- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Yettel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
Az AHCI magában is összeakadt (vagy hibás) már 1 hónapja mert egy driver kereső szoftver kiírta nekem hogy van újabb AHCI akkor megpróbáltam feltenni de Win logo lett belőle (Win 8.1), a Catalist régóta tartalmaz csipkészlet drivereket is és attól függ milyen csomagot töltesz le, egyesekben benne van másokban nincs, nekem a hibás drivert csökkentett üzemmódban sikerült leszednem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha AMD-s géped van, akkor valszeg nem a Win saját ahci driverét használod, hanem a cégét. Nem tudom ez régebben miért nem volt része a Catalyst csomagnak, de ahol letöltötted az aktuális Catalystet, ott ki lehetett választani ezeket is.
South Bridge, USB, AHCI driverek alkottak egy packot. Most betették egybe őket, de úgy látszik pont akkor, amikor valami hiba került be. -
Cathulhu
addikt
Igen, arra gondoltam, nem akartam az angol nevet irni, magyarul meg ezekszerint keverem a fogalmakat. Koszonom a helyreigazitast.
#113: Tovabbra sem gondolom problemanak a dolgot, abszolut szokhato. Ugy beszelsz az agyrol, mintha egy alkalmazkodasra es tanulasra keptelen dolog lenne, holott pont ez a legnagyobb elonye.
#117: ezerbol 1 epilepszias, milliobol egy elmegy lovoldozni, ezert nem a videojatekok a felelosek, legkevesbe sem gondolom, hogy a VR hasznalataval a statisztikakban hirtelen megjelenne egy tuske a pszichopata kepzodesnel. -
atti_2010
nagyúr
-
Colos1
őstag
Úgy tudom, hogy végtelenbe, hasonlóan, mint a szemvizsgálónál. Igazad van abban, hogy eleinte ez is zavarja szemet, de könnyebben rá lehet állni, sokkal hamarabb megszokja az ember, mintha az orrod lé kell fókuszálni egy monitorra, vagy tévére, és nem cseszi szét a látásod. Gyakorlatilag csak el kell bambulni, mert akkor pont az történik, hogy a szem a végtelenbe fókuszál, ami a szemnek az alapállása.
"(#94) tdk.112" Ahogy előttem Dezz kolléga leírta, csak annyival pontosítanám, hogy nem csak a szemtengelyek állásával van probléma, a fókusszal is. A fókusz az, amikor a szemlencse domborulatát változtatják a körülötte lévő izmok. (Próbáld ki, egy szemmel is homályosan látod a a távoli tárgyakat, ha közelre nézel.) A szemtengely szög és a fókusz együtt változik, és függ egymástól. Az agy már csecsemő korban megtanulja, hogy ha valamennyit változik a szemtengely szög, akkor mennyivel kell változtatni a fókuszt. Ennek köszönhetjük, hogy pillanatok alatt, észrevétlenül rá tudunk tekinteni egy közeli tárgyról egy távolira. A 3D filmet két kamera különböző, de állandó szögből veszi fel, és az egyik szemed rááll az egyik képre, a másik a másikra, tehát meg lesz a szemtengely állása, azonban ehhez nem a fent említett reflexszerű fókuszt kell a szemlencse izmainak beállítani, hanem teljesen mást, mert a monitor nem olyan távolságra van, mint amire a szemtengely ráállt. Ezzel a megtanult reflexet gyakorlatilag lenullázod, ha meg sokat nézed, ez válik reflexszerűvé. Ezért van az, hogy valakinek egy 3D film után kell jó pár óra, mire újra rendesen lát, mert az agy ennyi idő alatt tanulja újra meg a normális fókusz-szemtengely összefüggést. Addig pedig az agy ismét kísérletezget a fókuszálással - pont úgy, mint amikor elkezdted nézni a filmet -, ami fárasztja a szemet, fejfájást okoz, sőt, olyant is hallottam, hogy a távolságokat az ember nem tudja rendesen felmérni - ami hihető, a távolságokat az agy a fókuszálásból+szemtengely állásból számítja ki -, aminek katasztrofális következménye is lehet, pl. levered a sört a bárpultról.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az eddigi technológiákra lehet építkezni, hiszen abban benne van a pénz, de számos gyártóval beszéltem már, hogy a 3D mint fókusz mindenhonnan kikerült. Egyszerűen nem vált be a tömegpiacon, így a további pénzt felesleges rákölteni. Ennek direkt eredménye, hogy a drivereknél is így állnak hozzá. Az NV a saját 3D Visionjét is csak finomhangolgatja már, de semmi több, pedig ők nagyságrendekkel több pénzt raktak bele, mint az AMD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest