- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
-
Mobilarena
Akinek adatmentéses problémája van, vagy gondja van a HDD-vel, az szíveskedjen a megfelelő topikokban érdeklődni!
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
panderson #341 üzenetére
RAID0 csak a rendszer gyorsítására való, nem az adatok tárolására. Bár manapság az SSD-k korábban otthoni felhasználásra teljesen okafogyottá vált szerintem a RAID0. Én is használtam anno, de manapság már nem látom hasznát, inkább egy SSD a rendszer alá. Viszont a fontos adatok több diszken tárolva, esetleg rendszeresen archiválva.
-
Viktor81
senior tag
válasz
panderson #334 üzenetére
Szia !
Ilyen esetben a RAID informaciok a lemezeken tarolodnak, igy egy hasonlo alaplapban (lehetoleg ugyanolyan tipusban, de elvileg mar chipset azonossag eleg) ugyanugy mukodik a tomb. Itt valoszinuleg nem a vezerlo doglott, hanem a HDD, igy felo, hogy mashol is hasonlo lesz a problema.
Alapszabaly: RAID0-as tombon NEM tarolunk fontos adatot (foleg, ha tobb HDD-bol all) ! a R0 a sebesseg novelesere valo, igy ha ertekes adat van rajta, akkor mellette backupolni kell, mert a sok osszetevobol 1 db hibaja eseten bukik minden...Sok sikert !
Udv.: V.
-
Viktor81
senior tag
válasz
panderson #329 üzenetére
Sziasztok !
Nem ertek egyet Veletek, de ez nem fontos... Mar egy CM 690 II Adv. kategoriaju hazban sem zajosak a merevlemezek. Nem kell semmi madzagolas, meg szivacsolas, szimplan eleg egy olyan haz, amiben a HDD-k keretben vannak es gumis tuskek rogzitik oket. A kollega kerdese egyebkent az volt, leteheti-e a vinyot egy szivacsra, erre mondom en, hogy a legrosszabb megoldas, akkor inkabb rezonaljon kicsit tole a haz. Butasag a HDD egyik legnagyobb holeado feluletet leszigetelni, arrol nem is beszelve, hogy egy szivacson fekve nem rogziti semmi. Naponta latok peldat olyan hazakra, amiket valoban zorget egy HDD, de ez egyre ritkabb. A Cooler Master Elite 130-amban van 2 vinyo es a motorzajon kivul semmi hangjuk nincsen. (persze ehhez hasznaltam picit az eszemet es dolgoztam vele nehany percet...) Ez a haz 12e Ft.
Udv.: Viktor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest