2017. augusztus 23., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Sony Xperia U - a kis herceg

Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.

Előszó, tartozékok

Az Android egy káosz, mondják viszonylag sokan, és bár ezzel nem tudok maradéktalanul egyetérteni, látom, hogy mire gondolnak azok, akiknek efféle szavak hagyják el a szájukat. Ha megnézzük az elmúlt két-három évben megjelent zöld robotos készülékeket, számtalan rendszerverzióval, hardverrel, szoftverrel és felhasználói felülettel fogunk találkozni, ember legyen a talpán, aki képes átlátni ezt a szövevényes hálót. Ezt elégelte meg több gyártó is az elmúlt időben, amit jól példáz többek között az LG Optimus L szériája, valamint a Sony új készüléktriója is.

Sony Xperia U
[+]

Tegyük hozzá, a Sonynak még az Ericssonnal közös korszak alatt is sikerült viszonylag átlátható termékportfoliót létrehoznia. Az Xperia család előző szériájának legtöbb tagja ugyanarra a hardverre épült, így a gyártónak könnyebb dolga volt az optimalizálásnál, mint konkurenseinek, ami a készülékek sebességén meg is látszott. Most csavartak egyet, az új Xperiák az eltérő hardver ellenére nagyjából ugyanúgy néznek ki, csak más-más méretűek. Körülbelül három hónapja volt alkalmunk tesztelni a 4,3 hüvelykes HD-kijelzővel szerelt Xperia S-t, egy hete pedig a 4 hüvelykes qHD-megjelenítővel felvértezett Xperia P-vel foglalkoztunk. Mivel a szerkesztőségből már egyedül nekem nincs microSIM-kártyám, számomra jutott a megtisztelő feladat, hogy a 3,5 hüvelykes WVGA-kijelzős Xperia U-val, a család legkisebb tagjával foglalkozhassak. Ez ugyanis az egyetlen normál SIM-es Sony készülék a piacon.

Sony Xperia U
[+]

Xperia U, Xperia P, Xperia S

Valószínűleg nem sokakat érdekel (főleg, mert már Bog is leírta a véleményét), hogy milyen furcsa érzések kerítettek hatalmukba, mikor az XXL GSM futára a kezembe nyomta a tesztkészülék dobozát, de azért reménykedem benne, hogy több veterán is olvassa e sorokat és ők átérzik, hogy miről beszélek. Sony. A márka, ami a nagy technológiai láz előtti időkben többé-kevésbé meghatározta a hazai piacot. Szüleim szemében a Sony még egyet jelent a minőséggel, talán nagyobb jelentőségű a szemükben, mint a mai fiataloknak a Samsung. Pár évtizede ugyanis ez volt a többség által beszerezhető legjobb cucc, akkor itthon kevesen tudták, hogy mi az a Harman-Kardon vagy Bang & Olufsen. És legutoljára bő egy évtizede láthattam ezt a négybetűs szót egy telefonra írva, a klasszikus betűtípussal, önmagában. És őszinte leszek, nagyon vágytam, hogy egyszer láthassam, bár így utólag mindenképp elszomorít, hogy a Windows Mobile alapú készülékeket leszámítva csalódást nem nagyon okozó Sony Ericsson névvel együtt a füleimnek zeneként csengő Ericsson is a történelem részévé vált. Ettől függetlenül tényleg boldog vagyok, hogy ismét vannak Sony telefonok, nekem valahogy sokkal menőbb ezt olvasni egy telefonon, mint akár egy almát bámulni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.