Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Szerintem ő a tudatos álomra/álmodásra (lucid dreaming) gondolt, amikor is tisztába kerül az ember álom közben azzal, hogy csak álmodik, adott esetben akár tudatosan is irányíthatja.
(#112) atti_2010: Ohh, bocs, én még angolul láttam az eredeti három részt a moziban annó, és úgy emlékszem, a feliratban lézerkardnak fordították, de legalábbis minden gyerek így mondta. És mintha később a szinkronban is többször így hangzott volna el a neve.
-
Cathulhu
addikt
Miert fordulna elo, ha tudatomnal vagyok, az agyam nappali uzemmodban van, es pontosan tudja, hogy le fogom venni a szemuveget? Olyan mint az eber alom, abban is volt reszem, remek dolog es legkevesbe sem megterhelo. Pedig ott nem csak a szemed van becsapva, hanem az osszes erzekszerved, sokkal hitelesebb, valosagosabb az egesz.
-
Cathulhu
addikt
Kis korom ota jatszom eroszakos jatekokkal, de hogy mennyire lettem eroszakos, arrol meg lehet kerdezni a macskaimat. A gyerek a frusztraciotol meg az ignoranciatol lesz eroszakos nem a jatekoktol, ez hulyeseg.
Mas, ebredtem mar ugy vadligorcsre hajnalban, hogy az agyrol lezuhanva azt se tudtam fiu vagyok e vagy lany, jo fel percig tartott mire egyaltalan azzal tisztaba kerultem, hogy epp hol, milyen szituacioban vagyok, es nem volt meg az az elonyom, hogy az agyam tudatosan tisztaban legyen vele, hogy most jatszok aztan ha leveszem a szemuveget akkor nem jatszok tovabb, de megsem orultem bele a dologba, szoval tovabbra is tartom, hogy ezek a feltevesek tulzott felelemkeltes es semmi mas. -
Cathulhu
addikt
Amugy szerintem nem nagyobb a sokk a valtaskor, mint mikor valaki felebred almabol. Szerintem egy kicsit tulliheged, en azert nem fujnam fel ennyire a dolgot, kell egy kis atallasi ido, de meg senkit sem lattam pszichologiai problemakat kapni attol, hogy felebresztik.
-
dezz
nagyúr
Örülök, ha valóban végtelenbe fókuszálós a Rift. (Olyan eset viszont, amikor pár centire kell fókuszálni, mint írtam, nincs, egyik VR szemüveg/sisak sem ilyen. A legtöbb ember szeme nem is képes ilyen közelre fókuszálni.)
Én is a fókuszálással kezdtem tdk.112-nek írt válaszomat.
Olyanról még nem hallottam, hogy valakinek minden 3D film után órákig tart a normál fókuszálásra való visszaállás. Ez inkább csak az első ilyen film megnézése után fordul elő egyesekkel. Az agy mindkettőt meg tudja tanulni és utána már akár azonnal tud váltani a kettő között.
-
dezz
nagyúr
Az alapvető, hogy a Rifttel sem néhány centire kell fókuszálni (mint más VR szemüveggel/sisakkal sem), de biztos vagy benne, hogy a végtelenbe? Szerintem az is megzavarná a szemet, hogy miközben a végtelenbe kell fókuszálnia, a tárgyak látszólagos távolsága és ezzel a szemtengelyek metszéspontja adott esetben csak 1-2 méter, vagy mégkevesebb. Nem hiszem, hogy ez így működik. A korábbi hasonló megoldásoknál általában 2-3m-re volt állítva fókusztávolság.
A Riftet még nem próbáltam, de más VR sisakot igen, nem esett nehezemre egy pillanat alatt visszaváltani a "rendes" valóságra.
(#94) tdk.112: Pl. hogy nem oda kell fókuszálni, ahova nézünk, azaz ahol metszik egymást adott pillanatban a szemtengelyeink, egy tárgy adott pontján, hanem végig a megjelenítőre. (Ez nem is megy sokaknak eleinte, ettől látják homályosan azokat a tárgyakat, amik nem a megjelenítő síkjában vannak. Nagyrészt a fejfájást is ez okozza az első időkben, amíg az agy meg nem szokja az új helyzetet.)
A másik, hogy a két kamera tengelyei is általában fixek, miközben a szemünké folyamatosan változik, annak függvényében, hova nézünk.
-
tdk.112
aktív tag
És mik is ezek a fiziológiai okok?
Egyébként a hagyományos kijelző is tönkreteszi a szemedet, ugyanis végig, amíg dolgozol, vagy filmet nézel, vagy internetezel, a szemed konstans távolságra fókuszál, ami nem éppen egészséges. Azt mondják, hogy óránként 5 percre érdemes távolba nézni, hogy kompenzáljad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- iPad topik
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest