- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
"A RoadHog Engine borzalmasan elavult. Olyan eljárásokat használ, amelyeket 10 éve használtak utoljára."
Mi alapján mondod ezt? Krzysztof Narkowicz pontosan elmesélte neked a motor működését? Az a gyanúm, hogy te itt a RoadHog első iterációjára gondolsz, amely DX9-re épült (Hard Reset). Az valóban elavult volt, mert az valóban 10 éves technológiát használt, bár még így is brutálisan szép látványt nyújtott/nyújt. 2014-ben azonban ezt a motort egy az egyben kidobták a kukába és teljesen nulláról írtak egy új RoadHog Engine-t, ami már DX11-re épül és piszok jól van optimalizálva! Ez elavult lenne? Jó, 6 éves API-t használ, ahogy minden más játék is! Akkor mitől elavult? A motort egy bő éven át készítették és idén készült el.
A Serious Engine 4-nél ugyanez a helyzet. Teljesen új motor DX11 alapokon. Semmivel nem elavultabb egy másik DX11-es játéktól.
Én azt hittem, hogy az Endnight már áttért a Unity 5.3-ra. Bár itt igaz, hogy a motor kódjában még várhatóak drasztikus változások, ugyanis a kanadai csapathoz csatlakozott egy motorprogramozó, aki a Unity Engine-t hegesztette évekig.
Amúgy én már csak azért nem értem, hogy ha egy motor nagyon modern, akkor miért nem képes DX11 alatt jó sebességet produkálni 4K felbontás alatt is? Ha az új, DX11-es RoadHog elavult motor, akkor a AAA cím alatti motorok meg őskövületek. Melyik mai FPS tud 4k alatt 60 FPS-t? A Shadow Warrior 1.5 tud, ráadásul úgy, hogy oda még 700 dolláros VGA sem kell. Egy GeForce 980M elegendő a 4k/60 FPS kombóhoz és a játék piszok jól néz ki. Egy elavult motor nem lenne erre képes.
-
huskydog17
addikt
Én a Feral Interactive-től abszolút nem várnék semmi jót, amikor 1,5 éves játékot - ami Windows-on kiválóan lett optimalizálva - ilyen trehányul portolják Linuxra:
Ennyit a GCN dokumentációról, hiába van jól dokumentálva, ha a portolást végző banda nem foglalkozik a GCN-nel.
Itt a másik ügyes banda (Creative Assembly):
"Yes, 1080p with minimum quality settings (maximum performance) and this range of graphics cards perform like crap on this Ubuntu system with Core i7 5960X processor!"
1000 dolláros Titan X eléri a 20-21 FPS-t FullHD alatt!
-
huskydog17
addikt
"2015 a PC szégyene volt."
Már megint ez a nevetséges és hamis általánosítás. Miért kizárólag a AAA hulladékokat veszed figyelembe? Pont azok a legnagyobb szemetek! Ha normális PC játékot akarsz látni, akkor a független fejlesztők tájékán nézelődj és akkor talán 180 fokos fordulatot venne a véleményed!
- Új, DX11-es leképzőt kapott a RoadHog Engine, ami kiválóan és példaértékűre sikerült, ezt a Shadow Warrior-ba belerakták, így született az 1.5-es verzió. A látvány sok mai AAA a földbe döngöl és egy 7870-es Radeon elegendő az Ultra részletességhez stabil 60 FPS-en, még a legnagyobb harcok közepette sem esik le a framerate ahol igen intenzív részecske effektek is vannak. Ja és talán ez az egyetlen olyan AAA minőségű játék, ami semmilyen grafikai butítást nem szenvedett el Linuxon. Az OpenGL verzió ugyanazt a látványt hozza, mint a DX11 verzió.
- The Talos Principle: néhány napja Direct3D 11.1 támogatást kapott a Serious Engine 4 a 64 bit mellé, mivel a DX11.1-es játék olyan ritka, mint a fehér holló, ezért ezt érdekességként be lehetne rakni
Egyébként a Croteam korábban jelezte, hogy lesz low-level API támogatás a SE4-hez, gondolom ezt a Serious Sam 4 megjelenésére akarják összerakni.Amúgy ha nem nézzük a technológiai érdekességeket/újításokat, akkor szerintem az idén megjelent War for the Overworld 1000-szer többet ér bármelyik AAA szemétnél, ahogy a The Forest című alkotás is! Ez a két cím PC exkluzív, szóval én inkább azt mondanám, hogy ez az év igen jó volt a PC számára, mert én ignorálom a sok sz*r AAA szemetet!
Értem én, hogy téged nagy valószínűséggel csak a AAA címek érdekelnek, de csak azért mert azok többsége értékelhetetlen hulladék, még nem kéne általánosítani az egész PC platformra!
Amúgy biztosan jó ötlet Ubifos terméket rakni a tesztcsomagba? Annyira jó lett a CS 2.0...öööhh akarom mondani a Rainbow Six Siege?
Aztán ha már stratégia, akkor én inkább a Cities Skylines-t raknám be, mert azzal sokkal többen játszanak, mint a Beyond Earth-el. Talán mondani sem kell, hogy melyiknek lett nagyobb sikere (igen, a Cities-nek)!
-
huskydog17
addikt
Amúgy szerintem a tesztben illenem megemlíteni a 4K videógyorsítást, ugyanis az UVD 5-ös motor már gond nélkül gyorsítja a H.264-es tartalmakat 4K/60fps kombóval is. A korábbi GCN generációknál nincs 4K támogatás.
Ezen felül érdemes volna legalább egy mondat erejéig szóba hozni a harmadik generációs VCE motort, ami szintén 4K támogatást élvez.
Továbbá szerintem ilyen infókat is meg lehetne osztani az olvasókkal:
A DXVA alatti plusz fogyasztás oka az, hogy az UVD profil a VRAM modulokat teljes (3D) órajelen járatja, vagyis DXVA alatt, amikor az UVD dolgozik, a VRAM modulok maxon pörögnek, ezek adják a többletfogyasztást. A Fiji GPU-kban található, hatodik generációs UVD motornál ezt korrigálták, vagyis ott már nem kell pörögniük a VRAM-oknak, ezért ott alig nő a fogyasztás. -
huskydog17
addikt
Akkor rögtön át is lehet írni a cikk címét, ugyanis nem létezik olyan, hogy teljes értékű Tonga, nem létezik a piacon teljes értékű Tonga GPU, mert azt 384 bitesre tervezték és úgyis készítették, csak deaktiváltak a memóriavezérlőből egy darabot, így mesterségesen lefékezték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest