- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Akinek adatmentéses problémája van, vagy gondja van a HDD-vel, az szíveskedjen a megfelelő topikokban érdeklődni!
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Viktor81 #358 üzenetére
én nem írtam olyat hogy SSD-n kell adatot tárolni
hanem pár hozzászólással fentebb valaki írta hogy az SSD-k pillanatok alatt meghalnak
erre írtam hogy semmivel sem hamarabb mint egy mai HDD...
pláne hogy a vinyónak a mozgatás ütés nagyon keresztbe tud tenni
az SSD legalább nem érzékeny az ilyen behatásokra -
TeeJay
félisten
igen és ők SSD-t gyártanak vagy csak átmatricáznak valami Kingston vagy OCZ-t?
nagyon nem mindegy mert egyedül a Samsung és talán most már a Toshiba (OCZ felvásárlás) az egyedüli gyártó amelyik magának gyárt vezérlőt flash-t, ram-ot meg FW-t is
az összes többi innen onnan vásárol és azt próbálja összedobniráadásul SSD-nél is fokozottan érvényes az a tény hogy minőségi táppal kell használni akkor talán a vezérlő sem fog megpurcanni benne, bár én továbbra is csak Samsungot vennék, azzal nem hiszem hogy baj lehet.
-
TeeJay
félisten
melyik SSD hal meg pillanatok alatt?
ja hogy nem kellene minden olcsó matricázott izét megvenni...
nekem Samsung 830 64GB van 2éve lassan, és kutya baja, a NAND sem ma fog tönkremenni benne mert 2év alatt még nem értem el az 5TB írást... a vezérlő mehet max tönkre minden SSD-ben de normális gyártó normális termékét kell venni és akkor nincs gond. a Samsung az egyik legmegbízhatóbb -
TeeJay
félisten
laptop vinyónak mennyire árt az ha a laptop nem az asztalon van hanem egy hűtőpadon ami úgy 15-20 fokos szögben tartja a laptopot és így értelem szerűen a vinyó sem vízszintesen hanem ilyen szögben üzemel.
a motor csapágynak árt ez valamit?ugyanez a kérdésem lenne hogy fejjel lefelé asztali gépben szabad-e vinyót üzemeltetni vagy szigorúan csak a NYÁK-al lefelé megengedett?
van ezekre valami aranyszabály?
-
TeeJay
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #192 üzenetére
ja aztán a Quantumot a Maxtor, a Maxtort meg a Seagate
-
TeeJay
félisten
válasz
Saltwater #179 üzenetére
minden fontos cuccot legalább 3 vinyóra tárolok
1 asztali gépben van
1 laptopban meg egy külső 2,5"-os USB3-as vinyón
plusz a még fontosabbak még google drive-on is
a fotóim úgy 250GB azt muszáj 3 helyen őrizni, filmek nem izgatnak mert DIGI 100-as nettel minden újra nézhető negyed órán belül
zene is van vagy 60GB azt is 3 helyen őrzöm szóval nekem vinyó csak azért kell a gépbe hogy gyorsan elérjem a cuccost.
általában minden fotózás után adatmentek hogy ne csak a gépen legyen meg hanem legalább a külső vinyón is úgyhogy nem parázok.ellenben laptopba nem célszerű belefutni rossz szériába mert ha bedöglik addig nem igen tudod használni
hacsak nincs másik vinyód mert nem 2nap mire kicserélik sajnos...
amikor meghalt a WDBlue a laptopban majdnem 4hétig SSD volt egyedül és arra nem igen tölthettem mivel csak 64gigásamúgy is mióta volt az a tájföldi árvíz nem szabad bízni a vinyókban, inkább olyat kell venni amire adnak 3év garit és akkor addig lehet gariztatni mindig. jól kitalálták ezek a gyártók hogy olyat kell gyártani ami max ennyit bír ki aztán vegyen újat az ember ők meg többet keresnek akkor
-
TeeJay
félisten
valaki tudna írni a vékonyított 2,5" vinyókról hogy mi a helyzet velük?
ugye évekig 9,5mm és 2tányér4fej volt a max
esetleg pár WD volt 3tányérral de már 12mm vastagsággal, vagy 4tányér8fej 15mm
most meg jöttek a 9,5mm-es 3tányéros
meg 7mm vastag 2tányéros vinyók sőt van ugye már 5mm-es 1tányéros isezek a vékonyítás miatt vékonyabb mechanikát is kapnak
célszerű kerülni és továbbra is kitartani a 9,5mm-es max 2tányéros példányoknál?
notiba nálam most a Hitachi 1TB-os 2tányéros4fejes 5400-as vinyója favorit, szépen teljesít és nincs hangja valamint a fejparkolást is ki lehet lőni induláskor (úgyis 0-24-ben megy szóval hónapokig nem kell szórakoznom vele)valszeg külső USB3 tárolóba is ilyet tennék adatmentésre és akkor már 1laptop vinyóval meg 2 külső 2,5" tároló viányóval 3példányban elmentve az adatokat nem kell izgulnom
-
TeeJay
félisten
3,5" vinyókból csak 1tányér2fej kiadást veszek (jelenleg 1TB-os WD Blue van)
2,5"-ból meg 2tányér4fej és rendes 9,5mm vastagság (jelenleg szintén 1TB Hitachi 5400RPM laptopban)laptopot 0-24-ben járatom éjjel nappal a torrentezés miatt, a fej szinte sosem áll hanem folyamatosan mozog kb. fél éve, cserébe mivel sosincs leállítva szerintem kevésbé terheli a mechanikát mert mindig üzemi hőfokon van. mivel kerülöm a nagyon sok tányér nagyon sok fej vinyókat valszeg kevesebb az esély halálozásra
a laptopban az 1TB-os Hitachi előtt 640-es WD Blue volt a híres fejcsapkodós szériából amit megfejelt még azzal is hogy fejparkolás után azonnal leállította a motort...
volt vagy 15ezer felpörgés benne, nem is csoda hogy 2évet sem bírt és elhalt, persze laptopra 1év gari volt csak így bukta. a Hitachi jól megy lassan egy éve lesz meg, kutya baja, induláskor mindig kinyomom az APM-et így nincs fejparkolás 4másodpercenként és mivel folyamatosan kap IO műveletet így nincs is ideje unatkozni.asztali gépbe 1TB-os 1tányéros2fejes WD10EZEX vinyót vettem
eddig jól teljesít, hangja nincs nem melegszik és remélem kibír pár évetakinek viszont 3-4tányéros 6-8 fejes vinyója van az nagyon sűrűn nézegesse mert ezek a mocsok vinyógyártók a nagy tájföldi árvíz óta szeretik úgy gyártani a terméket hogy 2-3évet bírjanak max aztán vegyen újat a felhasználó mert az nekik úgy jó és sok pénzt kaszálnak
érthető is ha olyan vinyót csinálnának ami 10évet elmegy és kevés döglene be akkor lehúzhatnák a rolót
u.i.: utóbbi években megjelentek laptop vinyókban a 3tányéros 9,5mm-es példányok vagy a 2tányéros 7mm-es az ultrabookokba. nos nem tudom mi a statisztika vele de én pl nem szívesen használnék olyat mivel a vékonyításnak biztos hogy van ára és azt a mechanikán szenvedik ki valahogy hogy minden vékonyabb legyen aztán szopás lesz nagyon
erről tudna valaki írni hogy mi a téma a karcsúsított méretű laptop vinyókkal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- (25db) 500GB SATA Bazár (860EVO, 850EVO, A400, MX500, SU800 stb.) frissítve:06.22
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged