- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
yodamastah
őstag
Fére ne érts, nem kötözködni akarok
Csak segíteni próbálok, mert én is sokat szívtam ezzel a koloriméterrel (3 darabon mentem át, mire meguntam). Mindegy ha nagyon eldriftelt akkor már szemmel láthatóan is rossz fehér pontot fog beállítani. Szóval ha ránézésre úgy ahogy jól néz ki az eredmény akkor max "4-500k" drift van.
CMYK-hoz meg ha nincs lehetőség külső szakembert bevonni, akkor menjen az sRGB gamut és mondjuk egy D55 fehér pont (bár ez héttérfény függő dolog is hogy mi a jó). Ehhez persze az is kell hogy a monitor közel sRGB legyen, mert ugye a vga lutos profilozással nem lehet gamuton módosítani.
-
yodamastah
őstag
Kezdd azzal hogy hozzáméred egy új koloriméterhez vagy spektróhoz hogy mennyit driftelt el. D2-nél esélyes hogy mellé mér kicsit (vagy nagyon).
CMYK hoz kalibrálni a monitort meg eleve necces móka. A CMYK szükebb gamut még az sRGBnél is, de vannak olyan részei amik kilógnak srgb-ből, és csak pl aRGB-vel lehet lefedni. Viszont telibe aRGB-ben meg nem jól dolgozni mert az meg sokkal szélesebb gamut (a 100% RGB pontok közelében sokkal színesebb). Valahogy emulálni kell CMYK-t a megfelelő gamutot használva a megfelelő programokban (photoshop, indesign). Ha tényleg pro felhasználás megy, és kell a színhelyes monitor, akkor lehet nem árt nyomdai kalibrálásra szakosodott szakembert meg keresni.
-
-
Nekem a gyakorlatban nem jött ki egetverő különbség, amikor AMD-re volt kalibrálva és NV-re váltottam. (Konkrétan szinte semmi)
Szóval ha nincsenek professzionális céljaid, akkor még mindig jobb egy másik konfigon kalibrált, mint egy nem kalibrált monitor.
Gyári szoftvere amúgy is kuka az i1D2-nek, ArgyII+dispcalgui a nyerő, vagy basICColor, de az fizetős. Ebből nem tudom melyik megy W8-on sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Samsung Odyssey G3 180Hz 1ms / garancia
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Hibás LG 27GR95QE-B Oled Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest