- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csadi0011 #30976 üzenetére
Ha esetleg megtalálod a választ, akkor oszd meg, kíváncsi vagyok. Én már sajnos régóta gyanakszom a tervezett elavul(tat)ásra, mivel az utóbbi két évben szinte semmi sem került a telefonomra, de az említett akadások sokszor előjönnek. Úgyszint Mircinko ROM-ot használok és gyanús alkalmazás még nem került a telefonra.
-
PAtr0n
addikt
válasz
csadi0011 #29337 üzenetére
Jó hogy írtad, én pedig őt nem ajánlom: [link]
Múltkor írtam arról, hogy berakás után se kép se hang. Nem írom le újra, a lényeg hogy a cellák működnek, csak az elektronika rossz rajtuk. Az eladó korrekt volt, küldött egy másikat hosszas levelezés után, miután meggyőztem arról, hogy az aksi így nem jó, és drága a visszaküldés. Azzal se jártam másképp, berakás után, nem kapcsol be, töltőre dugva, meg csak villog a piros led. Próbáltam rajta hagyni egy napot, az sem keltette életre. Kiberheltem az elektronikát az aksi aljáról, kereszt cseréltem az előzővel, úgy se lett jó.
Ami megoldást hozott az a védelmi IC 3 lábának a rövidre zárása akufesz alatt, így megjött a kimenetre a 4.2V. Azt nem tudom, hogy resetelődött e, vagy pedig kilőttem, de a lényeg hogy így működik végre. Kipróbáltam a másikkal is amit elsőnek küldött, az is elindult.
Megoldást nem találtam a neten erre a hibára, pedig lehet van valami trükkje. De az biztos, hogy egy szűz aksinak nem ezt kéne csinálnia, berakás után rögtön indulnia kellene.
Minden esetre a korrekt üzlet miatt adtam neki 5 csillagot, de ne rendeljetek tőle. -
kelly416
veterán
válasz
csadi0011 #29093 üzenetére
Köszi, javítottam a dolgokat, jöhetnek még az ötletek, ha van. Akkura tehettek be olcsó linket, de nemrég még volt a parts4repair oldalon volt, az állítólag OEM, annál ajánlottabbat nem nagyon tudok én. Igaz, pénzesebb. A majdnem nem működő vagy teljesen halott akkus linkeket inkább kerülném az összefoglalóban, ha nem baj.
-
PAtr0n
addikt
válasz
csadi0011 #28960 üzenetére
A lényeg: mennyi idő alatt tolta fel a powerbankod 10-ről 100%-ra? Mert ha gyanúsan gyorsan, akkor tuti nem töltötte fel, az van mint nálam, hogy a telefon benézi a valódi töltöttséget. Azt meg gyorsan ki lehet deríteni, hogy a 100%-ról milyen gyorsan esik vissza. Pl. Antutu stress teszttel elkezded nyúzni.
-
PAtr0n
addikt
válasz
csadi0011 #28880 üzenetére
Gyárinak tűnik, de nem vennék rá mérget.
Ki tudja már mi eredeti a mai kereskedelmi világban. Minden esetre bizakodásra ad okot, hogy a feladó UK-ból való, és Svédországból kaptam a cumót, abban a csomiban amit a képen látni.
Szerintem várd meg míg beépítem, és véleményt formálok róla. Addig nem tudom nyugodt szívvel ajánlani. -
PAtr0n
addikt
válasz
csadi0011 #28737 üzenetére
Meg se próbáld, horror lesz. Vitt cuccból úgysem dolgoznak, márpedig az e-bayes eredeti aksi 3500Ft-ból megáll. Akkor már teszel rá egy új hátlapot is, azt úgy illik, az további 1 mátyás, és 5k alatt megúsztad az egészet. Ja és ezeket házhoz kapod. Nem mászkálsz még a gariszervízbe/postáztatsz/anyámkínja, ami ugye megint plusz pénz.
-
Agressor
tag
válasz
csadi0011 #28139 üzenetére
Ez egy nehéz kérdés. Elmélet szerint pont azért jobbak a flash-tárhelyek a merevlemezeknél, mert nincs bennük fizikai mozgó alkatrész, nincs töredezettség, nincs szükség indexelésre, és szimplán a memóriacímek alapján minden helyzetben ugyanolyan gyorsan éri el az adatokat, bárhol is legyenek az eszközön. Ez kicsit ellentmond ennek. A tapasztalatból kiindulva pedig simán lehet... Mármint hogy lassabb...
Amúgy én az Antutu-val voltam úgy, hogy három eszközt akartam összehasonlítani vele, nyilván ugyanazzal a verzióval... Egy mérés nem mérés... Aztán csodálkozva láttam, hogy minden mérésnél minden eszközön teljesen más értéket kapok, elég nagy szélsőségekkel... Nem lettem okosabb!
-
kaciokos
őstag
válasz
csadi0011 #27865 üzenetére
Nekem is hasonló volt, leszámítva, hogy amikor ráböktem, azt mondta, hogy előbb a Software Update alkalmazást kell frissíteni, mondtam neki, hogy nosza, azt frissítette is, de aztán utána kakukk.
Annyi változást vettem észre, hogy már a Beállítások menüből elérhető Software Update is tolja az arcomba az Amazon Shopping alkalmazást, pedig ezt eddig csak a What's New tette, a Software Update csak a ROM frissítéseket figyelte.
-
Soma01
veterán
válasz
csadi0011 #27704 üzenetére
"Beállítások -> Xperia Kapcsolat -> USB kapcsolat -> Párosítás számítógéppel
Szerintem gondolt. Ez arra jó, hogy PC-n kezelheted a telefonod fájljait, de WiFi-n keresztül. Egyszer párosítasz, aztán mindig csak csatlakoztatni kell és leteheted a telefont. Ugyanúgy kezelheted a fájlokat, mintha usb-n dugnád rá a gépre a telefont."Köszi, ez nagyon jó! Most már így használom.
Mondjuk azt nem tudom, hogy hogyan kell ezt a kapcsolatot legközelebb elindítani. Ha meglátják majd egymást (telefon és párosított pc) akkor egyből felkínálja a lehetőséget automatikusan, vagy el kell menni valami menübe és aktiválni valamit?
-
Bozek
nagyúr
válasz
csadi0011 #27704 üzenetére
"Beállítások -> Xperia Kapcsolat -> USB kapcsolat -> Párosítás számítógéppel"
Szerintem meg erre gondolt: Xperia Transfer Mobile, illetve Xperia Transfer Desktop.
-
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
csadi0011 #25001 üzenetére
A SERIA oldal közzétett egy cikket, amiben egy internetes petíció linkje megtalálható, amivel aláírást gyűjtenek a 6-os számú oprendszer Z1C-hez való kiadásához. Ezt egy olyan ember indította el, aki a Sony Mobile cég által is elismert és támogatott úgymond "telefonguru". Ő azt állítja, hogy ez a típus még bőven megfelel a hardveres követelményeknek, amit az MM igényel. Nem tudni, hogy ez a petíció mennyit ér majd, lehet, hogy nem ennek hatására gondolja meg magát a Sony, de az is lehet, hogy nagy segítség lesz majdha mégis úgy dönt, hogy frissítik ezt a típust is. Annak idején az 5-ösre való frissítésre kiválasztott készülékek listáját is kibővítették utólagosan. Miért ne tehetnék ezt meg most is?
Aki szeretné, hogy érkezzen a legújabb "édesség" a telefonjára, az írja alá a petíciót
-
-
nji
aktív tag
válasz
csadi0011 #25001 üzenetére
Sziasztok,
Ha a sony nem hirdette meg a 6.0-t a z1 compactra, az azt jelenti, hogy már biztosan nem is lesz meg a frissítés vagy esetleg később még ez változhat ? Ha megszűnik a támogatás, akkor már semmilyen (biztonsági) frissítés nem jön ? Vagy ettől még ugyanolyan biztonságos lesz a telefon ? Bár netbankolni eddig sem mertem rajta a beharangozott , minden androidot érintő biztonsági rések miatt, de ha ez csak rosszabb lesz, akkor telefont kell lassan váltani ? -
hadan
tag
válasz
csadi0011 #24130 üzenetére
Ha belegondol az ember valamilyen szinten igaza is van a Sony-nak. Nem véletlen nem szerepel rajta az, hogy mekkora nyomásnak lehet kitenni a telefont a víz alatt. Ugyan ez a csap esete, ha megmosod a csap alatt viszonylag nagy nyomással fog ömleni belőle a víz.
Csak annyi a baj, hogy videókban képeken azt a benyomást keltik, mint ha nem okozna gondot lemosni a telefont, vagy épp víz alatt fotózni vele. -
Bozek
nagyúr
válasz
csadi0011 #23787 üzenetére
Eddig a PTCRB-s megjelenés után 1-2 héttel már megjelentek az első fecskék az FW-ből, bár ha valaki szolgáltatónál van, annak azért többet kell várnia.
(#23772) Dashes: Ez a Telstra szolgáltatótól származó információ. Ők augusztus 3-án adták ki az 5.0.2-őt a lista szerint, szóval azzal is csúsztak.
-
-
thozoo
tag
válasz
csadi0011 #23528 üzenetére
Én próbáltam a 60 fps-t, de ugyanúgy csak 29,97 képkockás a videó, mintha a 60 fps be se lenne kapcsolva. Fájlméretre is pont ugyanakkorák a videók. Nem vágom ezt a funkciót, mivel semmi hatása nincs a felvett videóra – legalábbis fullHD-nál (1080p) nálam semmiképp.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
csadi0011 #23504 üzenetére
Tehát akkor lehet lassított felvételeket is csinálni?
Más: pár oldalt visszaolvastam, és elég gyakori ez a 30-40%nál egyszercsak kikapcsol a telefon. Olyanokat kérdeznék akinek legalább egy éve megvan. Náluk van-e ilyen probléma? Ha nincs akkor meddig bírja az akksi? Akksicsere mennyibe fáj a szervízben?
Köszi -
VMatteo
őstag
válasz
csadi0011 #23484 üzenetére
reset gombra semmi, hangerő fel +bekapcs gomb semmi. PC companion nem látja
BEKAPCSOLT. Töltőről gyári usbkábellel.Hát gyerekek, ez oszt igen...
Az lehet hogy annyira lemerült, hogy ezért villogott? Mágneses kábellel töltöm, Baleetől vettem, és 1%on tettem töltőre. Lehet hogy leugrott a mágnes és nem vette a töltést? És ugye ennyire lemerült? -
válasz
csadi0011 #22964 üzenetére
Ez OTA frissítés? Mert nekem nem jelzi.
Viszont olyan gondom van, hogy a régi telefonomon 4.0.2-vel volt a jobb felső sarokban egy ikon a lezárási képernyőn, amivel egyszerűen át tudtam kapcsolni csak rezgésre és vissza rezgés+hangra. Ez most hogy van?szerk.: a videó alapján rájöttem
Előre is köszi!
-
AtiSnatch
aktív tag
válasz
csadi0011 #22544 üzenetére
Azért az LP se olyan rossz
De egy kicsit mintha jobban merülne.
(#22545) edgelaszlo : factory resetet csináltál?
-
-
youngboy
senior tag
válasz
csadi0011 #22120 üzenetére
Egyet tudok, de valószínűleg te nem ezt a megoldást keresed.
Tegyél be valamilyen képernyőzárat. PIN, minta, stb.Az én problémám pont az, hogy én meg ilyenkor nem tudom törölni az értesítést lezárt képernyőről. Vagyis nagyon ritkán sikerült, de fogalmam sincs, hogy hogyan.
(#22126) Quasi_modo
Egyszer nekem is előfordult. Jött az illető, hogy két hívását is SMS-vel utasítottam el. A furcsa az volt, hogy egyáltalán nem hallottam csörgést.
Habár nekem KK alatt is meggyűlt a bajom az SMS-s hívás elutasítással. Igaz ott nem küldtem el az SMS-t, csak feljött alulról az ablak a zsebemben. Onnantól viszont a csengőhang elhallgatott és én nem is vettem észre, hogy keresnek. Ez egyébként logikus, ha már az SMS-t akarom küldeni, akkor ne csörögjön, de az ehhez tartozó ablaknak nem szabadna ilyen könnyen előjönnie. Egyébként tényleg nem is értem, hogy miért nem marad kikapcsolva a kijelző hívás közben, ha zsebben van a készülék. Ennek alapnak kellene lennie. -
Csari93
aktív tag
válasz
csadi0011 #21873 üzenetére
Egyébként mostmár a telefonjaink végre Dalvik helyett ART-ot használnak? Vagy ebből semmi nem lett? Mert mióta ez szenzáció volt, azóta nem hallottam róla, hogy na, most ez életbe lépett és tényleg jó, vagy bármi.
Én emiatt sem akartam visszaállítás nélkül frissíteni a telót, hogy inkább újratelepítsem a szoftvereket, mint megmaradjanak.Másik: Tapasztalat alapján, ha elküldöm gariba a telefonom kijezlő cserével, akkor már ki lehet velük cseréltetni a karcos hátlapot is? Vagy ha meg is tennék, nem éri meg, hátha utána el fog állni/le fog válni stb?
-
air
nagyúr
válasz
csadi0011 #21420 üzenetére
Akkor leírom úgy, hogy megértsd, ugyanis a világ nem rózsaszín.
Amennyiben a szerviz azzal dobja vissza a készüléket, hogy a "tesztjük" alapján - amit vagy elvégeznek, vagy nem (ismerjük a Cordont, ugyebár?) - a felhasználó hibájából ered a beázás, akkor vége a dalnak. A júzer semmivel nem tudja bizonyítani az ellenkezőjét.
Így már kapiskálod?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest