Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepe79
addikt
Pár komment a cikkhez:
- a telefon egyáltalán nem ömlesztett műanyag f.s, az "undorító" jelzőt sem használnám rá, amit a cikkben olvastam, ennél ezerszer ocsmányabb külsejű telefonok léteznek, szerintem ez az Armani M7500 még szép is, de hát ízlések és pofonok.
- a telefonnak semmi köze az Armani ruhamárkához, és a fél millió forintos Armani öltönyhöz, vagy a 25000 forintos Armani parfümhöz, akinek tetszik a neon-megvilágítás, vagy bármi más a telefonban, az pl. nem nagyon talál jelenleg alternatívát a piacon, akár ilyen okból is megveheti, de lehet ezer és 1 más oka rá.
- hiba a cikkben: "...az akkumulátor töltöttségét jelző ikon egy Armani-sas..." ---> nem az akku-töltöttséget jelzi a vonalkákból felépített Armani-sas, hanem a térerőt, az akksi-töltöttség-jelző sima puritán kis pálcikákból áll, mint bármelyik másik mobilon.
- nem kell zsigerből útálni valamit, csak mert a név a szolgáltató-ipar más ágaiban (is) jeleskedik, és azért sem, mert megkérik az árat a cuccaikért a név miatt...
-
bepe79
addikt
Ma sikeresen szert tettem egy ilyen Samsung M7500 Emporio Armani készülékre!
A stílus és a minőség Armani, az ár pedig Samsung, ezért nagy pirospont jár érte, és már most ezerszer jobban megkedveltem, mint a Sonim-omat, ami megy a polcra.
Végre tudok ébresztésnek saját MP3-at beállítani, végre tudok saját MP3-at beállítani SMS-hangnak, végre belefér a zsebembe a telefon (kb. harmad olyan vastag, mint a Sonimom), végre vállalható a külső is, és nekem nagyon-nagyon bejön.
Felhívtam Budapest összes GSMboltját, de sehol nem volt már, és még rendelni sem tudnak, mert a nagykereknek sincs egy darab sem, és ráleltem egy hírdetésre, amiben használtan hírdették. Elmentem érte ma kora-délután, és ahogy a srác mondta, tökéletes állapotban van, újszerű, sehol nincs leverve, nem kopottak a sarkai, a kijelző is jó állapotban van, de visszaraktam azért rá a gyári fóliát is, és dobozostul, minden tartozékkal kaptam meg. A doboz előtt le a kalappal, minőségi, jól összerakott: a teló dobozán belül egy ilyen zipzárral szétnyitható kis bársonybélésű akármiben ül a teló, és a zsebecskéiben vannak a tartozékok, nagyon ott van a szeren. Nincs benne WiFi, meg GPS, de engem aztán nem éredekel, netezni bárhol, bármikor lehet most már mindenen, GPS-nek meg ott a Garmin navim. Úgyhogy nekem nagyon pozitív az összkép! -
FlashR
tag
Aki ilyet vesz az nagyon sznob ember lehet sztem..
-
AMD Power
titán
Tényleg szánalmas. Már nekünk is van és már keresik is telefonon. Egy szánalom ez a telefon.
-
LonGleY
veterán
Szerintem meg találó a cím, nem is vártam többet a telefontól, az összkép alapján szépen összeállt a jelentése is. Ne legyetek már ilyen nyámnyila, címtől ijedős bigott fikamakik!
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Tökéletesen igazad van ezzel kapcsolatban. Annyi volt a gond, hogy nem fért ki egy kétszavas cím, mivel karakterlimitesek a címek, hogy ne csússzon szét az oldal. Nem akartam lerövidíteni az Emporio Armani nevet (Emp.Arm. - ki értené?), ezért lett csak simán szánalmas, de némelyik általad javasolt cím valóban találóbb lenne. Technikai korlátok, sry.
-
littlelion21
addikt
Látszat emberek látszat telefonja...
-
Maegoss
tag
válasz
Viktor0610 #71 üzenetére
Azt elismerem, hogy a különböző tesztelők más véleménnyel rendelkeznek, de a teszteknek egy bizonyos szinten belül konzekvenseknek kellene lenniük, ellenkező esetben elveszik az oldal objektivitása. Mivel a mobilarena főként mobiltelefonokat tesztelő oldal, ezért az oldalt látogatók nagy része mobiltelefon vásárlásakor/ajánlásakor figyelembe veszi az oldalon megjelenő cikkeket/értékeléseket. De ez csak addig működik, amig az oldalon fellelhető tesztek (figyelembe véve a tesztelő személyiségét természetesen) valamilyen szinten konzekvensek, azaz ugyanazt a telefont nagyjából hasonlóan itélik meg a különböző tesztelők, és ehhez egy bizonyos szintű objektivitás szükséges. Ellenkező esetben az emberek egyszerűen nem fogják figyelembe venni mobilarena oldalon levő mobiltelefonok tesztjeit vásárláskor/ajánláskor és gondolom ezt a mobilarena nagyon nem akarja.
Egyébként ez most csak elméleti vita arról, hogy miért kell a konzekvencia, mivel a cikk maga teljesen rendben van, egyedül a cimet érzem egy kicsit hatásvadásznak és nem konzekvensnek.
-
-
Maegoss
tag
válasz
Viktor0610 #69 üzenetére
Ebben igazad van
Ettől függetlenül azért elvileg kellene lennie egy emberkének, aki elolvassa az összes cikket publikálás előtt, és ő például simán tudna valami konzekvenciát belevinni a cimválasztásba ;)
-
-
Maegoss
tag
Persze most mondhatja, hogy nehéz kitalálni jó cimet, és ne csak kritizáljak, hanem találjak ki egy jobbat, itt van néhány saját szülemény is: "Drága villantás" (ezt asszem valaki más már irta), "Ennyiért szánalmas", "Pofátlan lenyúlás", "Márkás átverés", "Armani-nak szánalmas", stb. Persze Bocha nyilvánvalóan sokkal kreativabb cimeket is ki tudna ötölni, mint én....
-
Maegoss
tag
Szerintem a cim ebben a formában nem igazán illik a cikkhez. Mivel a cim nem részletezi, hogy pontosan mi is a szánalmas, ezért az olvasó nagy valószinűséggel azt fogja hinni, hogy a telefon szánalmas, pontosabban szánalmasan sz*r. A cikkből aztán viszont kiderül, hogy maga a telefon egyébként nem is olyan rossz (azon kivül persze, hogy túl van árazva a márkanév miatt) és a cikk szerzőjének nem is igazából a telefonnal, hanem a Samsung pofátlanságával van problémája, pontosabban azzal, hogy a Samsung az Armani logó miatt kétszer annyit kér egy telefonért, ráadásul a termék az Armani nevét sem öregbiti (mivel az Armani termékek - ha jól értettem a kommenteket - kimagasló minőségűek, ez a telefon viszont csak átlagos középkategóriás minőséggel bir).
Persze, tudom én, hogy a cim legyen rövid, tömör, sokatmondó (figyeltem ám irodalom órán
), de azért jelen esetben kicsit talán túlságosan is hatásvadász, ráadásul a cikkek cime sem konzekvens. A tényleg szánalmasan sz*r (ergo majdnem használhatatlan) NKtel C5000 készülék cikke például a politikailag nagyon korrekt "nagyon kelet, nagyon távol" cimet kapta, mig a Samsung M7500 cikk az erősen pejorativ "szánalmas" cimet kapta csak azért, mert a Samsung kétszer annyiért akar adni egy egyébként középkategóriás, elfogadható minőségű és egészen jól használható készüléket egy márkanév miatt. Azért remélem érzitek a két kategória közötti jelentős különbséget...
-
sien
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #54 üzenetére
Szerintem itt is pont ez a probléma. Ha egy igényesen összerakott, szálcsiszolt fémházas telefon lenne, izlésesen megcsinálva, a kutya nem húzná le, azt mondaná, armani telefon, armani minőségben. De nemaz.
-
orbano
félisten
Egy kínai telefonért annyit kérnek, amennyit kb. ér. Ezért nem lehet szánalmasnak nevezni. Szerintem. De amikor egy "nagy" név alá egy ahhoz mérten ultragagyi készüléket tesznek (gondolom az áhított óriási haszonkulcs miatt), holott simán megtehetnék ugyanezt egy felsőkategóriás fémcuccal, akár még drágább árcédulával is, akkor azt nevezhetjük szánalmasnak. Én speciel ugyanilyen szánalmasnak találom a Walkman márka aprópénzre váltását is. De hát ez van, úgy látszik egyes döntéshozók több tartalékot látnak egy-egy ilyen névben, mint például én.
-
orbano
félisten
Elég sivár szakma lenne az újságírás, ha nem írna senki szubjektív módon cikket. Persze nem mindenki teheti meg, és nem mindenki egyforma mértékben, de ha valaki letesztelt már pártucat telefont és megírt ugyanennyi cikket hozzájuk, akkor az talán ad némi hitelt mögé. Ha Te nem így látod, nem értem mit keresel egyáltalán még itt? Kit akarsz meggyőzni és miről?
-
copin
őstag
Hozzam a példákat régebbről? A mostani nicked is csinált pár érdekes dolgot. Szóval nem történt pálfordulás. Én csak jót akarok neked, ha ezt nem tudod megérteni, az nem az én bajom. A személyeskedést pedig enged meg, ha már neked szakmai a spammelés és mások (többek közt szerkesztők, moderátorok) bosszantása. Innentől kezdve felejtsük el egymást. A te dolgod mit kezdesz az időddel, ha már úgyis más dolgod van.
-
copin
őstag
Ha már az építő jellegű kritikát említed, nos az tőled nem nagyon jött eddig. Ne aggódj én is már kaptam olyat, hogy csináljak saját weboldalt és akármilyen furcsa, igazuk van. Az hogy a whyphone jó, az 100 emberből 95-nél több mint kétséges hogy érdekel, ha másért nem, az ára miatt. Gondolom érzed, hogy ilyenkor az időd pazarlod, persze ha élvezed, hogy semmibe vesznek, vagy negatívan állnak hozzád, akkor... Nem, még így sem értelek. Az ilyen benyögésekkel csak másokat idegesítesz, és nem mellesleg szétoffolsz, rosszabb esetben flamewart keltesz egy talán előzőleg sem nyugodt topikban. Ezek után még csodálkozol hogy sokan utálnak? Menj az iHead-ek közé és nem bánt senki, sőt még "barátokat" is találhatsz. Ulkesh-nek (ha ez a nickje) megy, neked sem lenne nehéz, egyszerűen kerüld az új, vagy a válasz nevű linkeket, ha iphone-t akarsz isteníteni. 931-es topikjában is mi a bűnnek kellett beírni valami olyasmit, ami mindenkinek egyértelmű. Lehet kultúráltan és egy névvel elég egyszer, ha már ennyire függője lettél az arénának. Azt is írhattam volna hogy trollkodsz, de ha n+1 bannolás után se térsz meg, akkor az én kommentem hatása sejthető, de...
Ha esetleg megszállna az ihlet (mint engem sokszor), akkor itt egy [link]. Ebben a topikban csacsoghatsz az ötleteidről ameddig csak akarsz. Nézz magadba, az hogy írtam neked valamit, azt jelenti, hogy nekem nem vagy reménytelen. -
ixus
csendes tag
Akkor Zoltanfi üzenete:
"Páran megsértettek már itt, pusztán azért, mert nem egyezett a véleményük az enyémmel. Én ha meg is sértettem valakit, az már visszaütés lehetett csak.
Amúgy a tegnapi videó nagyon jó volt, pár éptő jellegű kritika:
Kicsit csapongó az előadásmód, lehetne összeszedettebb, kevesebb szóismétléssel és választékosabb kifejezéssel. És a kamerába nézve..
De élvezetes volt tényleg. Csak így tovább!!" -
okib4100
aktív tag
Offolni fogok, ha nem fér bele töröljék ki a modok vagy mittudomain
Noha újságíró nem vagyok , mivel 1-2 tudományos cikk elhagyta a tollamat még hajdanában-danában, az írásról írnék csak pár szót.
Az én eredeti tanulmányaim elsősorban a nemzetközi politika és/vagy gazdaság területéhez kapcsolódnak, na ez tipikusan egy olyan terület amihez a magyar átlagember aztán hajdenagyon ért, és a "kiváló" magyar újságírás aztán ki is szolgálja ezeket az igényeket: bulvárosság, tények elferdítése a köbön, egyszerűsítés, bullshit-hegyek.
Noha én alapvetően a hiperprecíz stílus híve vagyok, azt gondolom, h attól h valami szakmailag korrekt, még lehet olvasmányosan tálalni. Ezt kíséreljük meg pár kollégámmal hobbi szinten a fenti témakörben egy internetes blogon.Node rátérve a témára: én sokszor elolvasom az oroszok cikkeit, és igen, leborulok a precizitásuk előtt, kb az én műfajomban egy profi elemzéshez tudnám hasonlítani az írásaikat. Viszont az könnyen belátható, h ez a terjedelem/stílus/etc. nem mindenkinek fekszik. A másik véglet az az amikor "lifestyle" cikkek születnek, amik a tényeknek híján , a bullshitnek ellenben bővében vannak (a harmadik a márkafanatikus cikkek amiről jobb nem is beszélni).
Miért is baj az ha szakmailag színvonalasan, de olvasmányosan és egyéni stílusban értekeznek mobilokról? (a stílus az amiért leginkább szeretem olvasni az arénás cikkeket, épp ezért nehéz is ütősen lefordítani őket angolra, pl. szerintem az h "small guy with nitro" messze nem üt akkorát mint az h "kispolák nitróval")
Azt meg, h az író és olvasó tábor többségének van egy bizonyos preferenciája (pl. jelen esetben nem szimpatizálnak túlzottan a felmárkázott gagyival) ami néha át is jön a cikkeken, nem igazán tartom halálos bűnnek. Vagy manapság ennyire durván érvényesül a polkorrektség, h vigyázni kell, nehogy esetleg megsértsünk pár susogós-fant? -
Bog
HÁZIGAZDA
Miután te feltehetőleg abba a 2,7%-nyi júzerbe tartozol, akinek nem jött be a tegnapi videós cikk, ezért megkérdezem, hogy azzal mi bajod volt? Mert oda senki olyan nem kommentelt, akinek komoly kifogása lett volna, úgyhogy ragadd meg a lehetőséget.
Másrészt: gondolkodtál már azon, hogy száraz tényeket úgy lehet a legmaradandóbban átadni, ha az ember ezeket nem mellőzve, nyakonönti némi szubjektivitással, s némi poénkodással?
Ha viszont ebben nem értesz egyet, akkor lehet, hogy tényleg nem neked írjuk ezeket a cikkeket. Van ilyen. Mindenkinek nem lehet megfelelni, nem is célunk.
-
elit_hun
őstag
Jó a teszt, bár az én tehetős divatmajom ismerőseim inkább szifonnal járkálnak, mert tiszta laza, amikor kioldják a billzárat
SZVSZ ez a 40plusszos rétegnek jön csak be, akik emiatt és hasonló kellékektől remélik a fiatalos megjelenést...
-
total90
veterán
Már bocs,hogy beszállok a vitába de szerintem ez a legjobb magyar nyelvű oldal.Szerintem nem tettek még le olyat az asztalra a srácok ami szenny lenne.Ha meg neked nem tetszik ne olvasd.Gondolod,hogy olyan emberekkel íratják a cikket,teszteltetik a készülékeket akiknek nincs elég szakmai hozzáértésük ? Szerintem egy ilyen szintű oldalnál ezen a kérdésen is elgondolkodhatnál.
-
ALI_G
veterán
vártam, hogy ehhez is legyen olyan "cuki" videó
-
(Kolombusz)
veterán
Hogy a divattelefonoknál mindig jön a flame, hogy felesleges, meg divatmajmoknak, stb-nek valók.
Van rá igény és kész.
Én is vennék egy igényes telefont, ami exkluzív, ha lenne ilyen a piacon. Semmi nem kell, csak hangoztassa, hogy felsőbbrendű és drága, meg legyen rendesen összerakva.
De nincs. -
Bocha
HÁZIGAZDA
Szerintem erre felesleges is reagálnom, nem tudok érdemben, tényleg olyan szinten sértő vagy velünk és az olvasóinkkal egyaránt, hogy az már ban esélyes. Én senkit nem bannoltam még soha, Téged sem foglak, de egy modinak lehet, hogy szemet fog szúrni.
Pár dologra azért reagálok: a Sanomát nem jellemeztem, annyit azért mondhatok, hogy nem véletlenül nem ott dolgozom, csak arra céloztam, hogy van már pár dolog a hátam mögött, amit a legkevésbé sem befolyásol, hogy Te szerkesztőnek vagy újságírónak titulálsz-e. Én mellesleg nem soroltam be magam, szóval akárhogy is nevezel, nem bántasz meg.
A "szenny cikkeinket" én inkább úgy jellemezném, hogy olvasmányosak. Vannak nálunk jobban hozzáértő emberek is, vannak nálunk sokkal szakmaibb cikkek, például orosz oldalakon, nyugodtan olvasd el őket angolul, ha arra van igényed, én ugyanúgy tisztelem azokat az embereket, akik azt írják, mint azokat, akik olvassák, de mi nem ilyen stílusú cikkeket írunk. Kicsit kontrasztos példa, de ez kb. olyan, mintha beírnál egy autós újságnak, hogy hát miért autókat tesztelnek és miért nem a motorok felépítéséről írnak. Más dologról beszélünk, mi közvetlen, olvasmányos cikkeket írunk mobiltelefonokról úgy, hogy szakmailag is ott vagyunk.
A büszkeség alatt nem tudom, hogy mire gondolsz, nekem (meg úgy tűnik, hogy másoknak is) itt Te tűnsz a legbüszkébbnek. Tényleg nem értem, hogy mire gondoltál. Arra, hogy megtehetném, hogy be sem jelentett mobilokkal járkálok? Erre nem vagyok büszke, a Mobilaréna elismerésének az eredménye, nem személy szerint az enyém, csak arra reagálva írtam, mi szerint én irigylem az Armaniban/Armani telóval járkáló embereket. Valószínűleg nem reprezentatív felmérésnek minősül, de élettapasztalatom szerint azok, akik a külsőségekre fektetik a legnagyobb hangsúlyt életükben, más, az én szememben fontosabb dolgokban hiányt szenvednek. Oly sok embernél látok ilyet, hogy igenis merek általánosítani.
-
plus44
veterán
itt olvasva a Hsz-eket gondoltam inkább nem foglallok állást mert csak ugyanazt tudnám írni mint a legtöbb fórumozó: ennyiért nem kell (kevesebbért sem de ez most mind1) és nem azért mert Armani hanem mert szutyok. ( a nevéhez képest)
De mikor a sokadik ilyen hozzászólásodat írod le akkor kinyílt a bicska a zsebemben és megkérdezném:
Milyen alapon húzol le embereket (jelen esetben Bochát)?? Hmm..?? Mert a drágalátos stílus, amit oly nagyon tudsz kritizálni az nállad nemhogy megengedhetetlen de pocsék és sértő is ( megjegyzem a számomra és gondolom más számára is az hát még Bocha számára és ha már más kívülálló személyeknek ez feltűnik akkor ott már tényleg van vmi)!
Csak úgy jelzés szinten idéznék ebből a kis szösszenetedből:
-"nem akarlak megbantani Bocha, de a Sanomanal ujsagiras tudtommal nem folyik. ha ujsagirokat akarsz latni nezz el az MTI-be pl."
-"ha van igeny erre a szenny"ujsagirasra", akkor az olvasoitok legalabb olyan szanalmasak"
-"és nem tudom, hogy buszke tudnek-e lenni arra, amire Te buszke vagy. ha kivennem az agyam felet, valoszinuleg igen. ha nem lennek konzervativ es gatlasos, valoszinuleg ujfent igen."
Csak ennyi de bemásolhatam volna az egészet. EZ SÉRTŐ!! Remélem tudod mi ennek a jelentése. Amilyn stílust te megengedsz magadnak....és még te kritizálod Bochát, a stábot, meg a fórumozókat. Hát tudod én elsüllyednék hogy vigyorogva ilyenekt írsz melette meg nagypofával írod hogy hány éve olvasod a cikkeket. Na tudod pont az ilyen emberekeért felesleges ennyit güziniük akik 3 szóból olyat tudnak bántani, hogy az ember füle kettéáll tőle.
Csak ennyit akartam, köszönöm!!
-
androcles
tag
Ez a telefon, szerintem nem szánalmas, hanem egyszerűen csak sz@r, de jó, hogy le lett tesztelve, mert csinált egy kis vihart a bili karimája körül, és azt sokkal tanulságosabb volt elolvasni, mint a cikket. Üdvözlök minden sz@rdobálót, és kívánok nekik egy ilyen telefont karácsonyra ajándékba!
-
joey04
titán
de ilyen teszt nem kell, legalabbis nekem.
ez pedig sajna egy ilyen oldal, ilyen tesztekkel, és nagyrészt olyan olvasókkal, akiknek erre van igényük, így kevés az esély arra hogy neked megfelelő iromány születik. pech
ezt nem bántásból írom, de tényleg ez a helyzet, hogy ez így alakult ki, ilyen stílussal lettek sikeresek, ilyen stílust kedvelő emberek lettek a rendszeres olvasók, és miután magas a klikkszám, a közönség nagyobbik része elégedett, így nem várható változás.szerk: maximum neked nem tetsző irányban, hiszen neked a videó sem tetszett a többség mégis nagy lelkesedéssel fogadta, elég megnézni a kommenteket, vagy a szavazás állását pl.
-
kowk
tag
rendszeres tag vagyok, de ez akkor is teljesen felesleges volt. parszor mar ereztem, hogy a cimben/eloszoban valami el van kalapalva, utana a reszletes elemzesben valahogy megsem tunt olyan szarnak. (2-3 eve minden cikket elolvasok)
[OFF]en voltam ilyen villasreggeliken, dunai hajozgatasokon, vidamparklatogatasokon, etc; es kepben vagyok arrol amirol beszelsz. a lepottyano fel millas objektivek (mert nem az enyem), a szerk@/info@ mailcim leechelese reggelicelzatbol szamomra nem ujdonsag. nem akarlak megbantani Bocha, de a Sanomanal ujsagiras tudtommal nem folyik. ha ujsagirokat akarsz latni nezz el az MTI-be pl.
az elet cafolata, az eletrevalosag megcafolasa, ami szomoru. kimondhatjuk, ha van igeny erre a szenny"ujsagirasra", akkor az olvasoitok legalabb olyan szanalmasak, mint akik logo miatt vesznek armani telefont (szemuveget/nadragot/orat stb). EZT IS cafold meg, konyorgom..
en nem tudom, hogy buszke tudnek-e lenni arra, amire Te buszke vagy. ha kivennem az agyam felet, valoszinuleg igen. ha nem lennek konzervativ es gatlasos, valoszinuleg ujfent igen. abszolute nem tunik nagykepunek amit irsz, mert szamokkal tudod alatamasztani, de a szamok erteke mindkettonk elott vilagos. ha nem, akkor ujra elovehetjuk az armani szindromat. en ugy gondolom, nem mindig vagytok objektivek (bar, ehhez hasonlo, markahoz csatolt lenezo fikazas szntem egyedi eset), a szaktudasrol is lenne egy-ket gondolatom, de ez nem az a hely. speciel nem erdekel milyen viszonyba vagytok a nagykerekkel/importorokkel, remelem joban, mert annal tobb a teszt. de ilyen teszt nem kell, legalabbis nekem.[/OFF]
-
kowk
tag
Nem, ezert nem szanalmas. sok minden miatt lehet szanalmas (lasd 520), de ez nem az. ha szidod a marka hasznaloit miert varsz el minoseget? <>
koszonom, h megosztottad velem, hogy olyan telefonnal jarhatnal, amilyennel akarsz; en igy is teszek. ebbol fakadolag eleg tiszta ralatasom van a temara. Neked nincs. pedig igazabol Te vagy a profi ebben, nemde? akkor hol a hiba?
ezt a vitat feljebb mar letoltuk, de szereny velemenyem szerint nincs jogod ahhoz, hogy irigyelj, vagy ne irigyelj embereket publikusan. mindenkinek megvan a maganvelemenye (nekem is, es hasonlo a velemenyunk); de ezt nyilvanossag elott nem engedheted meg magadnak, ujfent mondom: szerintem. szanalmasnak titulalni vasarlokat (akikbol gyakorlatilag nemi attetellel megelsz) pedig ostoba es primitiv dolog. ezt cafold meg, konyorgom.
nekem sassal, sas nelkul sem tetszik.
-
Egzee
őstag
Tisztára úgy néz ki mint a GTAIV-ben Niko mobilja...
-
djsunny
aktív tag
Én is úgy gondolom, hogy ez a teló csupán a marketing műve. Köze nincs a valós Armani minőséghez. Csupán arról van szó, hogy a Samsung fizetett egy zsák pénzt a licenszért, majd az egyik tervezőjük rárakta a logókat és ennyi! Ezután csupán a marketinggel és a névvel próbálják majd rásózni az olyan emberekre mint kowk fórumtársunk aki szerint ez egy igazi felsőkategóriás telefon és a cikk írója csak azért húzta le a telót mert neki nem tellik ilyenre.
Ez nevetséges, 1et értek Bocha-val az értékelést illetően és nekem is tetszik, hogy valóban megmondják a cikkírók a frankót itt a Mobilarénán.
Akárhogyan is a végső szó ugyanaz: Ez a telefon ebben a formájában 40-45.000 forintot ér.
Aki szerint megéri az árát így is, az jöjjön már el hozzám, tudok nyomtatni 100 forintos, kínai szita pólóra Armani feliratokat és 40.000FT/db áron vihető is.
-
Wise
csendes tag
Ez a telefon olyan mint a célközönsége: szánalmas.
-
amanoba
őstag
én egyetértek a tesztelővel!
szánalmas,bazári,giccsparádé...tökéletes jelzők egy ilyen készülékre.
a név és árcímke láttán jogosan várna el az ember egyedit, minőségit, minden olyat, amit ez a samu nem nyújt!
már az első hír láttán elvetettük ennek a telefonnak a hitelességét, pedig akkor még kínai cuccban gondolkodtunk... -
Bocha
HÁZIGAZDA
Közkívánatra a címet megtoldom egy kérdőjellel, így remélem elfogadhatóbb. Azért a rendszeres tagok tudhatnák, hogy kompromisszumra készek vagyunk, ejej.
kowk: speciel én sem sorolom magam az újságíró rétegbe, ha voltál valaha sajtóreggelin vagy bármilyen eseményen ahol ingyen kaja van, akkor gondolom megérted, hogy miért. De ami azt illeti újságírtam eleget a Sanoma nevű multinál, plusz most is írok az Aréna mellett egy printbe, szóval van rálátásom arra, hogy miben vagyunk mások, mint a konkurencia. Ez pedig az általad most kifogásolt dolog: stílus. Viszont az élet úgymond megcáfol téged, mert míg a konkurensek kb. mennek csődbe, mi minden értelemben növekszünk, a piacra gyakorolt hatásunk pedig... hát, elég jelentős - ha arcolni akarnék, akkor azt mondhatnám, hogy egyedülálló, mert igazság szerint nem igazán tudok más újságról, amelyik kvázi részt vesz telefonok fejlesztésében. Számodra valószínűleg hihetetlen, de mi többek között a közvetlen stílusunk miatt tartunk ott, ahol tartunk, a sokszor flegmának és nagyképűnek tűnő cikkek mögött pedig úgy gondolom, hogy megfelelő szaktudás és objektivitás van. Mert kérem, szerintem az az objektivitás, hogy szét merünk fikázni egy olyan készüléket, amit a velünk elég jó viszonyban álló XXL GSM adott és úgy mellesleg Samsung, akikkel szintén nem vagyunk rosszban, ugyebár.
-
rudi
nagyúr
Kíváncsi lennék, hogy egy ilyen akármilyen "neves" modellnek tervezésileg mennyi köze van a névadóhoz. Mert, szerintem ez a mindenhol címke, éjjeli cirkusz-kivilágítás köpetül néz ki. Eccer láttam igazi Armani öltönyt, ami annyiba került mint egy olcsóbb autó, de azon csak belül volt egy picike márkajelzés. Meg szerintem ugyanolyan volt mint az olcsóbbak
Írom mindezt az Emporio Armani feliratos szemüvegem mögül
No nem azért, mert márkabuzi vagyok, hanem mert a kedves boltos kisasszonyok szerint ez állt a legjobban (vagy legkevésbé hülyén?) a fejemen!
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Emberek, tisztázzuk: ez a telefon azért szánalmas, mert tele van rakva logókkal és emiatt kétszer annyiba kerül, mint amennyibe kéne neki, plusz úgymond meg is téveszti a vevőket, mert egy Armani cucctól azért mondjuk úgy "luxus minőséget" várhatna el a vevő, de itt nem kapja meg, csak az átverést, fémnek látszó műanyag gombsor, stb.
Kisebbségi érzésem nincs, telefonokban meg aztán főleg nem, olyan luxusdrága szarral járhatnék, amilyennel akarnék, akár akkor, amikor a tisztelt olvasók még legfeljebb csak hallottak a cuccról. Szóval nem, nem irigylem az Emporio Armani készüléket leendő tulajdonosaiktól, inkább gratulálnék hozzá, hogy képesek kétszeres árat fizetni azért, hogy pár felirat által társadalmilag elfogadottabb embernek mutassák magukat, vagy legalábbis e hiú ábrándba ringassák magukat. Nem, nem magukkal a márkás kereskedelmi cikkekkel van bajom, de egy szint fölött, ahol/amikor plusz minőséget nem kap az ember, csak pár feliratot és egy azok által - bizonyos társadalmi körökben - okozott presztízsnövekedést (ezt egybe kell írni?), az igenis a szánalmas kategória. Emberi értékek kellenének, nem Armani feliratok.
Maga a telefon meg nekem is tetszene. 40.000 forintért, sasok meg giccsek nélkül. Ezt pedig le is írtam.
-
milan_
csendes tag
Pont az ilyen szerzők miatt már egy jó ideje nem tudok olvasni teszteket, mert les**rom mit gondol a készülékről vagy az adott márkáról. Írjon általánosságokat és nem azt hogy neki tetszik e vagy nem.
Hozzáteszem nincs ilyen márkám, nem is tervezem. -
AS
félisten
Nekem nincs bajom a tesztel , csak cím az nagyon nem tetszik.
-
VD
őstag
Srácok!
Vihar a biliben!
A cikk olvasmányos (én spec qrva jókat röhögtem olvasás közben), a teló meg egy hipózott u800 csak lassabb, 2xdrágább és armanibb.
Melsleg, ha nem tudnám, hogy samsung gyártmány, simán a szokásos kínai kamu hulladéknak nézném. Tényleg szánalamas! Kár vitázni! -
Z-o-t-y
tag
A szánalmas szerintem is inkább a kínai telefonokra igaz mint erre, lehetne mondjuk " Villogni vágyóknak" a címe
ez több megközelítésből is igaz erre a telóra.
-
copin
őstag
Ennek a telefonnak mi az Armani mentes megfelelője?
-
joey04
titán
ezt a stilust NEM engedheti meg maganak egy szerkeszto
ha tényleg olyan baromi sok embernek nem fog tetszeni akkor baromi sokan nem fogják olvasni az oldalt, és akkor kénytelenek lesznek váltani.addig viszont fölösleges azon vitázni hogy milyen stílust engedhetnek meg maguknak nem? -
kowk
tag
mert _nekem_ nem tetszik? mar elnezest, de a cikkben megtaposnak egy reteget (amibe hal' Istennek nem tartozom bele), valamint elore lehulyezik azt, akinek mas okbol kifolyolag megis tetszik a telefon.
nem arrol van szo, hogy nekem tetszik-e, visszajovok-e elolvasni a kovetkezot. nem arrol van szo, hogy hany ember gondolkodik ugy mint en, es nem jon tobbet ide cikkeket olvasgatni. arrol van szo, hogy ezt a stilust NEM engedheti meg maganak egy szerkeszto (ujsagiro szot direkt messze helyezem ettol az oldaltol). ez nem nekem kinos, hanem a tulajdonosnak, az uzemeltetonek, a felelos szerkesztonek, stb.
-
joey04
titán
arra utaltam, hogy a videós tesztre is akkora pozitív visszajelzés érkezett, hogy biztos lesz még (sok) ilyen, valamint ez a cikk sem lesz átírva azért mert neki nem tetszik. Vagyis csak az marad hogy nem olvassa. Nekem volt egy kedvenc magazinom, megváltozott, szóvá tettem de a változás maradt. Következmény: azóta nem veszem, nem olvasom.
-
Womb
senior tag
Néhány dologban egyet kell értsek kowk emberrel.
Inkább blogba való véleményezés Bocha írása,mint egy objektív teszt.Itt nem csak az Armani márkát kedvelőit tolták le az útról,hanem azokat is,akiknek egy kicsit is tetszik ez a telefon.Na,most ők igen rosszul érzik magukat. -
Mazsika
őstag
ruháknál is ez a divat hogy mindegy hogy sz@r ruha vagy kényelmetlen, ha rá van nyomva hogy armani akkor minden divatmajom magára húzza... szóval az ilyenek ezt is vinni fogják, ennyi pénzért is!
-
Puma K
nagyúr
Nekem tetszik a telefon mind belső tudásra és mind kinézetre, csak az Armani feliratok nem kellenének rá. Esetleg a hátulján lévő sas maradhatna rajta (passzolna a sasos övcsatomhoz
) Ha valami nöi divattervező ismerösöm lenne és tehetősebb lennék akkor vennék neki egy ilyen telefont
-
-
kowk
tag
válasz
Dr.Anonymus #14 üzenetére
nekem meg van egy 520-am (armani1) es egy rakas sz*r, gyanitom ez se jobb. de ezt a minosithetetlen stilust nem tudom toleralni. a tegnapi (tegnapelotti?) videoreviewos cikk is felhaboritoan rossz volt, ez pedig tenyleg kicsapta nalam a biztositekot..
gondolom most jon a "ha nem tetszik, ne olvasd" szoveg.
-
kowk
tag
válasz
Dr.Anonymus #12 üzenetére
nem, ez nem gaz. el kell fogadni, hogy van ilyen. Neked lehet nem tetszik, masnak igen, pont. lehet az a reteg akinek tetszik nagyobb, mint pl az uzleti telefonokat vasarloke, a hasamra utottem.
-
Dr.Anonymus
addikt
szerintem azért írta a tesztelő, hogy szánalmas, mert nem a stílusával akar ütni a telefon, hanem a felirattal
és ez tényleg gáznekem egyébként armani órám van (a drágább kategória) de azon az órán nem a felirat tűnik fel, hanem a kimagasló minőség, semmivel össze nem téveszthető markáns férfias design
én amiatt vettem meg, ezt az órát, és nem a felirat miatt, igaz voltak majdnem fele annyiért is armani órák a boltban, amiken orbitális felirat hirdette a márkát, de az tényleg csak a felvágósoknak jószóval szerintem is tud ennél többet is armani, kár hogy idén ennyit produkált a mobil piacon
-
sanzi89
addikt
Szerintem pedig ez a telefon a "majdnem jó lett" kategóriába tartozik. Kicsit kevesebb logó, kicsit jobb anyaghasználat, kicsit jobb ár, és nem is olyan vészes. Jó a kijelzője, van rajta 3,5-ös JACK (hurrá!), és nekem még tetszik is.
Egy kis tupírozás kellene neki, és el is menne telefonnak - akár Armani logó nélkül is - . -
leroyclub
senior tag
Nekem tetszik hogy világit az oldala. Már régebben néztem ezt a telot külföldi oldalakon. Akkor nagyon megtetszett. Ha fémböl lenne simán lecserélném rá a 6300-m ( persze megvárnám amig lemegy 50K körüli árra) de igy hogy müanyag már nem kéne.
Egyébként a villogo nem az miatt tetszik hogy armani. nekem egy sima samsung vagy nokia felirat is tetszene. 6300-n is szeretem ha villog. Van amikor direkt nem nézek meg egy lényegtelen üzenetet (pl. bankkártyatranzakcio) hogy villogjon -
AS
félisten
Nekem tetszik , ha sima zene telo lenne nagyon jó lenne.
Mondjuk az LG prada is ilyen prada és 3* drágább volt.Mod: Szánalmas cím valóban nem ide való.
-
kowk
tag
vegigolvastam, de nem derult ki, hogy miert "szanalmas".
egyre gyengebb a szinvonal a mobilarenan, lassan mar ha unatkozom se fanyalodok ra
most pl teljesen feleslegesen lettek kikezdve bizonyos emberek, akik bizonyos markaju termekeket vasarolnak. a cikk (cikk?) iroja kisebbsegi komplexust emleget, holott ha nem vennem komolyan azt gondolnam irigy azokra, akik megtehetik, hogy xyz markaju szemuveget/orat/telefont vesznek. minek? kit erdekel? a telefon meg egyaltalan nem tunik szarabbnak, mint egy atlagos, kozepkategorias samsung. az ar nyilvanvaloan a csillivilli logonak szol, naes? neked nem, masnak igen. ennyire nem lehet szubjektiv egy cikk (cikk?).
IMO ez a viselkedes kategoriakkal szanalmasabb a kikezdett retegnel, a hobbi-diszkoribancoknal meg a turkalos-gigoloknal.
-
ixus
csendes tag
Szerintem jól néz ki a teló. Tudása is egész korrekt
A gigasas helyett inkább egy villanót kellett volna a kamera alá tenni.
Szép a menü, de hiányoznak a témák.
Tényleg drága kicsit.A tesztelőböl hiányzott egy jó adag exhibicionizmus, ezért nem tetszett neki a teló
-
Dr.Anonymus
addikt
petíció:
követeljük a kínai mobiloknál "megszokott" videót...mellesleg örültem volna neki, ha a két calendaros kép helyett az egyik képernyő fotó a dög lassú V alakú menüt mutatja..
-
64b0r
aktív tag
Tipikus, "majd mi megmondjuk, mi a legjobb neked" termék.
De legalább a célközönség elég egyértelmű
Világít róla (szó szerint), hogy "a gazdámnak annyi pénze van, hogy azt se tudja, hogy mire költse, ezért arra költi, amire armani bácsi mondja".
-
plus44
veterán
pff...hát mikor először megláttam akkor jött a, nekem kell egy ilyen' aztán megláttam az oldalán azt szutykot, na akkor jött a , majd kivágom valahogy, de mikro elolvastam a tesztet és láttam hogy műanyag meg minden akkor már csak azért is akarok egyet hogy jől széttapossam....
Am. jó teszt de egy videót elbírt volna
-
Zsolto
őstag
Szerintem is csak a sok Armani csicsa és az ára húzza le, szép lapos, jó a kijelzője, normális a szoftver és a szolgáltatások, jó a kamera (sőt, a Pixonhoz és társaihoz képest nagyon jó), uram bocsá' még a világító fény is elmegy, ha nincs az Armani felirat oldalt. Kényelmes másodteló lehetne félpénzért.
-
Kickass
őstag
Az érzésem nekem is az volt miközben olvastam a tesztet ha nem lenne rajta ez a sok Armanis buzulás ez egy simán jó teló lenne 40-45k-ért, de így....mindenesetre ha ez is produkálja a Samsungos pár hónapon belül fele annyit ér a teló tendenciát akkor Mo-n hamarosan rengeteg csili villi Armani fan lesz fellelhető az utcákon.
-
infectedmann
őstag
Hát igen.
Csinálj egy közepes tudású és minőségű telefont. Mond azt, hogy ezentúl ez lesz az egyik világmárka 'hivatalos' telefonja. Tedd tele jó sok logo -val és add el tripla vagy dupla annnyiért
Így bármilyen szutyok telefont el lehet adni. Még az NKTel nevű csodakütyüt is vinnék mint a cukrot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Újabb Armani telefon a Samsungtól, csak ezúttal Emporio. Ha stílusunk nincs (és pénzünk se sok), de sznobok vagyunk, ezt szeretni fogjuk.
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest