- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
Akinek adatmentéses problémája van, vagy gondja van a HDD-vel, az szíveskedjen a megfelelő topikokban érdeklődni!
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
panderson
tag
válasz
Viktor81 #335 üzenetére
Helló!
Megoldódott a RAID-es mizéria, új Chieftec GPS 450W-os táp került a gépbe és lőn csoda, minden a helyén (meg egy kis égi segítséggel). A kérdéses lemezen a naplóba került pár számjegy az indulási probléma címszó alá, de ezen felül a HD sentinelben is 100/100, sőt eltűnt az az 1 db gyenge szektor is.
Azért ez rávilágított, hogy át kell gondolnom a RAID-es stratégiát (az elérhető pénzkereten belül).
Minden esetre köszi a hasznos infókat!
Üdv!
panderson -
panderson
tag
Sziasztok!
A 3x500GB-s SATA2 RAID 0-s tombom elromlott. Alaplapi Intel ICH9R kezeli es irta, hogy az egyik lemez Smart command failed es piros szinnel (error occoured felirat) figyelmeztetett. Azutan felallt a Win7 de a HD Sentinel mindegyikre 100/100-ast irt rovid on-teszt utan is. Hofok 40 fok fole nem ment soha. Ezutan mar nem tudott felallni a gep hibernaciobol. Az Ultimate bootcd-n levo WD program rovid ontesztje is mindent rendben talalt. Ezutan restart, raid bios-ban maradt a smart command failed, de zolddel a member disk felirattal tovabb lepne, ezutan az IRQ tablazatnal disk read error fogad es kesz.Probaltam egy Acronis WinPE alapu RAID driveres lemezzel lementeni az adatokat, fel is ismeri hogy raid kotet, de 0/0 byte-nak latja a gep es nem tud semmit sem lementeni rola..
Kovetkezo inditasnal meg mar a WinPE is kiakadt IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL hibauzenettel.
Idosorrendben:
1. Intel RAID bios figyelmeztet, de Win megy, HD Sentinel szerint 100/100
2. Intel RAID bios figyelmeztet, Win mar nem megy, WD Data Lifeguard Diagnostics (v5.19) No errors found
3. Acronis WinPE felismeri, mappastruktura is elojon, de lementeni nem tud
4. Acronis WinPE felismeri, csak a ket particio latszik a kotetben, meretuk 0/0 byte
5. Acronis WinPE kiakad IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL hibauzenettel.Csak a szokasos portalanitast csinaltam halozati levalasztas utan (nem volt mocskos, de megszokas).
Taphiba lehet-e ez, mert olyan fokozatos / gradualisan furcsa jelensegek ezek..Szerintetek mit lehet tenni az adatok visszanyeresere? RAID-et mas gepbe nem lehet ugye attenni?
Koszonom elore is!
-
panderson
tag
Régi vinyót csak úgy szabad használni, ahogy addig is volt. Új vinyónál értelemszerűen megválaszthatod a működés közbeni síkot, de nem szerencsés a vízszintes, függőleges, vagy ezeknek fejjel lefelé beállításoktól eltérni.
A 15 fokos dőlés a lemez(ek) nagy sebessége miatt (ha nem éri táp hiba vagy mechanikai ütés) nem okoz problémát. -
panderson
tag
Sziasztok!
Csak tájékoztatóul osztom meg, hogy nálam 2 éve működik a gép eképpen:
3db 500GB 7200rpm-es lemez van egy ilyen keretben
A belső keretet kivettem és a ventit is cseréltem egy halkra.
A 3 lemezt Röltexben kapható gumiszálak tartják. A levegő szabad átáramlását egy-egy vékonyabb gyufás doboz külseje (mint távtartó) biztosítja. A tápkábelt is átszerkesztettem, hogy 2cm-re legyenek egymástól a csatlakozók. A tálcámon mindig ott figyel a HDD Sentinel ikonja, hozzászoktam, hogy meglesem, de betonstabil
Így a gép mellett is lehet aludni, 0 zaj jön belőle, a minimális mozgatást/koccantást is bírják a felfüggesztett vinyók.
Ha érdekel vkit, csinálok képeket róla.
Reflektálva a vinyók ütésállóságára (valaki kérdezte többször is): a 7200rpm-es modellek picit jobban bírják, mert a sebesség miatt a légpárna keményebb. Az én külső 2.5"-ös lemezem egy műbőr tokban szokott pihenni, azon rajta fekszik ha dolgozik, néha rakom ide-oda, de sosem akkor ha épp ír/olvas! Kölcsön is csak akkor adom, ha a másiknak ha felfogta, hogyan és miért kell adott módon bánnia vele.
A külső lemez ennek ellenére csak 5400rpm-es, mert fontosabb, hogy kevesebb hőt termeljen egy-egy 24h-s tükrözés során.A backup nálam is csak a legfontosabbakról megy, az is külső USB-s, manuálisan kapcsolható HDD-re! Ez 15+ éve már bevált
@duke: Arról azonnal ments le mindent!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Stellar Blade
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Trollok komolyan
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már