Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• norbinator

csendes tag

válasz norbinator #6791 üzenetére

Na még itt sem ért véget a történet, ugyanis TMH régió kóddal viszont az OTA frissítések nem mentek. Átálltam BTU régióra (esim megmaradt szerncsére), ezután megjött a samsung pay és a frissítések is.
    Írok egy rövid összefoglalót a dologról, ha esetleg valaki külföldről vesz órát és szeretné Telekomos esim-mel használni, hogy ne szívjon annyit mint én :)
    Google miatt beírom a hibát, mert én is erre kerestem rá:
    "A(z) DT (Hungary) nem támogatja a mobilcsomagokat az óráján"
    Szóval meg kell nézni melyik régiós group-ban van az óra:
    Az enyém szerencsére OXA-s volt, ebben a groupban van a TMH régió kód is.
    Szóval a tárcsázóba kell beütni ezt:
    *#1234#
    Ezután megjelenik egy részletesebb szoftver információ. A CSC sorban lehet megnézni a kódot (Az enyém így néz a frissítések után )
    CSC: R805FOXA1GUC1
    Mivel ennél a verziónál már nem lehet régiót váltani, ezért fel kell rakni az órára egy korábbi verziót. Kezdésként a wearable appban ki kell kapcsolni az automatikus update-et az órán. Sajnos firmware-ekből csak fizetőseket találtam, viszont az ESE2 romot le tudtam tölteni ingyen (innen: https://forum.xda-developers.com/t/new-update-sm-r805f.3935832/).
    Ezzel is működik a régió váltás, csak utána kicsit többet kell update-elni. Letöltöttem az órámhoz illő OXA ESE2 firmware csomagot. Netodin 3-mal felraktam az órára.
    Ezután működik a régió váltás. Mivel nekem Telekom Esim-em van, ezért átváltottam az órát TMH régióra (itt van egy részletes CSC lista, nem csak országonként, hanem szolgáltatónként is megvannak a kódok:
    https://www.droidviews.com/how-to-change-csc-in-samsung-galaxy-phones/
    Telekom: TMH
    Vodafone: VDH
    Telenor PAN
    A váltáshoz elég letölteni a galaxy watch studio-t , abban van sdb.exe (tizen/tools mappában)
    Órán Hibakeresés bekapcsolása a beállítások/Óra névjegyekben
    Óra restart kell utána
    wifi bekapcs/bluetooth kikapcs, óra ip címét megnézni
    Elvileg ezután lehet csatlakozni az órához sdb-vel:
    sdb connect óra IP címe
    Kulcsot jóváhagyni az órán
    Az sdb-vel lehet szívni, nekem legalábbis sokszor nem jelent meg a kulcs jóváhagyása az órán. Azt vettem észre, hogy az óra újraindítása után érdemes várni pár percet. Olyankor általában működött.
    Ha nem sikerült, akkor sdb kill-server és újra lehet próbálkozni (nekem csak az óra újraindítás után működött)
    ha sikerült csatlakozni akkor:
    sdb shell
    launch_app csc-manager.csc-pre-configuration
    Ezután beállítani a szolgáltató szerinti régiót az órán megjelenő menüben (Telekom esim miatt én itt a TMH-t választottam)
    Óra újraindul magától kiválasztás után.
    Ezt követően már menni fog fog a mobiladat beállítás és az esim kód beolvasás.
    Viszont így nincs update.
    Ezért utána át kell állítani a régiót BTU-ra a fenti módszerrel újra.
    Újraindítás után lehet update-elni, samsung pay-t telepíteni. A regisztrált esim megmarad.
    Így teljesen friss firmware-ed lesz, magyar esim-mel és samsung pay is menni fog.

Ha valaki rászánja az időt, azt mondom, hogy érdemes lehet kintről is megvenni akár, most jó áron meg lehet kapni, és szerintem még mindig a legjobb óra androidos telefonhoz, ami lte, nfc, wifi és 5ATM képes. Stabil , gyors, nagyon jó a menürendszerre. Az egyetlen gyenge pontja, hogy nagyon kevés alkalmazás van a tizen miatt. Viszont szerintem a wearos-nek kell még idő míg kiforrja magát ilyen szintre. Galaxy watch 4 jó lehet majd, de szerintem kiadáskor nagyon drága lesz és mivel tök új lesz a szoftver 1-2 év biztos kell neki, hogy összerakják rendesen. Én úgy tervezem, hogy ez még 2 évet simán kiszolgál. 60K-ért vettem kintről, gyakorlatilag újonnan (open box, de még a fólia is rajta volt) Ennyiért szerintem a legjobb vétel jelenleg. Ticwatch pro3 lehetne alternatíva, de biztos vagyok benne, hogy sokkal több vele gond. Pl a vízállóságot a tapasztalat szerint nagyon eltúlozták a specifikációban és nekem ez kizáró tényező volt. A watch3 meg nem igazán tud többet (EKG, vérnyomásmérés nélkül elvagyok), viszont az üzemideje nagyon gyenge a watch-hoz képest, ami most egy óránál szerintem sokkal fontosabb. Ráadásul kinézetre is jobban bejön a watch1. Egy jó óralappal simán hagyományos órának lehet nézni (feleségemnek legalábbis nem tűnt fel hogy lecseréltem a Hanowa swiss army-t :) Bőrszíjjal felvehető komolyabb helyekre is. A watch3 szerintem már sportosabb kinézetet kapott. MÁr csak az a kérdés, meddig bírja majd. Ahogy olvasom, a barométer szokta megadni magát a leggyakrabban. Szerencsére az nekem nélkülözhető feature.

• niklebi

senior tag

válasz norbinator #6788 üzenetére

Én csak a saját órámmal tapasztaltat tudom leírni. Itt vettem és első beüzemeléskor lett csatlakoztatva a T.-hez. Ekkor készült biztonsági mentés az óráról. Amikor régiót váltottam, amíg nem állítottam vissza az órát biztonsági mentésből nekem ugyan ezt írta ki. A régió váltásról készült leírásban is kihangsúlyozzák a kötelező biztonsági mentést, pont emiatt. Szerintem próbálj bemenni a T.-hez hátha tudnak segíteni.
    Szerk.: a másik lehetőség, ha magyar régiósra átállítod, csatlakozol, mentesz és utána vissza az eredeti régiót.

Új hozzászólás Aktív témák