan lehet kitenni, még ha olcsóbb lenne akkor sem. Most már kíváncsi lennék egy olyan készülékre amiket itt lehúznak, hogy milyen marha rossz már új korában is.
Remélem, hogy ez a ''jóság'' azért nem egyedi eset.
Ettől függetlenül nem állítom, hogy ez a legjobb telefon a piacon, bár szerintem mindig az a leg fontosabb, hogy ki mire használja.
Nálam az E90 is szóba került, de azt már kicsit méretem felülinek tartottam magamnak. -
ByB
addikt
Ma volt szerencsém megtapizni egy N95-t, egy E90 társaságában. A két telefont összehasonlítva, mind anyaghasználatban, mind összeszerelésben magasan verte az E90 az N95-t...
Két európai verziót néztem meg, mindkettő lötyögött picit, de nálam ez még belefér. Viszont voltak olyan illesztési pontatlanságok és fröccsöntési nyomok, amire a Nokia hívő, amúgy kedves bemutató leányzó is csak hümmögött...
A szoftver gyorsabb, mint az előző verziók, könnyű és kicsi, de nem csöppentem el.
E90 előtt, viszont le a kalappal!!!
ui.: Érdemes ma kinézni a Récsey centerbe, megtapizható sok telefon különlegesség! -
Dare2Live
félisten
Amivel én foglalkozok igaz az nem mobil az minden esetben:
Bejönnek külföldröl az első nem is MOa szánt példányok, párszáz darab.
No azt a párszáz darabot szétkapkodják +20-30%os áron.
Aztán jön a következő szállítmány már esik az ára de még mindig rajta van +10-20%
Aztán amikor már rendesen kapható nincs rajta ez az ''első hónap'' felár.
kereslet/kínálat egy termék árának egyik legfontosabb indikátora. amíg nincs addig áron felül is eladható. -
feketepeti
aktív tag
Mire használom a netet?
Mivel tud IMAP ssl-t, hitelesített smtp-t így normálisan használható mail kliense van.
A böngészője is kimondottan jó szerintem.
Ha nincs kedvem hazavinni a laptopot és az asszony-gyerek használja a gépet, azért jó ez, hogy rá tudok nézni a leveleimre, benézek egy-egy fórumra, nem kell veszekedni a gépen
és ugye nem a viszonylag drága mobil net csomag terhére.
Ha meg nincs wifi, akkor marad a gprs-3G-hsdpa, ami éppen van, de a lényeg, hogy van miből választani. -
AMD Power
titán
Az + ha bent az MM-ben tudtok használni az egyik N95-ben a GPS-t?
-
Atombalu
senior tag
3 ? nocsak ! emelik a tétet
fel kéne hívni őket ezügyben, ez erdekes
Ha nagyobb városban laksz nem muszaj előfizetni a netre. Fogod magad és lemész az utcára és befogsz pár wifit aztán lógsz az egyiken
Bp-en végeztek felmérést, hogy mennyire van wifi a városban és szinte mindenhol fogtak jelet, és azok között kb. a fele ingyenes volt! Úgyhogy én pl. nem fogok előfizetni netre az hétszentség(nem azért veszek ilyen telefont, hogy ne használjam ki a wifit)
Ui.: de westendbeli mm-ben nem tudtok wifizni, 2-t talált, de azok fizetősek voltak. Viszont minden mekiben van ingyenes, úgyhogy éljen a sajtburger
[Szerkesztve] -
s7ry
tag
[link]
3 év garanciával 165 ezer.... a sima garancia és a magyar garancia közt mi a különbség? -
s7ry
tag
válasz
Atombalu #1001 üzenetére
Na igen a köv kérdésem az lett volna hogy ''mire fogod használni a netet az N95-ön''
esetleg meg tudod nézni az e-mailjeidet, hogyha nem vagy szgép közelében? Max ezt tudnám elképzelni, viszont erre a célra nem routert kell venni hanem elő kell fizetni ''mobil-netre''
Igy jobban belegondolva nekem nem is kéne net a mobilra, hiszen csengőhangokat/filmet át lehet tölteni szgépről...amuigy is sokat vok szgép közelében, szal e-mailt legalább 1szer meg tudom nézni/nap.. -
Zoliboy
tag
Ez a wifi-s dolog engem is érdekel...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Nokia jelenlegi csúcsmodellje régóta várt üdvöske a mobiltelefonok világában. Megint túlzottak voltak az elvárások.
- Eredeti játékok OFF topik
- Star Trek
- World of Tanks - MMO
- Tudományos Pandémia Klub
- bambano: Bambanő háza tája
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- További aktív témák...
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest