- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- LTE frekvenciák
- Négy modellből áll a Xiaomi idei rolleres kínálata - bemutató
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dealer95
őstag
válasz
tibike8 #6871 üzenetére
52-ért kapni GSM boltban 2 év garanciával újat, így egy gyári garis, független, hibátlan olyan 45 (max), gari nélkül olyan 40 esetleg.
De elég kevesen keresnek ilyet már. Lassan egy Z ára is beesik 60 alá, az meg vízálló, 2GB RAM stb.
Aki el akarja adni, ne HA-n hirdesse... itt nem fog érte annyit kapni mint pl. OLX-en vagy jófogáson. -
xtraktor
csendes tag
válasz
tibike8 #6729 üzenetére
Sony gyári app a régi neve LiveWare manager ehhez miért kellene root?.
Fent van a play-en is.Arra készült hogy egy NFC tagot vagy töltőre helyezés utáni üzemmód-váltást kezeljen.
De ezek nélkül is időzíthető minden amit tud!
Az események fülről a +, majd az Időpont megadása-val
(, majd lent a nyíl érintésével)
lehet nyitó és záró műveleteket is megadni .Sajnos a repülőgépes üzemmód nincs közte, viszont például program és parancsikon indítás, hang és hálózati beállítás módosítás van.
Tehát ha pl. az a célod hogy 23.45 -től ne menjen az adatforgalom és néma legyen a mobil, 07.10 -kor pedig visszaálljon a korábbi állapot és olvassa fel az üzeneteidet azt ezzel beállíthatod.
-
tibike8
őstag
válasz
tibike8 #4151 üzenetére
Ja és a zenejátszónál még egy érdekesség amit fentebb más is írt, hogy hát ez van, hogy reggelente, ha indulok és kezdenék zenét hallgatni, hallk és kb 64KB/s minőségben hallatszik a zene. Hívást kell indítani akárhova és utána jó lesz már a zenehallgatás is. Ez a jelenség is meg volt már ICS alatt és most is.
-
Snacky
tag
válasz
tibike8 #4146 üzenetére
Nem értem minek görcsölsz a walkmennel...használhatatlan jóformán alapból. Ahol nálam elvágta magát az az h mappából képtelen lejátszani, a másik meg h az EQ benne nem valami fényes. Próbáld ki a jetaudiot ingyenesen letölthető a Play-röl. Egyébként nálam teljesen jól működik a walkmen is és az automata fényerő is.
Vagy lehet h nem veszek észre valamit? -
lordyka
aktív tag
válasz
tibike8 #4146 üzenetére
érdekes nekem működik, jobb mint ICS-n ahol az apró fényváltozásokra is reagált, így volt h kvázi villogott a kijelző. most ha sötétből kimegyek a fényre, rögtön felnyomja a fényerőt, de ha vissza a sötétbe, akkor hagyja egy ideig. ha zavar kinyomom a kijelzőt azt vissza és akkor már nem olyan fényes. ez szerintem normálisabb mint h apró változásokra is folyton reagáljon... na az baromi idegesítő volt.
-
Mottie
őstag
válasz
tibike8 #4037 üzenetére
Nos nem tudom mennyi idő kéne neki, hogy rejtélyes módon jó legyen.
Érdekes módon a Wildfire S-em korábban egy noname kártyát ugyanígy nyírt ki, csak ő nem volt töltőn, hanem használat közben egyszercsak eldobta. Az utána 1,5-2 héten keresztül nem jött rendbe. Most amikor az Xperia T nyírta ki az elsőt, akkor 3-4 nap után vittem garanciába cserélni a kártyát.
-
saintex72
aktív tag
válasz
tibike8 #4004 üzenetére
Persze, ízlések....
Én azt szeretem ha nemkell kapcsolgatni és mégis működik. az előző szoftnál én is kikapcsoltam, mert egyszerűen nem bírt ki egy napot. És meg sok minden mást is ki kellett kapcsolni, de már írtam egyszer. Most minden bekapcsolva este pedig megy töltőre.
Szánalmas módon néha én is filmet nézek rajta, mert egyszerűen tetszik a kijelző színvilága. Sem a TV-m sem az iPad nem ilyen élénk. Spartacus köpenye sehol sem olyan lila.
Amit írni akartam az, hogy szinte ahány eladott készülék annyi felé probléma.
És persze Orlin ha jól emlékszem, az övé tökéletes.
bocs a hibákért, de a swipe néha megviccel -
daved14
tag
-
tibike8
őstag
válasz
tibike8 #3998 üzenetére
Azért kipróbáltam amit írtál a fényerő szabályozással kapcsolatban és kint hagytam egy ideig a napon/fényben, de hamarabb forr fel a teló, mint, hogy bármi is változzon a fényerőn. Bár nem tiszta, hogy a lassan szabályozás alatt perceket vagy órákat értesz.
Amúgy ezzel a logikával, ha a max fényerőre állítom a fényerőt és ott pipálom be a az automata szabályozást, akkor képernyő ki/be után nem lenne hova visszaállni a fényerőnek, de itt drasztikusan visszavesz a fényerőből. -
Dealer95
őstag
válasz
tibike8 #3996 üzenetére
2-3 nap, de milyen használat mellett?
Az automata fényerő működik, csak nagyon lassan...
Automatára rakod -> beállítod a minimum fényerő amit szeretnél és ezután felfelé állítja rendesen, csak vissza nem veszi (kijelző ki-bekapcs után viszont visszaállítja az általunk beállított minimum fényerőre) -
törölt tag
válasz
tibike8 #3716 üzenetére
Világos csak a T esetében a gyártó maga fóliázta így látták biztosítottabbnak a védelmet. Végül is a GG sem golyóálló ha valaki biztosra akar menni tesz rá fóliát, én is tennék ha lenne ilyenem.
Van akit nem zavarnak a karcok, vagy eddig szerencséje volt, az nem tesz rá, szubjektív dolog.
-
törölt tag
válasz
tibike8 #3652 üzenetére
Üdv.
A helyzet a következő fólia ügyben. Egy teszt oldalon találtam erre választ. A kijelző borítása nem Gorilla Glass mint ahogy ezt sokan gondolták. A tesztelőknek sem sikerült kideríteni hogy pontosan milyen üveg de az biztos hogy nem az említett. Valamilyen- valamennyire karcáll üveg de mivel a gyártó sem bízott a sérthetetlenségében ezért úgy gondolták (okosan) hogy jobb ha mindjárt lefóliázzák. Ez így rendben is lenne, engem jobban zavar a már itt és máshol is említett burkolat kopás és egyre többet lehet hallani erről (nem itt). Találkoztam bemutató termi darabbal és ismerősök telóján is a problémával. Ennek is utána jártam , az okozza hogy fényes műanyagra visznek fel nem festék hanem gumi szerű réteget és ha csak egy kicsit is szennyezett az amúgy sem jól tapadó fényes felület akkor ez a probléma van, nagyon hamar lehámlik a vékony réteg. Ez gáz egy egyébként tényleg jó telefonnál.
-
mrlujoak
veterán
válasz
tibike8 #1452 üzenetére
Samsung, és Samsung között is van nem kevés különbség.
Elég, ha csak a használt kijelző technológiát nézzük.T-nél is van egy trükk - legalábbis U-n ICS alatt is működik.
Alapképernyőn érintsd meg a gyári órát.
Ekkor bejön az ébresztő felület. Ott bal alsó sarokban van egy kicsi, digitális órát jelző ikon.
Azt érintsd meg.Ekkor egész kijelzőre kitette az órát a mobil. Ha azt a nagy órát megérinted, akkor halványul, de még látható.
Fekvő módban is műkszik.Remélem ez a "kényszermegoldás" a T újabb szoftverén is megy.
Kérlek próbáld ki.
-
lordyka
aktív tag
válasz
tibike8 #1447 üzenetére
az az N8on azért volt lehetséges mert amoled kijelzős, és a technológiából fakadóan az amoled kijelzők a fekete szín megjelenítésére nem vesznek fel energiát, így csak ott kellett neki energia ahol az órát rajzola ki, az meg elhanyagolható. viszont ez egy tft kijelző ami hátsó megvilágítású, így a fekete ugyan annyit fogyaszt mint a fehér. ebből fakadóan ha ki akarnál tenni egy ilyen órát menne kb 4-5 órát a telefonod mivel a kijelző a legnagyobb energiazabáló. ezért van, h nem tudod beállítani h ne kapcsolja ki a kijelzőt, mert ha nem kapcsolná le autómatán, és egyszer az ember elfelejtené, simán lemerülne a telefon.
az ébresztést meg azért nem tudja kikapcsolt állapotban, mert ezekre a telefonokra már inkább számítógépként kell gondolni. a számítógéped sem csinál semmit kikapcsolt állapotban. első droidnál erre én is rácsodálkoztam, bár nekem sose okozott gondot mert nem szoktam éjjelre kikapcsolni a telefonom. szóval ha nem akarod h zavarjanak, de szeretnéd h ébresszen akkor tényleg tedd repülőbe, úgy szinte semmit nem fogyaszt a cucc.
a launcher felelős a kezdőképernyőkért, nem értem mért de a gyári launcherekbe nem teszik bele, h lehessen változtatni a lapok számát. kigondolják h neked mennyi kéne, azt élj velede erre szerencsére playen van pár lehetőség, kezdetnek ott az apex vagy a nova. ezek már tudják. lehet akár 1, de akár 9 képernyőd is. van ingyenes és fizetős változatuk. az ingyenesből hiányzik pár funkció, amit csak a fizetősben kapsz meg, de kipróbálásra tökéletes, esetleg használatra is, h ha megelégszel azokkal a funkciókkal amiket nyújt.
-
zotyesz66
őstag
válasz
tibike8 #1444 üzenetére
Arra mindenki ugrik sajnos, ha amiatt panaszkodsz, hogy miért nem ébreszt kikapcsolt állapotban. Ez már lefutott menet pár éve. VISZONT! nem teljesen igaz, mert a MTK chipsetes kínai droidos telefonok jó része igenis képes ébreszteni kikapcsolt állapotban, sőt, időzíteni lehet őket, hogy mikor kapcsoljanak ki és be és ezt megteszik akkor, ha közben kikapcsolt állapotban kiszeded és beteszed az akksit.
Ez pedig azért van, mert a kicsi kínaiak hardveres órát építettek ezekbe a telókba gondolom külön gombelemmel.
Én sem teljesen értem, hogy ez miért nem lehet alap, mert bizony a NAGY márkák egyike sem csinálta meg.
Amúgy a droid most az isten, arra egy rossz szót sem szabad szólni, hiszen szabadság, szeretem, mi kell még több? Pedig borzalmasan erőforrásigényes és nagyon nehéz optimalizálni egy-egy készülékre és még szerencsésnek mondhatod magad, mert az Xperia T ebből a szempontból is a jobbak közül való, az akksi is elég normálisan bírja és nem is lassul be annyira. -
válasz
tibike8 #1442 üzenetére
1. az okostelefonok nem ébresztenek. pont. egyik sem. ha nem akarod, hogy éjjel felcsörgessenek, akkor tedd Repülőgép üzemmódba a telefont.
2. a gyári launchert gyári ROMbannem igazán lehet konfigolgatni. módosított ROMokban tudod állítani ezeket.
3. alapból semmivel. tudod állítani, hogy ha töltőn / USB-n van, akkor ne kapcsoljon ki, vagy Play storeból keress rá egy alkalmazást.senki nem köpködi a droidos topikokat, de te sem vagy jobb, ha egyetlen válaszból leírsz több ezer fórum több százezer topikját.
azért kaptál olyan választ amilyet, mert olyan kérdéseket tettél föl, amikre nagyjából az első Google-találat kielégítő választ adott volna. -
petipetya
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- Wise (ex-TransferWise)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autószerelők, autószerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged