- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
Az LG mostanában mindent lemásol, ami Samsung
A 4k elterjedőben, de mire elterjed és épkézláb tartalom is lesz hozzá, addigra már Note 8-nál fogunk tartani (könyörgöm, itthon még a sima HD adás is újdonság).
A Samsung féle ujjlenyomat ellenőrzés játszadozáshoz elég, de minimális biztonsági követelményeknek sem tesz eleget és nagyjából 10 évvel elavultabb technológia, mint amit az Apple használ (nem fogsz találni egyetlen bankot sem, ami a nevét adná ennek a használatához, ebben biztos lehetsz).
A fizetési lehetőség meg már működik, az USA-ban az összes létező kártyakibocsátó elfogadta és használja az Apple-Pay-t és idéntől az EU-ban is szabadon használható (halkan jegyzem meg, hogy ha amerikai bankkártyád van és azt regisztráltad be az Apple Pay-be, akkor már most is fizethetsz vele akár itthon is).
A mobilfizetés meg éppen hogy nem rétegigény, mert a világ boldogabbik felén nem igazán fizetnek készpénzzel és egy biometrikus azonosítással biztosított mobil fizetés lényegesen jobb, gyorsabb és főként biztonságosabb megoldás mint az elterjedt kártyás megoldások (főleg, hogy az USA-ban sok kártyánál még PIN-t sem kell megadni, itthon is /igaz csak 5000 Ft-ig/, de szintén simán fizetsz minden biztonsági megoldás nélkül Pay Pass kártyával).
-
silmatauki
őstag
"dual shot?"
Na ez az a feature, amit a N4-en állandóan használok (a vízfestékezés ellenére), ha pl. a feleségemről csinálok valami videót / képet, amit aztán továbbküldök a rokonoknak. Így mind2en bent lehetünk a képben. Az iPhone erre pl. hardveresen is alkalmatlan (1*re nem lehet elérni a két kamerát, így third-party appokat se lehet írni, amik mind2 kamera képét rögzítenék egyszerre) – meg sokminden másra. Nem véletlenül vettem N4-et a sokkal-sokkal butább iPhone6 helyett...
-
hanti
senior tag
Eltűnni nem fog egyik sem, csak a világ vezető pozícióból az "és a többiek" kategóriába kerülni? Miután az első ötöt jegyzik és fél év alatt ebbe három kínai került. Persze az agónia évekig el fog húzódni. Az Apple is hamarosan sorra kerül, nincs innováció, nemsokára csak lokális cég lesz, nincs öt éve.
-
hanti
senior tag
Miért az USA piaca nem egyedi irányítású, csak a nekik tetsző érhet el vezető pozíciót. Három ilyen szövetség van USA, Kína, EU. Ebből az EU béna kacsa és az USA-nak az az érdeke hogy az is maradjon. Amikor a Samsung jogerősen kitiltatta az Iphone-t az USA területéről akkor elnöki vétóval Obama megakadályozta.
Kína semmi mást nem csinál, mint megvédi az érdekeit.
Láttunk már a Samsungnál nagyobb abszolút piacvezető céget is eltűnni a mobil piacról (Nokia). Ne gondold hogy sokáig finanszírozna veszteséget, a részvényesek nem hagynák. -
hanti
senior tag
Szerintem a Samsung visszaesése nem megfordítható folyamat. Az elmúlt fél évben 30%- ot esett az eladás, de szinte csak a kínai piacon ( a világ legnagyobb piaca), ez a kínai gyártók előretörésének volt köszönhető. Nem tartom valószínűnek hogy ez a trend megváltoztatható, sőt lassan de biztosan az egész világon bekövetkezik. A Samsungnak csak a minőség a szuport és az egyedi szoftveres extrák kihangsúlyozásával van esélye hosszabb távon, innováció nélkül HTC sors vár rá.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ok, ez csak véleménycsere volt. Én azt írom, amit hallok.
A (hifi és főleg az audiophile) minőség más kategória. Ez mobiltelefonok közti minőség inkább.
-----Más:
Hogy kell beállítani, hogy a főképernyő lapozgatása közben, a beállított háttérkép ne fixen álljon ?
Egyszerűen nem találom, ha egyáltalán lehet.Mik azok appok, amik szerintetek egy ilyen telefonon alap?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hidd el, én nem ma kezdtem, ha hangokról van szó. Én zenész vagyok és hangmérnök is egyben, igen komoly hangszerekkel és stúdióval.
Nem szoktam ezt hangoztatni, ez az egyetlen fórum, ahol aktív vagyok (de csak néha, amikor Magyarországon vagyok).Egyrészt egyetlen telefonra sem lehet azt mondani, hogy minőségben szól. A minőség nem itt kezdődik, de ha már arról van szó, hogy melyik tud úgy szólni, hogy érdemes legyen rajta zenét hallgatni, akkor az iphone természetesebb hangzást biztosít.
Szereted a hangerőt meg a basszust? A minőséget nem ebben mérik. De még egyszer leírom, semelyik telefon nem szól minőségben, de még a jó hifi hangzástól is messze vannak, nPoweramp és társai egy nagy rakás gagyi, de anno erről már írtam egy véleményt.
Tehát, mint írtam a note 4 (telefonok közti) minősége nem rossz, de az iphone5s természetesebb és ezt egy minőségi fülessel azonnal hallani. A hatost még nem hallottam.
BUÉK mindenkinek!
-
ForRedGlory
félisten
Eleg nehez a hatlapot rosszul feltenni, ha minden sarokban bepattan a helyere, nem gondolod?
Gondolom kolleganak sem ez az elso leveheto hatlapos telefonja, mint ahogy nekem sem. Tokeletesen tettem fel, hetekig semmi baja nem volt, majd "elfaradt" es nekem is pont ott kezdett nyekeregni, ahol neki. Nyilvan ez nem lehet veletlen, hogy mindkettonknek pont ott.
Nem kell megmagyarazni, el se kezd, de tenyleg ne. Egyszeru tenymegallapitas volt.
-
laabom
tag
Tudom hogy más világ a két telefon nem is tesztelni akartam őket. Azonos programokkal, azonos beállításokkal, azonos használattal fényerő stb-re gondolok nálam nem teljesít olyan fényessen mint gondoltam. De nem vitatkozni akarok. Automata fényerő meg egy fos szerintem. Amúgy meg a messenger pl nem az szívja az akksit és a facebook alkalmazás ha használom az se a topplistában van. Az tény tényleg hogy nincs optimalizálva de hogy a messenger-ről azt mondod szerintem helytelen. Az android rendszer számomra túl sokat fogyaszt néha pár %-al van a kijelző fogyasztása alatt
-
laabom
tag
Jó persze ha mindent kikapcsolok biztos hosszabb üzemidőt produkálna a készülék. De nem azért használom hogy a programok nagy részét letiltsam amiket használok. Elhiszem hogy az alap böngésző kevesebbet fogyaszt de úgy hogy nem lehet sziknronizálni csak a samsung accal az szégyen már elnézést. Hely beállítás energiatakarékosságon van és minden olyan ami számomra felesleges le van tiltva. Ezek a dolgok S3 mon is így voltak beállítva és üzemidöben nem sokkal többet produkál. Kijelzőidőben 30% többet az igaz de annyira amennyien sokan írták egy normál használattól messze van...Nem azt mondom hogy nem jó de szerintem a rendszer is többet fogyaszt mint kéne..Talán a frissítés kicsit normalizálja majd
-
b.bela1
őstag
Azért a cerkát nehéz űberelni ( nem cerká-MAT írtam, mielőtt valaki magas labdának veszi
)
Nehéz lenne az ebben a topikban tanyázókat meggyőzni bármi másról. Esetleg a notesz6. Görbe kijelző, még 10 mag, 8k felbontás kevés.
( talán egy gombnyomásra előugró meztelen nő funkció versenyképes.)
-
leslien
nagyúr
+1,pláne úgy h már kint van a 5.0.2 is...
Horovic : itt mutasd meg h mire gondolsz
-
mycso
veterán
Konkrétan jobb oldalt a keret síkjától lentebb van az üveg, bal oldalt pedig a keret síkja felett picivel.
(#5309) OutsideR: csak az üveg áll rosszul
(#5311) OutsideR: a tiéd az tökéletes, akkor visszaviszem az enyém
(#5317) Kelecar: az nem jó...engem most zavar amióta észrevettem
-
Maranello74
aktív tag
Az az igazság, hogy nekem sincs semmi bajom a szoftverrel.
Kb 1hete nyúzom, esténként olvasgatom a topikot(már a felénél tartok).
Annyira semmi bajom, hogy kérdeznem sincs mit.
Kezd beállni az akku is.
S5ről jövök meg persze volt és van is a többi s szériás is. Notom még nem volt de egyenlőre stabilabbnak érzem ezt igy gyári állapotában mint az s5-öt.
Eddig egy telefont sem rootoltam ezt sem fogom. A lollit csak azért várom mert talán valami újat hoz, az viszont biztos, hogy a frissítéssel várok mig a visszajelzések azt mutatják, hogy jó vagy jobb mint a mostani fw.
Én egy megelégedett nite4 tulajdonos vagyok pedig snapi és független. -
Parallaxis
addikt
Azért ahogy olvasom itt másoknak is vannak gondjaik, az, hogy neked nincsenek, annak örülök...
A Note 3 "dolgait" meg azért hozom fel, mert itt legtöbben erről a készülékről váltottunk, így megfelelő összevetési alap. Az meg, hogy a gyártó a régebbi készüléket kezdi hamarabb felfrissíteni az újabb fő rendszerverzióra, eléggé érdekes hír, mivel erre még nem volt példa egyetlen gyártó esetében sem. Arról, hogy ez téged mennyiben érint, vagy zavar azt nem az én tisztem megítélni és ha nem haragszol, nem is érdekel.
-
Parallaxis
addikt
Ezt inkább a Samsung teszi meg, hisz ahogy elnézem még mindig jobban támogatja az "öreget".
Az meg, hogy valaki leírja az adott készülék gyengéit, amit használat közben tapasztal, vagy elégedetlen a gyártó nem egészen érthető hozzáállása miatt, az nem lehúzás. Bár lehet a fejet homokba dugni és csak arról posztolni, hogy a Note 4 a világ legjobb készüléke és teljesen hibátlan, csak egyrészt ez nem igaz, másrészt rohadt unalmas lenne
Persze az is lehet, hogy csak én vagyok kicsit igényesebb és nem elégszem meg a jelenlegi összedobott rommal és várok már (egyre türelmetlenebbül) egy normálisabb szoftvert, amivel ez a készülék úgy működhetne, ahogy az elvárt... -
Parallaxis
addikt
A Note 4-nek már eleve 5.0-val kellett volna kijönnie, nem ezzel az összefércelt 4.4.4-el, ha így nézed, akkor elég siralmas, hogy az S5-re , meg a Note 3-ra már van 5.0, mi meg valahol a sor végén vagyunk és talán jövőre megkapjuk. Arról meg ne is álmodozz, hogy ez a bugmentesség, meg optimalizálás miatt van, egyszerűen valamiért megváltoztatták a prioritást a Samsungnál.
--
A T-s rom is már november 19-én le volt zárva, de egy hónapig jegelték a kiadását...
-
-
DeathAdder
veterán
Minden csesztetés nélkül igen! Kérlek szépen csinálj egy videót, és ha 10/9 átlagot csinálsz akkor elismerem hogy én vagyok a béna.
Egyik kezed mintha nem is létezne, tehát egy kézzel.
Leteszed az asztalra, felveszed feloldod, zsebreteszed majd előveszed és feloldod. Ha ezt Te, vagy bárki más 10/9 hatékonysággal meg tudja csinálni és videón megmutatja akkor elismerem, hogy én vagyok a lúzerTávol álljon tőlem az alma ajnározása, mert tényleg soha nem vennék almát, de ott ez a touchid valóban úgy működik ahogyan kell. Gondolom ilyen samunál sosem lesz, mert le van védve, így muszáj lesz mindig így "scannelni" az ujjlenyomatot?
-
Luser2000
addikt
kali!
Lehet azzal előrébb jutnánk, ha írnál pár dolgot, amire az ujjak regisztrálása során figyelni kell, vagy amiről azt gondolod, hogy sokan talán ügyetlenül csinálják. Talán összejönne itt néhány "trükk", amivel eredményesebben lehetne az érzékelőt MÁSOKNAK is használni.
(Még az is megfordult a fejemben, hogy bizonyára élettani / fizikai sajátosságok is befolyásolhatják a helyes / helytelen működést. Mondjuk a bőr nedvességtartama, vagy a bőrlécrajzolat finomsága).
Nekem nem kellenek a bizonyítékaid, elhiszem én anélkül is, hogy tudod használni.
Inkább az kéne, hogy segíts.Köszi,üdv.
-
b.bela1
őstag
Szolgáltatós vonal nem jó. Tmobilos ugyanúgy csinálja, mint az én telenorosom, ami független. Új rommal pedig eltűnik. Biztos szoftver hiba. Hogy mitől jön elő, az nem tudom.
De van mégegy.
Fülessel nekem nem lehet némítani hívás közben, fűles nélkül is gyenge áthallás van.
ACR-el értem tettem a jelenséget. ??
Elég veszélyes dolog.
Esetleg csekkolhatnátok. -
DeathAdder
veterán
Áhh semmiképp sem érné meg elcserélned
Legalábbis most biztosan nem, talán s810-re, de az meg fèlő h nem jut el hozzánk
Szintetikus tesztekben(benchmarkokban) valóban nincs egyértelmű győztes, viszont alkalmazások/ui sebességben jobb mindenhol ahol láttam, és mivel én függetlent kerestem ezért direkt C -t akartam venni
Na de inkább nem okoskodom tovább, mert élőben én sem hasonlítottam össze őket, de mostmár ismerem annyira, hogyha megnyomkodnék egy snapposat akkor tudjak A-t vagy B-t mondani
-
törölt tag
Nekem (sajnos) csak F-es van, de nem esett le az állam a Note3 után. így gondolom a C-s jobb amit láttam videón, illetve hallottam, hogy gördülékenyebben működik, és persze a 64bites Proci. (így az Omnia 1 után ez a második, és szerintem egyben utolsó szolgáltatós készülékem)
-
zack
nagyúr
Neked se jött át, a mondandóm lényege, mert egyértelmű, hogy engem szőttél bele, bár nem nekem címezted.
Sok topikot láttam már a 10 év alatt itt a fórumon, de az, hogy adott témában oldalakon keresztül nem hogy friss infó, hanem szóról-szóra u.a. legyen leírva, eddig mindenhol kicsapta a biztosítékot. És itt most nem arról beszélek, hogy számomra érdektelen téma, mert érdekelt az elején, el is olvastam az ezzel kapcsolatos írásokat. Csak egy idő után érdektelenné vált, ez után pedig idegesítővé. Ha nem tesszük szóvá jó páran, 3 oldallal és 50 hsz-el előrébb járnánk egy olyan témában, ahol u.a. van leírva szinte minden posztban.Szerinted egy DJ-vel mit csinálnak egy olyan retro diszkóban, ahol egész este a Dr. Alban -It's My Life című játszaná? Először tetszene nekik, talán még másodszorra is, de harmadszorra már fanyalognának, a 6. lejátszásnál pedig kivágnák a diszkóból.
Nem én voltam az egyetlen akinek nem tetszett, elég sokan jelezték már, ezekből egy intelligens ember azért szokott érteni, ne állítsd már be úgy, hogy fel van dobva egy számunkra érdektelen téma, és azonnal mindenki le lett hurrogva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest