Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gOldie

tag

Koszonom a valaszokat, ugy latszik akkor marad a TV muszeres kalibralas nelkul, illetve tudnatok ajanlani olyan hazilagos modszereket amikkel legalabb hozzavetolegesen be lehet allitani a keszuleket? (teszt kepek vagy ilyesmi)

• gOldie

tag

válasz yodamastah #1429 üzenetére

igazabol arajanlatom nincs, csak elvetve talaltam es nem a kornyeken. Az hogy ez hogy jo szakember vagy csak valami kamu kontar azt plane nem tudom.
    Szoval az en esetemben a TV-nel a teljes videolanc a TV-n belul van, ezek szerint ezeket nem kalibraljak a gyarban? pedig hirtelen nem latom, miert ne tudnak jol bealliani.

Hasznalt vasarlast csak vakon tudnek, ha szerencsem van gondolom talan az elado megigeri, hogy frissen ellenorzott keszuleket ad el.
    Milyen arban mennek a nem profi de elfogadhato minoseget nyujto eszkozok? (Ha tipust irtok, ra tudok keresni)

• gOldie

tag

Sziasztok,

par oraja olvasgatom a forumot es ugy latom hogy ez is komolyabb tema, mint amilyennek elsore gondoltam..
    Szoval a szakertok segitseget kernem, ugy lattam, hogy segitokeszek errefele az emberek :)
    Az alapfelallas, es amit szeretnek: venni fogok egy LG LCD TV-t, ami foleg a sajat medialejatszojaval jatszana le filmeket egy halozati meghajtrorol. Elso kerdes, ehhez a hasznalathoz is szukseg van-e szinkalibralasra, vagy ezt a gyartok maguknak be tudjak allitani (leven semmilyen idegen hardvert nem tartalmaz a koncepcio, a media digitalisan erkezik, es a sajat maga dekodolja, jeleniti meg, van a TV-ben valamifele fenyszenzor is).
    A tobbi kerdest is felteszem, habar attol fugg hogy az elozore igen vagy nem a valasz:
    Nemetorszagban egy kisvarosban elek, ezert egy helyszini kiszallasos kalibralast minimum 50 eurora tippelnek, de inkabb tobbre (max. 100).
    Szeretnem, ha ajanlanatok egy olyan kalibralo eszkozt, amivel magamnak meg tudnam csinalni a TV szinkalibraciojat. Szerintem nincs szuksegem teljeesn profi eszkozre, inkabb egy jo ar/ertek aranyut keresnek, amivel nem rontanek a jelenlegi helyzeten, hanem inkabb egy lathato (eetleg nagysagrendi) javulast tudnek elohozni a TV-bol. Ha 50 euro kornyeken lehetne ilyet talalni az lenne a legjobb.. olvastam hogy hasznaltan nagyon lotto a dolog, igaz ez akkor is, ha meggyozodok rola, hogy mondjuk 1 evnel nem regebbi az eszkoz? A kalibracio menetet stb. lenne idom, kedvem is megtanulni. (Alapismereteim is megvannak, muszaki mernok vagyok).
    Gyanitom, hogy ezt a beallitast erdemes kulonbozo fenyviszonyok kozott is megismetelni, plusz ha esetleg egy szamitogepet kotok ra szinten, ez valoszinuleg szinten megnovelne a koltsegket ha szakembert hivok, mig ha en veszem meg az eszkozt, akkor nekem "csak" idombe kerulnenek a tobbletmeresek.

Elore is koszonom a valaszokat (kerdeseket:)

Új hozzászólás Aktív témák