Hirdetés
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Armahun #3499 üzenetére
Nem. Azt értelmezted rosszul, hogy a Wikiről kell az infót beszerezni.
De végül is nekem mind1. Te úgy gondolod, én meg így.
Egyébként tegyél fel egy akku widgetet ami számlál töltésciklust is és nézd meg hogy számol. Az is van olyan értékű információ mint a Wiki.szerk.: 300 ciklus után szerintem egy noti akku csak szeretne 80 százalékos lenni.
-
Armahun
addikt
válasz
Quasi_modo #3498 üzenetére
Úgy csináltam 21:45 kor tettel fel tölteni, közben nyomkodtam is kb fél órát, és éjfélkor jelzett, hogy feltöltődött.
Wiki:
Rosszul értelmeztem volna, hogy két fél az egy ciklus.
-
Quasi_modo
nagyúr
(#3495) Arni Próbáld meg 0-ról tölteni és úgy nézd az órát. Mert én arról beszéltem.
#3497) Arni Honnan veszed ezt? Nem egészen így van ez szerintem. Szerinted ha 20x töltök bele 5 százalékot az egy ciklus? Ne már.
-
-Valinas-
senior tag
válasz
umfrider #3493 üzenetére
Csak kicsit gyanús, hogy Ultra Stamina módban is (!), nulla perc köztes nyomkodással 4 óra kellett neki a feltöltéshez a gyári cuccokkal. Nem szeretem egész este rajtahagyni, egyrészt, mert a fejem mellett tölt valami, másrészt hiába vágja le az elektronika 100%-os töltöttség esetén a hálózatról, szerintem nem tesz jót neki, hogy minden este egész éjjel fent van a töltőn.
Ez jó, ha nap közben töltöd, de komolyabban is igénybe veszi az akkut, mintha egy 700-1000-res töltővel töltöd. - Ezt nem tudom értelmezni.
Én spec minden készülékemet állandóan ráteszem este. Miért ne? Így sosem kerülök merülős helyzetbe. - Igen, és így lesz egy év alatt egy több, mint 300-as töltési ciklusod, úgy, hogy sosem használtad el teljesen a telefonban lévő szuflát, és 2 év után mehetsz akkut cseréltetni. Tapasztalat.
-
Armahun
addikt
válasz
Quasi_modo #3494 üzenetére
Pont tegnap este néztem 5%-ról teljesen feltöltve volt kettő és egynegyed óra, úgy hogy közben kb. fél órát nyomkodtam.
Gyári töltő usb kábellel. -
umfrider
senior tag
válasz
-Valinas- #3415 üzenetére
Nem nagyon tudom, miért baj, h ennyit tölt. Gyárilag 1,5A-es töltő van hozzá, aminek tudna kellene cca 2 òrát. Ez jó, ha nap közben töltöd, de komolyabban is igénybe veszi az akkut, mintha egy 700-1000-res töltővel töltöd. Este meg úgy is mind egy, hogy 3 vagy 4 óra a töltési idő.
Én spec minden készülékemet állandóan ráteszem este. Miért ne? Így sosem kerülök merülős helyzetbe. -
szasz1
tag
válasz
Armahun #3479 üzenetére
Egyébként nem értem amit tegnap írtál, mármint a Sony részéről, hogy egy ilyen készüléknél miért van "gyengébb" minőségű anyagból a hátlap
A sonymobile weblapon írtam üzenetet javítással kapcsolatosan, kíváncsi vagyok milyen arcátlan árat mondanak egy esetleges cserére, mert ha be is bugyolálom mostantól a telefont, egy már meglévő repedés nem feltétlen egészséges a jövőre nézve, ráadásul fenz az egyik sarokban. A repedés és a telefon 2 éle, szép derékszögű háromszöget formálhat idővel.
-
No.01
addikt
Vekony, de igenyes tokot keresnek... Eddig a Cruzerlite a legszimpatikusabb, de gondoltam megkerdezem hatha van ami van olyan jo vagy annal is jobb?
-
Uuser
tag
"Strapa-teszt" :
Fülhallgató csatlakoztatva a telefonhoz, a lakás egyik helyiségéből a másikba áthaladás közben a kezem elakadt a vezetékben és gyakorlatilag kb. egy méter magasból földhöz vágtam a telefont. Egy vékony cserge szőnyeggel borított parkettára érkezett, azon kívül hogy kikapcsolt pár másodperc múlva a SIM elmozdulása miatt, semmi baja nem lett.
Védő felszerelés, ami segített (?) túlélni az esést : kemény Nillkin tok, előlapon Nillkin Tempered Glas. -
lumesz
tag
Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy van-e olyan letölthető alkalmazás, amivel sd kártyára lehet másolni az alkalmazásokat?
-
szasz1
tag
válasz
Armahun #3479 üzenetére
Azért gondolom hogy repedés, mert ha letörlöm ilyen nedves törlőkendővel, akkor látszik hogy ott "beszívódik" picit a nedvesség, meg ha fényesre törlöm ezzel a törlőkendővel, utána nem is látni.
Az oké, csak azért jó lenne a gari is megmaradna rajta az esetleges cserét követően, egy olyan szervíz meg tuti szép lóvét leakaszt érte.
-
Tomika86
senior tag
Én nem pont a Z3C-re gondoltam amin még nehéz a BL nyitás, hanem pl az előző telómon(Galaxy S2) főzőtt ROM volt, de ettől nem lesz hálózatfüggetlen a telefon. Én úgy vettem ki Sommi szavaiból, hogy ő erre gondol, felrak egy Telenoros telefonra, egy független ROM-ot és akkor tudja használni mással is. Vagy én értettem félre a kérdését?
-
szasz1
tag
Sziasztok,
nem tudom volt-e róla szó, de szerintetek milyen árban lehet egy szervizben való hátlap csere?
Van egy minimális repedés a telefon hátlapján a jobb felső sarokban. Ha nagyon szépen megtakarítom a hátlapot észre sem lehet venni még fénynél sem, de a tudat, hogy ott van már zavar. Arról nem is beszélve, hogy az még inkább zavar, hogy nem tudom hogy került oda, sosem esett le a telefon, vigyázok rá mint a hímes tojásra.
Köszi
-
Hugi0333
csendes tag
-
bandras54
aktív tag
válasz
geccoblaze #3472 üzenetére
A szoszok ellen a kollégamnak volt egy jó ötlete, ami bevalt. Fürdőszoba, zuhany utan, enyhén párás környezet.
-
kazanka
őstag
válasz
Vízzel nem próbáltad? vagy a Tixós múdszert?
-
válasz
sehogy. laboratóriumi körülmények között esetleg, ahol pormentes a levegő.
én is jól megszivtam a fóliával. 3-at küldtek és a harmadik maradt fent a telon, de még igy is van 3-4 porszem alatta. az első 2 még ennél is porosabb volt a fólia alatt. -
geccoblaze
aktív tag
Megjött a Nillkin előlap is innen. Dec 17-én rendeltem, ma jött meg. Hiába a hátlapos tapasztalatok, ezzel még jobban megszenvedtem a felrakásnál. Egyszerűen mindig kerül alá valami szösz. Kesztyűjavaslatomat annyival finomítanám, hogy orvosi latex kesztyűt használjatok, amit nem tud úgy odacsípni az előlap és a teló közé, mint egy háztartási takarítós gumikesztyűt. Kb. 10 szer futottam neki. Felrakás. Pöttyök. Levétel. Tapadós csíkkal tisztogatás előlapon és telón is. Felrakás. Máshol pöttyök. Levétel. Tizstogatás tapadós csíkkal. Felrakás. Sarka nem tapad. A végeredmény: maradt 2-3 pötty alatta, és a jobb alsó sarka egy 1 centis részen nem tapad hozzá. Szóval megint messze a tökéletestől. Már komolyan nem tudom, hogyan lehetne 100 százalékosan feltenni.
-
hanati64
tag
válasz
#31774976 #3450 üzenetére
[kingston 32 gb]
Szerintem ez jó ár érte., bár csak class 4-es. -
€uro
őstag
Mi a típusa a telefonhoz adott fülhallgatónak? A telefon leírásainál nem találom a tartozékok felsorolását.
-
geccoblaze
aktív tag
Megvolt az első esés. 50-60 centiről (ágy) parkettára. Semmi sérülés.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Hugi0333 #3452 üzenetére
Csatlakozas utan, unlock-oltad a telefonod (tehat beirtad a pin-t/jelszot vagy kioldottad az abraval)? Akkor fog megjelenni. Ez biztonsagi dolog, hogy idegen sima racsatlakozas utan ne tudja elerni a tartalmat, csak a telo tulajdonosa.
@(#3451) Sommi: En is fozott romos voltam HTC Desire-en, de nem bantam meg, hogy ezt vettem es a gyari rom-mal hasznalom. A jelenlegi 4.4.4 szerintem nagyon jo! Lollipop-tol tartok, mert az a Nexus 7-en elegge elkezdte gyilkolni az akkut es neha a Wifi-t is ok nelkul eldobja. Mint olvastam meg egy fasza memory leak is van benne (ami egy ido utan belassitja az egesz mindenseget) amit igaz javitottak de az 5.0.1-ben meg nincs benne es senki nem tudja mikor dobjak ki. Nem tudni, hogy a Sony ezt a javitast belerakja-e.
@(#3454) Csaky69: A vizallosagra ne vegyel merget. Sokan megszivtak vele. En ugy vagyok vele, hogy max veletlen balesetek elkerulesere jo. Nem probalnam ki ( a reklam ellenere sem ) viz alatt szant szandekkal. Ami viszont nagyon nagy pro volt nalam az az uzemido! Atlagos hasznalat mellett 3-4 naponta kell toltenem. A SW is eleg jo: nem akad, gordulekeny. Nem hittem volna, hogy valaha Sony telom lesz (finoman szolva sem vagyok egy Sony fan...sot...), de nagyon nem bantam meg. Meg valami! Az ajtokat nem kell nyitogatni ha veszel magneses toltokabelt. Akkor eleg a telo oldalaba csattintatni es kesz. Ezzel megkimelheted az ajtot a kopastol.
-
Wajk
addikt
én vagyok az optimista, te a pesszimista, nincs azzal semmi gond
1. a BL nyitás okozta DRM vesztés visszaállítása már elég jól működik (a legtöbb funkció visszaállítható), mint tudod...
2. a BL nyitás nélküli ROOT-ot illetően jó hír, hogy serajt is becsatlakozik lassan a csapatba, továbbá több exploit napvilágra került.Ha pesszimistán állnánk hozzá, a Lollipop itt van a kanyarban, amihez jóval könyebb lesz megoldást találni...
Én nem látok okot a pánikra, addig is van egy kis időnk kiismerni a készülékeinket, aztán jöhet az "erezd el a hajam"...
(#3460) Tomika86: a válasz röviden: "de", bár ilyet én nem is mondtam. Jelenleg nem főzött, de gyári ROMokat fel lehet tenni a készülékünkre, pl Global ROMot a szolgáltatós ROM helyett és akkor nem lesznek benne a szolgáltatós módosítások, de a készülék függőségét nem a ROMok tárolják, az remélem egyértelmű.
-
Wajk
addikt
A hálózatfüggő Z3 Compactok hozománya továbbá a nem nyitható BL. Ha szeretnél "főzőcskézni", akkor a nyitható BL-re szükséged lesz. Én emiatt is maradtam végül gyárilag független mellett. A hálózatfüggőség nem érdekelt volna, de a BL zártsága már annál inkább...
A BL nyitása több szoftveres veszteséggel jár jelenleg, de vannak srácok akik már dolgoznak a zárt BL-es Root-on és/vagy a DRM kulcsok visszaállításán bizakodásra okot adó eredményekkel.
-
HardRic
addikt
válasz
Csaky69 #3454 üzenetére
Nekem is pakliban volt a G2, de ezt vettem, mert mégis csak újabb, tovább lesz támogatva, és ipad mellett kis telefonra volt szükségem. Ár/érték arányban nagyon jó a G2, egyikkel sem járnál rosszul. Tudom, hogy ezzel nem segítettem sokat, de neked kell eldönteni melyik tetszik jobban.
-
Csaky69
csendes tag
Sziasztok!
Telefonváltás előtt állok.sikerült leszűkíteni két telefonra.sejthető hogy az egyik a Z3C a másik LG G2. Tudom hogy újabb hardver a sony, viszont kérdéses hogy a lollipop melyiken sikerül jobbra.a kamera annyira befolyásoló tényező mint kb a kijelző hogy HD vagy fullHD.sokat nem fürdenék vele de vízállóság kapcsán érdekelne hogy a kis ajtócskák mennyire stapabíróak?hosszabb használat után sem áll el,lazulnak meg? Pro/kontra érveket szívesen vennék.
Előre is köszönöm! -
fPApi
őstag
Ha szét akarod "főzőcskézni", akkor jobb ha tudod, hogy a BL nyitásával néhány dolog (pl. a kamera minősége bizonyos esetekben) gyengébb lesz (licencelési dolgok miatt), amire jelenleg még nincs teljesen biztos megoldás. Egyébként még elég kevés főzött ROM van rá (talán pont emiatt).
-
Hugi0333
csendes tag
Volna még 1 gondom
Ha csatlakoztatni szeretném PC-hez azt írja már csatlakoztatva van, csakhogy nem jelenik meg a telon a gépem
PCC újratelepítés megvoltEhhez tudni kell míg nem kellett gyalulni telom addig működött a dolog szépen, most az istenért sem tudom megoldani
-
Sommi
aktív tag
Sziasztok !
Nézegetem ezt a telót egy ideje, az iphone 5-ömet cserélném rá, első sorban azért mert egy független telefonra lenne szükségem a közeljövőben.
Korábban egy motorola defy-om volt, szétfőzőcskéztem a kicsikét, most muter használja. Erre a Z3 compactra is vannak főzött romok ? Ha rootolom akkor a rendszergazdai jogokkal párhuzamosan kártyafüggetlen is lesz a készülék ? Azért kérdem mert tudnék szerezni egy telenorost elég jó áron, csakhát nekem nem jó a hálózatfüggő. Van esetleg megoldás a függetlenítésükre ? (nyilván ez garanciavesztéssel jár, saját felelősségre ... stb)Előre is köszi a választ !
-
törölt tag
egészen véletlenül nincs valakinek eladó 32 vagy 64 gigás microsd-je? nem szívesen adnék érte bolti árat, de a nyolc giga már kevés.
-
Armahun
addikt
válasz
Tomika86 #3443 üzenetére
Valóban visszakapcsol, most néztem, De miért baj az neked, hogy gyorsabban megtalálja a helyzeted?
A szinkronizálást nem néztem, megmondom üszintén nekem folyamatosan be van kapcsolva a gps és a szinkron is. Nem merül semmivel sem gyorsabban a telefon ahhoz képest, ha kapcsolgatnám.
A szinkronizálásnál csak az van mepipálva amit tényleg használok is, a névjegyzék és a gmail. -
Hugi0333
csendes tag
Köszönöm segítségetek, már oké
-
Hugi0333
csendes tag
Sziasztok!
Vissza kellett állítanom gyári beállításokra a Z3 C-m, és sajnos azóta nincs meg a fejlesztői lehetőségek opció
Valakinek ötlete? -
misi111
tag
Sziasztok. Tud valaki valami megoldást arra hogy a hangeröt valahogy +ban még megnövelni. Elég zajos helyen melózom,idáig az 5s-emre mondtam hogy halk,de ez még az mellett is elbujhat sajnos hangeröben. Köszi a válaszokat.
-
Eszkimo
csendes tag
Sziasztok, tapasztalt mar valaki olyat Z3 c-n hogy egyszer csak nem mukodik az erintokijelzo felso fele? Mert az enyem most ezt csinalja. Vegul is ideje volt elromlani, mar majdnem 2 honapos.... koszi a valaszokat elore is
-
Tav-Csoves
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Az anysoft keyboard-nál ragadtam le, ezért van sok elírás.
-
Tomika86
senior tag
-
Márko88
aktív tag
Ma megnéztem ezt a telefont,mert egyik ismerősöm vett egyet. Hiper-szuper telefon így első látásra meg 10-15 percet nyomogattam, menü ki-be stb. Azt kell, hogy mondjam pozítív csalódás. A párom Sony L-je ami lassan használhatatlan. Lehet mégis Sony lesz neki mert hűek vagyunk én HTC ő meg Sony-Samu(bár mindig én választok.
Egy szó mint száz,gyors nagyon nem volt akadás.
-
kazanka
őstag
válasz
Tav-Csoves #3416 üzenetére
A helyetekben én megpróbálnám inkább a "trobi28" fórumtárs által ajánlott telefont,amivel még gurítani is lehet az biztos bírja a strapát, sajnos egyenlőre nincs róla link.
-
geccoblaze
aktív tag
válasz
Ha erősebb strapabírás elsődleges szempont, akkor nézze meg a Samsung S5 Active-ot.
-
trobi28
addikt
válasz
Kitalálom, Te nem vagy nyelvtanár
Minden tekefonhoz lehet olyan tokot kapni, ami strababíró.
Az más kérdés, hogy erősen ront a telefon szépségén. -
Tav-Csoves
őstag
Sziasutok! Bátyám készűlne egy ilyen telefont venni.
Ő autóelektro-mérnök, és evégett fontos lenne, hogy strapabíró legyen, avagy vízálló. Van os strapa androidos telója, de annak a supportja eléggé ramaty, 4.2.1es droid fut rajta, s ezért bizonyos programokat nem tzd használni.
Tudok arról, hogy ez a telefonon pont, hogy mind a két oldalán üveg van, de edzett üvegborítással, tokkal esetleg lehetne strapa telefonná alakítani?
Érdekelne, hogy mik az előnyei, és hátrányai ennek a modelnek?
Köszönöm! -
-Valinas-
senior tag
Teszteltem két töltőfejjel is (gyári apple, gyári sony), 800 mA-rel tölt elvileg a telefon. 1 óra alatt 30%-ot.
-
mave86tg
tag
Na meg ugye ott az airdroid is.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
LouiS22 #3408 üzenetére
Nekem ez vmiert nem okozott ekkora gondot. Bedugtam, a telo szolt a gepemnek, hogy honnan szedje le a hivatalos SW-t amiben benne van a driver. Telepites utan a win explorer-ben mar meg is jelent a telo ahol az internal es az external (SD) memoria kulon 'particiokent' latszodott rajta. Siman drag&drop-pal tudtam masolni/torolni. Egyedul arra kell figyelni, hogy ha radugom a PC-re, oldjam fel a lock-ot a telefonon mert addig nem engedi megnyitni a tartalmat!!!
-
LEFTHORSE1
őstag
Kösz fiuk, végülis magam jöttem rá, csak egy francos "organizer" gombra kellett bökjek s onnan meg copy-paste... am valahogy ezentúl nem szeretném kábellel vinni át az adatokat az ajtócska nyitogatása miatt (be akarom szilikonnal ragasztani majd ha meg lesz a 64GB memkarim) ez a wi-fi direct kellene összejöjjön (router nélkül) a lenovo pc-en van wi-fi de a telómot nem látja ..
-
LouiS22
veterán
válasz
LEFTHORSE1 #3405 üzenetére
Oszt a kézikönyvet el tetszett olvasni?
Egy Windows® rendszerű számítógép és a készülék között USB-kábellel létrehozott
kapcsolatot használva vihet át és kezelhet fájlokat. Miután csatlakoztatta a két eszközt, a
számítógép fájlkezelőjének használatával a tartalmat áthúzhatja a készülék és a
számítógép vagy a készülék belső tárhelye és az SD kártya között.135. oldal.
FÁJLKEZELŐ (Windows Explorer, a beépített, nem Total Commander).
Emitt meg a kézikönyv: [link]
(Ja, Google, 15 másodperc volt...).
Szívesen
-
Wajk
addikt
válasz
LEFTHORSE1 #3405 üzenetére
itt van egy régebbi postom... MiExplorer vagy ES Explorer-el (utóbbi kicsit bonyolultabb) gyorsan tudsz kapcsolódni a telóra FTP-n keresztül...
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz
lecsokolbi #3379 üzenetére
Elküldték gyártói bevizsgálásra cirka 2 hét. Cseretelefont pedig nem biztosítottak. Olyan szívesen elvágnám a torkukat.
-
LEFTHORSE1
őstag
Ráment az egész délelőttöm, négy óra sikertelen próbálkozás, az idegtől remegek, képtelen vagyok rájönni hogyan kell a telefonmemóriából képeket áttenni a pc-re adatkábellel, memkari még nincs ... totalcomander nem látja, a wi-fi direct sem akar összejönni... segitsééég
-
-
67tuareg
tag
válasz
-Valinas- #3336 üzenetére
Sziasztok!
Nekem Z1 C van és találtam rá egy GOOSPERY márkájú vagy nevű tokot. Én nem szeretem a tokokat, nem is szoktam használni, de ezt csak éppen annyi időre veszem le míg útban van. Mágneses kábel, dokkoló használható felrakott tokkal is. Ízlések nem egyformák, de javaslom nézzétek meg a képgalériát hátha találtok megfelelőt, mert nagyon profi szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- iPhone topik
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- Revolut
- Kedvenc zene a mai napra
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest