- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeqiLucky
csendes tag
válasz
magicbox #3456 üzenetére
nekem lassan 4 hónapja van Xperia P-m, de szerencsére még nem vettem észre ezt a buborékos hibát. Én is gondolkodtam az U-n, de végül a P tudása több ezért azt választotta, és elégedett vagyok vele! Eddig bármit próbáltam, minden simán szépen futott rajta.
más: olvastam ezt a csaj telefon vagy nem dolgot, és szerintem ez a telefon bárkinek jó nemtől függetlenül. én lányként imádom, és nem cserélném le
-
-
godzsy2
senior tag
válasz
magicbox #4034 üzenetére
Nekem a Wave-en több színárnyalat van beállítva. Van benne piros, zöld, kék, sárga plusz a glow effekt, és az amplitúdó is nagyra van állítva. így baromi jól néz ki zöld sávval. A kék és arany témával annyira nem, de a piros ugyan olyan színű, mint a sáv lenne, de olyan téma sajna nincs. Most már jobban tetszik ez a Wave, mint a Cover Flow.
-
confuser
senior tag
válasz
magicbox #3885 üzenetére
Ha leveszed max-ról a fényerőt, és be van pipálva az automata fényerő szabályozás, elvileg látható a működése. Egyébként is, csak kevésbé. ICS-n állítólag jobban látható, valamit javítottak rajta, de ha egyszer visszaraktad a GB-t, élj vele együtt
Szerk.: A háttérvilágítást szabályozó widget is bekavarhat, azt is próbáld nyomkodni (ne legyen maxon).
-
godzsy2
senior tag
-
freemanone
addikt
válasz
magicbox #3512 üzenetére
lejárt a szerkesztés, de azt még kifelejtettem, hogy beépített init.d támogatás, így nem kell minden restartnál felmountolnom és aktiválnom a swap-et, mert lefut pár parancs az indításnál és már működik is. Valamint XDA-n rengeteg tweak létezik szinte minden modellhez, ami CM vagy egyéb custom romot igényel. Ezek szintén apró scriptek amik a rendszer gyorsaságát és stabilitását növelik és többnyire recovery-ből flash-elhetőek így nincs vele különösebb dolgod. Én még nem keresgéltem utánna, hogy hogyan lehet ilyen zip csomagokat készíteni, de van pár saját gyártású scriptem!
(#3512) magicbox:
-
mrlujoak
veterán
válasz
magicbox #3472 üzenetére
Van Ericsson, csak nem gyárt mobiltelefont.
Sony Ericsson, meg mint logo, név, vállalat beolvadt a Sony-ba, és Sony Mobile-ként működik tovább...
Legyünk pontosak.(#3473) w333 :
...és - mint már írtam - a bejelentésben pl az Xperia SL sem szerepel, pedig aztán az elképzelhetetlen, hogy arra ne érkezne JB...
-
MrSealRD
veterán
válasz
magicbox #3467 üzenetére
Ha nem jön be a horvát ROM, akkor szerintem próbáld meg SEUS-os GB upgrade-t.
(#3465) kovta23
A HTC-nek több a memóriája illetve a tárhely bővíthető.
Ellenben gyengébb a videós képessége, a kijelzője szerintem annyira nem nagy cucc...
Ja és egyikre sem lesz JB frissítés... -
MrSealRD
veterán
válasz
magicbox #3447 üzenetére
Én tudom te mit gondolsz...
Elhiszem, hogy a párodnak meg az a véleménye amit leírtál. Csak igazából olyan mint egy kitalált történet.
Az elfogadás meg akkor menne (könnyebben)...ha lenne valami alapja...de ő az ízlése alapján idealizálja a telefonkategóriáját...és rossz a végkövetkeztetés. Ez általánosságban úgy hangzik: "Attól, hogy még valaki úgy gondolja, még egyáltalán nincs úgy"
Mindössze erről van szó...
-
MrSealRD
veterán
válasz
magicbox #3442 üzenetére
Szerintem uniszex és alapvetően fiataloknak készült. -> Ez oké. Szerintem így van helyén kezelve a dolog.
Csak ne szóld le a lányokat, ha ők másképp közelítik meg. Tudod így indulnak a hülyeségek... Ha valami nem úgy van akkor ne kreáljunk már mögé saját kerettörténetet mert az jobb...
Érdekesebb lenne minden tech fórum, ha lányok is részt vennének benne.
A párom jelen van a PH fórumon és amúgy nem tűnik ki egyértelműen a hozzászólásaiból, hogy nőről van szó...(#3444) pit stop
Az enyém ehhez képest sokkal durvább. Megpróbálok róla lőni egy képet valahogy.... -
Ramoskaa
senior tag
-
MrSealRD
veterán
válasz
magicbox #3438 üzenetére
Rossz az ok-okozati összefüggés...
A gyártó nem azért csinál "kis" telefonokat mert a nőket célozza,...
A méret inkább az alsó / közép / felső kategóriát jelképezi...Azért nem véletlen, hogy a high end cuccok nem 3.5" méretűek....Szóval semmi köze a "csajos" dologhoz...Egyébként egyik sem kimondottan csajos...különben a marketing keményen építene rá...
Az egy más téma, hogy ki mit gondol oda indoklásnak...attól még nincs igaza.
(A hello kitty meg már rég nem a gyerekek "kiváltsága"....Sok 18+ embernek szánt ilyen termék van, és ezek az emberek nem is szégyenlik azt a többi embernek mutogatni úton útfélen...)
-
air
nagyúr
válasz
magicbox #3414 üzenetére
A rózsaszín kupaktól csak nőies színezetű lesz. De nem értem, hogy miért lenne ez "egy kifejezetten csajoknak készült telefon". Megkérnéd, hogy fejtse ki bővebben?
Nekem fekete készülékem van, természetesen fekete kupakkal. Szerintem kifejezetten elegáns, kézreálló, még nem "tepsi" méretű telefon. Igaz, lehetne mondjuk 4"-os, - amit már P-nek hívnak - de nekem néha ehhez is kell a másik kezem."És nem is érti, hogy pasik miért veszik meg."
Na, most már tényleg nagyon érdekel, hogy mire alapozza ezt! -
LaciGSM
aktív tag
válasz
magicbox #3406 üzenetére
a P féle ICS stabilabb mint U-n?
akkuidő?
csak azért kérdem mert U-t használok kb 2 hónapja, de most árulok egy P-t , amit lehet befognék magamnak ha annyival jobb.
az ár különbözetet nem kell figyelembe venni!közben csináltam egy gyári visszaállítást az U-n. megoldódott a problémám hogy nem megy a hívás!
tökéletesen működik!
Mint feljebb is írta valaki, valószínűleg olyan alkalmazást tiltottam le, ami kellett volna! -
csokszi
tag
válasz
magicbox #3391 üzenetére
Bocsi pontosan mit is jelent hogy laggolni fog minden? Bocs de annyira nem vagyok jártas ezekben a dolgokban. Őszintén nem emlékszem hogy csináltam e Hard resetet GB alatt. Azóta már többször próbáltam frissíteni mindig hard resettel csinálom. Főképernyőn Telefon ikonra kattintva, hívásnaplóhoz kapcsolatokat adja be. Ezt nem mindig csinálja! Flashtool-al való frissítés miben más?
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
magicbox #3364 üzenetére
Az én esetemben annyi volt a különbség, hogy GB hard reset. Majd SEUS update...kész.
Flash toolt nem ismerem, így véleményt sem szeretnék róla mondani...
Na ez a memória dolog érdekes...én akármit csináltam 80MB alá még nem tudtam lemenni...
A ROM-okról, meg annyit, hogy a lehetőségek száma végtelen...ezek azért többé-kevésbé a készítő szubjektív igényeit is tartalmazza. Kinek mi. Vagy jó, vagy nem...
Lehet később én is kipróbálok ilyeneket, de egyelőre nem ezért vettem androidos mobilt...Őszintén remélem, hogy sikerül megoldani a problémát...
(Nekem egy nagy gondom van az U-val. Buborékos lett a világítós rész...vagyis gyakorlatilag belül végigrepedt. Pedig semmi fizikai hatás nem érte...)
-
MrSealRD
veterán
válasz
magicbox #3346 üzenetére
Apró eltérések nincsenek a hardverben. Ami számít az a Soc. Az meg mindegy egyes darab U-ban ugyanaz...
Nincs szó hype-ról...meg egyéb varázslásról. Azt pedig végképp nem értem az Xperia P, hogy került ide mint összehasonlítási alap...
Azt látom, hogy van akinek frissítés után voltak problémái...és volt akiknek nem akad nem lassul nem fagy...tehát normálisan működik. Akkor szerintem a problémás eseteket kellene kicsit megvizsgálni, mert talán azzal lesz a gond, nem a jól működő készülékkel.Egyetlen esetet tudok mondani amikor kimutatható egyetlen egy darab akadás. Közvetlenül bekapcs után a főképernyőről átmegyek egy másikra ami amin accuweater van, meg tele ikonnal...na ott megröccen. DE csak bekapcs után EGYSZER. Szóval nem titkolom ha valami van...de ennyi.
Előző töltésnél 4,5 napot ment vegyes használat mellett újraindítás nélkül...A frissítésről:
Olvass vissza nagyjából addig amikor megjelent az ICS. Le lett írva, hogy Hard reset, majd ez után SEUS. Aztán nézd meg utána hányan írkálták, hogy PCC-vel rakták fel...meg egy belakott telefont frissítettek...meg mindenféle olyan körülmény volt ami nem egy tiszta update-re utal.A problémáról:
Én nem vonom kétségbe a probléma létét, csupán az okát kérdőjelezem meg...
Nem csak telefonálásra meg sms-re használom..azért rendesen ki van használva...de nem is van telefosva mindenféle kétséges app-al.A konkrét esetedről:
Ott voltál az ominózus fagyásnál? Jelen voltál minden bug-nál ami telefonon előjött. Tapasztalhatóan és reprodukálhatóan ki tudtad mutatni a hogy ' igen a hibát az xyz...okozta...' Szerintem messze nem...
Az a baj, hogy a "mit csináltál mielőtt lefagyott/ bugzott?" kérdésre általában a válasz: "Semmit"...Ami kb annyira igaz, mint az 'én vagyok Obama' állítás.Nem szeretnék senkinek a lelkébe gázolni, de mint tudjuk "Azért mert nem tudunk úszni, nem a víz a hülye".
-
confuser
senior tag
válasz
magicbox #3209 üzenetére
Felturbóztam kicsit az U-mat, jelenleg száguld mint a szél.
Csupaszított ROM, és a gyári megoldások cseréje is megtörtént (pl. Nova Launcher, ExDialer, QuickPic). Köszönet magicbox-nak az ajánlásokért! Az appokon kívüli beállításokat már én is megtettem korábban, eléggé adták magukat, ha az ember sebességet akart növelni
Két egyszerű kérdésem lenne:
1. Aki használ Nova Launchert, nem tudna segíteni, hol tudom személyre szabottan pakolgatni az alkalmazásokat egymáshoz képest? Az ABC sorrendet erőlteti mindenképp, és nem találok olyan beállítást, ahol ezt kikapcsolhatnám.
2. A tárcsázó korábban volt, hogy néhány másodpercet gondolkodott betöltés előtt. Ezért lett lecserélve az ExDialer-re. Viszont a gyári üzenetkezelő már volt, hogy nem nyitotta meg a kapott SMSt, helyette félig kifagyott, és most azt is lecserélném valami szupergyorsra. Nem kell semmi csicsa, csak gyorsaság. Olvasgattam több helyen, hogy melyik üzenetkezelő a leggyorsabb, de úgy látom a verziószámok változásával ezek is lassulnak, mert mindenképp bele kell hányni a csilli-villi feature-öket. Ezért inkább tőletek kérdezem, hogy kinek milyen tapasztalata van üzenetkezelő alkalmazásokkal? Esetleg melyiket ajánljátok? Lehetőleg verziószámmal együtt, aztán valahogy felkutatom.
-
tatraitamas
csendes tag
-
pit stop
addikt
válasz
magicbox #3209 üzenetére
Árkategóriában helyén kell kezelni telefont. Középkategóriára szerintem ez reális; P azért már felső inkább - pont a RAM miatt. Android meg akár 2 giga RAM-ot is meg tud zabálni ha úgy van használva.
Egyébként igazad van, csak nem feltétlen telefon inkább Android a ludas - s nem hiába kell hozzá négy magos atomreaktor hogy úgy rá lehessen fogni hogy működjön.
Megtehettem volna szerencsére hogy P-t veszek, de metrós hírek meg esetek után örülök hogy nem költöttem többet. -
tatraitamas
csendes tag
válasz
magicbox #3209 üzenetére
Sziasztok!
Leírná nekem valaki a ROOTolás menetét? Milyen progival mit és miért érdemes csinálni? A tárcsázó tényleg elég rosszra sikeredet SONYéknál, néha egy csomó időt kell várni, amíg bejön valami. Nemrég raktam fel én is a 4.0.4 -et, és az akksi közel sem 3 - 4 nap, ahogy olvasgatom itt a fórumon, hanem 1, max 1,5 nap. Pedig nem nyomkodom egész nap. Erről jut eszembe, hogy az energiatakarékos beállításnál mi az az AKKSI KISÜTÉS?
Szóval, ha ezzel a ROOTolással lehetne belőle varázsolni egy nem akadós, és 3 napig töltés nélkül működő telót, az szuper lenne.Köszi előre is
-
godzsy2
senior tag
válasz
magicbox #2916 üzenetére
a launcher az a főképernyő?
nekem is akad cosmic flow élőháttérrel, de csak 100MB free ram körül. Tegnap próbából kilőttem a facebook alkalmazást, a vibert, az adatfigyelőt (úgyis csak wifin netezek), valamint a térképet (nem használom), a joyn szolgáltatást (ez is minek indul el, ha még regem sincs hozzá) és 120MB free ram-mal már nem döcög. csak sajna ezt a memóriaszintet baromi nehéz tartani.
-
Nimda
addikt
válasz
magicbox #2870 üzenetére
Igen lehetséges,hogy csak a V13 jó...a V15-öt még nem próbáltam,de mivel ez új verzió,ezt linkeltem...
Titanium Backupot természetesen innentöl már használhatsz,amiben jegelhetsz vagy törölhetsz appokat...(én az elöbbit javaslom)
A root után nem hinném,hogy kell wipe...a rom flashelés után,csak ha gond van...személyes tapasztalatom az ICS-röl nem túl jó sajnos
de megoszlanak a vélemények...én visszatértem a GB-re,mert nekem nem müködött megfelelöen (lag,a 720p-s videók rossz dekódolása,stb.) persze lehet én csináltam valamit rosszul
késöbb teszek még egy próbát a vodás rommal...
-
Nimda
addikt
válasz
magicbox #2866 üzenetére
Persze,de elöre szólok,hogy mindenki csak saját felelösségre buherálja a telefont
-V15 letölt
-Kicsomagol
-Telefon csati usb kábelre...
-Runme bat elindit...
-Megjelenik egy ablak,ahol választási lehetöségek vannak...nekünk az 1-es kell (root)
-Dolgozik...
-A telefonra telepit egy backup&restore appot,amin ha ránézel,már aktiv is...nyomj egy restore,vagy visszaállitást.
-Dolgozik...
-Elvileg kiirja a progi,ha kész...restart teló...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest