- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
magicbox
senior tag
válasz
freemanone #3900 üzenetére
Nagyon korrekt!
-
magicbox
senior tag
GB-n az automata fényerőt működésre lehet vhogy bírni? Teljesen mindegy mit csinálok nem szabályoz normálisan.
-
magicbox
senior tag
-
magicbox
senior tag
válasz
tatraitamas #3815 üzenetére
Sztem ez a legjobb ilyen jellegű program:
(#3816)
Sztem két igazán jó alternatíva van ICS-re: Apex vagy Nova Launcher (mind a kettőből van fizetős verzió is).
GB-re meg ADW. -
magicbox
senior tag
Nevetséges, de nálam is az oldotta meg a fagyás és laggolás gondot mikor SUS-al tettem fel 2 napja az ICS-t. Az összes Flashtool-al feltett rom jobban vagy kevésbé, de laggolt és fagyott. Hiába volt hard reset, wipe stb. Egyedül a SUS verzió jó. Nem igazán értem. Szóval meg is kell követnem mindenkit aki előtte a SUS általi telepítést ajánlotta.
Ettől függetlenül a root és a felesleges progik kitakarítása + dalvik cache törlése kötelező.
-
magicbox
senior tag
válasz
freemanone #3518 üzenetére
THX!
-
magicbox
senior tag
válasz
freemanone #3518 üzenetére
Én is kérném priviben!
-
magicbox
senior tag
válasz
freemanone #3511 üzenetére
+1 Köszi, én képtelen voltam ilyen jól összefoglalni az előnyöket
-
magicbox
senior tag
Akkor rosszul fogalmaztam. Optimalizálják, és + lehetőségekkel bővítik. Alapból lesz noti kapcsoló a status barban, és a beállítások rész is vagon extrával fog bővülni pld. Alapvetően a sebességben és a memóriakezelésben lesz változás szerintem. Rontani még nem rontottak telón, csak javítottak
Minden S2-es tulaj is, ha teheti, teszi fel a CM-et. És nekik egy jó telefonjuk van, egy stabil rendszerrel.
-
magicbox
senior tag
Azért nem működik mert alpha1 és nem RC. Csak annak örülünk, hogy elindult a fejlesztés. Gyanítom neked soha nem volt CM-es telód. Nah ők voltak képesek a ZTE Blade-ből is olyan telefont csinálni, hogy gyakorlatilag száguldott hiba nélkül. És ezt egy "játék" hardverrel hozták össze.
Pont azért jó, hogy van gyári ICS, mert így sokkal könnyebben tudnak dolgozni, és mindent kijavítanak, amit a Sony nem csinált meg.
-
-
magicbox
senior tag
válasz
MrSealRD #3446 üzenetére
Szerintem összekeveritek, hogy én mit gondolok vagy a lányok mit gondolnak. Ha nekik azért lányos mert a telefon pici, és édesen világit akkor rázhatja mindenki a rácsot, a véleményük nem fog változni. Air kérte, hogy a párom mondja el, hogy mitől lányos, ő elmondta. Akkor miért nem lehet ezt elhinni és elfogadni?
"Hölgyek" idézőjelben és pfffff... nekem konkrét leszólás
-
-
magicbox
senior tag
válasz
LaciGSM #3409 üzenetére
Sokkal stabilabb, smoothabb mint U-n. Az akkuidő, mivel friss install gyengébb lesz mint GB-n volt, de 1-2 hét alatt beáll a régi szintre. Nem tudok rosszat mondani, max. azt hogy a Cosmic Flow-s live wallpaperrel akad minden, de ez így van U-n és S-en is ICS frissítés után. Bármilyen más live wallpaper jó. Nézz be a P fórumába, nem a stressz viszi el a népet. Eléggé "unalmas" telefon
-
magicbox
senior tag
válasz
tomato77 #3396 üzenetére
Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez és hozd létre a következő mappákat: Ringtones, Alarms és Notifications. Ezután a Ringtones mappába mehetnek a csengőhangok, az Alarms mappába az ébresztőhangok és a Notifications mappába pedig a jelzőhangok. A másolás után már megtalálod a saját csengőhangjaid a listában.
Beállítások/nyelv és billentyűzet /Xperia billentyűzet /hang és rezgés!
-
magicbox
senior tag
válasz
csokszi #3394 üzenetére
Akadozni fog magyarul.
ICS-t telepíted újra és újra fel? Miért?
Nekem a hivásnaplót adja be, passz mi ez nálad...
Ha folyamatos a fagyás, akkor csinálj egy hard resetet, talán megoldja.
A flashtool nekem szimpatikusabb, bármit fel tudsz tenni, nem csak a gyári dolgokat. Értelemszerűen a PCC és a SUS csak a gyári frissítést kínálja fel.
-
magicbox
senior tag
-
magicbox
senior tag
válasz
csokszi #3390 üzenetére
- a gyári launcher nem fordul el, vagy csak akkor amikor töltőn van
- igen, azért mert bugos ICS-en a GB alatt használt Cosmic Flow lw. Beállíthatod, de laggolni fog minden
- Csináltál hard resetet GB-n mielőtt telepítetted az ICS-t? Nem tiltottál le vmi rendszer programot?
- nem használom, flashtool-al frissítek, majd vki megmondja
- ezt nem is értemkifejtenéd?
-
magicbox
senior tag
-
magicbox
senior tag
válasz
MrSealRD #3363 üzenetére
GB hard reset - Flashtool minden bepipálva, wipe stb. - ICS felrakása után újra hard reset - Root
Akkor mond el őszintén, akkor ebben most mi a hibás?
Az Xperia P meg csak azért került szóba, mert az a én telefonom. A páromé meg az U. A P fórumában nincs folyamat szenvedés az ICS után. Max. páran aksimerülésre panaszkodtak.
Tény, hogy a páromnál találkozik a hibákkal inkább, mert az ő telefonja. De mivel az én kezemben is csinálta, így elhiszem neki a többit is. Semmilyen programmal nem függ össze, mert teljesen random módon jön a hiba. Egy közös pont van, leesik 30MB alá a szabad memória. Ekkor egymás után dobálja ki ez vagy az a alkalmazás leállt. Semmi olyan nem fut a háttérben ami bekavar, befagy, stb. Csak az fut, amit szeretném is, hogy fusson. Ugyanezekkel a progikkal a ZTE Blade-m vígan elrohangált. Teljesen Launcher független a dolog, mert a stock még rosszabb volt mint az Apex.
Szerintem nem véletlenül készül ennyi rom az xda-n az U-ra, és nem véletlenül szerepel bennük az átdolgozott RAM kezelés pld.
-
magicbox
senior tag
Elnézést mindenkitől, hogy picit szétoffoltuk a topicot
-
magicbox
senior tag
-
magicbox
senior tag
-
-
magicbox
senior tag
válasz
csacsi67 #3347 üzenetére
Köszönöm! Hasonlóan gondolom. Én is egyértelműen a kevés RAM-nak tulajdonítom a hibákat. Nagyon tetszik a seria.hu. Kicsit elkapott az a érzés miközben olvasom, mikor a ZTE Blade-t hackeltem halálra, hogy használható legyen
Miért érzem azt, hogy a párom kevésbé lesz lelkes
-
magicbox
senior tag
válasz
MrSealRD #3344 üzenetére
Igen van. Apró eltérések a hardverben esetleg, más felhasználói szokások, van aki azt se veszi észre, hogy laggol a telefonja, vagy nem zavarja, és hype-olja, hogy az övé jó. Örülök, hogy a tied jó, használd egészséggel, de ne vond kétségbe, hogy esetleg másnak gondja van vele. Ugye te se gondolod, hogy itt a fórumban mindenki agyhalott kezdő szintjén mozog és nem tudja normálisan feltenni az ICS-t? Akkor azt is el kellene hinned, hogy ezek a problémák valósak.
-
magicbox
senior tag
Sajnos az asszonynál még mindig előfordulnak random fagyások. Ritkábban mint előtte, de megint vannak. Kezd bennem az a kép kialakulni pláne úgy, hogy olvasom a többieket, hogy a készülék gyakorlatilag alkalmatlan a Sony által kiadott ICS normális futtatására. Tudom sarkos a véleményem, de nekem ez már vicc.
Két dolog maradt, vagy kipróbálom az xda-s light romokat pld. ezt: [link]
Esetleg, ha valaki használja írhatna róla pár dolgot. Vagy megy vissza a GB, és megvárok egy javított ICS-t.
Most untam meg k@rvára ezt a kínlódást Szerencsére a P-nél nincs semmilyen szívás. -
magicbox
senior tag
-
magicbox
senior tag
A párom leejtette a telóját
Szerencsére nem lett baja, de ez a gumiszerű vmi ami a műanyag házon van a teló sarkán csúnyán eldeformálódott. Picit többet vártam tőle
-
magicbox
senior tag
válasz
csobanandras #3231 üzenetére
El. De bármikor visszatehetsz "gyári" rendszert.
-
magicbox
senior tag
És egy nő nem figyel arra, hogy bezárja az appokat. Nem zárja be a megnyitott lapokat sem a böngészőben. Közben viberen beszél a barátnőkkel. Ez mellett e-mail. Mindennek folyamatosan kell szinkronizálnia mindennel. Soroljam még?
-
magicbox
senior tag
válasz
tatraitamas #3214 üzenetére
Titanium Backup kell hozzá. De nagyon oda kell figyelni, mert tönkre is teheted a rendszert. A neten vagon leírást találsz a használatához. Ha van rá igény akkor szívesen leírom mit lehet nyugodtan eltávolítani a rendszer rom-ból.
-
magicbox
senior tag
válasz
tatraitamas #3210 üzenetére
-
magicbox
senior tag
Sziasztok! Sajnos majdnem mindenben igaza van a hibákat jelzőknek. Gondolok itt pld. godzsy2 (#3200) hozzászólására. A páromnak U-ja, nekem P-m van. Én frissítettem és rootoltam a telefonját, illetve az ízlésének megfelelően személyre/csajosra szabtam.
Nem skizofrénáról van szó a telefonnál
Mielőtt megkapom, normális frissítés volt (gyári adatok visszaállítása stb.) semmilyen lépés nem maradt ki, semmilyen program nem fut, csak amit én akarok, szóval minden úgy ment, ahogy kell is. Nem tudom hogyan fut GB alatt mert megvétel után rögtön flashelve lett ICS-re, így arról nem tudok nyilatkozni.
Alapvető probléma a telónál, hogy kevés a 512 MB RAM. Ahogy már többen is írták előttem, ha bizonyos mennyiség alá esik az elérhető szabad RAM akkor borzalmasan belassul, szélsőséges esetekben csonttá is fagy a telefon. Nálam ez kb. 30-35 MB körül jelentkezik. Most nem akarok belemenni az android memóriakezelésébe stb, konkrétan a tapasztalataimat írom le.
Bárki választja ezt a telefont nagyon komoly kompromisszumokat kell vállalnia. A P-n pld. azt csinálok amit akarok, sorba nyitok meg bármit, vagon oldal lehet megnyitva a böngészőben, játszok hibátlanul. Akkor is van átlag 300 MB szabad RAM-om. Az U erre gyakorlatilag nem alkalmas, picit a régi ZTE Blade-emre emlékeztet Szép volt, jó volt, de megfelelő kompromisszumokkal. Lehet rám haragudni, de ez tény. A laggolást bárki összetudja hozni, sorban nyitogasson meg egy vagon programot, semmit ne zárjon be, és gyilkolja a telefont pár óráig újraindítás nélkül és közben figyelje a memóriahasználatot.
Nagyjából használhatóvá lehet tenni a telefont a következő dolgokkal:
- Root kötelező
- Felesleges dolgok, gyári alkalmazások nagy részének gyalulása (én nem fagyasztom, hanem mentés után töröltem ezeket).
- Launcher csere (apex vagy nova prime)
- Live Wallpaper helyett sima háttérképek (cosmic flow gyakorlatilag lagghalmazt csinál a telóból)
- Facebook alkalmazás cseréje (Friendcaster pld., a sima app lezabálja a memóriát, és a sync is érdekesen megy, + a Friendcaster képes jó minőségben letölteni a kapcsolatok képeit, és nem kell pixeles vackokat nézegetni és hibátlan a szinkronizálás is).
- Tárcsázó cseréje, vicc, hogy néha hosszú másodperceket kell várni, hogy bejöjjön. Ócska, bugos vmi. Helyette ExDialer, vagy DW Contacts pld.
- SMS alkalmazás cseréje a ékezetek hibás kezelése miatt.
- Böngésző cseréje, pld. Opera vagy Dolphin. Én a memóriahasználat miatt az Opera Minit tettem fel a páromnak.
- Képekhez QuickPic. Semmi csicsa, de a gyárihoz viszonyítva száguld...
- Miután megvan akkor egy Dalvik Cache és gyorsítótár törlés!
Innentől kezdve van egy nagyjából használható telefonunk, persze csodákat nem kell várni. A párom imádja, már nincs a napi "sírás" a fagyások és lassulások miatt. Igazi csajos telefon lett
-
magicbox
senior tag
Megint ötlet vagy segítség kellene a párom telefonjához. A gmail-es szinkronizáció istennek nem működik. Minden más hibátlan. Ha minden névjegyet törlök mindenhonnan akkor se. Hiába üres vagy csak egy névjegy a szinkron nem megy
Telepítés után még működött (17.-én).
-
magicbox
senior tag
-
magicbox
senior tag
válasz
FET-MEN #2912 üzenetére
Köszi
A root hibátlanul felment. Tanulság, ha megáll, akkor nem kell szívrohamot kapni. A windows is tud szívatni, nekem rengeteg usb-s eszközöm (speckós külső hankártya stb.) van, szerintem ez okozta a keveredést. A P-nél amikor csináltam, akkor nem volt ilyen gondom. Sejthetitek, amikor mondtam a páromnak, hogy nem biztos, hogy lesz telefonja
De szerencsére megoldódott.
-
magicbox
senior tag
-
magicbox
senior tag
ICS flashelés megállt 4%-on
Mit csináljak? Ha tud vki gyorsan segíteni megköszönném. Ezt írja ki: Ending flash session
-
magicbox
senior tag
válasz
freemanone #2880 üzenetére
Szerintem pont azt olvastam. Ezért rémlett. Marad a v13. Thx!
-
magicbox
senior tag
Köszönöm! Ha jól látom mindent ugyanúgy kell csinálni mint a P-nél. Írtatok vmi olyat, hogy csak a v13-as jó, ez akkor változott? Telepítés után kell vmilyen formában wipe (titanium, vagy gyári adatok visszaállítása, dalvik stb.)? ICS felrakása után a Cosmic Flow gyári live wallpaper-rel nem laggol launcher? Bocsánat, ha sokat kérdezek
-
magicbox
senior tag
Sziasztok! A páromnak holnap lesz meg az U-ja, én P-s vagyok. Én is örülnék egy normálisan összerakott leírásnak ics telepítésről és root felrakásról. Egy kerek 1hsz. kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Mgekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest