Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
anzo
senior tag
Hivatalos megjelenés előtti utolsó 2.1-es verzió.
-
Cyberbeni
addikt
amúgy a német samu honlapon kint van 15-e óta az új felhasználói kézikönyv, és abban már a 2.1-es rendszerről van kép. (4 ikonos)
-
-
wgaborw
tag
Sziasztok!
Sohasem volt pda-m, "okos telefonom" már igen, ma elhatároztam kihasználom az egyik bolthálózat ajánlatát, és megveszem 0% THM-re függetlenül 10x8.000Ft-ért.... Erre nem visszadobta a kérelmemet a bank?
Hmmmm, lehet így kellett lennie... Mindenesetre tetszik, nem mondtam le róla...
Bye,wgaborw
-
piny
tag
Na, szóval, CSC mint olyan:
Speciális összetételű fileok halmaza, az első boot (és csak akkor!) után fut le. Elsősorban a providerek számára fenntartott, tervezett terület, bár elméletileg bárki használhatja ( érdekes hogy a főzött ROM-ok készítői között nem terjedt el a használata, ki tudja miért? ). Ez a terület tartalmazza a szolgáltató által szabad beállítható paramétereket illetve a hozzájuk tartozó fileokat (pl. háttérkép, csengőhang, My T-Mobile marhaság stbstb, szinte bármit tartalmazhat). Az unlock NEM itt van paraméterezve, szóval ha másik CSC-t töltesz fel, vagy törlöd, nem lesz unlockolt a telefonod ( sajnos ). Viszont ha lock-olt a telefonod, locktól függően két dolog történhet új, más szolgáltatói CSC-nél: nem tudod felülírni a CSC területet (overlapped CSC), illetve felül tudod írni, viszont nem fut le a CSC (normal CSC). Ritkán előfordulhat hogy elindul, de a CSC-ben leírt folyamat megszakad. Gond egyikből se lehet, max. szegényebb leszel pár csili vili (?) vacakkal. Nem érdekes.
Viszont:
A Samsung sokat dicsért/emlegetett NPS programja a CSC terület alapján találja ki hogy melyik régióban vagy, melyik szolgáltatónál, és ez alapján keresi a frissítést... Ha ezzel kehe van (mindjárt kitérünk rá), NEM FOG frissítést ajánlani a telefonhoz, marad a jó öreg Odin bátyó, mint megoldás... Mielőtt valaki felteszi a kérdést: nem, a szervíz nem tudja megállapítani, hogy az Odinnal vagy az NPS-el frissítettél, azt viszont igen, hogy milyen CSC file van a telefonod. A jó hír viszont az, hogy ezt nem sok szervizes nézi (mármint a CSC filét).Szóval visszatérve az eredeti problámára: NPS néz a CSC-t, kideríti hogy a telefon az XY régióban, ZK providernél van. Fogja magát, felmegy a Samsung szerverére, és megnézi, hogy a két paraméternek megfelelő FW-ből mi a legfrissebb. Ezek után leellenőrzi, hogy a telefonon mi van, ha van újabb FW, akkor boldogan közli veled hogy hurrá,hurrá lehet frissíteni.
Tehát ha ezt valaki átgondolja, rájön hogy lehet vele szívni, ha esetleg a nagy kegyes Samsung úgy gondolja hogy pl. a T-Mobile-nak nem ajánlja ki az új FW....
(Az új FW kibocsájtása csak látszólag egyszerű dolog, a valóságban kőkemény biznisz, illetve technikai dolog. Elég rendes teszt időszaknak KELLENE hogy legyen előtte. Nem csak a Samsung részéről, hanem a provider részéről is. Képzeljétek el, kijön az új 52.34-es FW-el, felrakja pár boldog user, aztán kiderül valami kehe, és senki nem tud az adott szolgáltatónál pl. hívást fogadni... Ciki.)Na ez volt a hivatalos, papír szerinti dolog. A valóságban mindenki tesz mindenre, úgy csinálja ahogy éppen neki tetszik. Lehet hogy a Samsung is berak egy szép kővér #-ot a lista elejére, és viheti mindenki a FW-t. Bármi lehet, szóval ne ijedjetek meg ha esetleg nem jön az az a frissítés, pedig már a szomszéd Erzsi néni is 2.1-et használ hivatalosan. Kis trükk, varázslat és neked is lehet, legálisan.
Minden általam leírt dolog, csak és kizárólag, az én véleményemet tükrözi. Vagy nem, de azt majd én eldöntöm ;)
-
CHIPman
nagyúr
"Az pedig Spica Galaxy specifikus, hogy az Androidos Amigo időnként nem indul el, semelyik másik ilyen oprendszert futtató kütyün nincs ez a gond."
Még jó, hogy nincs ilyen gond, ha nem is kapható az Amigo külön.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Ear001
addikt
Az Androidra fejlesztett iGo Amigo nem tud TMC-t venni, hiszen a készülékekben sincs rádió, anélkül nem megy, akkor meg ezt az opciót minek fizesse ki a Samsung?
Amúgy a hazai TMC szolgáltatás egyre jobb, a 2-es kódtáblával már tényleg pontosan be lehet lőni az esemény helyét és folyamatosan bővítik a figyelt helyek számát, a flottakövetést, stb.
Az pedig Spica Galaxy specifikus, hogy az Androidos Amigo időnként nem indul el, semelyik másik ilyen oprendszert futtató kütyün nincs ez a gond.
-
piny
tag
válasz Cyberbeni #5087 üzenetére
Igen, igazad van. Technikai okok miatt a lockos telefonokra nem mehet fel más tulajdonosú CSC mint a lock.
De jó hogy előjött a CSC kérdés, mindjárt írok egy kis szösszenetet a CSC-ről, így hivatalos frissítés előtt, páran be fognak dőlni rá...
De előtte VACSORAMinden általam leírt dolog, csak és kizárólag, az én véleményemet tükrözi. Vagy nem, de azt majd én eldöntöm ;)
-
piny
tag
Javított XXJCB .
Bátran használható.
Javítva a többeknél jelentkező hiba, hogy reboot után újra kéri az sync acc jelszavát.
Minimális javítás az A-GPS körül.Az (most már nem annyira ) új OPS fileal kell felrakni, OP módban.
Minden általam leírt dolog, csak és kizárólag, az én véleményemet tükrözi. Vagy nem, de azt majd én eldöntöm ;)
-
csdm
senior tag
Tudtok mondani szép grafikájú Texas Hold'em pokert?
-
Cyberbeni
addikt
de szolgáltatói lockal nem lehet felrakni más csc-t rá, legalábbis én ezt tapasztaltam. (illetve lehet hogy pannonos csc-t igen, de alapot nem, pannonos meg nincs csak ami alapból fent van)
ha nem reagál a menü gombra sehol, de más minden jó, azon csak az újraindítás segít?
visszajött, semmi... akkor már csak az érdekelne, hogy néha miért nem megy.[ Szerkesztve ]
-
piny
tag
-
piny
tag
A Samsung FW servereken megjelentek az új directoy-k és a hozzájuk tartozó egyéb fájlok. Maga a FW még nem, de akkor ezek szerint az is jönni fog nemsokára...
-
Cyberbeni
addikt
és megy nem t-s simmel is?
szerintem nem. de ha beírod tárcsázóba, hogy *#1234#, akkor kiírja hogy milyen verziójú fájlok vannak rajta. ezek közül a csc ami fontos (nekem pannonos a teló és i5700panik5 a verziószáma)
de hogyha megpróbálod flesselni, berakod a csc fájlt is a megfelelő helyre és nem tudja flesselni(mert abban vannak ezek a szolgáltatói cuccok), akkor meg fog maradni, ha meg megy a flesselés, akkor az elvileg törli a t-s cuccokat.
de rootolt telóval tudod törölni/cserélni a bootani-t, ha csak az a t-s. -
ruskop
senior tag
Itt említette valaki, hogy van samsungnál ismerőse. Kérdezze már meg, hogy hogyan lehet feltúrbózni a csengésnek és a beszélgetésnek a hangerejét? Én már mindent kipróbáltam és állítgattam de semmi nem történik.
-
Derse
tag
Nekem most sikerült beszereznem egy ilyen telót.
Függetlenül vettem..., az is, viszont t-mobile os a szoft rajta,
Gondolom függetlenített.
Na most a kérdésem az lenne hogy ha frissítek 2.1 re megint t-mobile os lesz vagy sem???Hogyha nékem sok pénzem lesz...
-
steveke77
csendes tag
Próbáltam kijelző fóliát rendelni a Martin Fields-től, de a listájukban nem szerepelt Magyarország. Emailben jeleztem nekik hogy Magyarország nem választható ki a listából. Egy órán belül válaszoltak hogy javították az oldalt, Magyarország már kiválasztható:
Dear Istvan,
We are sorry for having learned that the country Hungary can't be selected. It happened because the country name stored in our database for Hungary was mis-stored as "Crezh Republic". The problem now is fixed and would you please retry to order again ?
Before retry, would you please delete your browser's "Cookies" and any "Cached Pages" and then re-access the main page : http://www.martinfields.com so that the result will get correct.
Sorry again for bring this kind of inconvience. Thank you very much for your order, and your instant report is highly appreciated.
best regards,
Harry Chan -
Sword
őstag
válasz Cyberbeni #5074 üzenetére
Média hangerejét, ha lenémítod, akkor is átmegy a "néma" hang BT-n keresztül a kihangosítóra, ami a telefonálásra szolgálna. Ehelyett ott is hallom, hogy menjek jobbra, elveszi a rádió hangját. Ha némára veszem, elveszi a hangot és nem hallani, hogy merre menjek. Jó, mi?
TMC-t a windowsos pda-mhoz vettem, az ottani iGo tudja kezelni, az Androidos nem.
Nincs köze a mobil árához. Vagy vegyek egy Nexus One-t és próbáljam ki azon?
Akkor működni fog?The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
-
Sword
őstag
Hát, mázlista vagy vagy szereted, ha:
-10-ből csak néhányszor indul el
-kilépeget, csak úgy, beakad mint futó task, de nem működik
-nem működik a méregdrágán megvett BT-s TMC-d
-ha nem lehet lenémítani Moha bá-t, Julcsi nénit vagy hogy hívjákés még sorolhatnám...
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
bandrew
tag
Vazz, ez egész net tele van a spica frissítés hírével, csak éppen az egyszeri nyuzer nem jut hozzá. kezd kicsit tele lenni a hócipőm a samu supporttal. kiváncsi lennék, ha kész vana frissítés wtf nem lehet kiadni, nesztek hülyék örüljetek
Jó a mazochistáknak: amikor rossz, akkor jó. Amikor jó, akkor rossz, tehát jó.
-
-
csdm
senior tag
Hali!
Új tulaj vagyok, és a google Earth-ot szeretném letölteni marketból a telefonomra. Leszedi, felmegy, de nem tudom elindítani, mert amikor rámegyek, nem történik semmi. Valami működő verzió, vagy egyéb megoldás? -
Hofeher
aktív tag
válasz szubrutin #5062 üzenetére
Nekem is ez az első okos telefonom annyi hogy sima pda-m volt előtte is (sony ericcson telefonjaim voltak) de ez nekem nagyon bejött az android véget jól szerkszthető állogatható saját ízlésed szerint a marketet elég sokat sorakozok keresek ilyen olyan programokat.
Már várom a végleges 2.1 frissítést.[ Szerkesztve ]
Asus Tuf Gaming Laptop (4600H + 1650Ti), Gigabyte H87-D3H i5 4570 16Gb Ram Rx 570 8gb, iPad Pro, TP-Link 3600, Zyxel nas.
-
TsEeGaH
csendes tag
A nokia 5800-t volt szerencsém kipróbálni még régebben. Jó kis telefon, de igen csak kifutóban van már. Alapvetően jó és egyszerű telefon mindemellett szabadon bővíthető relatíve sok programmal.
Ezzel szemben a spica újabb modell és elérhető rá a legújabb android, szóval láthatóan nem állnak még le a támogatásával. Android rendszert még nem használtam, de az így is látszik hogy rengeteg programot widgetet témát lehet rá találni és ez a szám is rohamosan nő, míg a symbiannál én úgy gondolom inkább stagnál.
Én is csak annyit tudok mondani mint az előttem szóló. A symbian jó, egyszerűbb mint az andord, de ha valami igazán ütőset akarsz akkkor az andoridot választod.
-
szubrutin
aktív tag
Hát nézd,az én véleményem az,remélem nem fognak sokan megkövezni: a spica jobb telefon,csak ajánlani tudom, kivéve annak,akinek az első okostelefonja lesz,mert sztem túl bonyolult elsőre, de ez az én véleményem, tehát simán megveheted a spicát is
Nem mindegy, hogy egy hülye okoskodik, vagy egy okos hülyéskedik :)
-
NSC
csendes tag
üdv! telefonvásárlás előtt állok.első okos telefonomat szeretném megvenni, de nem tudom melyiket válasszam.a spica és a nokia5800 között hezitálok.aki már használta mindkettőt, melyiket ajánlaná?annyit tudok h a spica androidos a nokián meg symbian rendszer fut,de ez nekem nem mond sokat.gyorsaság,megbízhatóság,wifi működése,aksi,pdf,office támogatás.ezek érdekelnének.előre is köszönöm a válaszokat.
-
-
tyaptyap
csendes tag
válasz Steel80 #5043 üzenetére
Előfizuval hasznos kis progi a DroidStats - főleg a widget része.
¥ € $
-
HOZE1
tag
válasz futureboy #5050 üzenetére
Márc 10.-én jelent meg Németországban, a márc 19 az MO-ra vonatkozik én így értettem az eddigieket.
Minden esetre az katasztrófa, hogy a samusok sem tudnak semmit, sztem nem is fognak, csak ha már ott lesz a honlapon a frissítés.Az élet nagyon drága, de ennek ellenére még mindig elég népszerű, valamint benne van évente egy utazás a Nap körül
-
futureboy
tag
******* FIGYELEM ******
Utánajártam a kósza hírnek, miszerint március 19.-én megjelenik hivatalosan a 2.1 android a galaxy spicához. Kérem szépen, a hír IGAZ! Csakhogy nem nálunk, hanem németországban! A samsung ügyfélszolgálat természetesen még most sem tud semmit a hivatalos magyarországi megjelenés időpontjáról, ahogy eddig is... "Figyeljük a weboldalt!" ezt tanácsolták. Még jó, hogy van egy ismerősöm, aki ott dolgozik, és ő azt mondta (nem hivatalosan), hogy kb 2-3 hét és megjelenik a cucc! Hát ennyi! Lehet örülni!
-
Steel80
csendes tag
Sziasztok!
A marketről tudna valaki ajánlani olyan progit, amellyel nyomon tudnám követni a hívásmennyiségeket, sms-eket és ezek nullázhatók is lennének, mert a call meter nekem csak totált mutat és nem találok nullázási lehetőséget. Viszont a netcounter sem nullázható, de mutatja a totált a havi a heti és a napi letöltési mennyiséget.
-
TsEeGaH
csendes tag
Amúgy a 2.1-es androiddal változik a rögzíthető video felbontása? Mert a 352*288 enyhén szólva is múltszázadi.
(http://www.phonearena.com -on néztem tesztvideot) -
Mcfery
tag
Hi!
Ne bántsd a telón lévő IGO-t, sztem egészen jól használható.
Elnavigál Mohabá "háztól-házig" teljesen korrektül.
(hamar talál holdat,útvonal jó,időben szól,mindent kiír ami kell(utca,érk.idő,km,...stb)
Van egy PDA-m, rajta IGO 8, addig állítgatom amíg nekem meg nem felel és akkor hasonlítom össze a Spicán lévővel: majdnem ugyanúgy van mindkettő beállítva.
Csak dicsérni tudom!
üdvAz a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg tele vagyunk kételyekkel! :-)
-
Yoshida
aktív tag
"Ubuntu-t használok, és szerném a a laptopon lévő netet wifi-n megosztani hogy a telefonon is legyen wifis net."
Ha jól értem ad-hoc wifi kapcsolatot csinálsz a notin, ahhoz sajna az android nem tud csatlakozni (1.5 biztosan nem). Van rootolt telefonokon valami bonyolult megoldás, amivel állítanak a wifin, és utána megy, ennyit találtam "megoldásként". (mondjuk engem felbosszantott, nem tudok netet varázsolni a telefonra ad-hoc wifivel, usbvel se, csak ha egy hot-spothoz csatlakozok)
-
TsEeGaH
csendes tag
ruskop és A.J. Crowley köszönöm a válaszokat!
Azt hiszem kezd egyre jobban meggyőzni a Spica, bár részemről egy 8 gigás memóriakártya még kelleni fog hozzá.Március19-én hivatalosan is elérhető lesz az Android 2.1 update Samsung Spica készülékekhez!
Az ilyen hivatalos frissítések elérhetőek egyből T-Mobile-os modellekre is, vagy legalább "illegálisan" rá lehet valahogy tolni a 2.1-et?
-
faragob
csendes tag
Üdv!Segítsetek...filmnézésre a Meridian playert használom. Szépen kezeli a feliratot, de az ékezeteket nem szereti...hogy tudom rávenni, hogy szeresse? Olvastam anno, hogy az sd kártyára kell valamit másolni, vagy valami ilyesmi...Végigböngésztem a fórumot, de semmi megoldást nem találtam...
-
futureboy
tag
Valóban így van, a média marktban is benne volt +1 gigás memóriakártya!
-
petipetya
nagyúr
Én függetlenül vettem a telefont, csak 1GB-os kártya volt hozzá és semmi igo.
"nincs rá lezsóidő"
-
BloodRay
veterán
válasz #09908736 #5023 üzenetére
Ha tényleg nincs a dobozban, akkor sürgősen menj be reklamálni a T-mobile-hoz, mert én is ott vettem néhány hete és 2 memóriakártyát adnak a készülékhez!
(#5006) ruadi -> Sokat ne várj, mert sehol sem fogják ezen túl iGo-val árulni! A bent lévő iGo-s készletek még kimennek, aztán marad a naviprogram nélküli kiszerelés.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
törölt tag
válasz TsEeGaH #5014 üzenetére
Zeneileg: Egy Sony Ericsson HPM-70-est szerintem nem tud überelni, nekem a lábdob nagyon püffögősen hangzik, nem a gyomormarkoló mély dübörgés, de összességében jó, kellemes minőség.
Memóriakártya: egy 2 Gb-st adnak T-mobile-nál, amin az iGo is rajta van (miért van az az érzésem, hogy amit a gyár csomagol, azt kiveszik, és betesznek egy iGo-t? )
Sebesség: egyedül a fektetett gépelésnél tapasztalok torpanást, meg a 3D játékoknál. Remélem majd a 2.1-gyel optimalizáltabb lesz.
-
ruskop
senior tag
válasz TsEeGaH #5014 üzenetére
Véleményem:
A füles atom tuti (más telefonokhoz képest), progikat meg annyit töltesz le ingyen a Marketről amennyit csak akarsz.
Van neki hardver teszt része ha jól tudom a *#0*# (segítsen ki valaki ha tévednék)
Az 1.5 az tényleg nem az igazi firmware de én feltettem egy 2.1-et és szinte mindent tökéletesre optimalizáltak.
T-Mobilra nem tudok válaszolni én mindíg függetlenül veszem teló boltokban a cuccom.
ui: A Spica-t és az Arenat egy lapon még említeni se lehet. Ez persze az én véleményem. A spica valamennyire nyitott rendszerű az Arena zárt rendszerű. Sok féle telót kipróbáltam már (symbian, windows, iphone, stb.) de azt kell, hogy mondjam: Spicat nem bántam meg, hogy megvettem és véleményem szerint még az iphone-nál is jobb. Én maradok az androidnál az tuti.
-
ruadi
csendes tag
Nem tudom én délelőtt voltam bent kb fél11-11között akkor nekem még azt mondták amit írtam h. a náluk kapható készüléket igoval értékesítik és az új firmwareről nem tudnak semmit.. és szerintem egy helyen voltunk meg itt is igoval árulják...
Azért kösz h. válaszoltatok... -
TsEeGaH
csendes tag
Üdv!
Alapvetően két teljesen különböző stílusú telefon között vacilálok. Az egyik a Spica, ami nagyon vonzó az android miatt, a másik pedig az LG Arena ami nagyon vonzó minden más miatt
A kérdéseim:
Zeneileg mennyire jó a telefon? Gondolok itt az elérhető szoftverekre (van már EQ?) illetve a tartozék fülesre.(Jó lenne egy hozzáértő ember véleménye, akinek volt már dolga komolyabb fülessel/zenelejátszóval)
Az Android SDK-ban lehetőség van elérni a telefon hardvereit? Gondolok itt olyanra mint pl Symbianban webkamera progi, vagy lámpa funkció stb..
A legkényesebb pont pedig a sebesség... Erre nagyon érzékeny vagyok mind PC-nél, mind telefonnál. Olvastam, hogy 1.5 ös Androiddal nem az igazi a telefon, de szeretnék több véleményt hallani a 2.0/2.1-es frissítésekről.
T-mobilenál adják hozzá az igo-t? Memóriakártyát?
A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Zsombe
senior tag
Nem tudom, hogy a Westendben melyik Samsung boltokban jártál. Én szintén ma voltam a "nyugatvégben" lévő Samsung Mobile-ban és ott képben voltak a hivatalos 2.1-es FW frissítéssel kapcsolatban, elmondásuk szerint 2-3 hét múlva jön (egyébként ezt pont pár hsz-szel ezelőtt írtam....).
Holnap lesz 2 hete, hogy újonnan, függetlenül vettem meg a Spicat, de én már akkor sem kaptam hozzá iGO-t. Bár annyira nem is hiányzik.
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
ruadi
csendes tag
Hello!
Tudom nem ez ma a legfontosabb kérdés de engem nagyon érdekelne...
Az lenne a kérdésem h. mennyire igaz az h. a jövőben a független Spicákhoz nem lesz Igo??
Én bementem a Westendbe és mindkét üzletben azt mondták h. ők Igoval árulják és nem tudnak arról h. ez változni fog... mondjuk az új fwről sem tudtak semmit mondani..Azért kérdezem mert ha jövőben is adnak hozzá navigációt akkor megvárom míg az új fwvel lehet majd kapni...bár lehet biztosra megyek és megveszem most aztán majd itthon frissítem... -
villig
csendes tag
ezen túl vagytok már?
APN: mms.vodafone.net
Proxy: nincs
Port: nincs
Felhasználónév: nincs
Jelszó: nincs
Szerver: nincs beállítva
MMS központ: http://mms.vodafone.hu/servlets/mms
MMS-proxy: 080.244.097.002
MMS-port: 8080