Hirdetés
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
okib4100
aktív tag
Offolni fogok, ha nem fér bele töröljék ki a modok vagy mittudomain
Noha újságíró nem vagyok , mivel 1-2 tudományos cikk elhagyta a tollamat még hajdanában-danában, az írásról írnék csak pár szót.
Az én eredeti tanulmányaim elsősorban a nemzetközi politika és/vagy gazdaság területéhez kapcsolódnak, na ez tipikusan egy olyan terület amihez a magyar átlagember aztán hajdenagyon ért, és a "kiváló" magyar újságírás aztán ki is szolgálja ezeket az igényeket: bulvárosság, tények elferdítése a köbön, egyszerűsítés, bullshit-hegyek.
Noha én alapvetően a hiperprecíz stílus híve vagyok, azt gondolom, h attól h valami szakmailag korrekt, még lehet olvasmányosan tálalni. Ezt kíséreljük meg pár kollégámmal hobbi szinten a fenti témakörben egy internetes blogon.Node rátérve a témára: én sokszor elolvasom az oroszok cikkeit, és igen, leborulok a precizitásuk előtt, kb az én műfajomban egy profi elemzéshez tudnám hasonlítani az írásaikat. Viszont az könnyen belátható, h ez a terjedelem/stílus/etc. nem mindenkinek fekszik. A másik véglet az az amikor "lifestyle" cikkek születnek, amik a tényeknek híján , a bullshitnek ellenben bővében vannak (a harmadik a márkafanatikus cikkek amiről jobb nem is beszélni).
Miért is baj az ha szakmailag színvonalasan, de olvasmányosan és egyéni stílusban értekeznek mobilokról? (a stílus az amiért leginkább szeretem olvasni az arénás cikkeket, épp ezért nehéz is ütősen lefordítani őket angolra, pl. szerintem az h "small guy with nitro" messze nem üt akkorát mint az h "kispolák nitróval")
Azt meg, h az író és olvasó tábor többségének van egy bizonyos preferenciája (pl. jelen esetben nem szimpatizálnak túlzottan a felmárkázott gagyival) ami néha át is jön a cikkeken, nem igazán tartom halálos bűnnek. Vagy manapság ennyire durván érvényesül a polkorrektség, h vigyázni kell, nehogy esetleg megsértsünk pár susogós-fant?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Újabb Armani telefon a Samsungtól, csak ezúttal Emporio. Ha stílusunk nincs (és pénzünk se sok), de sznobok vagyunk, ezt szeretni fogjuk.
- Parkside szerszám kibeszélő
- Honda topik
- sziku69: Szólánc.
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Yettel topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest