- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gainka
őstag
válasz
#85552128 #263 üzenetére
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Szoval ha jol értem az összes többi teszt oldal játék felhozatalával bajotok van?!
Az, hogy az éven az AAA címek 90%-a nVidia támogatott volt már mellékes...
És igen pontosan ez a bajotok, nem az a lényeg hogy jol meg irt játékok legyenek a tesztben hanem még több nvidiás.
-
válasz
#85552128 #249 üzenetére
így van Pont ezt gondolom Én is. Még az egy év is nagyon optimista dolog, mert nem biztos , hogy akinek jelenlegi maxwell/tonga gpu van az váltani fog Keplerre. szerintem kb 4-5 év, mire a 4 K és a hozzá való kijelzők reális árat fognak tükrözni. =(esetleg a VR ami még szóba jöhet de az is még specifikus dolog, főleg , hogy a2 GPU-val az igazi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #235 üzenetére
A Tomb Raider helyére jön az új verzió. A Thief egyelőre marad, mert nincs másik UE-s játék, ami technikailag jobb lenne. A Sniper Elite 3 egy darabig még marad, mert más programban nincs OF effekt. A Metro sajnos túlkoros, elsődlegesen azért van benne a tesztben, mert ez az egyetlen játék, ami 60% fölötti terhelést ad.
Rosszul optimalizált játékkal sosem teszteltünk és nem fogjuk elkezdeni, mindenkinek lehetősége van jól optimalizált portokat tervezni. Ha megvan, akkor jöhet a tesztbe.
(#236) huskydog17: A Linux más tészta. Ott nyilván az OS sem teszi lehetővé, higy ez a platform a Játékok szempontjából működőképes legyen. A leképező viszont áthozható lenne Windowsra, és ott nincsenek olyan problémák, hogy minden gyártó más-más dolgot cserél le a grafikus alrendszerben. De ha nem sikerül, vagy nem hozzák át a leképezőt, akkor ez van. Nem tudunk mit tenni, ha a fejlesztők nem akarnak optimalizálni.
(#237) huskydog17: A Roadhog egy klasszikus deferred renderer a mai tiled deferred, tiled forward, clustered, hibrid, ne adj isten object space rendererekhez képest nem valami erős. A DX11 mellett az engine update azert hozott előrelépést, mert a párhuzamosítás szempontjából áttértek a job rendszerre.
Attól, hogy valami DX11-es meg nem feltétlenül modern a leképező képességeit tekintve.
A legtöbb idei AAA azért fut rosszul, mert nem fektettek erőforrást az optimalizálásukba. Igen ez gáz a PC portokra nézve, de ez egy olyan tényező, amivel nem lehet mit kezdeni. Viszont az új Frostbite azért felvillantotta a reményt. Az lenne az ideális irány.
(#238) gbors: Az olvasóknak. Viszont évek óta az a véleményünk, hogy a PC az nem arról szól, hogy a kiadók itt eladhatják a szemeteiket. Aki nem képes legalább annyit befektetni az optimalizálásba, hogy a konzolra írt, és PC-n nem igazán működő kódrészleteket lecseréljék, azok számára nem jár figyelem.
Emellett persze elfogadom, hogy nincs a PC-ben annyi pénz, hogy megérje optimalizálni, csak igazságtalannak tartom, hogy ők leszarhatják a mi igényeinket, de nekünk teljesíteni kell az övéiket.
Maradjunk annyiban, hogy én nyitott vagyok arra, hogyha hozzák a minimális minőséget, akkor felveszem az adott játékot.(#239) Sir Ny: Mert a FLOPS értek nem jelent önmagában semmit.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #233 üzenetére
Mert a VGA teszt az VGA teszt, nem pedig a PC-s port és az egész programkód hiányosságait akarjuk felnagyítani. Ahhoz, hogy a VGA-król értelmes teszt szülessen olyan programkód kell, amely nem szenved alapvető gyermekbetegségektől. Például attól, hogy konzolos technikát hoznak át PC-re, egy olyan API-ra, aminél a fejlesztő nem éri el direkten a memóriát, hanem a meglehetősen korlátolt SPA-n keresztül működik az egész. Senki sem eszik villával levest, így a villát nem szabad bekényszeríteni a PC-be, mert bár megeheted vele a levest, de nem ideális módon.
A GTA5 akadásai jól kezelhetők. Kétszer kell lefuttatni a bench-et. Persze figyelni kell arra, hogy a VRAM használata ne legyen kiugróan magas.
Nagyon egyszerű a szelektálás módja. Egyrészt legyen a játék leképzője relatíve modern. Másrészt a GPUView ne jelezzen olyan alapvető problémákat, amelyek miatt a GPU-k indok nélkül idle-be kényszerülnek egy relatíve hosszú időtartamra. Pár szóval legyen relatíve modern és optimalizált.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #231 üzenetére
Nem a crash a gond, hanem az, hogy nincs létrehozva előre az erőforrás, amire szükség lesz, de mellette van egy rakás RT, ami csak úgy van, foglalja a helyet a memóriában, de azon kívül semmi értelmük. Én bíztam benne, hogy rendbe rakják, de nem ez így egy döglött port. Elfogadom, hogy a konzolon jó, ha minden erőforrást a futtatás közben hoznak létre, mert ott nem zabálja le a processzort, de PC-n ezeket előre le kell kreálni.
Én alapvetően rendkívül nyitott vagyok az új játékokra, mert mindegyikhez kérek hozzáférést, le is ellenőrzöm őkeg GPUView-vel. De ha nem jó, akkor nem jó a port. Elsődlegesen ez nem rajtam, hanem a fejlesztőkön múlik.
-
Sinesol
veterán
válasz
#85552128 #93 üzenetére
Azért még érzek némi zavart az erőben, bár ez a 380x már vállalható.
Aki sokat videozik, annak nagyon nem mindegy, hogy valamely vga-k mennyit bekajalnak sima bluray alatt, miközben masik oldal 6-8 wattokat szed be. Napi 2-3 filmezés mellett nagyon nem tetszik ez a hűdeokos de minek gcn architektúrás 280-asom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest