Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2025: Dübörgő basszus a Soundcore-tól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
"vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a szavatossági jogteljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget"
Nem fognak cserélni, ha a javítás olcsóbb (aránytalan többletköltség a csere), márpedig az.
"Felmerül a kérdés, hogy hány javítást kell a fogyasztónak eltűrni? Erre vonatkozóan a jogszabály nem intézkedik"
Ez pedig a lényeg, a többi hablaty. Főleg, hogy a szoftverfrissítés (szerinem) nem számít javításnak.
[ Szerkesztve ]
-
sdd2
veterán
Na találtam is. [link]
Milyen igénnyel léphet fel a fogyasztó? ezt olvasd el, idézek belőle.
"A polgári törvénykönyv 306. §-a tartalmazza azokat a jogosítványokat, melyekkel a fogyasztó hibás teljesítés esetén rendelkezik. Eszerint:
(1) Hibás teljesítés esetén a jogosulta) elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a szavatossági jogteljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni – választása szerint – megfelelő árleszállítást igényelhet, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak helye nincs.(2) A kijavítást vagy kicserélést – a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni."
"Felmerül a kérdés, hogy hány javítást kell a fogyasztónak eltűrni? Erre vonatkozóan a jogszabály nem intézkedik, ezért a következőt szoktuk javasolni a hozzánk forduló panaszosoknak: Ha a forgalmazó felajánlja a termék javítását, azt az első meghibásodás alkalmával el kell fogadni, mert ennél több nem kényszeríthető ki. A második meghibásodás után célszerű elfogadni a javítást, hiszen előfordulhat, hogy bár első alkalommal nem volt sikeres a javítás, másodszor sikerülhet. A harmadik meghibásodást követően azonban további javítást már nem kell elfogadni, mert valószínűtlen, hogy kétszeri sikertelen javítás után a harmadik sikeres legyen. Ilyenkor a termék cseréjét javasolt kezdeményezni."
Ezekben a lényeg, vagyis ha nem sikerül javítani másodszor se akkor igényelheted a cserét ha az nem nagyobb kár jelen esetben a szolgáltatónak mint a javítás.
-
fatal`
titán
50 pont az mérési hibahatár kb.
Persze ettől még ko9 romja simán lehet gyorsabb.
De a quadrant amúgy is elég érdekesen pontoz, egy súlyozott algoritmus jobb lenne.
"Szerk: Te hanyadszor viszed a szervízbe? 3 után kérhetsz cserét mert nem tudták kijavítani a hibát."
Nincs ilyen törvény, hiába hangoztatják mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
Mondom, nincs semmilyen törvényben olyan, hogy 3 után cserét kérhetsz. Ráadásul a cserét nem is köteles a szolgáltató vállalni, ha neki az jelentős hátránnyal jár a javításhoz képest. Márpedig azzal jár.
A szerződéstől elállhatsz, hivatkozva rá, hogy neked ez jelentős kényelmetlenséget okoz. De itt sincs olyan, hogy 3 alkalom után.
-
Mr X
veterán
1.: szoftverfirrítés (helyben)
2: leadtam javításra, erre megint csak frissítettek
3: a 2. után azonnal be is vittem a mellette levő másik T-hez, leadtam. Itt tartok most.Nincs ilyen, hogy 3 után cserét kérhetsz. Akkor kérhetsz cserét, ha nem tudják többedszerre sem javítani.
-
rutyika68
őstag
Hali!
Jelenlegi értékek.[ Szerkesztve ]
-
half333
őstag
a status bar-t nem lehet áthelyezni,formálni?
-
sdd2
veterán
Na de ha neked kicserélik és jó lesz akkor azzal a számmal (szervízszám) vagy mi azzal mehetek én hogy ennek a készüléknek azonos volt a baja és szeretném ha elvégeznék azt a javítást ami itt javította a problémát. Szóval érted mire akarok kilyukadni nem?
Szerk: Te hanyadszor viszed a szervízbe? 3 után kérhetsz cserét mert nem tudták kijavítani a hibát.
[ Szerkesztve ]
-
Kaminski
tag
Láttam, hogy többen használjátok ezt a TEAM Battery Bar-t! Szeretném megkérdezni, hogy mennyi "hasznos" helyet csíp el a képernyőből? Vagy csak a status barból lop el egy keveset?
-
Mr X
veterán
Agyvérzést kapok. A múltkor frissített a T szoftot a Minin, nem javult meg. Szombaton leadtam javításra, erre ma jön az sms, hogy mehetek érte. Persze megint szoftot frissítettek.
Átmentem a másik üzletbe, leadtam megint. Lediktáltam a hibákat. De ott meg nem volt cseretelefon. Mehetek vissza délután, hátha addigra lesz.
Az agyam eldobom...
-
Andreas2
tag
Ne nyúlj semmihez, megvan a megoldás
A SE fórumán olvastam a tippet:Vezetéknév, Keresztnév megjelenítést ismeri, rendez Vezetéknév szerint, csoportokat kezel, tud szűrni Munkahely, Munkakör szerint (céges telefonokon ezek kellemes szolgáltatások) és van Hívásszűrője is.
A nem fogadott hívásokat is letörli az értesítő sávról, szóval eddig tökéletes.Néhány funkcióhoz meg kell vásárolni a teljes változatot, ami elég drága (2172 Ft), de a felsorolt szolgáltatások nekem működtek a linkelt ingyenes változattal is.
-
nemdan
senior tag
Először ment 3000 fölé! minden gyári
-
dokee78
félisten
Igen Go Launcher.
Bukk900 Én is használom a TEAM Battery Bar-t.
Stock ROM:[ Szerkesztve ]
-
sdd2
veterán
válasz
half333 #7672 üzenetére
Elveszik minden de Titanium backuppal csinálj mentést, mentsd le a kontaktokat és az SMS-eket és visszatudod majd rakni. Ha nyitva a bootloadered és cserélsz kernelt akkor akár 2GHz-ig. Ha zárva van= nem cserélsz akkor 1GHz ahogy a gyárin is.
#7671 Bukk900
Pont előtted egyel linkeltem be neki ami ugyan úgy néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
sdd2
veterán
válasz
tom956ster #7662 üzenetére
Már egyszer leírtam csak a keresőt kéne használni.
-
tom956ster
aktív tag
Tudna valaki segíteni azzal kapcsolatosan, hogy hol lehet ko9 romjait fellelni??? Nem találom sehol
-
half333
őstag
sziasztok. próbálta már valaki ezt a játékot minin: Desert Winds??
-
sdd2
veterán
Megosztom itt is a Benchmarkokat. ko9 által készített v2-es ROM-al készültek.
Új quadrant
Antutu
-
Andreas2
tag
Semmit, gagyi a Mini tárcsázója. Csak a Keresztnév Vezetéknév megjelenítést ismeri és Keresztnév szerint tud sorba rendezni más telefonokkal ellentétben. Ráadásul csoportokat sem kezel. Én átálltam a Go Contacts Ex-re ami mindezt tudja, de sajnos a Gingerbread-ben megjelent korlátozás miatt nem tudja törölni a nem fogadott hívások listáját az értesítősávról, így azt "kézzel" kell törölni.
-
sdd2
veterán
Biztos.
Aki ko9 féle v2 ROM-ot használja annak szokott az lenni hogy a böngésző (akár a gyári, akár opera mobile) megakad? Úgy tesz mintha töltene de nem. Töbször kell frissíteni hogy végre betöltse az oldal tartalmát. Mi lehet a baja? Wifi-vel is és mobilinterneten is csinálja. De csak tegnap este kezdte el. Restart se és egy kis kikapcsolva töltött pihenő sem segített.
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
evo87
őstag
Volt egy kis időm, így összerendeztem a kapcsolataim gmail fiókban, szépen a vezetéknév a vezetéknév helyén, stb....viszont hiába állítom át, hogy családnév szerint rendezzen, gmail címtárban aszerint rendez, viszont a telefonon nem változik semmi, még szinkronizálás hatására sem. Mit rontottam el?
-
gzbotii
nagyúr
Ismerosnek tunt valahonnet a geleria a Mini Pro-mon.Ma megtudtam miert
Eleg eros LG koppintas van benne. Ez ugyanis az Optimsu One galeriaja:
Gondolom ha nem irom& nem figyelmes az ember simman osszekeveri
-
GyéBen
tag
Addig szórakoztam a system/app mappába lévő Home.apk-vel, hogy a Sony Ericsson logónál megáll a mobil. Ilyenkor mi a teendő? (Van biztonsági mentésem a fájlról.)
-
sdd2
veterán
-
GyéBen
tag
válasz
#46372352 #7624 üzenetére
Elméletileg a rootolás nem jár garanciavesztéssel.
Szervizelés előtt azért érdemes unrootolni, vagy PCC-vel újra rakni a szoftvert.(#7625) llll: szerintem semmi, csak az, hogy kipróbálja a Mini törésállóságát.
A videó leírásában írja amúgy, hogy önálló életre keltek a kapacitív gombjai, és mivel nem hivatalos forrásból vette, nem szervizelik neki, ezért amúgy is kuka lenne.
[ Szerkesztve ]
-
sdd2
veterán
válasz
#46372352 #7620 üzenetére
root és Titanium backup lementi az alkalmazásokat és beállításaikat.
telefonkönyvet vfc fájlba le tudod menteni SD-re. ( telefonkönyvben opciók--> kapcs. b. men.--> memóriakártya)
SMS-t nem tudom hogy lehet. De lehet azt is elmenti titanium backup.De ha felteszel root mellé egy CWM-et akkor az egész rendszert lemented és mikor kell akkor azt visszaállítod és minden olyan lesz mikor lementetted, persze ezt időközönként ajánlott lementeni újra hogy amik kikerültek belőle, vagy belekerültek azok is le legyenek mentve.
-
novoszath
senior tag
most raktam fel az ICS RC1-et es eddig nagyon jo
ajanlom mindenkinek aki ki szeretne probalni
remelem lesz folytatasa majd
-
sdd2
veterán
Na ez a videó láttán felállt a szőr a hátamon hogy mekkorát szólt. Azt hittem annyi neki de nem.
[link]
-
Andreas2
tag
Lehet hogy képzelődöm, de mióta nekem fent van a Brando Ultra Clear fólia, mintha jobban tudnék szöveget bevinni a Mini-n. Swype-ot használok és amikor nem volt fólia, az ujjam nem csúszott annyira a kijelzőn, meg-megakadt. A Swype ezt az ujj felemeléseként érzékelte és máris beírt egy-két teljesen rossz szót a szótárából, amit rendkívűl kényelmetlen volt mindig visszatörölni, sokszor vissza kellett váltanom gépelésre (bár mint tudjuk "Machete nem pötyög"
-
surgyi
senior tag
válasz
Andreas2 #7614 üzenetére
A töltés tuti rendben volt, egyik fórumozó javaslatát követve, 100% töltöttség után is rajta hagytam, ameddig a villámjel el nem tűnt az akkujelzőről (ez kb 15-20perc még).
Előtte töltés kevés piszkálással és napi pár perc telefonálással 8 napig bírta.
Ezért döbbentett meg a mostani hirtelen merülés.
Köszönöm válaszod! -
Andreas2
tag
Szerintem ez teljesen rendben van. A Mini-t még nem néztem közvetlenül töltés után, de a Galaxy S-em már 96% töltöttség után felugrik 100%-ra és csipog hogy húzzam le. Rögtön lehúzva, vissza is esik 96%-ra. Legközelebb nézd meg, hátha itt is "elvész" néhány százalék. Egyébként meg teszteld hosszabban, ha keveset piszkálva nem bír ki két napot a Mini-d, akkor kezdhetsz aggódni.
A térképet nem fogod tudni kilőni, mindig visszaindul. Tekintsd rendszerfolyamatnak
-
Zamasun
aktív tag
válasz
molnarpeter #7608 üzenetére
Köszi, teljesen jó.
-
surgyi
senior tag
válasz
Andreas2 #7611 üzenetére
Megjelenítés:37%
Telefon készenlétben:21%
Telefon üresjáratban:19%
Android operációs rendszer:8%
Facebook:8%
Térkép:6%
Telefonhívás:2% (ez egyébként egy számra becsörgetés volt)Ez a fogyasztásom. A térképet nem tudom hogy lehetne pl kilőni, mert akartam , de visszaindul, s elég sokat eszik. Azóta megy, mióta egyszer kipróbáltam a GPS-t.
-
Zamasun
aktív tag
Tudtok valami hasznalhato torrent klienst droidra?
-
surgyi
senior tag
Mini tulajok! Ma délután töltöttem fel a telefont, kb 1,5 órát utaztam, majd adatbarangolást engedélyezve, kb 5 percet facebook-oztam. Ezután megnéztem az akkuszint 91%-on volt.
Szerintem ez nagyon durva. Ezek szerint egy óra Facebook lemeríti teljesen a kis telcsit?
Eddig nem nagyon használtam erre a célra. Legutóbbi töltés, napi pár perc beszélgetéssel 8 napig kitartott, 9%-nál töltöttem ma! -
sdd2
veterán
válasz
Forestlord #7601 üzenetére
Tükörfólia az a fényes.
-
Forestlord
csendes tag
válasz
predator00 #7596 üzenetére
Tükörfólia, magadat látod benne, de a képernyőt nem
amúgy fogalmam sincs....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia X10 mini egy új kategóriát teremtett, az utód pedig mindenben jobb lett nála és továbbra is egyedi ajánlat az okostelefonok között.
- Mini-ITX
- Kerékpársportok
- Ubiquiti hálózati eszközök
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest