- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Akinek adatmentéses problémája van, vagy gondja van a HDD-vel, az szíveskedjen a megfelelő topikokban érdeklődni!
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
igen és ők SSD-t gyártanak vagy csak átmatricáznak valami Kingston vagy OCZ-t?
nagyon nem mindegy mert egyedül a Samsung és talán most már a Toshiba (OCZ felvásárlás) az egyedüli gyártó amelyik magának gyárt vezérlőt flash-t, ram-ot meg FW-t is
az összes többi innen onnan vásárol és azt próbálja összedobniráadásul SSD-nél is fokozottan érvényes az a tény hogy minőségi táppal kell használni akkor talán a vezérlő sem fog megpurcanni benne, bár én továbbra is csak Samsungot vennék, azzal nem hiszem hogy baj lehet.
-
TeeJay
félisten
melyik SSD hal meg pillanatok alatt?
ja hogy nem kellene minden olcsó matricázott izét megvenni...
nekem Samsung 830 64GB van 2éve lassan, és kutya baja, a NAND sem ma fog tönkremenni benne mert 2év alatt még nem értem el az 5TB írást... a vezérlő mehet max tönkre minden SSD-ben de normális gyártó normális termékét kell venni és akkor nincs gond. a Samsung az egyik legmegbízhatóbb -
liksoft
nagyúr
Az optikai és mágneses tárolási adatsűrűséget meg lehet említeni, de mivel két különböző rendszer, biztonsági szempontból összehasonlíthatatlan! Az optikai tárolók esetén leginkább a tükörfólia sérül, nem az írott réteg. Így nincs visszatérő fény, nincs mit kiolvasni. Ezt a tükörréteget CD esetén csak lakk védte ami a filctollak miatt meg öregedés miatt repedezett, alatta oxidálódott a fólia, míg DVD-nél a két műanyag között a hibás ragasztás tette tönkre. Ezért szériánként is változó volt régen 1-1 csomag. Örülj neki, hogy többségében jó szériákat fogtál ki. A régi arany (infoguard) Kodak CD-k a mai napig CD-k nálam, pedig '94 óta megvannak. Igaz, akkor kerültek 2000Ft-ba! Az összes más fajtájúval volt gondom.
-
Én megértem az aggodalmadat, és el is fogadom. Az adataim annyira értékesek számomra, hogy ezen nem spórolok. Az igazán fontos adataim megvannak 5 HDD-n is (ebből 2 fizikailag is máshol van), de a végső védelmi vonalat a lakásban elrejtett BD lemezek képezik...
Én csak azért képes voltam venni egy BD írót és 20 lemezt, hogy a fontos adatokat arra még pluszban kiarchiváljam. Ha minden kötél szakad.
-
Ez ilyen egyezményes jelölés a betörőknek? Mert akkor én ráírom a külső vinyómra, de még a tv-re is, hogy "családi felvétel".
Én azt szeretném látni, ahol a házilag írható BD lemezek várható élettartamát is feltüntetik, mert én azzal nem vagyok kisegítve, hogy egy gyári, nyomott BD lemez 50 évig bírja... Mellesleg nem csodálkozok rajta, hogy UV álló egy BD, hiszen majdhogynem UV fénnyel olvassa az olvasó fej, szép is volna, ha nem bírná.
"ma már nem milliós, vagy milliárdos számról beszélünk, hanem százasról. "
Ebben tökéletesen egyetértek Veled, sajnos az adatsűrűség és a sebesség ma már az adatbiztonság rovására megy, ezért olvashatók még ma is a korai ~10mbyte-os vinyók, na meg azoknak olyan robusztus mechanikájuk volt, hogy kb. kalapáccsal és franciakulccsal is javíthatók.
De ha ezt érted a mágneses tárolással kapcsolatban, akkor hogy nem veszed észre, hogy a BD adatsűrűsége is iszonyat nagy, egy gombostűfejnyi sérülés is több CD-nyi adat elvesztését okozhatja? Én már azt sem értem, hogy hogy képes egyáltalán egy ilyen bonyolult rendszer megbízhatóan működni, na de ez legyen az én bajom... -
SylverR
senior tag
Engem az elméleti adatok nem érdekelnek.
A CD-s korszakból, még megvan jópár lemez, Kodak Gold és Silver. Azok 100%-ra vehetőek, hogy olvashatóak. A DVD-kről ugyanezt már nem merem elmondani. 1000 ft-os, TDK lemezre írattam anno még a DVD hőskorában bátyámmal adatokat, 1 év múlva nem lehetett visszaolvasni. S ez megismétlődött különböző márkákkal időnként. Egyszerűen a DVD már nem olyan megbízható mint a CD. Mivel a BD még kisebb felületen tárol, ezért kizárt, hogy elérje a CD megbízhatóságát. Ráadásul még mindig drága mind az író, mind a lemez.2003 óta folyamatosan ezt a 2 HDD-s megoldást alkalmazom. Mindkettőn tárolom azt ami fontos. Ami kevésbé csak itt, és ott. Még nem volt adatvesztésem. Pedig kettő közülük bad sectorozott rendesen.
Hiába kezd el haldokolni a HDD. Ott még van esély az adatok visszanyerésére, és biztonsági mentésére. Ugyanez egy BD-re nem mondható el. Mert míg a HDD gyenge szektor esetén, vagy néha még hibás esetén is képes az adatot egy egészséges szektorba mozgatni, addig ez a BD-nél nem lehetséges. -
Viktor81
senior tag
Szia !
Ertem, amit mondasz (es mivel elvakult Panasonic rajongo vagyok, meg el is hiszem, hogy az adatok 50 evig visszaolvashatoak rola), de egy olyan 25G-s lemez (hirtelen a e-bayen) 9 $. Hany darab 2T-s HDD-t bol tudok olyan RAID-et epiteni, ami biztonsagban, sebessegben, megbizhatosagban csunyan alazza ezt a megoldast ? Nem alternativa...
Udv.: V.
-
SylverR
senior tag
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Nyilvan eltevesztetted: "biztonságos archiválás az optikánál kezdődik"
Az optikatol kezdodik... (Amint nem optika, onnantol biztonsagos) Vannak CD, DVD lemezeid nagy szamban ? Keress nehany 7-10 evest es masold at oket a kedvemert, kerlek ! Nyilvan van lemez, ami "bizonyitottan" idotallo, de kozel sem 300 Ft es az iro sem 18e. Az adatatviteli sebessegrol pedig mar emlitest tett valaki...Udv.: Viktor
-
Érdekelne, hogy honnan vetted, hogy egy BD élettartama 50 év? Lehet, hogy egy gyári, nyomott lemez elérheti mondjuk ennek a felét... Az írott optikai lemezek élettartamát max 10-15 évre becsülik, de mivel a technológia még nem elég régi ahhoz, hogy konkrét tapasztalatok legyenek róla, én semmiképp nem bízom a fontos adatokat egy ilyen bizonytalan technológiára.
Kiszámoltad, hogy 2TB adat BD-re írva 80db lemez? 80x300ft=24000ft. Ebből az összegből éppen kapsz egy 2TB-os hdd-t.
A mágneses adattárolás már bizonyított, a technológia alapja már elmúlt 100 éves, és a 100 éves médiáról ma is visszanyerhetők az adatok.
És akkor arról még nem beszéltünk, hogy mennyi idő, míg átmásolsz 80db lemezt egyesével, mondjuk 5évente, ha biztosra akarsz menni... -
zizi7229
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest