- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz tibike8 #3652 üzenetére
Üdv.
A helyzet a következő fólia ügyben. Egy teszt oldalon találtam erre választ. A kijelző borítása nem Gorilla Glass mint ahogy ezt sokan gondolták. A tesztelőknek sem sikerült kideríteni hogy pontosan milyen üveg de az biztos hogy nem az említett. Valamilyen- valamennyire karcáll üveg de mivel a gyártó sem bízott a sérthetetlenségében ezért úgy gondolták (okosan) hogy jobb ha mindjárt lefóliázzák. Ez így rendben is lenne, engem jobban zavar a már itt és máshol is említett burkolat kopás és egyre többet lehet hallani erről (nem itt). Találkoztam bemutató termi darabbal és ismerősök telóján is a problémával. Ennek is utána jártam , az okozza hogy fényes műanyagra visznek fel nem festék hanem gumi szerű réteget és ha csak egy kicsit is szennyezett az amúgy sem jól tapadó fényes felület akkor ez a probléma van, nagyon hamar lehámlik a vékony réteg. Ez gáz egy egyébként tényleg jó telefonnál.
-
törölt tag
válasz tibike8 #3716 üzenetére
Világos csak a T esetében a gyártó maga fóliázta így látták biztosítottabbnak a védelmet. Végül is a GG sem golyóálló ha valaki biztosra akar menni tesz rá fóliát, én is tennék ha lenne ilyenem. Van akit nem zavarnak a karcok, vagy eddig szerencséje volt, az nem tesz rá, szubjektív dolog.
-
törölt tag
Ez egy kemény tok ahogy a leírásban is szerepel. A T nem nagyon szereti az ilyeneket, néhányszor berakod, kiveszed és elképzelhető hogy az történik vele ami ellen éppen a tokot veszed, felhorzsolódik a gumiszerű elég kényes bevonat. A gél anyagú puhább tokok talán jobban megfelelnek a célnak, de ez csak az én véleményem.
-
törölt tag
Ma láttam egy videót a YouTubén, Angol feltöltés. A gond a T- vel és minden más telóval aminek beépített akkumulátora van, magával a beépítéssel lesz. A lítium ion akkumulátor élettartamát a feltöltések száma határozza meg, mivel ezeket jó részt naponta kell tölteni másfél két év az életük. Az igazi gond hogy az élettartam végén hajlamosak a fel púposodásra, ha ez beépített akkumulátornál történik tönkreteheti a környezetét pl szétzúzza a panelt vagy a kijelzőt. Arról nem is beszélve hogy a cserét jobb szervizre bízni ahogy a videón látható darabokra kell szedni hozzá a telefont mint ha javítanák, és így az ára sem mellékes. Egy cserélhető aksis telefonnál 2 másodperc házilag. Ez is egy szempont. Valószínű itt még ebben nincsenek tapasztalatok, majd egy év múlva:-)
-
törölt tag
A gond az hogy a napi töltések miatt másfél-két évre prognosztizálják az aksik élettartamát, nem biztos hogy ennyi idő után sokan megszabadulnának egy olyan drága telótól mint pl a T. Az akku cseréhez meg tényleg darabokra kell szedni, olyan lehelet vékony fóliákat, egyebeket kell leszedni ami miatt a magyar szervizeket ismerve megint probléma lehet, pl hazaviszed és valami nem működik.
Persze ez nem jelenti azt hogy ezért görcsölni kellene de hát ez is egy téma.
Bízzunk benne hogy megjön a gyártók esze és újra szempont lesz a simán házilag cserélhetőség. :-) -
törölt tag
A T-mobil már le is vette a készülék kínálatából a T-t. Ez érdekes, az összes többi korábbi modell még fut náluk.
-
törölt tag
válasz Mukorka #4193 üzenetére
Jól látod, ezeket a 100 000 feletti árakért nem tervezik max 2 évnél hosszabb időre. Nem véletlen hogy pl az akkumulátor már nem is cserélhető bennük. A dolog attól függ ki mennyit keres de az biztos a Magyar átlagnak nagyon sok 2 évente 100 000-150 000 csak telefonra. Ezek az árak a nyugati keresetekhez vannak beállítva, nálunk azért ez még luxus.
-
törölt tag
válasz espista #4203 üzenetére
Annyira azért nem, szinte darabokra kell szedni, annak aki nem műszaki ember mindenképpen szerviz ajánlott. Az egyszerű, bárki által cserélhetőség megszüntetése egyenlő lehet a telefon gyártók által tervezett élettartammal amit az akkumulátor élettartama határoz meg, elvileg.
-
törölt tag
válasz espista #4210 üzenetére
A belinkelt videókon is látni hogy olyan csatlakozókat, fóliákat kell, ráadásul viszonylag steril környezetben megbontani amik magukban hordozzák az elcseszés lehetőségét, egy rosszul visszarakott csatlakozó vagy a fólia esetleges szakadása végzetes lehet. De a félreértések elkerülése miatt, ez nem csak a T-nél van így, hanem minden hasonló telónál, és már szinte minden hasonló.
-
-
törölt tag
Talán majd
"Komoly áttörés az akkumulátorok terén, 30-szor nagyobb kapacitás!"
http://hir.cc/hirek/tech-elektronika/komoly-attores-akkumulatorok-teren-30-szor-nagyobb-kapacitas
Készül a megoldás, de erre még 2-3 évet várni kell. Ha kibírják a régi telefonok okos telefont majd csak ilyen akkumulátorral vegyetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Ukrajnai háború
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- Termetes, 21:9 képarányú gaming monitort újított a Philips
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AliExpress tapasztalatok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest