- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Akinek adatmentéses problémája van, vagy gondja van a HDD-vel, az szíveskedjen a megfelelő topikokban érdeklődni!
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
borg25
senior tag
Azért mondom, hogy egyik pillanatról a másikra, mert nekem két G.Skill is így ment tönkre: semmi gond, gép kikapcsol legközelebbi bekapcsolásnál pedig BIOS már fel se ismeri, másodiknál telepítés közbeni gépújraindulás után.
Ezzel szemben mikor a 120GB-s HDD-m megadta magát, akkor előtte voltak gyanús jelek: DVD írás nem sikerül, mint kiderül azért nem, mert hibás blokk miatt nem volt hajlandó kiolvasni a fájl teljes tartalmát, amit a Nero nem díjazott. Mikor erre rájöttem, adat lement, aztán az végezte ki, mikor mostmár úgy is mindegy alapon ráengedtem egy progit, hátha mélyformázással, vagy írás/olvasási ciklussal tud vele valamit kezdeni: Használni így nem fogom, tehát el nem tudja rontani.
Régen az 1,44 floppynál tudtad, hogy vannak bad sectorok a max méret elkezdett csökkenni, és előbb-utóbb kidobtad a floppyt, mondván, hogy már nincs rajta semmi ami kéne, és használhatatlan. Az SSD-nél meg villámcsapásként jön, hogy no data.
Szerintem lassan 4 éve van SSD-m, szeretem, mert rendesen megdobja a gép teljesítményét, de attól, mert örülök neki, hogy 20 s alatt betölt a Windows, annak nem akarok örülni, hogy 0,1s alatt betölti a családi fotóalbumot, azon az áron, hogy elszállhat.
Ok, hogy fullhd film vágásánál is jól jöhet az a teljesítmény, de ott meg megsokszorozva érvényesül az, hogy backupnak lennie kell, mert nem lehet a megrendelőnek azt mondani, hogy boccs elszállt az SSD-m, és a te esküvőd, vagy más megismételhetetlen pillanatod.
-
borg25
senior tag
Hát szerintem a G. Skill márka... főleg ha élettartalom garanciát vállalnak.
Az embereket három részre lehet osztani:
1. Akinek szálltak már el adatai SSD miatt
2. Akinek még nem...
3. A bölcs aki tudja, hogy tanulva mások bajából nem kéne felesleges kockázatokat bevállalni.Nekem miután először megadta magát az SSD utána nem hagytam, hogy a profilom ugyanúgy az SSD-n legyen mint a windows, szépen át lett irányítva HDD-re. Oké most reménykedem a Samsung 850 megbízhatóságában, de azért be van állítva az ütemezett mentés....mert nekem ellentétben másokkal senki se nyilatkozta ki odafentről, hogy ne féljek a Samsung SSD-m nem fog tönkremenni.
Lehet hinni a marketingnek meg az újságoknak, hogy ez most szebb ez jobb, ez nem első generációs, oké, hogy TLC de tudjuk mit csinálunk, de nem biztos, hogy érdemes.
-
liksoft
nagyúr
-
lacy027
tag
Én régen, asztali gépben a vinyó aljába beleillő négy darab kb. 5 centis csavart csavartam, majd ezt ráállítottam a gépház aljában egy polifoam szerű méretre szabott anyagra, eredeti rendeltetése szerint egérpadra. Alul és felül is volt helye szellőzni, előről hűtőtte egy 12 CM-es venti. Átlagos használattal 28 foknál nem nagyon volt melegebb, sőt már majdnem fázott. Pár év használat után 100/100-as ként adtam el. Alig volt hangja, eredetileg a ház eléggé felerősítette.
-
Viktor81
senior tag
-
panderson
tag
Régi vinyót csak úgy szabad használni, ahogy addig is volt. Új vinyónál értelemszerűen megválaszthatod a működés közbeni síkot, de nem szerencsés a vízszintes, függőleges, vagy ezeknek fejjel lefelé beállításoktól eltérni.
A 15 fokos dőlés a lemez(ek) nagy sebessége miatt (ha nem éri táp hiba vagy mechanikai ütés) nem okoz problémát. -
Én nemtom hol olvastam, hogy ha hirtelen megszűnik a táp, a mobil winyókban a forgó tányér lendületét kihasználva a motor generátor módba kapcsol, és az így termelt picike áram pont elég a fej kiparkoltatásához. Most kerestem, de nem találtam meg a cikket, ahol ezt olvastam, remélem nem csak álmodtam, majd vki kijavít, ha hülyeséget írtam.
-
Saltwater
aktív tag
Amikor merevlemezt választasz, a döntésed eképp hozd meg!
Opció 1. : Ritkán vagy soha nem készítek biztonsági másolatot:
Vegyél olyan merevlemezt, amiből valószínűleg sokat adtak el (ez valami olcsó lesz), mert adatmentés esetén az adatmentőnek valószínűleg van hozzá donorja......és kezdj gyűjteni pénztOpció 2. : Rendszeresen készítek biztonsági másolatot.
Vegyél olyan winchestert, amire adnak 5 év garanciát. Az adataid úgyis megvannak biztonsági másolatban, a winchesternek meg úgyis mindegy, ha 5 évet kibírta, akkor nyert ügyed van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest