- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Hívószám-hamisítás
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Watch - Időtálló
Üdvözöllek a Samsung Galaxy Watch okosóra topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothak
tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a Samsung Pay továbbra is csak Curved kártyával megy, Revolut-tal nem?
Köszi! -
Sziasztok!
Olyat adott elő ma az óra, hogy csak pislogtam.
Gyors infó előtte: 46 mm-es LTE verzióm van, és csak akkor nincsen repülőgép üzemmódban, ha túrázok, futok, vagy motorozok, mert ilyenkor nincs nálam a féltégla. Továbbiakban ki van kapcsolva, mert inkább kell az 5-6 napos üzemidő, minthogy a felesleges járatás miatt naponta töltsem.Szóval, ma egy ilyen nap volt, motorozni mentem. Ahogy szokott, az óra feltéve a kormányra (házigyártott tartó, leginkább az órát használom ilyenkor navigációra), Bluetooth kapcsolat a bukóban lévő HeadSet-hez és irány a szerpentin.
Út közben történt egy bejövő hívás, amit fel is vettem. Kb 1,5 perce tartott, amikor nem oda illő hangok is megjelentek. Hozzányúltam az órához és ment a vibramotor (legalábbis érzetre, aztán lehetett ez a motor rezonanciája is), valamint pirosan villogott a képernyő és valami olyasmit írt, hogy Az eszköznek le kell hűlnie!
Elköszöntem telefonáló partneremtől és félre húzódtam, hogy mi a fene történik itt. Abban a pillanatban, hogy a vonal megszakadt, az óra betette magát repülőgép üzemmódba, bontott minden kapcsolatot, a számlap feketére váltott fehér számokkal és egy piros vészhívás opcióval.Kiszedtem a tartóból és néztem, hogy valójában minden működik, lehet lapozgatni, csak nem engedi módosítani a számlapot és kivenni sem engedi repülőgép üzemmódból.
Eltelt körülbelül fél perc és egy rezgés kíséretében ismét jött egy piros képernyő: Az eszköz lehűlt! Ez el is tűnt rögtön, majd visszajött az LTE jel, újra kapcsolódott a HeadSet és ment az élet tovább.Ezt az egész szituációt én nem igazán értettem. Mitől csinálta ezt? Soha nem tapasztaltam még. Motoron, menetszélben túlmelegszik? Amikor otthon, a fűtött lakásban töltőre téve LTE mobilnettel nézem róla YouTube-on a filmeket mindenféle probléma nélkül?
Valaki találkozott esetleg már ilyennel és tudja az okot?
[ Szerkesztve ]
But who is watching the guardians?
-
Rigormortiis
veterán
Mit kell beállitani, hogy működjön az automatikus edzésérzékelés? Az órán a galaxy health-ben beállítottam, hogy érzékelje a bicajozást, de valamiért nem indul... Eddig működött
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
vilmose33
őstag
válasz Rigormortiis #6754 üzenetére
Nálam sem indult el tegnap automatikusan a gyaloglás, pedig eddig akkor is elindult ha nem kellett.
A jövő most van
-
ktgeri
tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy Galaxy Watch3 típusú karórát.
Kérdésem lenne, hogy nektek is be-be fagy az óra?
Megszoktam az S21 ultra sebességét, ahhoz képest baromi lassú.Illetve, ha nem a gyári számlapokkal használom, hanem valami 3rd party app-ból érkező számlappal, akkor nem is villan fel azonnal az első fordításra.
Ha jól láttam, akkor az elérhető 1 gb RAM-ból stabilan 700-800 mb-on fut, akkor is, ha nem megy semmi igazából.
-
ktgeri
tag
szerkeszteni valamiért nem enged.
Az előbb megmértem a reakciót.ReFace féle watchface, csuklófelfordít kb 2-3 mp reakció idő, felvillan és kb 3 mp múlva elalszik.
Illetve az időnek is így oda kell ugrania, ahol valóban jár.
Esetleg kifogtam egy szar darabot? Újonnan vettem -
Ladybird66
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi!
Samsung Galaxy Watch, közel 1 éve használom egy P30 pro-val. Eddig minden szuperül működött. Múlt héten a telefonon a gari lejárta előtt aksi és előlap lett cserélve, ezért gyári visszaállítás volt rajta. Szépen csatlakozott is újra az óra a telefonhoz, de hiába be van jelölve hogy jöjjön értesítés az órára (Gmail, Messenger), nem jön semmi.
Mit nem állítottam még be???-- Kata --
-
Ubul86
őstag
volt, aki váltott Watch 3-ra Watch után?
Megéri a közel EKG plusz után körülbelül, amit észrevettem, hogy "látványos" újdonság? (főleg hogy Active 2 is tudja)Mert nagyon mást nem tapasztaltam pluszban, tárhely/memória növekedés, design váltás történt, de úgy alapműködésben nagyon más, ha jól veszem ki, nincs.
-
Ubul86
őstag
válasz gyuri81 #6764 üzenetére
nekem 19. decemberében lett watch, ami az első okosórám volt, emiatt ő volt az első de pár hónapja eladtam
gondolkodtam a huawei gt 2-n, külalakra először az jött be nagyon ,csak valami oknál fogva a watch lett akkoriban
telekomnál a 3-at megtudnám venni havi 5ért újra meghosszabbítva az előfizut, de mondom ha kb. ugyanaz (csak + ekg) akkor tökmindegy -
-
Balzak83
senior tag
Én lecsereltem. Nagy újdonság nincs benne, de szerintem az edzés funkciók fejlettebbek. En a Healthel szoktam futni, jobban mér, pontosabb, és több adatot elemez. Már csak emiatt is nekem megerte a váltás. Üzemidő kb ugyanaz. A kinézet mindenkinek szubjektív, nekem jobban bejön az új formája, és tetszik a felpolírozott acél keret is. Meg szerintem kenyelmesebb hordani, egy kicsit kisebb és vékonyabb az óratest.
[ Szerkesztve ]
-
Ubul86
őstag
válasz Balzak83 #6769 üzenetére
én is health-el futottam már azóta , mióta az óra megvolt, bőven jó volt (előtte endomondo meg runtastic)
nekem a fémes 46os samsung galaxy watch volt , vagy nem erre gondoltál az acél kerettel az újnál?
[ Szerkesztve ]
-
Balzak83
senior tag
A natur acél keret volt/van mindkettőből. Ami a mellékelt képen is látható. Én a két másik appot, amit írtál, ki sem próbáltam. WearOS-n volt még Strava, de nekem a Health abszolút megfelel, jól mér és a funkciók is rendben vannak. Tetszik benne a futástechnika elemzése, ezt csak a gw3al tudja a Health.
-
polgi803
őstag
Sziasztok! Ilyen órát nézegettem, hogy vennék. A kérdésem hozzátok, hogy mennyire jellemző amit olvastam pár helyen hogy eldobja a kapcsolatot a telóval, mert ez a legfontosabb lenne számomra. Samsung A50-esem van, ha ez számít valamit. Köszi ha segítetek
-
kovacs65
senior tag
válasz polgi803 #6777 üzenetére
Az én csuklóm is vékony, a nagyobb volt, de lecseréltem egy még nagyobbra (Garmin Fenix 6x), a Samu pedig porosodik a fiókban. Nagyon elégedett voltam vele (BT-n telefonálás, csúcs volt, ezt a Garmin nem tudja :-( )
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
wayne1
senior tag
Hali. Lenne egy kérdésem. A páromnak is ilyen órája van, valamint most vettünk nekem is egyet. Azt vettem észre, hogy az övé ha feltölt átvált zöldre a töltőn a LED, viszont nálam hiába írja, hogy 100%, folyamatosan a piros világít. Ez mitől lehet?
-
Airzsolti
kezdő
Sziasztok!
Active 2 órám 1 hete Balatonozás után meghülyült. Spontán érintgeti magát, sokszor nem reagál az érintésre. Napokig szárítottam, amitől kicsit javult, de nem szűnt meg. Valakinek bármi tapasztalata van hasonló ügyben? Gari érvényesíthető?
Köszi! -
norbinator
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy samsung galaxy watch-t. LTE verzió. Ha jól sejtem francia volt eredetileg, mert franciául volt rajta minden eredetileg. Végignyomtam a frissítéseket.
Samsung pay megjelenik rajta, viszont a Mobilkapcsolatot nem enged beállítani.
Az lenne a kérdésem, hogy a van e olyan régiókódos szoftver ahol megy a Samsung Pay és a Telekomos ESIM is. Korábban a BTU-t írták többen is a samsung pay-hez, de azt nem láttam, hogy a Telekom ESIM is megmarad-e ezzel a szoftverrel.
Igazából németországból rendeltem direkt azért, mert a DT miatt a német verziókkal mennie kellene az magyar telekomos ESIM-nek. Nem gondoltam, hogy franciát küldenek.
Arra gondoltam, hogy német régióra állítanám(DBT), de nem tudom, hogy mi lenne a samsung pay sorsa.
Frissítések után ez van az órán:
R805FXXU1GUC1 (EZ milyen régiót takar?)Ha van valakinek működő telekomos esim + curve spay párosítása, akkor megköszönném, ha megírná a szoftver verzióját.
Köszönöm.
-
golan7
tag
-
niklebi
senior tag
válasz norbinator #6788 üzenetére
Én csak a saját órámmal tapasztaltat tudom leírni. Itt vettem és első beüzemeléskor lett csatlakoztatva a T.-hez. Ekkor készült biztonsági mentés az óráról. Amikor régiót váltottam, amíg nem állítottam vissza az órát biztonsági mentésből nekem ugyan ezt írta ki. A régió váltásról készült leírásban is kihangsúlyozzák a kötelező biztonsági mentést, pont emiatt. Szerintem próbálj bemenni a T.-hez hátha tudnak segíteni.
Szerk.: a másik lehetőség, ha magyar régiósra átállítod, csatlakozol, mentesz és utána vissza az eredeti régiót.[ Szerkesztve ]
-
norbinator
csendes tag
Nos, jó adag szívás után valamelyest tisztult a kép.
Sajnos a szoftververzió semmi nem mond a régió kódról. Mint kiderült az én órámon OXA firmware van, ami egy CSC group. Ebben nincs benne a XEH régió sajnos. Hiába tettem vissza az órára a stock verziót (ESE2). Utána sikerült elindítanom a régió váltást, de a listában nem volt benne a magyar kód. Most már eljutottam oda, hogy nekem az OXX-es CSC group-os firmware kellene, abban van a magyar XEH régió kód. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy az OXX-es firmware-t ráflashelhetem-e egy OXA firmware-es órára. Erről van valakinek infója? Akkor elvileg át tudnám állítani magyar régió kódra az órát.
Ja, igen kibróbáltam a DBT német kódot, mert az benne van az OXA group-ban, de sajnos az sem jó az LTE aktiváláshoz[ Szerkesztve ]
-
norbinator
csendes tag
Hát gyerekek végül sikerült megoldani, de nem könnyítik meg az ember életét.
Szóval a TMH (ez a magyar telekomos) régiókód bent van az OXA csomagban. Csináltam egy régióváltást erre és egyből ment az esim regisztráció. -
félisten
Az óra fájlrendszerét hogyan tudom böngészni?
Beszereztem egy alkalmazást, amelyik neme egyszerűséggel a saját könyvtárába ment.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
norbinator
csendes tag
válasz norbinator #6791 üzenetére
Na még itt sem ért véget a történet, ugyanis TMH régió kóddal viszont az OTA frissítések nem mentek. Átálltam BTU régióra (esim megmaradt szerncsére), ezután megjött a samsung pay és a frissítések is.
Írok egy rövid összefoglalót a dologról, ha esetleg valaki külföldről vesz órát és szeretné Telekomos esim-mel használni, hogy ne szívjon annyit mint én
Google miatt beírom a hibát, mert én is erre kerestem rá:
"A(z) DT (Hungary) nem támogatja a mobilcsomagokat az óráján"
Szóval meg kell nézni melyik régiós group-ban van az óra:
Az enyém szerencsére OXA-s volt, ebben a groupban van a TMH régió kód is.
Szóval a tárcsázóba kell beütni ezt:
*#1234#
Ezután megjelenik egy részletesebb szoftver információ. A CSC sorban lehet megnézni a kódot (Az enyém így néz a frissítések után )
CSC: R805FOXA1GUC1
Mivel ennél a verziónál már nem lehet régiót váltani, ezért fel kell rakni az órára egy korábbi verziót. Kezdésként a wearable appban ki kell kapcsolni az automatikus update-et az órán. Sajnos firmware-ekből csak fizetőseket találtam, viszont az ESE2 romot le tudtam tölteni ingyen (innen: https://forum.xda-developers.com/t/new-update-sm-r805f.3935832/).
Ezzel is működik a régió váltás, csak utána kicsit többet kell update-elni. Letöltöttem az órámhoz illő OXA ESE2 firmware csomagot. Netodin 3-mal felraktam az órára.
Ezután működik a régió váltás. Mivel nekem Telekom Esim-em van, ezért átváltottam az órát TMH régióra (itt van egy részletes CSC lista, nem csak országonként, hanem szolgáltatónként is megvannak a kódok:
https://www.droidviews.com/how-to-change-csc-in-samsung-galaxy-phones/
Telekom: TMH
Vodafone: VDH
Telenor PAN
A váltáshoz elég letölteni a galaxy watch studio-t , abban van sdb.exe (tizen/tools mappában)
Órán Hibakeresés bekapcsolása a beállítások/Óra névjegyekben
Óra restart kell utána
wifi bekapcs/bluetooth kikapcs, óra ip címét megnézni
Elvileg ezután lehet csatlakozni az órához sdb-vel:
sdb connect óra IP címe
Kulcsot jóváhagyni az órán
Az sdb-vel lehet szívni, nekem legalábbis sokszor nem jelent meg a kulcs jóváhagyása az órán. Azt vettem észre, hogy az óra újraindítása után érdemes várni pár percet. Olyankor általában működött.
Ha nem sikerült, akkor sdb kill-server és újra lehet próbálkozni (nekem csak az óra újraindítás után működött)
ha sikerült csatlakozni akkor:
sdb shell
launch_app csc-manager.csc-pre-configuration
Ezután beállítani a szolgáltató szerinti régiót az órán megjelenő menüben (Telekom esim miatt én itt a TMH-t választottam)
Óra újraindul magától kiválasztás után.
Ezt követően már menni fog fog a mobiladat beállítás és az esim kód beolvasás.
Viszont így nincs update.
Ezért utána át kell állítani a régiót BTU-ra a fenti módszerrel újra.
Újraindítás után lehet update-elni, samsung pay-t telepíteni. A regisztrált esim megmarad.
Így teljesen friss firmware-ed lesz, magyar esim-mel és samsung pay is menni fog.Ha valaki rászánja az időt, azt mondom, hogy érdemes lehet kintről is megvenni akár, most jó áron meg lehet kapni, és szerintem még mindig a legjobb óra androidos telefonhoz, ami lte, nfc, wifi és 5ATM képes. Stabil , gyors, nagyon jó a menürendszerre. Az egyetlen gyenge pontja, hogy nagyon kevés alkalmazás van a tizen miatt. Viszont szerintem a wearos-nek kell még idő míg kiforrja magát ilyen szintre. Galaxy watch 4 jó lehet majd, de szerintem kiadáskor nagyon drága lesz és mivel tök új lesz a szoftver 1-2 év biztos kell neki, hogy összerakják rendesen. Én úgy tervezem, hogy ez még 2 évet simán kiszolgál. 60K-ért vettem kintről, gyakorlatilag újonnan (open box, de még a fólia is rajta volt) Ennyiért szerintem a legjobb vétel jelenleg. Ticwatch pro3 lehetne alternatíva, de biztos vagyok benne, hogy sokkal több vele gond. Pl a vízállóságot a tapasztalat szerint nagyon eltúlozták a specifikációban és nekem ez kizáró tényező volt. A watch3 meg nem igazán tud többet (EKG, vérnyomásmérés nélkül elvagyok), viszont az üzemideje nagyon gyenge a watch-hoz képest, ami most egy óránál szerintem sokkal fontosabb. Ráadásul kinézetre is jobban bejön a watch1. Egy jó óralappal simán hagyományos órának lehet nézni (feleségemnek legalábbis nem tűnt fel hogy lecseréltem a Hanowa swiss army-t Bőrszíjjal felvehető komolyabb helyekre is. A watch3 szerintem már sportosabb kinézetet kapott. MÁr csak az a kérdés, meddig bírja majd. Ahogy olvasom, a barométer szokta megadni magát a leggyakrabban. Szerencsére az nekem nélkülözhető feature.
-
Sirandrish
legenda
Heyo.
Van aki túrázáshoz használja az órát?
Rendesen működik a magasságmérés? Nálam olyan marhaságokat ír hogy az borzasztó..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
szilasz007
aktív tag
válasz Sirandrish #6794 üzenetére
Szinte elöntött a nosztalgia írásodat olvasva.
Én csak a Samsung Pay miatt fedeztem fel ezt az útvonalad, de elmosolyogtam visszagondolva, mit szívtam az SDB-vel és a hülye párosító kulcsaival -
Sirandrish
legenda
válasz szilasz007 #6795 üzenetére
Ezekszerint nem egyedi a gondom
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
niklebi
senior tag
válasz Sirandrish #6796 üzenetére
A legsz...bb alkalmazás az órán. Itt többen javitatták már az órát emiatt, de semmi nem változott. Én akkor töröltem 2 hónap után amikor 40 métert süllyedt alattam a lakásom. Szerintem te is jobban jársz ha törlöd, és keresel hozzá olyat ami működik is.
-
Sirandrish
legenda
válasz niklebi #6797 üzenetére
Semmiféle alkalmazást nem töltöttem le, csak elindítottam a a túrát. Aztán a Tokaji hegyen 0 és 10000 között írt mindent..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
anonymus89
addikt
válasz Sirandrish #6798 üzenetére
Kalibrálás esetleg valamelyest segít a Megyeháza előtti díszburkolaton talán 110m.
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
hard74
senior tag
válasz Sirandrish #6798 üzenetére
Valószínűleg halott benne a szenzor. Az enyém is ezt csinálta,130 körüli magasságon 50-től 2000-ig mindent mutatott.
Gariban cserélte a Samu a szenzort, azóta rendben működik.LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Tőzsde és gazdaság
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Call of Duty: Black Ops 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...