- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihione
őstag
válasz chubby2o6 #34670 üzenetére
Szia!
Mennyire vagy elégedett ezzel a rommal?Én most keresgélnék valami customot,régebben volt nexus mobilom ott a natúrabb android romok mentek pl Lineage OS, úgyhogy nem idegen annyira a téma viszont szükségem lenne egy megbízhatóan működő,minnél bloat mentesebb ROM-ra, ami gyors és jó akkuidőt is tud.A gyári samsung featureok közül van egy kettő ami tetszik, pl a beépített videó és képszerkesztő app,viszont se dex se bixby nem érdekes úgy mint kb a samsungos bloat 80%-a, ezért nem tudom merre induljak el.Gyári Rom heggesztgetve,vagy egy Lineage OS szerű puritánabb vonal.Attól tartok ezek a mókolt,"könnyített" gyári romok nem mindig működnek jól a sok módosítás miatt, viszont pl egy lineage OS "0-ról építve" kamerás appja mennyire tudja jól kezelni a kamerákat,képminőség kényelem stb...
Akinek van tapasztalata custom romokban szívesen olvasnám a véleményét,neki mi vált, be mi volt az igénye stb...
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
-
dkovizoli
addikt
válasz chubby2o6 #34465 üzenetére
Kicsit sok a téves info. Először is nem kell odinhoz nyitni a bootloadert, ebből adódóan visszazárni sem. Az elmúlt kb 5-6 évben itt a fórumokon is a fentebbi oem nyitásra kb egy esetben volt valakinek szüksége. Ott sem derült ki soha hogy neki is miért. Odinnal felrakni egy másik gyári romot sem jár feltétlenül teljes törléssel, hacsak nem direkt az a cél vagy valamit elszúrt az illető közben. A szervizben azért az odinnál komolyabb programok is használatban vannak. A root-ot pedig bizonyos banki programok elől el lehet rejteni pl magisk-al vagy más programokkal. Ahhoz pedig hogy ne menjen pl egy gpay érintéses fizetés, még root sem kell. Az s21u és android13 béta most pont itt tart, holott minden gyári.
-
D-Phrag
senior tag
válasz chubby2o6 #34420 üzenetére
Azta.. Bejött a dolog. No nem az, hogy ki volt e kapcsolva (természetesen igen), hanem az OEM Unlock nem volt bejelölve. Kismilliószor csináltam Recovery-ben turkálást, de eddig erre nem gondoltam volna. Ezek szerint ez mindig be volt jól állítva.
Még egyszer köszönöm Neked, ez nagy segítség volt!#34421Micsurin
Én is épp egy almát pucolok (nyúzok), mégpedig egy 11 Pro-t, de nekem ez is "kicsi", főleg a 10 Plus után. Te nem tartos kicsinek? Vagy kisebbről váltottál?
Mondjuk megszokható a kompakt méret, de be kell valljam nagyon egyben van most az iOS. Pörgős és gyors a rendszer. Üzemidőben meg sokat ráver a 10 Plus-ra.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz chubby2o6 #33292 üzenetére
Okés, köszi! És Biztos nem fordulhat olyan elő, hogy ilyen esetben az Odin valamiért tudja ugrasztani a Knox-ot? Csak mert régebben olvastam ilyet, hogy valakinek ugrott tőle. Persze lehet, hogy más miatt, csak annyira nem értett hozzá, ezt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz chubby2o6 #33285 üzenetére
Valóban, csak a lehetőséget nyitja meg a bootloader nyitásnak. De én például azért nem szoktam javasolni, hogy piszkálják, mert tényleg csak azoknak kell, akik konkrétan mókolni akarják.
Nem tudom, hogy engedélyezett állapotban egy odines gyári firmware frissítéskor indokolatlan beállítások megpiszkálásával nem tud-e ugrani a Knox. De mivel nem kell hozzá ezt engedélyezni, inkább nem érdemes piszkálni.[ Szerkesztve ]
-
taz1
csendes tag
válasz chubby2o6 #33113 üzenetére
Kb 2 hete használom a 12-t olyan nagyon sok minden nem változott szerintem. Persze sok mindenen reszelgettek, de semmi eget rengető. Aminek viszont nagyon örülök, hogy az akksi idő javult. 11-en kb 4 óra képernyőidő jött össze, ez most olyan 5 körül van, néha kicsivel felette (így már teljesen siralmas helyett már csak nagyon szomorú az üzemidő, de hát ennek is örülni kell ) plusz mintha a készenléti fogyasztás is javult volna valamennyit, főleg éjszaka nem merül úgy amikor repülő üzemmódba teszem. Szerintem mondjuk ez pont egy olyan dolog amiért nekem simán megérte frissíteni, de ugye ezt mindenki maga dönti el.
Plusz eddig úgy vettem észre, hogy semmit nem barmoltak el, minden ami eddig jól működött az most is jó és pár dologban még apró javulás is történt.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz chubby2o6 #32311 üzenetére
No igen, ez engem is érdekelne, de tartok tőle, hogy ahhoz már root kellene. Custom recoveryvel annakidején lehetett teljes adatmentést csinálni amivel 100%-ban visszaállítható volt a rendszer. Bár gondolom most is így van, csak már rég nem csinált ilyet. Mennyivel egyszerűbb volt az élet root joggal...
-
gurabli
őstag
válasz chubby2o6 #32299 üzenetére
Köszönöm! Teljesen az alapoktól, mert soha nem csináltam még ilyet, ez az első Samsung telefonom, 7-8 évig Sony Compact vonalon voltam.
Megcsináltam a frissítést. Beraktam a USERDATA-t is, remélem nem csináltam valami rosszat :(
Szépen frissült. Úgy látom minden rendben működik. A home CSC-t használtam. Meg is maradt minden.
És frissült a legújabb szoftverre. Akkor ezentúl figyelnem kell és ha van új, akkor így felpakolni. A userdata akkor a jövőben nem kell?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
válasz chubby2o6 #32274 üzenetére
Hálás köszönet!
És ezzel teljesen gyári marad minden, csak frissül a ROM? Vagyis nem lesz root vagy nyitott bl, stb?
Nem szeretnék gyalulni, azt szeretném, hogy maradjon minden meg a telefonon, mintha OTA lett volna az update."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
sgeza
veterán
válasz chubby2o6 #31964 üzenetére
Például ha BT fülest használsz, akkor nem tud rögzíteni. Talán autó kihangosítóval sem, de ebben nem vagyok biztos. Akkor sem jó, ha nagyobb a környezeti zaj. Illetve nekem például a legalacsonyabb szinten van a beszélgetés hangereje, mert úgy is hallom, nem szeretem hangosan. Így viszont már a mikrofon nem "hallja".
Habár egyébként én nem használom, de kíváncsiságból megnéztem néhányszor, nálam a fent említett esetek valamelyike miatt egyszer sem rögzített normálisan az ilyen mikrofonos rögzítő. Szóval én teljesen megértem azokat, akiknek szükségük van rögzítésre, és ragaszkodnak a natív módszerhez.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz chubby2o6 #31712 üzenetére
Azért nem akkora a gond, hogy ez sarkalatos legyen, csak szerettem ezt a zárképernyőt. Valószínűleg kénytelen leszek elengedni. Ez egy forgó galaxis volt és jól nézett ki (szeretem a csillagászatot).
Egyébként valóban az talán még fontosabb, hogy meg tudjam csinálni, mint maga a háttérkép!
Egyébként betenni szerintem be lehetne, láttam olyan találatokat, amiknek ez volt a témája, bár abba még nem mentem bele.
Azért köszi a segítséget!U.i.: nagyon barkács módszer, és ultra gáz lenne, de megnézem még, hogy képernyő rögzítéssel tudok-e magáról a mozgó háttérképről kezelhető videót készíteni.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz chubby2o6 #31708 üzenetére
Köszi, sejtettem, hogy ez lesz. ADB-n sem lehet valahogyan engedélyt adni legalább arra, hogy onnan kimásoljam? Nem akarom ugyebár írni, csak olvasni. Az érdekes az ugyanis, hogy az ilyen getwalllaper appok látják, és ki is mentik, de csak gyenge minőségben, és képként. Mondjuk lehet, hogy máshol van róla tárolva valami thumbnail, és csak azt másolják ki.
Az S10-en a saját dolgok között látom, az S21-en sehol. Arra most hirtelen nem emlékszem, hogy az S10-en magában az áruházban látom-e, de úgy rémlik, hogy nem (majd megnézem). Mintha onnan eltávolításra került volna.Egyéb, hivatalos módja nincs annak, hogy a már birtokolt dolgokat a másikon is lássam?
Ha netán valakinek megvan, és mégis be lehetne gyógyítani az újba, akkor erről lenne szó:
[MINU]Galaxy (Video)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás