- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- One mobilszolgáltatások
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Mobil flották
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blyan
félisten
válasz
RoryBreaker #20598 üzenetére
Vannak ugyan alkalmazások, amelyek próbálnak trükközni és lehet némi állítgatást előcsikarni, de nem az igazi. RAW mentés sincs, csak tömörítetlen TIFF, ami messze áll a RAW-tól.
Na és persze optikai stabilizátor meg csak a Plus modellekben van. -
Hát igen,az ex i6s-em sokkal jobbat gurított üzemidőben,mint az S6,de üres usb aljzat,vagy konnektor mindig van a közelemben,szóval az esetek nagyrészében nem zavar hogy gyakran kell tölteni.
De pl nyárra,Balaton Soundra nagyon gondolkodom valami jobb akkus kabáton (i-Blason,Mophie,Zerolemon).RoryBraker:
Ios alatt szinte semmit se tudsz állítani,alap a kamera szoftver nagyon.Esetleg külső appal,de nem vagyok ebben 100%-ig biztos. -
Blyan
félisten
válasz
RoryBreaker #20596 üzenetére
Na, ez az android egyik rákfenéje, jól be kell állítani. Nekem a 6s jobb üzemidőt produkál a közel fele akkora akksival, mint az S6. Viszont cserébe a gyorstöltés olyan dolog, ami miatt ez nem érdekelt. Két adaptív töltő és nem foglalkoztam az üzemidővel. 70-80 perc alatt fullra tölti a telefont szóval ha csak rátöltöget az ember, akkor is jól el lehet lenni vele.
A topikos srácok majd adnak tanácsokat mit és hogyan kell csinálni.
-
Blyan
félisten
válasz
RoryBreaker #20594 üzenetére
Egyébként, az segített a választásban, hogy az i6 16gb ugyan olyan árban van, mint a samu S6 32gb memóriával.
Nyáron pont ezért vettem én is S6-ot a vodától és egyáltalán nem bántam meg (most csak azért használok 6s-t, mert 64 gigáshoz gyakorlatilag ingyen jutottam hozzá melóhely révén még decemberben).
még ha talán az ios stabilabb rendszer is.
Én 5 évvel ezelőtt használtam utoljára androidot és hát rohadtul rossz véleménnyel voltam róla, nem is akartam egyáltalán venni, de az S6 - pedig TouchWiz-zel használtam - eszméletlen stabil volt nekem.
Fagyással, újraindulással egyáltalán nem találkoztam. -
RoryBreaker
aktív tag
-
Blyan
félisten
válasz
RoryBreaker #20590 üzenetére
Akkor eldőlni látszik a dolog. Az S6-ban sem fogsz csalódni. Én most i6S-t használok, szvsz sokkal jobbak az S6 képei (szifon előtt félévig azt használtam).
A P8Lite az árához képest rendben van, de a normál P8 ami inkább be tudna lépni a S6/G4 ligába - már ha egyáltalán.
-
törölt tag
válasz
bulikavagyok #20585 üzenetére
Nem olyan rég volt. 2-3000 körül dobálta a T.
Asszem még Kékes ajánlotta, vettem is gyorsan kettőt. Hibátlan, nagyon megérte, jól szolgálnak. . -
Blyan
félisten
válasz
RoryBreaker #20588 üzenetére
Személy szerint azt mondanám, hogy ha ilyenre vágysz, akkor a G4-be invesztálj (az tudja mindezt már most is). Szerintem egyelőre biztosan jobb képeket készít, mint az S6. Nyilván persze kérdéses mi változik, ha kijön a MM, de szerintem nem a RAW vagy manuális záridő miatt jobb a G4.
Csak kizárólag a fotós képességek miatt mondom ezt.
-
RoryBreaker
aktív tag
OK, köszi, a lényeg, hogy lehet majd ilyen dolgokat...
Kicsit várni kell rá, az nem gáz.Csak most a cégnél választani lehet, milyen telefont adjanak, és ha más lehet, akkor valami normális kellene. Iphone-ra nekem nem áll fel már, volt imacem, mini macem, mindenféle iphone-m kicsit már pofátlanságnak érzem az egészet és nem csak az árak miatt... Már elmennek nevetséges irányba, szóval most váltás androidra asszem. Bízom ebben a jóféle kamerában... Néztem rengeteg képet flickr-n eléggé biztató a dolog. Vannak normális fényképezőgépeim is, de a telefon mindig nálam van, szóval ezért... -
zsnorbi21
tag
Nagyon jó fotókat lehet vele csinálni, de a zarido allitas es a raw tamogatas csak az új android verzioval jön el. Remélhetőleg lassan megkapjuk mi is.
-
válasz
RoryBreaker #20584 üzenetére
5.1.1 el még se RAW,se záridő,de a hamarosan érkező 6.0-ás frissítés után már tudni fogja mindkettőt.
Az LG G4,Huawei P8 és sok másik teló már tudja egy ideje ezeket,csak rajtad múlik hogy melyiket választod.
Én próbáltam a 6.0 béta alatt S6-on az záridőt,10s lesz a leghosszabb beállítás. -
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Olyan telefont keresek, aminek nagyon korrekt a fényképező része.
Samsung S6 ra gondoltam. Jól?
Ami kellene: RAW fájlok, lhessen állítani a záridőt, rekeszt, ISO-t, jó legyen a képminőség.Jó választás szerintetek?
-
törölt tag
válasz
bulikavagyok #20580 üzenetére
Jól felment az ára, én mégmajdnem 2-t kaptam tőlük ennyiért.
-
Cry0
őstag
válasz
Markizmark #20581 üzenetére
ugy én is üzletelnék mással
nem baj csak furcsán olcsó a többihez képest asszem rendelek is egyet -
-
Cry0
őstag
ez a vezeték nélküli töltő miért ilyen olcsó ? mármint árukeresőn csak drágábban találtam
-
Peat76
őstag
Letöröltem a Facebook-ot , majd visszaraktam de egyszerűen nem tudom újra szinkronizálni a telefonkönyvel , belépek a fiókokba de az Fb szinkronizálást nem tudom bekapcsolni , nem engedi! Pedig az auto szinkronizálás be van kapcsolva! Valaki segítsen kérem!
-
Xaels
félisten
Üdv srácok. Lehet néha napján fogom itt korbácsolni az idegeiteket ha valamit nem értek/találok ha nem baj.
-
válasz
Kaci84 #20569 üzenetére
szia,
15 napra törekedést ír elő a kapcsolódó jogszabály, de konkrét határidő nincs megadva, viszont ha a korábban írt intervallumtól jelentősen hosszabb, akkor érdemes rákérdezni az okra, sürgetni az ügymenetet az üzletben, illetve ha nem megfelelően kezelik az ügyet, akkor akár a vásárlók könyvébe is rögzíteni az esetet - egy hónap után már jogosan "vered az asztalt".
az üzletek ilyenkor a szervizre szoktak általában hivatkozni, de azzal neked nem kell foglalkoznod, te az üzlettel állsz direktben szerződésben a termék megvásárlása kapcsán, ott érdeklődj sűrűn és nekik panaszkodj, hogy ettől sürgősebb lenne a dolog, ők pedig "harcolják" le azt a szervizzel. -
Sziasztok!
Az S6-om gariban van már 1 hónapja. Nem tudjátok véletlenül, hogy a jogszabály milyen határidőre kötelezi őket?
GSM vonalban vettem, ők továbbküldték a szerviznek. -
sebgutkopf
őstag
válasz
-Valinas- #20562 üzenetére
Amit kolléga talán előző oldalon belinkelt youtube videó gg3 vs gg4 az elég látványos volt rugalmasság tekintetében.
A karc tesztnél sajnos mindenki megáll a kulcs és késnél. Nem ezek a veszélyes dolgok. Egy kis por, homok az íróasztalon arra fejjel lefelé rátenni a kijelzőt, némi nyomással rajta mozgatni a telefont és máris ott vannak a karcok. Ez gyakoribb életszerűbb helyzet akár egy zsebben mint a késsel szurkálás, vagy fejmagasságból leejtés.
Nem tudom melyik a jobb megoldás arra is van teszt, hogy iphone vs s6 és ahogy mondod az iphone 6 kijelzője már derék magasságból leejtve összetörik a betonon, míg az s6 vidáman túléli a fej magasságból leejtést is.
Az ilyen leejtésnél szerintem nem csak ez a faktor, hogy törik vagy sem. Ha betonra ekkorát zakózik egy készülék, akkor akármilyen az üveg, a készülék ház úgyis sérül, ha nem törik, akkor is karcolódik a kijelző is, tehát ha valaki ad az esztétikára és tokok nélkül leejti, akkor úgyis cserélni kell rajta minimum a házat, de valószínűleg a kijelzőt is. Túléli, de azon kívül kérdőjeles a haszna.Előző telefonommal volt egy nagy bringás zakóm, amin a GG is sérül, sőt az alatta lévő pixelek is kissé elszíneződtek, de nem tört be. Egy üveg valószínűleg tört volna. Viszont ilyen kijelzős telefont nem volt kedvem tovább használni, üzlet felek előtt elővenni egy ütött kopott készüléket a zakó zsebéből nem túl stílusos, ezért szépen leadtam a cégnél és kértem másikat.
Azt nem mondom meg melyik behatásra érdemesebb hangsúlyt fektetni. De arra akkor is kénytelen vagyok neheztelni, hogy a hétköznapi karcállóságot nem tartom kielégítőnek.
-
-Valinas-
senior tag
válasz
sebgutkopf #20560 üzenetére
Nem tudom mennyire vagy otthon a témában, de ha kicsit belegondolsz, rájössz, hogy a rugalmasság, és a keménység két különböző fogalom. Ha egy tempered glass kijelzővel szerelt telefont ejtenél le 5 cm magasról, szilánkosra törne a kijelző. Éppen ezért ilyen ridegek, ellenállóak, és így kevésbé is karcolódnak. A fólia teljesen más kérdés, az ősidőkből maradt ránk, de ahogy te is mondtad, természetesen jobban karcolódik, mint az üveg. Az pedig egyszerűen nem igaz, hogy a GG több rétegből állna (eltekintve az oelofób, és egyébb tükröződést gátló bevonattól).
"Érzetre sokkal keményebb, a tapintása nagyon sima és még az ujjlenyomatot is kevésbé gyűjti mint a gyári GG."
Erre nem tudok mit mondani.
-
Kasya
nagyúr
válasz
sebgutkopf #20560 üzenetére
A foliat nem szeretem, mert "tapad" rajta a zsir, valamint a kisebb zsirosodas helyen RGB-be latom a kijelzot.
Az uveggel pedig tenyleg az a bajom, amit te is mondasz...nem szep esztetikailag, mert nem er ki a szeleig.Az utobbi azonban a gyartok sara, mert a lekerekitett kijelzoket prefefraljak design szempontbol (is). Anno LG G3-on teljesen jo volt, igaz, ott a kijelzo egyenes volt...
Az egyetlen megoldas meg az lehet, hogy olyan tokot kereshet az ember, ami kicsit belog a kijelzo/hatlap szegelyen belul es eltakarja a kimaradt reszt...
-
sebgutkopf
őstag
Ezt meg el is felejtettem leírni, hogy a glassal meg pont az a bajom, amit írsz, hogy a széleken kissé ívelő kijelzők miatt nem érnek ki a szélekig (hogy felfeküdjön), ami miatt esztétikailag kompromisszumos. A műanyag fólia sokkal jobban kiér, de azt kénytelen voltam letépni mert rámászott középre egy mélyebb karc és akkor már ki akartam próbálni ezt az üvegesdit.
Érzetre sokkal keményebb, a tapintása nagyon sima és még az ujjlenyomatot is kevésbé gyűjti mint a gyári GG. Viszont a széleken látszik, hogy nem a telefon része.
Néztem hátlapra a hátlapra rakható üvegeket, azok fedését pedig inkább botrányosnak tekintem, nagyon igénytelenek, hogy mekkora felületet hagynak szabadon.
Ezért hoztam igazából szóba, hogy ha a GG tudná a karcállóságot, akkor nem kéne ilyen kókány megoldásokkal szórakozni. -
Kasya
nagyúr
válasz
sebgutkopf #20558 üzenetére
Szerintem szinten fontos dolog az erosseg/hajlekonysag is. Bar nem tudok szamokat, szerintem biztos kevesebb a betort kijelzo a GG4-es telefonok eseten, mint a GG2-es keszulekeknel.
Persze, jo lenne a jobb karc ellenallosag is. En csupan arra akartam felhivni a figyelmet, hogy "csak mert" ujabb GG, az nem feltetlen jelent erosebb karc rezisztenciat. Paran rosszul gondoljak, hogy "egy karc sem lehet rajta", mert csak zsebbe hordja es draga volt, valamint allitolagos minosegi, uj GG4-el szerelt.
-
sebgutkopf
őstag
Ezt a túlélés dolgot olvastam a GG-vel kapcsolatban minden bejelentésnél, de a hétköznapokban mégis úgy tűnik, hogy a karcolódások azok, amik miatt még a GG-s telefonokon is külön iparág maradhatott a kijelző védő fólia, vagy tempered glass üveg. A karc meg valós probléma, mondhatni szinte a pofám leszakadt, amikor az S6 GG hátlapján észrevettem azt a karcot, pedig a telefon nem hogy leejtve nem volt, de csusztakolva se (akkor se érne ott le a kamera emelése miatt), jellemzően tokban van.
Feltételezem, hogy a GG is több rétegből áll, akkor pedig a legfelső réteg igazán lehetne egy karc álló verzió és akkor nem kéne külön tokokkal vastagítani a készüléket, vagy épp eltorzítani a szép kecses arányait. -
haxiboy
veterán
Sziasztok. Egy olyan problémám lenne, hogy vezeték nélküli töltés elég sokáig tökéletesen ment. Most viszont gyakran eldobálja a töltést, a töltőm is villog hogy valami nem stimmel, aztán tölt tovább. Ezt akár 1 perc alatt 10x.
Olvastam hogy másnak is volt ilyen problémája (xda-n) de megoldást nem találtam.
Másnak is volt ilyen? Szerviz lesz?
Előre is köszi.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
fermacht1994 #20544 üzenetére
Értem, én. Csak ezt a *szutyok romot nem lehet úgy letölteni hogy az embernek ne kelljen hatszáz millió helyre regisztrálni?
Felgyújtanám az összes ilyen szolgáltatót.... -
ÁdiBá
veterán
válasz
fermacht1994 #20544 üzenetére
De a telóm, nincs feltörve, csak azt lehet feltelepíteni rá amit a szolgáltató enged, nem?
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Tudni lehet már valamit az Android 6 verzióról?
Tmobilos S6 Edge 128GB készülékem van, de olvastam hogy első körben frissíteni fogják az S6 készülékeket is, csak azt nem tudom Tmobil vajon frissíteni fogja-e... -
snowdog
veterán
-
amol
addikt
válasz
Atikusz #20525 üzenetére
Én nem látom se foltosnak, se lilának. Nem kerestem direkt nagyítóval, csak aztán a menüben tűnt fel görgetésnél hogy alul más volt a háttér ugyanazon menüpont alatt mint felül. Nem tudom miért emeli ki az S3 ennyire a hibát, de szerintem egy hibátlan kijelzőről nem lehet ilyen képet készíteni. Próbáltam megfordított telefonnal, más fényerőn, más fényviszonyok között, többnyire kihozza akkor is ha szemmel nem vagy alig látom.
DSLR-képek:
Ezeken nem látszik annyira. Persze nem fotón tűnt fel hanem élőben -
snowdog
veterán
válasz
Atikusz #20525 üzenetére
...xda-ról szedtem ezt a képet, ez lenne a hibátlan, kotta fehér kijelző. Ilyennel sajnos még élőben nem találkoztam.
Számodra ez sem lesz "élő" kép, de hidd el a valóságban is olyan mint az alábbi képen
Csináltam egy képernyő mentést ("Tesztelési módok: *#0*#" módszerrel, bár a színeknél fehéret nem találtam, ezért a LED tesztet választottam):
-
tankraid
aktív tag
válasz
yodamastah #20528 üzenetére
@Kasya @yodamastah .köszi a tippet!
-
tankraid
aktív tag
Vásárlásnál mi az a menü vagy gyári alkalmazás amivel a leggyorsabban ki lehet ott a helyszínen szúrni a hibát?
Oké, hogy kérem kapcsolják be a helyszínen de azért nem kezdek el helyben pogit feltelepíteni. (vagy igen és mit?) Mivel lehet ezt gyorsba letesztelni? -
Atikusz
senior tag
Az enyém dettó ugyanez, csak teljesen homogén lila, így amikor átvétel előtt vettem rá egy pillantást és körbenéztem nem tűnt fel semmi. Hazaérve más fényviszonyok között és használat során szembejött ez a hiba, mint ahogy a korábban feltöltött képen is látszik.
(#20517) sgeza: Mivel 3 munkanapos cserében benne vagyok, ezért a Samsunghoz közvetlenül nem vihetem, csak oda ahol vásároltam a készüléket.
xda-ról szedtem ezt a képet, ez lenne a hibátlan, kotta fehér kijelző. Ilyennel sajnos még élőben nem találkoztam.
-
L.L.
senior tag
Lehet, hogy én vagyok öreg, és rossz a szemem, de nem látok hibát ezeken a fotókon. 1 év alatt a 3. S6-ot nyúzom, és nem hibák, csak szimplán váltások miatt, de egyikkel sem volt gondom.
-
törölt tag
A MM-ban a promóter az ilyen kijelzőre simán rávágja, hogy ő nem lát semmit, ez jó. Még akkor sem látja, ha mellé teszek egy tényleg jót. Szerencsére a Segafredo hostes cica viszont egyből kiszúrta. Hozzá kell menni ilyen problémákkal.
#amol: tegyél a fényérzékelő fölé egy erős fényforrást mondjuk a másik telefon vakuját, a donort tedd auto max fényerőre, így látszik a legjobban a foltosodás.
Van olyan is, hogy nem látod foltosnak csak egyszerűen lilás és alacsonyabb fényerejü az egész. Én egy ilyenbe futottam bele legutóbb a MM-ban nagyon rámentem a foltkeresésre és ott átment, találtam foltmenteset. Viszont amikor hazamentem akkor a másikkal hasonlitgatva derült ki, hogy a max fényerőn az egyik hófehéren vakít a másik meg szürkés-lilás és messze nincs olyan fényerejü. 3d fekete volt raktáron, ebből 2db foltos és egy db homogén lila. Mind ott botottuk ki nem maradékok voltak. -
Peat76
őstag
válasz
Kurzuh #20488 üzenetére
Itt már jelentkeznek memória hibák, néha lassabban tölt vissza a Tw , ikonokat egyenként pakolja ki a főképernyőre , de a rendszer sebessége ezen kívül nem változott!
A G3 Samu előtt 3000 óra után összeomlott teljesen..
Most leszedtem az Fb-t és a Messenger-t , megnézem mi változik. .. -
ssgt1981
senior tag
]
-
Atikusz
senior tag
válasz
#67656192 #20509 üzenetére
El tudom képzelni, mit élhettél át. Hétfőn kénytelen leszek visszavinni a Telenorhoz, de szerintem biztos valami akadékoskodó, nagyon ráérősnek fognak tartani, pedig én lennék a legboldogabb, ha lenne egy tökéletes kijelzőjű Samsungom. Lelkes voltam érte, oda voltam értve, tényleg minőségi és szerethető, de a kijelzőt elrontani ebben a prémium kategóriában, hát ... óriási hiba.
-
Atikusz
senior tag
válasz
yodamastah #20507 üzenetére
Az összes üzemmódban látszódik, de a legjobban a Basic üzemmódra állítva, holott, ahogy te is mondod, itt kellene, hogy a legpontosabb legyen a színhőmérséklet. Nagyon zavaró és az még zavaróbb, hogy ez mind ott van a fejemben is és egyszerűen már nem tudom mit csináljak.. az őrületbe kerget. Ez a harmadik telefon, ami hibás.
-
yodamastah
őstag
válasz
Atikusz #20505 üzenetére
Ha szemmel láthatóan lilás a fehér az nem normális. Az S6 kijelzője 6400k-7700k színhhőmérsékletű fehér ponttot jelenít meg, attól függően melyik módban nézed (Basic a legpontosabb sRGB-hez). Ezek egyike sem lilás árnyalatú.
Sajnálatos hogy ennyire sok az S6 kijelző homogenitás hiba. Ezt leszámítva ez a kijelző abszolút piacvezető képminőségben.
-
Intel q8200
senior tag
Sziasztok!
Ha valamelyik oldalnál nem jön fel az ujjlenyomatos belépés, akkor be lehet állítani, hogy mégis úgy jelentkezzek be? -
törölt tag
válasz
bubibaba31 #20501 üzenetére
Teljesen zárt képernyőn csak a led jelez bár vannak appok amik...
Viszont van tenyérhúzós nézegetős beépitett ficsőrr. -
válasz
bubibaba31 #20501 üzenetére
Az értesítési led pont azért van,hogy ne a kijelzőnek kelljen felvillannia mint pl az iphoneok esetében.
-
bubibaba31
tag
Sziasztok! Remélhetőleg nemsokára én is S6 tulaj leszek. Szeretném megkérdezni, hogy be lehet állítani lezárt képernyő mellett hogy legyen értesítés? Vagy óra, vagy valami? Vagy csak az értesítő led villog ha jött valami?
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest