- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Akinek adatmentéses problémája van, vagy gondja van a HDD-vel, az szíveskedjen a megfelelő topikokban érdeklődni!
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Viktor81 #358 üzenetére
én nem írtam olyat hogy SSD-n kell adatot tárolni
hanem pár hozzászólással fentebb valaki írta hogy az SSD-k pillanatok alatt meghalnak
erre írtam hogy semmivel sem hamarabb mint egy mai HDD...
pláne hogy a vinyónak a mozgatás ütés nagyon keresztbe tud tenni
az SSD legalább nem érzékeny az ilyen behatásokra -
borg25
senior tag
-
panderson
tag
válasz
Viktor81 #335 üzenetére
Helló!
Megoldódott a RAID-es mizéria, új Chieftec GPS 450W-os táp került a gépbe és lőn csoda, minden a helyén (meg egy kis égi segítséggel). A kérdéses lemezen a naplóba került pár számjegy az indulási probléma címszó alá, de ezen felül a HD sentinelben is 100/100, sőt eltűnt az az 1 db gyenge szektor is.
Azért ez rávilágított, hogy át kell gondolnom a RAID-es stratégiát (az elérhető pénzkereten belül).
Minden esetre köszi a hasznos infókat!
Üdv!
panderson -
Ribi
nagyúr
válasz
Viktor81 #327 üzenetére
Szereltem be én is rendes gumis hűtő cuccal 3.5" helyre winyót, de 2 winyó ígyis úgyis zümmögteti a házat. Csak a nagyon drága házak elég stabilak, hogy viszonylag jól csillapítsanak, de azok se mindig.
Nekem most gatyamadzagon csüngenek a winyók, ott körben hűl. Ha van elég légmozgás akkor szerintem nem lehet gond. -
SylverR
senior tag
válasz
Viktor81 #264 üzenetére
Megmondom neked mi védi az adataid egy garanciás HDD esetén. Az ész!
Nem kell RAID, elég ha szimplán 2 hdd-d van. Egy kisebb, és egy nagyobb. Így mindig tudsz biztonsági mentést végezni a régi megbízhatóra, amíg az újat garanciálisan cserélteted.
Én még nem vesztettem adatot. Illetve igen, a régi 80-as Seagateről nem tudtam mindent lementeni. De ez akkor figyelmetlenség volt. Nem akartam mindent lementeni, és csak azóta jöttem rá, hogy pár kép ott maradhatott rajta. Sebaj. Nem voltak létfontosságúak. Ami az volt, az másolva lett. -
Dreamcaster
senior tag
válasz
Viktor81 #264 üzenetére
Szia! Válaszod érthető, nem az adataink védelmére, mintsem arra vonatkozik, hogy ha garanciális időn belül van a dolog, visszaváltják. Ez is fontos. RAID, 2 meghajtó 1 mentés nagyon jó dolog, így kellett volna kialakítani a modern számítástechnika alapjait. PL. egy HDD -ben két HDD. Ez nem költséghatékony, de megóvta volna 100.k millió felhasználó adatait. Könnyü okoskodni.
-
Tomcat
őstag
válasz
Viktor81 #218 üzenetére
Én konkrétan kb. 10 éve ráálltam arra hogy veszek 1 bontatlan, sérülésmentes kartonnal ami 20-24 db ugyanolyan, gyárilag becsomagolt HDDt jelent és abból építkezek "amíg tart a készlet". Ha rossz akkor mind rossz, ha meg jó akkor talán 1-2 db hamarabb bedobja a törölközőt mint a többi, de van tartalékban pont ugyanolyan HDD a cseréhez.
Mindig is voltak jó rossz szériák, volt amikbe én is belefutottam (10-20GB-os Qualntum LCT, 40-60GB-os Maxtor, 40-60 GB-os IBM és végül a 160GB-os Hitachi) és visszavittem mindet, még a bontatlan csomagolásút is. Ha tudtam választottam másik tipust, ha nem akkor másik batch-ből származó de újabb gyártásút vettem.
Egyébként az alaplapi natív RAID1-el én is szívtam eleget az AthlonXP-s időkben ezért amikor már lehetett tanulva a hibáimből váltottam a RAID5 vezérlőre. Azóta nincs különösebb gondom.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Viktor81 #108 üzenetére
Simmtronics-hoz mit szólsz? Gondolom csak matricáz, de azért érdekes..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Szólánc.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 3
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest