-
Mobilarena
Akinek adatmentéses problémája van, vagy gondja van a HDD-vel, az szíveskedjen a megfelelő topikokban érdeklődni!
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SylverR
senior tag
Engem az elméleti adatok nem érdekelnek.
A CD-s korszakból, még megvan jópár lemez, Kodak Gold és Silver. Azok 100%-ra vehetőek, hogy olvashatóak. A DVD-kről ugyanezt már nem merem elmondani. 1000 ft-os, TDK lemezre írattam anno még a DVD hőskorában bátyámmal adatokat, 1 év múlva nem lehetett visszaolvasni. S ez megismétlődött különböző márkákkal időnként. Egyszerűen a DVD már nem olyan megbízható mint a CD. Mivel a BD még kisebb felületen tárol, ezért kizárt, hogy elérje a CD megbízhatóságát. Ráadásul még mindig drága mind az író, mind a lemez.2003 óta folyamatosan ezt a 2 HDD-s megoldást alkalmazom. Mindkettőn tárolom azt ami fontos. Ami kevésbé csak itt, és ott. Még nem volt adatvesztésem. Pedig kettő közülük bad sectorozott rendesen.
Hiába kezd el haldokolni a HDD. Ott még van esély az adatok visszanyerésére, és biztonsági mentésére. Ugyanez egy BD-re nem mondható el. Mert míg a HDD gyenge szektor esetén, vagy néha még hibás esetén is képes az adatot egy egészséges szektorba mozgatni, addig ez a BD-nél nem lehetséges. -
SylverR
senior tag
-
SylverR
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #274 üzenetére
Persze, és a privátszféra el is szállt.
Cloudot soha! -
SylverR
senior tag
válasz
Viktor81 #264 üzenetére
Megmondom neked mi védi az adataid egy garanciás HDD esetén. Az ész!
Nem kell RAID, elég ha szimplán 2 hdd-d van. Egy kisebb, és egy nagyobb. Így mindig tudsz biztonsági mentést végezni a régi megbízhatóra, amíg az újat garanciálisan cserélteted.
Én még nem vesztettem adatot. Illetve igen, a régi 80-as Seagateről nem tudtam mindent lementeni. De ez akkor figyelmetlenség volt. Nem akartam mindent lementeni, és csak azóta jöttem rá, hogy pár kép ott maradhatott rajta. Sebaj. Nem voltak létfontosságúak. Ami az volt, az másolva lett. -
SylverR
senior tag
válasz
Dreamcaster #211 üzenetére
Nekem valahogy minden hdd beszereléskor sikerült az utóbbi időben odacsapnom a házhoz a lemezt, mert vagy beragadt, vagy csak nehezen jött ki.
Persze nem izomból, de koccant. Ennek ellenére sincs semmi baja. Természetesen rúgdosni nem rúgdosom, de aki azt teszi, meg is érdemli az adatvesztést.
-
SylverR
senior tag
Hát, mivel nem tudom milyen belső van benne, én erre nem tudok felelni.
Ha egy Seagate külsőt vettél volna, arra azt mondanám, hogy 10+ évre lehet számítani. (Bár 5 évenként minden hdd-t érdemes cserélni. Ha a régi még működik 5 év után, akkor ellehet passzolni használtan, és még olcsóbban veszed az újat.Én a magam részéről 2 évenkénti cserére esküszöm, bár az nem túl költséghatékony megoldás. )
-
SylverR
senior tag
Én 11 éve használok saját kezűleg pc-t, előtte pedig további 10 év tapasztalat van a hátam mögött. Ha minden igaz, abban a 10 évben egyetlen WD halt meg, mióta én használom, pedig egy 80-as, és egy 500-as Seagate. A 80-as 8 évesen halt meg, az 500-as pedig 2 évesen. Mindkettő bad sector. Egyik bőven megélte a korát, a másik meg garanciaidőn belülre esett, tehát cserélhető.
Jelenlegi WD 5 éves és hibamentes, Seagate is 2 éves lesz, és tökéletes.Az adatok óvása természetesen fontos. De ez a sok óvintézkedés fölösleges. 3 dolgot kell betartani.
1. mindig legalább 2 hdd legyen a gépben.
2. az adatok legfontosabbja, ami muszáj, hogy megmaradjon, fent legyen mindkét meghajtón.
3. 4-5 évente az idősebbik meghajtó cseréje, ezzel biztosítva az adatbiztonságot.Ennyi. A tápokról nem tudok mit mondani. Volt olcsó Deerem is. Olcsó gagyifajta Chieftec. Bár ezek alatt a tápok alatt, pontosabban a Chieftec alatt döglött meg az 500-as, később cserélve lett egy még sz.rabb márkára, mert a csíftek 1 év alatt meghalt.
És ezidőtájt lett véve a WD is, tehát azt is gyilkolnia kellett volna a tápnak. De nem tette. Tehát nem amiatt halt meg.
Elhiszem, hogy szakemberek tapasztalnak ezt meg azt. De épp az a lényege a dolognak, hogy aki pl szervízbe dolgozik, azokról nem fog tudni, akik elégedetten használják a gépüket, csak azokról, akik visszaviszik. S az egész statisztika máris értéktelen.
Mellesleg meg aki Samsungokat vásárol, ne csodálkozzon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest