- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
jocov
csendes tag
válasz
bandi0000 #21934 üzenetére
Fiúk!
Segítséget kérnék!
kicsit béna vagyok hozzá......
z1 c. -t frissítettem lallipop 270 a vége
de nem tetszik.....
flashtoollal melyik kitkatot tehetem vissza, független a telóm, de nem tudom fel-e tehetem pl. a t-mobilos 4.4.4 -et azt hiszem R4C ettől nem lesz függő a telóm?
vagy melyiket ajáljátok?
köszönöm előre is a segítségeteket -
knuckle
aktív tag
válasz
bandi0000 #21702 üzenetére
reset a ki-be kapcsolás
hard reset mikor mindent vissza állít gyáriraki-bekapcsolás= újraindítás
amikor mindent visszaállítasz gyári beállításokra az még véletlen sem hard reset....a kis piros gomb ami a simtálca mellett van, az a hard reset, amit akkor használsz, ha úgy berottyan a telefon, hogy semmire nem reagál...
ha reagál akkor szoftveresen is meg lehet oldani a gyári menüből, ha nem akkor erre ott a fizikai gombocska -
Vikooo
addikt
válasz
bandi0000 #21638 üzenetére
Pont ezt akartam irni, hogy szemezgettem a Z3 -mal de ezutan tuti nem veszek Sony -t pedig a HW tetszik!
Koszonje a Sony sajat maganak, hogy szarik a vasarlokra es, hogy ilyen iranyelveket ad a szerviznek, igy csak a az A4 es papirba kell befektetni amire rairjak a nyomorusagos kifogasaikat...
-
Attici
őstag
válasz
bandi0000 #21633 üzenetére
Én is ettől félek. Már 16. napja van náluk a készülék.
Vajon most mit fognak kitalálni?
Hogy lehet így harcolni ezek ellen? Csak saját magát bosszantja az ember, de győzni nem lehet ellenük.
Jobban jár az ember, ha elfelejti a Sonyt.(#21646) Kroni1: Akkor marad a WP vagy a szifon
-
BaLee
addikt
válasz
bandi0000 #21638 üzenetére
Tök jogos én is ki lennék akadva, a probléma szerintem annyi, hogy ha visszaesnek az eladások akkor a legutolsó sorban gondolnak majd a szervizre, amíg meg nem kérdezik a vásárlókat vagy nem csinálnak egy közvélemény-kutatást.
Pedig így a tapasztalatokat elnézve lassan ott tartanak mint notebookoknál a Lenovo. Ok, hogy van magyarországi szerviz ill. szervizháttér csak ilyen Cordon szintű...
Több ismerősöm is amiatt vett HP-t vagy Toshibát a sokkal jobb ár/érték arányú Lenovo laptopok helyett, mert ennyit számított nekik a biztos szervizháttér... -
knuckle
aktív tag
válasz
bandi0000 #21635 üzenetére
én simán bemennék, és kérném szépen a vásárlók könyvét!
valamint kihívnám a véleményezőt, és megkérdezném, hogy mely szineket téveszti, mert az adott árnyalatokat biztosan!
mert olyan nincs,hogy az egyik nem tér el a többi pedig igen...
plusz simán fogyasztóvédelemhez fordulnék, mert vicc amit művelnek, és gyakorlatilag hülyének néznek, mindezt széles mosollyal...
amikor én voltam benn az enyémmel, és említettem a Flash Bleeding-et, mint ismert problémát, a kiscsaj csak pillázott, hogy ő nem tudja mi az, és neki ilyet ne mondjak
plusz az állapotnál a "használt" kockába pászított egy ikszet
mondom ácsi... az új, újszerű, használt, karcos, és törött, vagy beázott kifejezések közt van ám nem kis különbség, és ez pedig akárhogy nézem, újszerű. és hogy miért? mert egy karc sincs rajta sehol, és olyan mintha most vettem volna ki a dobozból, tehát újszerű...azért nem új, mert már 1 hónapja használtam...
szóval van ott gond nem kevés, már csak a fogalomzavarokat elnézve is.... -
Attici
őstag
-
kelly416
veterán
válasz
bandi0000 #20603 üzenetére
Bocs, tudom, nem bele-vau-vau, de ez így nem teljesen igaz. Én például szívesen segítek privátban (és szerintem sokan mások is), de nem olyan dologban, ami 100szor vagy 1000szer le volt már írva. Amúgy tényleg jobb szeretjük a nyilvánosságot, mert lehet, hogy "A"-hoz szól a kérdés, de "B" hamarabb látja, hamarabb eszébe jut a válasz, és megírja "A" előtt, arról nem is beszélve, hogy ha olyan dolog kerül szóba, akkor többen is tanulunk belőle.
Szerk.:
OFF -
Jaffa75
őstag
-
darvinya
titán
-
Quqesz
nagyúr
válasz
bandi0000 #18327 üzenetére
Köszi a tippet! Már volt gyári visszaállítás kétszer is és a másodiknál a belső sd is törölve lett. Külső sd nincsen. Nincsen rajta sok app és az én g2-ön fent vannak egy kivételével azok és ott nincsen ilyen gond. Az az egy feltétele előtt is volt már probléma(fagyott a kamera,nem ment az elforgatás,nem ment a fényérzékelő,nem volt felvevő gomb híváskor),de egy reboot segített(ha éppen nem maga tette meg)
-
trobi28
addikt
válasz
bandi0000 #16008 üzenetére
Én többek között ezért nem költök ilyen drága védelemre.
Egyrészt gyakran cserélgetem a készülékeimet, másrészt szerviz esetén buktam az egészet.
Fólia, egy jobb minőségű tok, azt csókolom
Elhiszem hogy sokat véd, de ha vigyázol rá az is véd.
Még soha nem ejtettem le készüléket, csak odafigyelés kérdése -
DraXoN
addikt
válasz
bandi0000 #14484 üzenetére
Sokszor ha szoftverfrissítés van akkor az akkut újra kell kalibrálni (a rendszer részéről).
Sokszor mikor mondják, hogy az üzemidő rosszabb, az emiatt van. Csak egy újra kalibráció kell és lehet még jobb is lesz mint előtte (mert mondjuk nem volt előtte se rég kalibrálva)..Anno az Xperia P-m volt olyan, hogy reggel feltöltöttem, hozzá se nyúltam (de tényleg nem) annak ellenére nem bírta ki az estét.. mindenki új akkut javasolt, egy szoftver újrahúzás se segített rajta (ugyan úgy rossz volt)... Gondoltam lesz ami lesz megpróbálkozom előtte még valamivel.. Ez egy "mélyebb" kalibráció volt, azt csináltam vele, hogy feltöltöttem, majd lemerítettem teljesen, és kikapcsolva töltöttem fel .. töltésenként ~10 órát volt töltőn, ezt kb 3x csináltam meg. A végén olyan lett az aksi mint ha kb. új lenne... legalábbis eléggé hasonló lett az üzemidő. Ott már az akku elektronikáját kelhetett kalibrálni (lehet azt?
.. vagy a nyákon van valami másodlagos flashrom ez ügyben? nem tudom.. de megoldotta a gondot) mert mint írtam egy teljesen flashtoolal újrarakott rendszer se oldotta meg eredetileg a gondot.
Bár itt szerintem erre most nincs szükség.. csak a rendszer alatti kalibráció is megoldja. -
semetka
őstag
válasz
bandi0000 #14331 üzenetére
MOst üdülünk épp, ezt a hetet megvárom. Ha nem lesz jó újrarakom. Sosem raktam még újra andoios telót. Van valahol egy kis tutorial hozzá? Független szoftvert hol tudom leszedni, mert ha már újrarakom akkor tár a T-s helyett azt raknám rá.
Rá tudom tenni a független szoftvert nem, ha nem akarok T-s dolgokat látni. -
DraXoN
addikt
válasz
bandi0000 #13974 üzenetére
Én is csak kényelemből vettem a dokkolót. 2200Ft-os kínai, de jó és cserélhető a belseje.. fixen ráraktam az asztalomra, és csak belerakom a telefont a nap végén
.. mindig is vágytam ilyesmire a korábbi készülékeimnél is, nem kell lyukat keresgetni.. A dokkoló meg a home serverem usb portjába van dugva.. kicsit így lassabban tölt mint ha az adaptert használnám, de nem igényel plusz áramot, hogy be van dugva (a szerver meg úgy is megy 24/7-ben).. Egyébként a töltő annyira jó volt, hogy vettem közbe még egyet, de az a fiókban van (gondoltam behozom a munkahelyemre, de rájöttem rendelés után, hogy simán kibírja a telefon estig.. így csak a kábelt hoztam be, ha néha-néha kellene... Ez a 3 hónap alatt 1 alkalom volt összesen (akkor is csak azért mert előző éjszaka nem volt alkalmam feltölteni a telefon, bár valószínű akkor is kibírta volna a nap végéig).
Egyszóval a dokkoló megéri.. Szerintem... (legalábbis azt az árat amennyiért én vettem).
Csap alá meg én se dugom (már.. persze ki kellett próbálni mikor új volt
), de van néha, hogy esőben telefonálok (bár azt megtettem valamennyi korábbi telefonommal is ha úgy alakult, max. erre kevésbé figyelek, mert tudom, hogy jelentősen kisebb az "ártalom" esélye).
-
DraXoN
addikt
válasz
bandi0000 #13972 üzenetére
Őszintén:
Szerintem esélytelen, hogy ezen a telefonon az ajtó kibírja az ajtó azt említett időtartamot.
Én kb. a telefon megvételét követően 1 hónapra rá vettem egy mágneses kábelt a telefonomhoz (azóta egy dokkolót is) és ha tudom mindig azokkal töltöm. Csak adatcseréhez (de azt is sokszor wifi-n át csinálom) és szoftveres mókoláshoz használtam kábelt (ha nagyon kellett és nem volt más kábelem akkor töltöttem csak usb-ről).
De egy fél éve van meg a készülék, és még így is, az usb ajtó már most könnyebben nyílik mint a többi (amit még kevésbé nyitogat az ember).
Szerintem ezért is cserélik ki az ajtót ha már olyan.Egyébként nekem kopik mágneses dokkolónál a középső fém részről a festék. Másnál is (ha kell csinálok róla képet)?
szerk.1:
Szerintem ha a samsung megtudta csinálni, az usb portot a sony is szigetelhette volna belülről (is, ha nem akarták volna megtörni a designt).szerk.2:
A leginkább amit nem szeretek és bizonytalanná tesz az a ragasztás. Nem tudok elképzelni olyan ragasztót ami jól tart de még is szétszedhető. Tudok én olyat amit egyszer összeraksz, de azt már nem bontod meg. Azonban ezen a telefonon olyan kellett ami szükség esetén szét is szedhető. Félek, ez idővel elfárad (főleg a hideg-meleg ciklusoktól, hisz eleve meleggel melegítik le a ragasztót). Aki kitalálta, hogy ragasszák a telefon hátlapját, hát törném le a kezét. Bár manapság ez a divat, a laptop kijelzőknél is (a kávát ragasztjuk). Nehogy könnyen javítható legyen bármi is.. Persze nyernek így az egésszel 0,1-0,2 millimétert a vastagságon. Szerintem összességében nem éri meg, de hát nem hosszú időre terveznek manapság semmit... -
Brekii
tag
válasz
bandi0000 #12167 üzenetére
Nem mindenki elégedett vele. Aki idejön pedig lássa ha valami nem frankó, könnyebben tud dönteni. A mikrofon is "szar" :-) benne. Az s5 is vízálló ott mégis megoldották. Amiért sokan használjuk és általában elégedettek vagyunk vele ne tagadjuk hogy vannak hibái, és azt is el kell fogadni ha valakinek pont ez egy fontos választási kritérium. Szerintem.
-
chrisx1
tag
válasz
bandi0000 #12167 üzenetére
Na álljon meg a menet ember! Nem neveztem szarnak, azt mondtam szutyok, és az előbb mondtam, hogy minden mással elégedett vagyok, amit nyújt! Csak, és kizárólag halknak találom, mikor hívnak, ennyi! Másba is bele fogsz kötni, aki esetleg elmond valami negatívumot a telefonról?
Különben meg ne haragudjál meg, de most ki foglak javítani, mert a Defy vízálló, és az a szutyok elég nagyot szól a z1c-hez képest!Szóval ez nem mentség, de ezt is írtam már fentebb!
-
chrisx1
tag
válasz
bandi0000 #12164 üzenetére
Sajnálom, de nem értem a mondat első felét, illetve azt, hogy mit akarsz mondani vele. Minek rakjam vízbe mindkettőt?
A végét értem, és válaszolnék rá. Láthatóan nem olvastál el mindent, amiről eddíg beszéltünk.... nem a hang minőségével van gondom, hanem az erejével. Nem elég hangos. Amúgy meg nyilván nem tudtam, hogy halknak fogom találni, eszembe nem jutott volna, ezért nyugodt szívvel vettem meg, és ezért a hiányosságért nem fogom lecserélni, mert a többi részével nagyon is elégedett vagyok. Csak elmondhatom a tapasztalataimat, vagy nem !? -
LonGleY
veterán
-
LonGleY
veterán
válasz
bandi0000 #10920 üzenetére
..... Nézd már meg az első képet, és utána a másodikat! Mondom, hogy eltűnt a Facebook logó, és nem, nem mászott be csak úgy a megosztási lehetőségekhez. Az egy külön gomb volt arra, hogy Facebook-ra posztoljon (beépített funkció, nem a Facebook klienst vagy a böngészőt hívta meg - amik amúgy is le vannak tiltva mindkét telefonon).
Most mondtam, hogy ne nézzetek hülyének! Egy alapvető funkció hiányzik belőle valamilyen letiltott modul miatt. Az account ugyanaz, a programverzió ugyanaz, csak maga a készülék más. Értelmes választ várok a továbbiakban.
-
kelly416
veterán
válasz
bandi0000 #10341 üzenetére
Kivéve, ha olyan kedves cégek elfelejtik kiadni, mint a Telenor.
Persze ez meg már nem a Sony hibája, de mégis érinti az országunk z1c tulajainak legalább a negyedét.
Ha benevezek a z3c-re, akkor ez megy az Asszonynak, úgyhogy én gyakorlatilag a teljes vételárat buktam.
-
p06
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Viccrovat
- Battlefield 6
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OTP Bank topic
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG Wing (8GB RAM, 128 GB, szürke) független
- Apple iPhone 15 Pro (Használt, független , 512 GB, 8 GB RAM, Natúr Titán)
- Samsung Galaxy Z Flip6 (használt, független , 256 GB, 12 GB RAM, ezüst)
- Honor 400 Pro (Újszerű, Független, 512 GB, 12 GB RAM, fekete)
- Apple iPhone 15 Pro Max (használt, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Titánium kék)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AMD GAMER Setup! Rèszletre is!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest