- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teal'C
veterán
válasz allergia #595 üzenetére
Mi köze a Samsungnak a TMX-es készülékbeszámításhoz? Semmi mint ahogyan nincs köze a Samsungnak a magyarországi viszonteladókhoz sem mégis mindenki a Samsungot köpködi hogy mekkora genya cég miért nem szállít időben nem küld emailt stb... Ilyen az ország mentalitása fogadjátok el.
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
allergia
csendes tag
Just for fun megnéztem: a tavaly 571ezer forintért vásárolt 256gb-s S21 Ultra telefonomat (kártyafüggetlen) 104ezer forintért számítanák be. Nem nagyon tudom erre hogyan kellene reagálnom....
Mert oké, vicc, átb@szás stb., de azért az embernek kinyílik a bicska a zsebében, és hát a Samsung ezzel egy eléggé alul lévő polcra helyezte magát.
-
veterán
"...ám ha a Xiaomi problémamentesen megoldja a 11T Pro 19 perces töltését, és az adapter is ott lapul a pakkban, felkínálhatná a koreai cég legalább a 45 wattos fali egységet bérmentve, aztán aki környezettudatos, legfeljebb nem kéri."
Azért nem kínálja fel, mert ez nem a környezettudatosság miatt van. Színtiszta üzleti megfontolások.Ha egy töltő előállítása csak egyetlen dollárba kerül is ( több annál amúgy), az 10 millió telefonnál már 10 millió dollár. Ennyit máris megspóroltak, úgy hogy még egyetlen telefont se adtak el. Erre jön rá az új tulajok esetleges töltővásárlása. Dupla haszon. Méghogy környezettudatosság 😂😂😂
-
ForRedGlory
félisten
-
csubííí
senior tag
válasz Schuler888 #588 üzenetére
Igen, és azért is kéri, hogy nehogy elfelejtődjön. Fontos, hogy meglegyen a kód, mert ha az arc vagy ujjlenyomat valami oknál fogva nem működik, akkor is fel lehessen oldani a készüléket.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz madkiller #584 üzenetére
SES. Kint van a főoldalon az akciók között. Sőt, amikor írtam (22:12), akkor még összevonható volt a másik akcióval is, amiben eSIM-es Watch 4-hez ingyen adtak Galaxy Buds 2-t is. Vagyis az S22 Ultrára ezeket az akciókat tudtad egyszerre behúzni:
-mínusz 55000 Ft (+x Ft állapottól függően) akár működésképtelen készülék beszámításával is
-ingyenes Buds Pro
-Watch 4 féláron
-Watch 4 eSIM-nél ingyenes Buds 2[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Pythoncobra #551 üzenetére
Dehogynem. A proformával nem tudod, viszont az nem is egyenlő az előlegszámlával. Utóbbi mögött konkrét pénzmozgás áll és a végszámlát már csak a fennmaradó összegről állítják ki.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
WiZARD
addikt
válasz HUNgabus #572 üzenetére
Na igen, én is ezt kérdezem.
Bár új a chipset, az lehet nehezít. Fos exynos meg nyilván most is sz*r*bb képeket fog kinyögni magából mint a snapdragon, ahogy ez ment korábban mindig.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
addikt
-
ScourgeA
tag
válasz Juhaszatti #569 üzenetére
Csak milyen felhasználói élmény, milyen sebesség mellett.
Mert akkor a Nokia 3310 meg magasan veri üzemidőben mindegyiket. -
ScourgeA
tag
-
Diesel38
tag
válasz HUNgabus #572 üzenetére
Mert nem ugyan az a hardver. A főkamera szenzora ami az éjszakai képeket is csinálja teljesen új, csak megapixelben egyezik. + más a cpu más a vga. Új konfig - újra csiszolni kell szoftveresen.
Lehet rosszul emlékszek, de az utóbbi években egyik széria kamerája sem volt 100%-ban jobb az elődjénél megjelenéskor. -
BReal
addikt
"(ha 0 forintot érőt is viszel be akkor is instant 55ezer minusz az árból)"
"Készülékbeszámítási folyamat folytatása: Amennyiben elfogadod a megküldött előzetes ajánlatot, a TMX futárral elszállítja a régi készüléked, ahol bevizsgálásra kerül, és végleges árajánlatot kapsz, amit ha elfogadsz, személyes adatok megadása után átutalják az összeget; ha nem fogadod el, visszaküldik a készüléket; "
Előzetesen a TMX oldalán töltöttem ki egy törött kijelzés és egyéb tekintetben is legrosszabb állapotúra beállított Huawei P10 Litera vonatkozó árajánlatot, 0 Ft-ot küldött. Ugyanezt megcsináltam egy közepes állapotúra is, ott kemény 3454 Ft-os ajánlatot küldött.[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
-
Diesel38
tag
És szerintem azért mind a kamera mind az üzemidő terén érdemes figyelembe venni, hogy az s21 szériát már 1 éve frissítgetik, csiszolják. Az s22 Ultrára meg még szerintem az első nagy frissítés sem jött ki. Megjelenéskor az s21 Ultra sem volt túl biztató az esti fotók terén, most meg tök jó. A 22 ultrába is ott a lehetőség, hogy bőven túlnőjön az elődön.
-
eami
veterán
válasz adamklark #564 üzenetére
arra gondolt a kolléga, hogy a telefon első indításánál kéri a telefon feloldó kódot (pin, minta, jelszó), akkor is ha amúgy van ujjlenyomatos vagy egyéb biometrikus azonosítás engedélyezve. Utána, viszont elég a biometrikus, egészen - ha jól emlékszem - 72 órán keresztül, mert utána megint bekéri a feloldó kódot a biztonság kedvéért.
Ami - nekem - nem volt egyértelmű, hogy milyen pin kódot kér, mert ha van sim pin lock is, akkor még azt is kérheti pluszba (restart után legalábbis biztos).
-
IQfályter
tag
válasz Pythoncobra #515 üzenetére
Tessék az S21 U később merült le de az eltérés nem jelentős sztem [link]
-
mjani1172
addikt
válasz Pythoncobra #541 üzenetére
Ez sem így van.
Erre van az előleg, proforma, díjbekérő.
Ha egy autót rendelsz, befizeted az előleget, majd ha megjön az autó, akkor a többit pl egy vw most kb 50 hét.
Addig nincs végszámla. Hogy írná rá az alvázszámot pl?[ Szerkesztve ]
-
Hallosz
senior tag
válasz ForRedGlory #492 üzenetére
"Kérlek idézd be nekem a jogszabályban, hogy mivel szeretnéd alátámasztani azt az esti mesét, hogy ha a becsületes vásárló jelzi az elállás okát (műszaki hiba), akkor már nem érvényesíthető rá a 14 napos elállás."
Pont ez lett levezetve, a "Tenor" értelmezésében ez így néz ki, a vevői oldal nyilván másik olvasat. -
horatio
tag
válasz Pythoncobra #551 üzenetére
Tiszta. De legalább van egy ráutaló magatartás hogy a vevő adni fog valamit a pénzemért, elindult egy számviteli aktus. A rendes számlán hivatkozik majd az előleg számlára és pont.
Ha csak a pénzt veszi el és kussol, na az nincs rendben semmilyen rendszerben.Két nap az élet, három nap a karnevál.
-
Teal'C
veterán
Valakinek jött már infó TMX től? Elvitték a telót de azóta semmi
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
a8l
aktív tag
válasz TODI1111 #549 üzenetére
Én onnan vettem észre hogy újraindult hogy kérte a pint, hiába ujjlenyomatos a feloldás. Meg egyszer pont elkaptam amikor újraindul éppen. Remélem szoftveres gond és majd megjavul frissítéssel.
Sokkal bosszantóbb, amikor néha kb napi 1-2 alkalommal eldobta a mobilhálózatot és magától nem csatlakozott vissza. Ilyenkor azt írja hogy nincs regisztrálva a hálózaton, ha hívást indítok vagy neteznék.
Repülő be, ki és egyből van hálózat, de azért ez nem megoldás.
Most bekapcsoltam hogy soha ne kapcsolja le a mobilnetet, még wifi esetén se, azóta nem dobta el egyszer se a hálózatot.
Nem szeretném visszaküldeni, meg nincs is másik telefonom,remélem majd megjavul, ha nem akkor majd garis javítás. -
WiZARD
addikt
A 9-én rendelt és pár nap múlva lemondott rendelésemről semmi számlát nem kaptam. Ma kaptam vissza a pénzt, erről sincs számla. Könyvelő örülni fog ezeknek a számla nélküli pénzmozgásoknak.
A14-i rendelésemről tegnap küldtek számlát, a tegnapi dátummal. Cég névre, de adószám nincs a számlán, így az sincs rendben...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
David3
őstag
válasz #40047616 #539 üzenetére
A helyedben én személyesen győződnék meg arról, hogy valóban félrement-e a széria. Én is megrendeltem, de se nem vagyok nagy fotós, hogy kiszúrjam a telefotó kamera hiányosságait, az esetleg "zajokat" videózás közben vagy azt a minusz 1-2-3 óra kijelzőidőt, ill., hogy a processzor hány %-kal teljesít gyengébben ehhez-ahhoz képest. Lehet én vagyok maradi, de nekem a plusz pár fps játék közben vagy a telefon használata közben a kevesebb Hz pont nem érdekel.
...de senkit nem fogok azért lenézni, megértem, ha valakinek fontosak az ilyen adatok. Azt is elfogadom, ha valaki iOS-t vesz, hiszen tényleg jó telefonok.
-
horatio
tag
Ez nem történt meg. Részéről sajnos a teljesítés sem, így számlát sem tud kiállítani. Ebben az esetben egy proforma (előleg) számla lenne a minimum.
[ Szerkesztve ]
Két nap az élet, három nap a karnevál.
-
klaya86
senior tag
Szerintem mindenkinek egyértelmű, hogy ez a környezetvédelem duma egy nagy marketing kamu a HR részéről. Semmi másról nem szól, csak a vásárlók még nagyobb lehúzásáról, meg a Samsung még nagyobb profitjáról. Az, hogy 400-500e Ft-os ár mellett még költs el még 30-40 ezret,ha szeretnéd gyorsan tölteni (ami még így is szánalmasan lassú a konkurenciához képest), vegyél hozzá tokot, fóliát... Egyszerűen szánalmas és a fogyasztók hülyének nézése. De hát amíg van rá kereslet így is...
-
horatio
tag
válasz Diesel38 #540 üzenetére
Ezzel nem is lenne baj hogy nincs. De ha nincs valami akkor nem csinálok rá kampányt. Ha ez ciki (mert csináltam rá egy világ szintű reklám hadjáratot) akkor füllenetek, hogy már elfogyott, de majd lesz, de nem kérem el előre a pénzt a bizonytalanra. Ha kiírják hogy szállítás karácsonykor akkor nem veszem meg.
Én is a szolgáltató szektorban dolgozom, adunk/veszünk/gyártunk/kivitelezünk. Igen vannak szállítási problémák DE Olyan határidőt vállalunk amit be tudunk tartani és nem azt mondjuk a megrendelőnek hogy nem tudjuk valami mikor készül el. Ki is röhögne. Ha nem teljesítünk kötbért kapunk a nyakunkba. Ennyire egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
Diesel38
tag
válasz Tybike81 #532 üzenetére
Nem gondolom, hogy ülnek a raklapnyi S22 Ultrán.😍 Ha nincs nem fognak tudni küldeni. Kiindulva a mi cégükből a beszállítók sem tudják sokszor, hogy mikor és hány darab fog érkezni egy termékből. Szerintem náluk is hasonló a helyzet, azért nem mondanak időpontot mert ők sem tudják csak várják ők is, hogy érkezzen.
-
addikt
Telenoros rendelésnél hol tudom követni a folyamatot, vagy hogy egyáltalán kapok e buds-ot.? Mert a members alkalmazásba ha belépek, csak ugyan az a menü fogad mint mikor regisztráltam a telót.
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
horatio
tag
válasz Tybike81 #532 üzenetére
Én legjobban a könyvelőmtől félek. Tökön fog szúrni. A cég kifizette, pénzt levonták ... szállítás és számla sehol. Infó sehol és a nem a sarki GSM Shopban lett rendelve okosban, szürke import keretében. És mindjárt március.
Egyben reménykedem: talán február 25. után elindul a kiszállítás magától, mert mindenhol az van megadva előrendelés végdátumának.
Mikor tavaly OP 9Pro-nál volt nyitási cirkusz ott legalább korrektek voltak: amelyik variáns nem volt raktáron NEM TUDTÁL RÁKATTINTANI. Ami volt és vitted, azt meg szállították 3-5 napon belül.[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Egy csúcskészülék azért is csúcskészülék, mert (elvileg) a doboza meg kéne legyen pakolva minden földi jóval. Anno az ASUS V8200 Deluxe Geforce 3-mam doboza tele volt kábelekkel, 3 játékkal CD-n (plusz 2 CD a drivernek és egyéb programoknak). A mai nehezebb és nem belépő VGA modelleknél VGA tartót adnak. Ehhez képest itt egy félmillió forintos készüléknél nincs
-teljes értékű kábel (2.0-s sebesség, WTF)
-töltő (gigalol)
-füles
-tok, fóliaMindezt környezetvédelmi indokokra hivatkozva. Nagyon jól fogalmaztál a cikkben, hogy ha a hiányzó dolgokat beszerzi az ember, sokkal több szemetet generál. Maradjunk annyiban, hogy költségminimalizálás volt a valódi ok. Érdekes módon mindezeket (na jó, lehet a fülest már nem nagyon) egy alsó, alsó-közép, közép, felső-közép kategóriás telefonhoz tudják biztosítani más gyártók, felár nélkül.
Arról most ne is beszéljünk, hogy a memória 50%-kal kevesebb, mint az előd esetében. Ez is egy masszív WTF, de ilyen összegnél már illene egy 256 GB-os tárhelyet is biztosítani.
[ Szerkesztve ]
-
stnstn
tag
Csilingel, h jött vmi és sehol semmi😂
EricssonHotlineCombi433->BenefonTDP-40->EricssonGH198->Nokia2110i->Nokia6110i->Nokia3210->SonyEricssonT610->SamsungD500->LGK750Secret->SonyEricssonxperiaX10minipro->SamsungGalaxyS4->GalaxyS6->GalaxyS8->GalaxyS10->XiaomiMi11ultra->Samsung S22 ultra->S24 ultra.
-
addikt
válasz raskolnikoff #522 üzenetére
Elég sok mindenben előre lépés, amik pedig hibák egyértelműen szoftveres bakik.
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
raskolnikoff
őstag
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
WiZARD
addikt
Még pár Pixel6VSS22U fotó
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
natë
nagyúr
Ha 24-én érkezne meg az Ultra hozzám, még tudnám igényelni a TMX beszámítást, Buds-ot?
-
Dare2Live
félisten
válasz Pythoncobra #515 üzenetére
ahogy nezem ugyanaz a soc.
de ertem es jo legyen. par nap es kint lesz az ultras teszt. akkor majd ujra leirom.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Saccco
nagyúr
-
Dare2Live
félisten
kint a gsmarena teszt is. Ebben már vannak standardizált mérések, hasonlítható, nem full szubjektív mint mobilarena. [link]
röviden pár dolog:
-standardizált aksi tesztben S22+ 18%al bírja kevesebb ideig mint az S21+. Ez komoly difi és sokaknak fontos szempont. Még ha kissebb aksit bele is veszem akkor is 12%al gyengébb mint az elődje. Nem előrelépés van hanem visszalépés aksiban. wtf
-új exynos keményen throtlingol. Ráadásul gsmarena ideális standard környezetben tesztel nem nyáron 30c+ban vagy tokban vagy kézben. Márpedig néha van nyár meg az ember a kezébe is szokta fogni.S21 szériához képest kamerában nincs előrelépés ebben nincs nagy csoda kamera HW uaz maradt. Ez már tavaly is necces volt egy 11 ultra ellen idén meg 13 pro, p6 pro... "minden" csúcs jobb.
Összességében csalódás.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
a8l
aktív tag
válasz TODI1111 #472 üzenetére
Nekem is néha újraindul magától, pár naponta egyszer. Ami bosszantóbb, hogy néha eldobja a mobilhálózatot, és csak a repülőmód be , ki segít. Remélem valami szoftveres gond és egyszer lesz frissítés az majd megoldja, bár eddig még egy frissítés sem jött rá(EUX).
Lehet ezt naplózni valahogy? Amit visszanézve lehetne látni az okát az újraindulásoknak, hátha valami app okozza amit letörölnék és rendbejönne. -
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg s21 ultrát használok, de nagyon gondolkodom a váltáson.
Igaz olvasok jót is rosszat is, így elég tanácstalan vagyok, lehet várnom kéne még az s22 ultrával pár hónapot, ami még szóba jöhetne az Iphonae 13 Pro max, illetve még a p50 pro.
Iphone 13 pro maxom már volt 1x, nem rosz teló, csak a kamera zoom részével nem vagyok kibékülve. Nem igazán tudok dönteni. Videókba a youtubon elég jónak látom a kamerát is tesztekbe, a másik 2 telefonnal összehasonlitva, de itt a fórumba a linkelt fotók nem túl meggyőzőek. -
jacis
nagyúr
válasz Elit3Zotya #428 üzenetére
Ez így elég harmatos....
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Decske
senior tag
Kivéve éjszaka, amikor az emberek jellemző többsége tölti a telefonját. 1-2 óra alatt feltölt, majd az ébredésig hátralévő időben 6-8 órán keresztül feltöltve, terhelés nélkül/csepptöltéssel áll a telefon a polcon, használat nélkül.
Samsungokba (sajnos) még nincs ilyen adaptív töltés, de más, főleg kisebb gyártók előszeretetten használják.Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
GeoJoe
senior tag
válasz Pythoncobra #501 üzenetére
Ezeknek se ártana egy kövér büntetés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Lexus, Toyota topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Vezetékes FEJhallgatók
- Spórolós topik
- Gaming notebook topik
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Phantom Black, Újszerű Állapotú, Karcmentes, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Phantom White, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fehér, Garanciális
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest