- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
válasz
Csari93 #25680 üzenetére
Telekomnak,mert a T-pontban csütörtökön azt mondták,logisztikán vagy min van,másnap lehet meg is jön.. Hát máig se jött,ezért hívtam őket. Először a 1430-at,ők nem tudtak mondani semmit, kaptam egy telefonszámot,hogy hívjam azt. Nem tudom,hogy ide kiírhatom-e,ha gondolod privátban elküldöm.
-
semetka
őstag
válasz
Csari93 #25562 üzenetére
Nem csak beakadt, hiába indítottam újra a telót ugyanúgy ébren tartotta valami. Újratettem összes frissítést feltoltam és ugyanúgy ébren tartotta valami. Tesóm viszont nem frissítette a telefonját így gondoltam hogy valamelyik frissítés okozza. Újraraktam mégegyszer de a frissítések nélkül. Érdekes most tökéletes. Ennyit a hitvány frissítésekről. Valamelyk gyári program amihez egyből jön a frissítés ha újrarakod a telót.
-
-
BaLee
addikt
-
knuckle
aktív tag
válasz
Csari93 #25235 üzenetére
szia
egy másik fórumtárs már segített félig kideríteni mi lehet a gondom.
arról lenne szó, hogy adott a z1c telefon, egyiken 4.4.4 másikon 5.1.1.
kit kattel simán belép digionline fiókba, de én már a lollival nem tudok.a kérdésem az volna, hogy megtennéd,hogy feltelepíted a digionline appot, és megnéznéd nekem, hogy be tudsz e lépni?
adok hozzá jelszót és felhasználói nevet, amit csináltam tesztnek.kíváncsi vagyok, mert a digi második körben elhajtott, mondván ők 5.1.1el próbálták, és jó.
valahogy ki kellene derítenem, hogy mégis mi a búbánatos van most
-
Pocok256
veterán
válasz
Csari93 #25026 üzenetére
Itt egyszerűen arról van szó hogy mostani hibákkal root jogot tud szerezni a támadó a telefonodon onnantól meg ha fejed tetejére állsz és a legszuperebb biztonságosabb rendszered van egy egyszerű man in the middle attack -al azt szerez meg amit csak akar. Te azt látod, hogy jóskának utalod a pénzt ahogy megbeszéltétek és kapod a hitelesítő mailt közben meg szépen a támadó bankszámlájára megy. SEMMIT nem fogsz belőle látni addig amíg a támadó nem akarja hogy lásd, ezek bevett és ezer éves támadási módok. Semmi más nem kell csak root jog hozzá, és az egész pikantériája az, hogyha a user önkéntesen rootolja a teloját azzal kb ilyen téren öngyilkosságot hajtott végre
-
Pano
addikt
válasz
Csari93 #24798 üzenetére
Én felírattam a jegyzőkönyvbe, hogy a hátlap javítás során ha ragasztják, garantálják írásos nyilatkozatban, hogy onnantól ugyanúgy megfelel az IP szabványnak a telefon.
Amúgy nekem postafutárral küldik ki az új telót, elvileg nem kell bemennem érte (gyakorlatilag ugyanúgy be kell mennem, mert ahogy olvastam a z3 com nanosimes, nem micro mint a z1)
-
glacious
addikt
-
válasz
Csari93 #23885 üzenetére
Okostelefonban Motorola Defy+-t fogdostam idáig, meg Atrix 2-t, s nem is a vastagságuk volt a lényeg, hanem a borításuk olyan gumi-szerű, nem csúszós. Az nagyon király volt, nem féltem, hogy kiesnek a kezemből
-
mave86tg
tag
válasz
Csari93 #23809 üzenetére
Szept 9en vettem a telefont, tehat 1 ev meg nem telt le.
Eloszor mikor hivtam a T-t a beazas utan a biztositasrol kerdeztem es hogy mi lesz ha mar nincs a telekomnak keszleten iylen. Azt mondtak, h a biztosito gyartotol rendel nem az o keszletukbol. DE ez nem biztositos ugy lett, mert a hatlapelvalas miatt megprobaltam megis a garis dolgot(azert 20 dodot se fizetnek, ha nem muszaj, foleg h nem erzem magam hibasnak, mert csukva voltak rendesen az ajtok).
-
mave86tg
tag
válasz
Csari93 #23795 üzenetére
Nem 1 dollaros, de nem is a tok a lenyeg, hanem a minosegi keszulekhaz, fem oldalkeret na meg a felso ledet is szeretem benne.Messzirol rapislogva is siman lattam mirol maradtam le. Z3c-n csak vacak kis pont.
Majd beszamolok mi lett a vege a dolognak. Remelem mostmar tenyleg a vegere jut a doloog.En is azt irtam h egyelore nem igazan hiszek a dologban(bar baromi nagy mazli lenne, foleg ugy h az indikator is piros volt). Vegulis kamuzhatott is a csavo, nem tudhatom. Meg mondtam is neki, h nem igazan szeretnek rafizetni(olvasva itt a korabbi telekomos peldakat a z1c hiany kapcsan) es egyertelmuen mondta, h ez gyartoi ajanlat igy nekem nem kerul semmibe. De ki tudja, meg lehet megjavitjak a z1c-met.
A keszlethianyt azert se ertem mert en meg most is latok rendelhetot a sony centernel. -
kelly416
veterán
válasz
Csari93 #23809 üzenetére
Nem tudom. Tudtommal a készülékeket a szolgáltató megveszi a gyártótól, és olyan áron adja, amilyenen akarja. Innentől kezdve nem hinném, hogy a Sony parancsolna akármiben is. Csak annyit mond, hogy "igen, gariban cseréljük", "nem, nincs mire cserélni, másik készüléket kap", "nem, nincs mire cserélni, hasonló készüléket sem tudunk adni, ezért pénz vissza". De ezek már annyira magasan íródott szerződések, hogy fogalmam sincs róla, ezek már csak józan paraszti ésszel tippelt feltevések.
Arról meg csak annyit, hogy amikor ehhez a céghez kerültem, még a mi állagunkban voltak a vontató járművek, de a javítást másik leányvállalat csinálta. Álmomban nem gondoltam volna, hogy olyan szerződést képesek aláírni, miszerint a feladott javítások 0%-át végzik el, akkor is legalább a 80%-át kifizetik a költségeknek. Mi van? Megrendelek egy 100.000-es munkát, és 80.000-et akkor is kifizetek, ha senki rá sem nézett a technikámra? És tényleg, évekig ilyen szerződéssel működtek a cégek egymás mellett... szóval itt már tényleg csak találgatni és remélni lehet.
-
kelly416
veterán
válasz
Csari93 #23419 üzenetére
Szerintem nagyban igazad van, a meleg is kikészíti a telefont, a sok medence is, meg az sem elhanyagolható, hogy már több, mint egy évesek a kütyük, a ragasztó sem élettartam-ragasztó, amivel a hátlap rögzítve van. Én tavaly órákat úsztattam problémamentesen, idén már csak az eső vert el párszor, meg pár pillanatig volt a Tiszában egy-két fénykép erejéig Tiszavirágzáskor. Nyaralás után megy az enyém is valamikor gariba kamu akku problémával, valós bevilágítással, aztán majd látom, hogy eladom-e és veszek helyette valami mást, vagy marad ameddig él... inkább a második, mert nagyon nincs opcióm lecserélni.
Esetleg egy OP2 fogná meg a fantáziámat vagy egy jobb LG, de annyit most nem is tudok, nem is akarok telefonra áldozni.
-
BaLee
addikt
válasz
Csari93 #23379 üzenetére
Ha tippelnem kell cserélik, mivel ők azért pénzt kapnak és egy ilyen hibát tesztelni, kiméregetni több óra is lehet és nem is biztos, hogy előjön a hiba. Amúgy nekem több mint 1.5 éves a telóm, napi, kétnapi töltéssel és nem vettem észre akku élettartam csökkenést eddig.
-
Kroni1
veterán
válasz
Csari93 #22986 üzenetére
Figyi majd ha hívnak a boltból bevizsgálás után akkor fogjuk csak megtudni h mik az opciók. Én azért se telefonálgatok előre mert tök felesleges, ahány ügyfélszolgálatossal beszélek annyi félét mondanak! De tényleg. Legutóbb 3x direkt megkérdeztem ugyanazt és mindhárman tök mást mondtak! Ugyhogy be kell vinni, aztán amit mondanak abból kell kihozni amit lehet, vagy kűzdeni azért amit te szeretnél elérni.
-
-
Kroni1
veterán
válasz
Csari93 #22980 üzenetére
Én még csak most fogom bevinni igy nem tudom, de én már nem szeretnék uj Z1C-t az biztos. Az itt leirtak és a saját tapasztalat alapján sem, mert én tényleg vigyáztam rá, tök ujszerű állapot, leejtve se volt, nem ropog a hátlap (még) a takarókat se nyitogatom mégis beázott! Ugyhogy ha kapok egy ujat azt már vizbe nem merném bevinni, és akkor is csak az idegesség lenne bennem, hogy meddig birja majd ropogás nélkül a hátlap.
-
Pano
addikt
válasz
Csari93 #21919 üzenetére
A Samsungnak a zászlóshajói (+a mini verzióik, pl s4 mini, s5 mini) mindig prémium garanciával rendelkeznek.
Anno pl ezért is választottam az s4 mini telefont. Egyszer használnom is kellett a szervizt, három nap alatt megfordult szállítással együtt. Akkor nekem is kicserélték a komplett hátlapot (nem csak a levehető akkufedelet, hanem teljesen!) meglazult alkatrész hivatkozással. Egyszer elejtettem véletlenül amikor kivettem a tokból letakarítani és volt az oldalán egy karc. A hiba amiatt felküldtem meg elég távoli volt a hátlaptól
Persze azt akkor a TMX csinálta, nem a Concord. -
BaLee
addikt
válasz
Csari93 #21914 üzenetére
Ilyet a hivatalos szervizek biztos, hogy nem csinálnak, hogy te viszel alkatrész és azt jófejséből beépítik.
Mint írták a hátlapot sem cserélik azért mert karcos lett.
Minden telefonjára igényes felhasználó tud gondoskodni a telefon védelméről, hogy ne legyen karcos, ha használtan veszed az ugye más, de ha ennyire zavar én biztos nem vennék egy sz*rrá karcolt telefont senkitől, mert engem nagyon zavarna.Amúgy ha ilyen gondom lenne én simán leszedném a gyári vasalt fóliát, nem zavarna, hogy lejön a felirat, aztán tennék rá azonnal egy üveglapot.
-
kelly416
veterán
válasz
Csari93 #21914 üzenetére
Szinte kizárt, hogy OEM alkatrésztől eltérőt tegyenek rá úgy, hogy a garanciád is megmarad. Ha mégis, szólj.
Egy olyan cégtől, akik nem ismerik a "FlashBleeding" fogalmát a telefonnal kapcsolatban, nem várom el, hogy tudják, a Japán belpiacos üveg hátlapos és az is OEM alkatrész, csak nem az EU-ban.
-
kelly416
veterán
válasz
Csari93 #21874 üzenetére
Elméletileg ART, de két fura dolog is van. Art alatt gyorsabbnak kellene lennie az alkalmazás indításnak (cserébe lassabban telepít és több helyet foglal), de nem tapasztaltam ilyent. Mondjuk nincs F1-ben is használható stopperem, de szerintem egy kicsit sem gyorsabb. A másik, hogy Moto G-n Art alatt nem ment a szülinapposnak a feketén beszerzett verziója, itt meg megy. Bár az óta javíthatták a programot is. Nekem, mint laikusnak ezek tűntek fel.
-
kaciokos
őstag
válasz
Csari93 #21845 üzenetére
Én ezt úgy látom, hogy sokaknak megy simán FR nélkül is az upgrade, és utána a telefon is hibamentes, pl. nálam. Ennek ellenére, ha valami gáz lenne (lassulás, merülés, fura viselkedés), és nem tudom megoldani, sírás nélkül simán menne a FR, mert tudom, hogy a telepítés jobb lett volna úgy, de nincs kedvem újra belakni a telefont, hacsak rá nem kényszerülök.
Én azt gondolom, hogy utána hasznosabb, mint előtte, de ez már mikroszkopikus különbség. Az előző telómnál futottam bele abba, hogy nem volt FR a 2.3 -> 4.0 váltásnál, és voltak olyan beállítások, amik megmaradtak a 2.3-ból, de már nem működtek 4.0 alatt. Gondot nem okozott, csak akkor csodálkoztam, amikor egy évvel az upgrade után csináltam egy FR-t, hogy pár apróság azért más lett.
Persze aki tuti biztosra akar menni, és nem sajnálja az időt újra belakni a telefont, az csináljon FR-t előtte és utána.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Csari93 #21740 üzenetére
1.: QuickPic-ben lehet választani 720x1280-as háttérképet. Persze van rá más megoldás is, de mivel kell egy normális képnézegető a telefonra úgyis, így ezért ezt ajánlottam.
6. (ha már ilyen szép sorban használod a számokat): Normális, kapcsold ki az automatikus fényerőt és mindjárt lesz különbség.
4.: Azért csak fullHD-ban van 60 fps, mert így csinálta meg a Sony. -
Langsam
aktív tag
válasz
Csari93 #21579 üzenetére
Köszönöm.
Energia gazdálkodás szerint az ébresztés és a képernyő nagyjából egybe esik. Szabad ram 5-600 mega , ezt mondjuk keveslem , mert sok progi tiltva van, a telefon szerint nagyjából az fut, amit engedek, persze csak nagyjából :-)
AnTuTu 41626, tesztek is jót mutatnak, ezek szerint a hardware rendben. De azt is írja, hogy 3 mag alszik. Ez így jó, vagy mindig kell menni mind a négynek? Volt V-m, majd Z1-em, a kettő között nagy különbség, a Z1 és a Z1c dettó, most pár hete érzem a lassulást, de ezek szerint csak képzelődöm. :-) Üdv -
Roxbury
őstag
válasz
Csari93 #21537 üzenetére
Na ez jo kerdes, de szerintem igy, hogy nem egy keszuleket erint, a szervizesek elott nem ismeretlen a problema. Most lesz egy eves a telefon, lehet azota az ujabbaknal ezt javitottak hardverileg, ha olyan jellegu volt.
Ha szoftveres, akkor meg eleg sok hasonlosag van a ker rendszer kozott gondolom.
De eleg zavaro problema. -
Roxbury
őstag
válasz
Csari93 #21535 üzenetére
Azt hittem ez egyeni problema a telefonommal, de latom nem. Nekem detto ugyanigy erzekel viszonylag gyakran a jobb oldali reszen, pont ahol gorgetek, es vagy nem erzekel, vagy kattintasnak veszi. Es valoban nekem is kizarolag egy lezaras es feloldas oldja meg. De nekem Telekomos KK, es most a fuggetlen LP alatt is ugyanezt csinalja.
-
Vikooo
addikt
válasz
Csari93 #21457 üzenetére
Nem, nem lehet ugy elcseszni.
Amire meg gondolni tudok, mivel 2 beszallitoja van a Sonynak (AUO es JDI) ezert nem tudtak mind a kettohoz egyforman kalibralni, lehet az AUO kijelzonek jo a gyari kalibracioja de a Sony fw -e ezt felulbiralja.Mindegy, jobb mint amikor rozsaszin volt az egesz kijelzo a szeleitol kb 4 mm -re. Ez tipikus JDI panel hiba, szinte az osszes iPhone 5S erintett volt anno
forums.macrumors.com/threads/iphone-5-pink-hue-in-center-of-the-screen.1586346/
-
kaciokos
őstag
válasz
Csari93 #20992 üzenetére
Úúú, bocs, afelett valahogy átsiklottam.
(#20947) szakmate1993 - A link azért nem működik, mert nem volt link, még a youngboy által küldött linkre hivatkoztam. A "tuti nem vírusos"-t miből gondolod? Elég gyanús, hogy a két file nem egyforma méretű, és bár a vírusirtóm egyikre sem jelzett be, az csak egy dolog.
-
Pendragon911
aktív tag
-
struccfacsar
csendes tag
válasz
Csari93 #19058 üzenetére
Sima ejtés (sík aszfalt), nyilván nem volt szerencsém. Pókhálósra tört az egész. Eléggé mérges vagyok...
speed207: Az elég kemény összeg... Látom, itt 40-es önmagában a kijelző. :s
Gyakorlatilag csak pár ezres lehet a difi akkor attól függően, hogy hol csináltatom... Á bakker... Megkérdezhetem, hogy te hol csináltattad 50-ért Nillkin védelemmel együtt?
Amúgy lebontottam róla a gyári fóliát is, az azért elég vastag darab, nem gondoltam volna. Még egyszer biztos, hogy nem hagyom biztosítás nélkül
-
kelly416
veterán
válasz
Csari93 #18983 üzenetére
Nem baj, ha lemented előtte, de ha mindig rajta voltak eddig a telón, akkor az exif adatokból kiszedi a készítés dátumát (már ha arra akarod átnevezni, mert átnevezheted bármire), és átnevezi az összeset. A videókat is külön szabályozhatod, ha esetleg azokat nem, vagy másként akarod átnevezni.
Igen, elméletileg a szűz rendszerbe visszamásolt képeket ugyanúgy fogod látni. Meg a progiban beállíthatod azt is, hogy elkészítés után hány másodperccel nevezze át a képeket, és nem kell magadnak indítani az átnevezést, de állíthatod kézire is.Nem, nem hinném, hogy ez meghat bárkit is. Sajnos. Azt a foltot az első három (netes rendelés esetén 8) nap alatt meg kellett volna reklamálni, kicseréltetni a telefont. A továbbiakban bukta a dolog, hacsak nem lesz valami más baja is, ami miatt szerencsédre cserélik, de akkor sem valószínű, hogy az egész telefont, csak alkatrészeket.
-
kelly416
veterán
válasz
Csari93 #18979 üzenetére
Igen, rendes magyar verzió. Az én telefonom az első Telekomosok közül való, még függő. A legutóbbi frissítést is hamarabb kaptam meg majd egy héttel, mint a többiek általában, a Telenor meg még egy hónapot rá szokott húzni.
A képátnevezős progiban be tudod állítani, hogy melyik mappát nézze, és csak ott nevezzen át. És csak frissítettem, de lehet, hogy nem tettem túl jól, majd javítok rajta. Van aki frissítés előtt és után is nyom egy gyári adatok visszaállítását. Ahány ház, annyi szokás.
mediumgecso:
Fent olvashatod, a Telenor mindig késett idáig majd egy hónapot. Erre lehet számítani most is. -
kelly416
veterán
válasz
Csari93 #18973 üzenetére
Én sem értem. Bár gondolom, minimum fényerővel. Én is takarékos vagyok, 3-4 napot simán kihozok a telefonból (legalábbis régebb, most 8%-ot merült 22:30-06:30 között bekapcsolt wifi-fel, mégiscsak csinálok majd egy HR-t asszem), de én azért, mert szinte csak telefonálni van időm róla, máskor nem is nyomkodom.
Szerintem ebből a mérete miatt nem lesz OTA, nekem is "rendes" frissítés volt, rákerestem, csak akkor mutatta, amúgy fel sem dobta az értesítést (vagy lehet, hogy kikapcsoltam? nem emlékszem), és akkor is követelte a PC kapcsolatot.
-
kelly416
veterán
válasz
Csari93 #18182 üzenetére
Nem jön ki, az "általános" válasz arra, hogy mikor jön ki, a Szerda.
Majd jön, ha kiadják. Amúgy meg a T-s telefonok egy-három nap eltéréssel megkapták eddig, max. egy hét, mert ugye nem frissíthet egyszerre mindenki, ne legyenek túlterhelve a szerverek, de tudtommal eddig csak a Telenor váratta az ügyfeleit 3-4 hetet. Szerintem feleslegesen.
Én eddig már átéltem (igaz, más telefonokon) új főverzió érkezését, OTA frissítettem, és nem csináltam semmi egyebet. Minden megmaradt eddig. Ha szeretnéd megmenteni a képeidet, a legegyszerűbb, hogy felteszel egy autorename appot, ráereszted a telefonon lévő képekre, és a továbbiakban is használod. Én átneveztettem a képeket dátum-óra-perc-másodperc névre, azóta nem kell kínlódnom semmivel. És még könnyebben is keresek köztük. Ajánlom bátran, áttekinthetőbbé teszi a rendszert.
Szerk.:
Bozek: +1, én is hülyének nézettem magam egy pillanatig az irodában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest