- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
válasz
LógaGéza #3603 üzenetére
Sose tudtam úgy beállítani hogy jó legyen a plex.
Pedig pár évtized házimozis tapasztalatom van már..
Ráadásul buta is mint a sötétség, abszolút nem testreszabható.Ellenben a kodival mindig mindent a saját ízlésem és igényem szerint tudtam kezelni,
nem volt olyan hogy a dts-x hang, vagy épp a dolby vision nem megy.
az összes eszközömről töröltem végül a plexet, még a szervert is.persze nem mondom mások ne használják csak nyugodtan..
-
gyűrű
addikt
válasz
LógaGéza #3596 üzenetére
Nekem is van mindkettő, valóban coreelec kell a helyi lejátszásához. Az atv12 alatt viszont a streamingnél is beéri majd a shieldet, ill a smartube hdr miatt el is hagyja. Az atv12 beta még picit bugos de pár hónap és stabil lesz, akkor jön a dune címkés homaticsra is.
-
Nangoo85
csendes tag
válasz
LógaGéza #3411 üzenetére
Köszi a próbálkozást, de ez sem szereti az adott videókat.
Közben olyannak is próbálkoztam, hogy PC-n átalakítottam .avi kiterjesztéssel x264 kodekkel a video, mp3-mal a hang részét, csak egy nyelvet tettem rá, de akkor sem akarta lejátszani.
Ace ventura volt az egyik ilyen mumus film (van újabb is, de a gyerkőc most ezt szeretné megnézni), leszedtem az összes fellelhető verziókb, az egyiket lejátsza a box.
Akkor mostantól mimdent 3x töltök le kb, és jók leszünk. Előre megyünk. A régi Mede8er-t erre a lomra cseréltem, nem is olcsón. Az "nyugtat", hogy akorábban vásárolt Ugoos X4Q pro sem játssza. Mintha az android nem szeretné alapból. Még lehet, a telón megnézem, hogyan kezeli. -
Pro!Petya
addikt
válasz
LógaGéza #3101 üzenetére
Plex és Kodi maven viszi .ts ből a DV-t.
Tegnap este óta tesztelem a Kodit, nem rossz.. megy aminek mennie kell de sokat fagy...
(Két film váltása között, vagy film közbeni menüben turkáláskor többnyire)Más:
Arra hogy a filmekért ne kelljen állandóan a mappákba belépkedni nincs opció?
Vagy az összes filmet egyesével kéne hozzáadni listához vagy mappához?
Hangsávoknál miért mutat egyes filmeknél a DTS-nél 0 channelt?
(AC3 /EAC3 -nál mutatja hogy 5 vagy 6 channel és hogy side) -
gyugyo79
addikt
válasz
LógaGéza #2939 üzenetére
1 változás : most már nem egy hülye hibát ír ki, a hang alapú keresésnél hanem azt, hogy várjak amíg a szervíz elindul ha akkor nyomok rá amikor a szerviz nem fut még"/ már/ megint. Tehát ugyan úgy nem tudom az adott pillanatban használni, de legalább a hiba oka van kiírva
-
-
Imi1981
veterán
válasz
LógaGéza #1641 üzenetére
Mert úgy le kell törölni a mátrixot (legalábbis régebben így volt) így meg fel tudom mellé telepíteni. Így látom hogy alakul a mátrix frissítésekkel és ha már jó akkor csak azt használom. Amíg nem az igazi a mátrix addig 18.9 kodit ezt a wbmc forkot mert fut mellette.
-
Kroni1
veterán
válasz
LógaGéza #1577 üzenetére
Még kipróbálom majd azt is, de nem tudtam leszedni a repo-ból csak a hivatalos PLEX plugint. Valami bajom volt a hivatalos Plex app-al is, mindig zavaróan sok időre megszakadt a hang sávváltásnál, és jóval lassabb is volt mint a kodi SMB eléréssel, ugyanúgy csinálta a homokórázást mint a plex gyári appja.
PKC-nek adok még egy esélyt majd, hátha az jobb lesz.
-
sagit
veterán
-
-
Imi1981
veterán
válasz
LógaGéza #1376 üzenetére
Azt sem értem Gyűrű - nél zoomol rendesen nálad meg nem azt írtad. 21:9-es filmel próbáltad? Ahol van fekete sáv 16:9-es tévén.
Gyűrű
Nálad kodiban nincs kikapcsolva a hardveres gyorsítás? Mert úgy mindegyik android tv box rendesen zoomol kodiban csak ugye úgy nem az igazi. Szóval a beállítások /lejátszó menüben a hardveres gyorsítás engedélyezése részben a media codec secure rész be van kapcsolva? Kösz a választ!
És bocs a sok kérdésért ebben a témában de nekem ez fontos. -
gyűrű
addikt
válasz
LógaGéza #1361 üzenetére
Nekem 19 nightly Kodi van fenn... nem tudom mikor változott.. A távirányítóra van programozva, a keymap editorral a zoom plusz és mínusz is. Az biztos hogy a ha valaki a az Al-t bekapcsolja basic fölé, akkor zoomnál a kép széle nem jó, elmosott. Nálam nincs bekapcsolva..
-
Imi1981
veterán
válasz
LógaGéza #1357 üzenetére
Köszi. Ez nagyon jó, hogy akár netflix alatt is vált frekit.
A zoom azért fontos mert a 21:9-es filmeknél én felére szoktam csökkenteni a fekete sávokat mert zavar. Coreelec-en ez tökéletesen működött de eddig akárhány android tv os-t futtató tv boxom próbáltam azok vagy nyújtották a képet vagy nem csinált semmit.Gyűrű
Rendesen nagyít és nem nyújt? A cső másképp működik mint a pro? -
Imi1981
veterán
válasz
LógaGéza #1350 üzenetére
A refresh rate alkalmazással vált a netflix? Az úgy működik, hogy nem automatikusan vált a frekit? Például nézek egy sorozatot netflixen ami 24 Hz és utána nézek egy olyat ami 50 Hz akkor átvált automatikusan vagy manuálisan nekem kell? Remélem érthető írtam le amire gondolok.
-
intuicio
aktív tag
válasz
LógaGéza #1345 üzenetére
WowowoW. Na ezért is írtam még a post elején, hogy annyira nem ismerem, hogy mivel lehetne megcsinálni ezt az egész kábelezést, meg ilyesmiket, de ez egy nagyon jó ötlet ez a gigabites switch! Nagyon köszi az ötletet
Akkor ergo jön a digi routere, onnan az 1Gb LAN kábelt bedugom ebbe a switcbe, switchből mehet a pc-re, NAS-ba, és NAS-ból hogy megy át a médialejátszóba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 5070 Ti AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Apple Watch Series 8 GPS + Cellular (E-SIM), alumínium, 45 mm
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged