-
Mobilarena
Samsung Galaxy Watch - Időtálló
Üdvözöllek a Samsung Galaxy Watch okosóra topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbinator
csendes tag
válasz
norbinator #6791 üzenetére
Na még itt sem ért véget a történet, ugyanis TMH régió kóddal viszont az OTA frissítések nem mentek. Átálltam BTU régióra (esim megmaradt szerncsére), ezután megjött a samsung pay és a frissítések is.
Írok egy rövid összefoglalót a dologról, ha esetleg valaki külföldről vesz órát és szeretné Telekomos esim-mel használni, hogy ne szívjon annyit mint én
Google miatt beírom a hibát, mert én is erre kerestem rá:
"A(z) DT (Hungary) nem támogatja a mobilcsomagokat az óráján"
Szóval meg kell nézni melyik régiós group-ban van az óra:
Az enyém szerencsére OXA-s volt, ebben a groupban van a TMH régió kód is.
Szóval a tárcsázóba kell beütni ezt:
*#1234#
Ezután megjelenik egy részletesebb szoftver információ. A CSC sorban lehet megnézni a kódot (Az enyém így néz a frissítések után )
CSC: R805FOXA1GUC1
Mivel ennél a verziónál már nem lehet régiót váltani, ezért fel kell rakni az órára egy korábbi verziót. Kezdésként a wearable appban ki kell kapcsolni az automatikus update-et az órán. Sajnos firmware-ekből csak fizetőseket találtam, viszont az ESE2 romot le tudtam tölteni ingyen (innen: https://forum.xda-developers.com/t/new-update-sm-r805f.3935832/).
Ezzel is működik a régió váltás, csak utána kicsit többet kell update-elni. Letöltöttem az órámhoz illő OXA ESE2 firmware csomagot. Netodin 3-mal felraktam az órára.
Ezután működik a régió váltás. Mivel nekem Telekom Esim-em van, ezért átváltottam az órát TMH régióra (itt van egy részletes CSC lista, nem csak országonként, hanem szolgáltatónként is megvannak a kódok:
https://www.droidviews.com/how-to-change-csc-in-samsung-galaxy-phones/
Telekom: TMH
Vodafone: VDH
Telenor PAN
A váltáshoz elég letölteni a galaxy watch studio-t , abban van sdb.exe (tizen/tools mappában)
Órán Hibakeresés bekapcsolása a beállítások/Óra névjegyekben
Óra restart kell utána
wifi bekapcs/bluetooth kikapcs, óra ip címét megnézni
Elvileg ezután lehet csatlakozni az órához sdb-vel:
sdb connect óra IP címe
Kulcsot jóváhagyni az órán
Az sdb-vel lehet szívni, nekem legalábbis sokszor nem jelent meg a kulcs jóváhagyása az órán. Azt vettem észre, hogy az óra újraindítása után érdemes várni pár percet. Olyankor általában működött.
Ha nem sikerült, akkor sdb kill-server és újra lehet próbálkozni (nekem csak az óra újraindítás után működött)
ha sikerült csatlakozni akkor:
sdb shell
launch_app csc-manager.csc-pre-configuration
Ezután beállítani a szolgáltató szerinti régiót az órán megjelenő menüben (Telekom esim miatt én itt a TMH-t választottam)
Óra újraindul magától kiválasztás után.
Ezt követően már menni fog fog a mobiladat beállítás és az esim kód beolvasás.
Viszont így nincs update.
Ezért utána át kell állítani a régiót BTU-ra a fenti módszerrel újra.
Újraindítás után lehet update-elni, samsung pay-t telepíteni. A regisztrált esim megmarad.
Így teljesen friss firmware-ed lesz, magyar esim-mel és samsung pay is menni fog.Ha valaki rászánja az időt, azt mondom, hogy érdemes lehet kintről is megvenni akár, most jó áron meg lehet kapni, és szerintem még mindig a legjobb óra androidos telefonhoz, ami lte, nfc, wifi és 5ATM képes. Stabil , gyors, nagyon jó a menürendszerre. Az egyetlen gyenge pontja, hogy nagyon kevés alkalmazás van a tizen miatt. Viszont szerintem a wearos-nek kell még idő míg kiforrja magát ilyen szintre. Galaxy watch 4 jó lehet majd, de szerintem kiadáskor nagyon drága lesz és mivel tök új lesz a szoftver 1-2 év biztos kell neki, hogy összerakják rendesen. Én úgy tervezem, hogy ez még 2 évet simán kiszolgál. 60K-ért vettem kintről, gyakorlatilag újonnan (open box, de még a fólia is rajta volt) Ennyiért szerintem a legjobb vétel jelenleg. Ticwatch pro3 lehetne alternatíva, de biztos vagyok benne, hogy sokkal több vele gond. Pl a vízállóságot a tapasztalat szerint nagyon eltúlozták a specifikációban és nekem ez kizáró tényező volt. A watch3 meg nem igazán tud többet (EKG, vérnyomásmérés nélkül elvagyok), viszont az üzemideje nagyon gyenge a watch-hoz képest, ami most egy óránál szerintem sokkal fontosabb. Ráadásul kinézetre is jobban bejön a watch1. Egy jó óralappal simán hagyományos órának lehet nézni (feleségemnek legalábbis nem tűnt fel hogy lecseréltem a Hanowa swiss army-t
Bőrszíjjal felvehető komolyabb helyekre is. A watch3 szerintem már sportosabb kinézetet kapott. MÁr csak az a kérdés, meddig bírja majd. Ahogy olvasom, a barométer szokta megadni magát a leggyakrabban. Szerencsére az nekem nélkülözhető feature.
-
niklebi
senior tag
válasz
norbinator #6788 üzenetére
Én csak a saját órámmal tapasztaltat tudom leírni. Itt vettem és első beüzemeléskor lett csatlakoztatva a T.-hez. Ekkor készült biztonsági mentés az óráról. Amikor régiót váltottam, amíg nem állítottam vissza az órát biztonsági mentésből nekem ugyan ezt írta ki. A régió váltásról készült leírásban is kihangsúlyozzák a kötelező biztonsági mentést, pont emiatt. Szerintem próbálj bemenni a T.-hez hátha tudnak segíteni.
Szerk.: a másik lehetőség, ha magyar régiósra átállítod, csatlakozol, mentesz és utána vissza az eredeti régiót. -
golan7
tag
válasz
norbinator #6786 üzenetére
Nekem ez van, megy a fizetés és az eSim is! [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple watch Ultra 2 megkímélt akku 100% 2025.08.25.Apple jótállás beszámítok!
- Makulátlan, új állapotú Garmin Forerunner 255 music fekete
- Apple Watch 10 46mm Titanium/Hibátlan/2026.03.06.Apple Gar./Akku 100%/p4298
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged