Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megtollasodik középkategória
- Mobil flották
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diokhan
addikt
Sziasztok. A Note edge készülékek is megadják magukat nand hibával, mint a sima snapdragon verziók?
-
amoledus
aktív tag
válasz
IamSociopath #40596 üzenetére
N910c ?
-
IamSociopath
aktív tag
Nos uraim. Fájó szívvel de búcsúzom a telefontól és a topiktól. Nagyon kedvező áron vettem egy Xiaomi mi 9t-t és maximálisan note-osítani tudtam.
A jelenlegi telefonomat vagy édesapám örökli meg, vagy az egész pakkot felteszem a hardverapróra.
Ebben az esetben ha valamelyik topiklakó veszi meg és bemondja a "phfórum" kuponkódot, meghívom egy kávéra. -
Amazonas
senior tag
válasz
Diokhan #40590 üzenetére
Ezért (sem) tudok tőle megválni... Most is a halálból hoztam vissza. Nem ügyeltem rá, és 0-ra merült az akksi, és a szokásos eMMC-hibatüneteket produkálta.
Mostanra viszont már kitapasztaltam egy viszonylag könnyen kivitelezhető és reprodukálható "újraélesztési módszert", ezáltal már egy esetleges újraindítással járó rendszerfrissítés sem okoz gondot:
- A telefonból mindent ki kell szedni (akksi, pen, SD és SIM), majd a bekapcsológombot egy percen keresztül nyomva tartani.
- Ezután SIM és akksi vissza, majd kb. a képen jelölt helyen ujjal erősen (de azért ügyelve arra, hogy ne törjön el a telefon vagy a kijelző, illetve az SD-kártya foglalat se szenvedjen maradandó károsodást, valamint az akksi is a helyén maradjon) benyomva tartani és közben oldalt a bekapcsológombbal a szokásos módon bekapcsolni, de közben továbbra is végig nyomni az eMMC-t. (Ha jól tudom/sejtem, ezzel gyakolatilag a túloldalon lévő eMMC elvált BGA-érintkezéseit nyomom vissza a helyére.) Ezt a nyomást ki kell tapasztalni, nekem sem mindig sikerül elsőre eltalálni a pontos helyet és erősséget, pedig már csináltam párszor.
- Amikor már biztosan elindult a boot-process (a másodikként előtűnő Samsung felirat is betöltődött és a led kéken világít), fel lehet engedni a nyomást, majd ha betöltött a rendszer, rögtön indítani a Wakelock-ot.[ Szerkesztve ]
-
atomeec
senior tag
válasz
Diokhan #40588 üzenetére
Csak úgy van nekem most a C-s (céges telefont használok a dual SIM miatt, tartaléknak tartom meg), de semmilyen fórumon/csatornán nem olvastam bármi hasonló problémát a C-ssel kapcsolatban. Nincs olyan ereje mint egy mostani középkategóriás telefonnak, de pl a kamerája szerintem bizonyos helyzetekben elveri az A50-t (amit haszálok)...
-
Diokhan
addikt
Sziasztok!
ugye jól emlékszem, hogy csak a snapdragon lapkás 4 magos F-es végződésű verziónál jelentkezik a nand probléma, és az exynos 8 magos verzió nem hal meg ugyanilyen problémával? Köszi szépen! (Gondolkodom, hogy visszatérek a típushoz.) -
IamSociopath
aktív tag
válasz
rstwingo #40584 üzenetére
Beszéltem a gyártóval. Ez 2019 májusi gyártás. Iszonyatosan korrektek voltak. Két lehetőséget vázolt fel az eladó. 1. visszaadják a pénzt, 2. letesztelnek külön nekem egy akkut és csak 100% -osat küldenek el. Azért ez nem semmi. Még agyalok 1-2 napot megéri e foglalkoznom ezzel az egésszel. De amúgy ez mindenképp pozitív.
-
rstwingo
tag
válasz
IamSociopath #40583 üzenetére
JuBaTec akkut megvetted volna és nem lenne gondod vele, ők folyamatosan gyártják
-
IamSociopath
aktív tag
Időközben felhúztam magam a polarcell akkun, és küldöm vissza. Szerintem elengedem a note 4-et
Pedig fél éve kapott új alaplapot és készülékházat. -
pigulla
csendes tag
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
hardverlog #40580 üzenetére
-
hardverlog
aktív tag
Van rajta számsor, amiből vissza lehet fejteni a gyártási dátumot?
-
F_Gergely
őstag
válasz
hardverlog #40578 üzenetére
Hiába gyári a kérdés az hogy mikor gyártották. Bár hivatalosan 1 évnél öregebb akkut elvileg nem árulhatnának.
-
hardverlog
aktív tag
Csatlakozom az aksi problémásokhoz, most jött el az idő a cserére...erre a gyárira gondoltam, valakinek tapasztalata esetleg? Műanyag tokos, eredeti Samsungnak tűnik:
-
IamSociopath
aktív tag
Nekem még tegnap megjött a polarcell akku, gyorsan ideért... háát. első kalibrálásra 2700 körül van. Azért az távol van a 3400 -tól. Használom még egy ideig ha lentebb megy egy héten belül akkor küldöm vissza.
-
imicici
csendes tag
Rendeltem egy nagy akkut ebayről, még kb 2 hét mire megjön. Később írok tapasztalatokat
-
atomeec
senior tag
válasz
IamSociopath #40572 üzenetére
Nem fogod megbánni. A C-ssel együtt jött gyári akksi (alig használt), nem teljesít rosszabbul a Polarcell. Persze vettem volna én Ankert, ha lehetne kapni
-
CB
senior tag
Akkor nekem nagy szerencsém van a note edge-vel, gyári akkut tudtam hozzá venni tavaly is, és most is.
-
IamSociopath
aktív tag
Na én rendeltem egy polarcell-t! Amit a kolléga linkelt. [link]
Utolsó esélye a notesznak. Még ha új telefont is veszek ezt megkapja édesapám. -
amoledus
aktív tag
-
IamSociopath
aktív tag
-
Kleroo
veterán
Srácok. ELővettem ma a telót, és ragad a hátlap. 24/7 szilikon tokban volt, kb a nap se érte. Új állapot. de akármennyit mostam szappannal, stb, ragad mint a rohadtélet. mint a 30-40éves műanyagszerű régi vackok. Ez most komoly, hogy anyagában ilyen lett a hátlap?
-
válasz
IamSociopath #40563 üzenetére
Kösz, ezt kipróbáltatom sógorommal, nála van most a vas.
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
vinpilu #40561 üzenetére
Neked érdemes lenne újrakalibrálni az akkut. Nekem is csinálta ezt főleg fényképezésnél. Ha öregszik egy akku idővel nem tud elég mV ot leadni, főleg komolyabb terhelésnél. Ha egy bizonyos szint alá esik a telefon kikapcsol. Újrakalibrálás után hamarabb fogja a lemerültséget jelezni, de legalább kevesebbszer kapcsol ki, "se kép se hang".
-
F_Gergely
őstag
válasz
vinpilu #40561 üzenetére
Nekem 5 éves lesz a telefon a százalékkal nincs baj, ott kapcsol ki ahol kell, viszont érezhetőbben gyorsabban merül, de nem lehet rá egy rossz szavam sem mert minden éjszaka töltőn volt kivétel nélkül, ehhez képest szerintem nagyon jól birta.
Most rossz akksival aktív használat mellett kb 3 órát bír nagyon max 4 de inkább 3. De a töltöttség kijelzéssel nincs baj, tehát szépen merül és 1% után kikapcsol. -
válasz
F_Gergely #40560 üzenetére
Gondolom, nem vár semmit, csak megjegyezte. Egyébként van egy hasonló korú Oneplus One-om is, ahol a beépített akkuval nincsenek ilyen gondok, hogy 15 vagy akár 40%-ról kikapcsol a telefon. A Note4 ezt csinálja a gyárival és a később vásárolt akkuval is, vagy nem jól kezeli az akkumulátorokat a telefon vagy maga az akku nem sikerült túl jóra (még a gyári sem).
-
synar
őstag
Hogy én is csatlakozzak akkucsere ügyben, melyiket ajánljátok:
PolarCell NFC Akku
Seidos® NFC Akku
JuBaTec akku
JubaTec-et vettem már kb 1,5 éve azt ismerem, csak azért kérdezem mert hátha a másik kettővel jobb tapasztalatok vannak. Vagy ha van itthonról jó vétel, az is érdekel. Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
-
Tonoic
tag
Érdekes hogy midenki aksi parával szüttyög...
-
mzeperx
tag
en egy korabbi bejegyzes alapjan egy Nohon markajut rendeltem az aliexpress rol. Bevalt.
-
imicici
csendes tag
Sziasztok,en is akksit keresek a Note 4-be. Teljesen meg vagyok elegedve a telefonnal amugy, csak egy normalis akksi kene mar. Most egy nagyobb extended van benne(6000 mah azt irtak) de lofasz a teljesitmenye, valami gagyi kinai lehet, mert 1 napot is szukosen bir. Ha nyomkodod intenziven akkor 1 nap se pff. Az elozo S3 telomba sikerult szereznem egy jo kinai nagy akksit, az 6 vagy 7000 mah volt talan es majdnem 3 napot ment vele. Ja es 2,5 ev utan még 1 napot barmilyen hasznalat mellett kibir. Na ezutan vettem ezt a Note 4-et kb fel eve. Imadom a telot de ez az akksi ellatottsag lofasz :/ Valahonnan szerezni kell kakaot skacok
-
Tonoic
tag
válasz
IamSociopath #40549 üzenetére
Hello mm hogy válogasd ki ? ezt nem értem , a teljesítményükre gondolsz ? avagy?
-
CB
senior tag
válasz
IamSociopath #40547 üzenetére
Nekem ezek szerint szerencsém van, mert én még itthonról tudtam eredeti, gyári, NFC-s akkut rendelni 5500-ért postával együtt a Note Edge-hez.
Tonoic:
Nyisd meg az alkalmazás kezelőt, és azokat az appokat, amit nem akarsz, hogy a telódon legyenek (na meg amit enged a telefon törölni), töröld, vagy tiltsd le.
Pl.: Dropbox, Facebook, Flipboard, Google play filmek-játékok, könyvek,újságos, zene. -
IamSociopath
aktív tag
válasz
Tonoic #40546 üzenetére
Ugyanez van nekem is. a 4. akkumat próbálom ki, de a gyári Samsung akkuk már elképesztően elöregedtek. Most utángyártottat vadászok. Folyamatosan nézem mi fogyaszthat ennyit, de eddig nem láttam semmit. Az "új" akkumat viszont 1800mAh nak mérte a rendszer. Vicces, hogy emiatt kell lecserélnem a telefont ami tökéletesen megfelel az igényeimnek 3 és fél éve.
-
Tonoic
tag
Sziasztok !
2 éve vettem ezt a telefont de mostanában elviselhetetlenül merül. 10-15 perc alatt 10-15 % al megy le az aksi ereje mindezt úgy hogy alig használom. Múlt héten raktam újra azelőtti héten vettem gyári aksit bele. egyszerűen nem értem.. Valakinek ötlet ? Jó nem azt várom hogy bírjon egy hetet csak pl ha bemegyek a munkába és haza jövök akkor töltési szint legyen már 40% on... ne napi 3 szor kelljen tölteni -.-" -
atomeec
senior tag
Nem tudom, hogy van-e előjele a memória döglésnek, nekem 3 és fél évig semmi nem volt. Amikor előjött, akkor meg már minden (kaptam a szép piros üzeneteket, de már mindegy, béke poraira). Rom-olásnál ugye számít, hogy milyen verziójú androidot teszel fel, főleg lefelé menet tud rinyálni a fájlrendszer miatt, azért is van, hogy mindig gyári rom és utána a custom. Használd amíg tudod, de sajnos nem lesz örök darab (remélem a C-s igen
). Anyukám mai napig megelégedve használja a Galaxy S-et (igen, a legelsőt), mondjuk custom rom-mal tud csak használható lenni és úgy, hogy neki nem volt más "okos" telefon még a kezében, nem zavarja a sebesség
-
CB
senior tag
Sziasztok!
Ma elszántam magam, hogy rootoljam a note edge telómat.
Odin-ba betallóztam a CF-AUTO-ROOT fájlt, de a telepítés félúton megakadt.
Most persze nem indul a telefonom
Van még innét visszaút? -
dancsuri
veterán
Én is búcsúzom ettől a fórumtól, ezután az S10+ írásait figyelem.
Az N4 marad tabletnek, navigációnak. -
S e t h
nagyúr
Tudtok még olyan helyről, ahonnan érdemes aksit rendelni? Egy vélhetően nem gyári szépen megpúposodott itthon, most az eredeti első van benne, de az már nagyon harmatosan muzsikál.
Speedshopban nem láttam raktáron. -
IamSociopath
aktív tag
Hahó!
Elméletileg a készülék tudja a volte-t és a wifis társát. Le kéne cserélnem a csc-t ehhez. Melyik szolgáltató rakta bele a gyári romba, nem tudja valaki?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Kleroo #40531 üzenetére
Én eddig megvagyok vele elégedve, hozzáteszem a note4 is hozta az elvárást de azért ott már voltak lassulások amik számomra zavaróak voltak.
Összességében nekem szimpatikus, az üzemidő remélem jó lesz, és a hangja nagyon jó.
Kamerát még nem nagyon próbáltam de majd azzal is eljátszok ha lesz rá időm -
F_Gergely
őstag
válasz
Kleroo #40529 üzenetére
Engem mondjuk a kijelző felbontása nem zavar, de az pl tök furcsa, hogy pl a névnap alkalmazás a kezdőképernyőn tök nagy betűkkel irja a nevet, mig a note10 esetén ez kisebb de gondolom a felbontás miatt van.
Note4: 1440x2560
Note9: 1440x2960
Note 10 plus: 1440x3040
Ha ez igaz akkor nem kisebb a felbontása, hanem pont ellenkezőleg, nagyobb, nem? -
Kleroo
veterán
válasz
F_Gergely #40528 üzenetére
Ejj! Ennyi pénzt kiadni alacsonyabb felbontású kijlezőért.
BTW ha van kedv, lőhetnél pár képet nappal, HDR és egyéb smart szirszarokat mindkettőn kilőve. Kíváncsi volnék, hogy most már lenyomható-e a note4.
(A kis túlélesítést leszámítva, nálam továbbra is top szintű a note4 lapkája nappali fényben)
-
F_Gergely
őstag
Tegnap atvettem a note10+ 512 gb telefont, igy a note4 4 ev hibatlan, es kivalo szolgalat utan nyugdijjba megy.
En meg atmaszom a note10 forumba, sziasztok -
atomeec
senior tag
Ha a memória akadt be, akkor annak annyi, alaplapot cseréltetni benne meg nem hiszem, hogy már megérné (ha egyáltalán lenne alkatrész). Megpróbálni újrahúzni szívesen segítek, de nem tudlak hazahozni (nemrég született kislányom, asszony megölne
). De esetleg ha van még más itt aki olvassa és van ötlete...
-
SzLG
friss újonc
válasz
atomeec #40524 üzenetére
A kijelző már 2 éve törött, de minden működött eddig
. Igen, F-es a készülék. Az a baj, hogy a városunkban a telefonszerelők csak eladók ... bevittem 2 helyre is , akkor még a hibaüzenetek nem jöttek be, csak nem kapcsolt be és mindkettő azzal kezdte, hogy áááá ez tipushiba , rosszak a note-k ... de meg sem nézték. én szívesen megcsináltatnám, ha lenne kivel ... Budapest megfelelő opció lenne .
-
atomeec
senior tag
Öm, a betört kijelző vagy a hibaüzenetek?
A hibákra azt tudom mondani, hogy lehet ugyanúgy memória, ha F-es és kezdődik a gond, de ha romoltál, akkor lehet simán csak az eltérő rom verziók miatt van (ezt nem biztosra írom, csak úgy rémlik, írjanak a tapasztaltabbak).
Megérné megpróbálni gyári romot megpróbálni rátolni, megoldja-e.
[ Szerkesztve ]
-
F_Gergely
őstag
válasz
Massmurderer #40521 üzenetére
a kamera mondjuk engem spec nem zavar, szerintem inkább ez mint ami S10-en jobb oldalt van fekete folt.
Az értesítő led valóban fájó pont, de majd kiderül, hogy szoftveresen erre milyen megoldások vannak.
Viszont én a ceruza miatt veszem a telefont, így az S széria szóba se jött nálam, a 9-es meg gyengébb mint a 10+ szóval sok választás nem volt. -
-
F_Gergely
őstag
válasz
Massmurderer #40519 üzenetére
385 ezer lesz a 12/512 gb.
A Note 9 512bg 300-350 ezer szóval nem igazán érné meg nekem ezt megvenni úgy hogy ráadásul 1 éves.
Olyan sok dolog pedig nem hiányzik belőle, nem tudom mire gondolsz. Értesítő led hiányzik, de erre ott a tok, meg van alkalmazás is, illetve maga a kijelző is.
Pulzusmérő, véroxigén hiányzik, ez fájó pont nekem de oké elfogadom.
Más nem igazán tudom mi hiányzik belőle, a jack-et meg el tudom engedi, kb fél éve úgyis bluetooth fülest használok.
Várhatnék pár hónapot, de akkor meg már jönne az hogy még pár hónap és jön a Note11.
Jó a note4 de már öreg, kiszolgált, de szeretnék egy friss, erősebb telefont, és a dex marhára bejön, hogy csak rányomom a monitorra vagy a céges laptopra és máris ott a telefon.
Note9 6/128 gb olcsó az "csak" 200k viszont nekem az kevés, és gyenge. -
-
Amazonas
senior tag
válasz
F_Gergely #40517 üzenetére
Szerintem, jól döntöttél - akksirendelés témában pedig fentebb jó pár tipp elhangzott. Ez a telefon szerintem kezd az a kategória lenni, amelyiknek már eszmei értéke van - feltéve persze, hogy működőképes példányról van szó.
Mai napig nem tudom elképzelni, hogy ha egyszer végképp használhatatlanná válik, mit fogok választani helyette... -
F_Gergely
őstag
válasz
dancsuri #40516 üzenetére
Ma megyek előrendelni a note10+-t 512 gb.
Gondoltam eladom a note4-et, volt is rá vevő 30-ért.
Aztán reggel a metrón azon agyaltam, bakker, idáig kiszolgált. Hibátlan, 4 éves a telefon, oké akksi gyenge, de gyakorlatilag hibátlan. MM-ban vettem annó, tényleg hiba nélkül kiszolgált, hát ezt érdemli? Adjam oda másnak? Nem...
Megmarad tartaléknak, oké -30 ezer de inkább benyelem, de addig is van telefonom mig megjön a note10 plusz igy ráérek majd átköltözni abba, meg van tartalék telefonom is.
Úgyhogy egyelőre marad. 23.-án meg remélem érkezik az új Note-om -
dancsuri
veterán
Note 10 előrendelés ott találkozunk.
-
sztivo
őstag
Kedves fórumozók!
Jelenleg én is egy N910F telefont nyúzok, és van vele két gondom:
1. random magától leveszi a csengetési hangerőt erre a szintre, pedig nem nyomódik el a zsebemben, mert nem is ott hordom. Gyári Flip Wallet tokban hordom.
2. pont ez a mágneses tok. Kb 2 hét használat után gondol egyet magától, és többet nem oldja fel/zárja le a telefont. Újra kell indítanom, vagy néha tok le majd vissza. Érintkezője nem oxidos, nincs kosz rajta.Valakinek ötlet(ek)?
-
atomeec
senior tag
Sziasztok!
Takarítok a vinyón, mivel a N910F telóm meghalt, és nem hiszem, hogy másikat veszek valaha (elvagyok a C-vel, meg kaptam céges telefont, így nem is nagyon használom azt sem), ezért letakarítom a gépről a régi rom-okat, amiket anno leszedtem. Nem nézem át, nem nézem meg, esetleg mi nem elérhető már XDA-n, de ha valakinek van konkrét, amit nem talál és megírja privátban, akkor megnézem, megvan-e (nincs sok, de mentéseimmel mindennel 100GB+ helyet foglal - leginkább a mentéseim miatt, amit persze nem osztok meg
). Várok pár napot, utána dúrom le (amit lehet később megbánok...). Jó hétvégét mindenkinek!
-
joeetm
tag
válasz
IamSociopath #40512 üzenetére
Amennyiben az új aksi jó is, nem csak új, akkor 35 körül szerintem még elmehet, ha gyorsan akarná eladni, akkor meg 30. Szerintem
-
IamSociopath
aktív tag
Sziasztok!
Egy barátomnak van egy jó állapotú C-s note 4-e. Új aksival. Mennyiért tegye ki hirdetni szerintetek? -
miki111
csendes tag
Üdv mindenkinek! Samsung Note 4 dual sim-es (ázsiai ) verzióhoz keresek akkumulátort! Ha valaki tud valamilyen forrást légyszi küldje el! Köszi: Miki
-
szerzol
senior tag
Helló!
Tud valaki eladó Nillkin Defender tokot, mert én nem találok sehol?
-
Meddu
tag
Sziasztok. Összetört a telefonom lcdje .
Segitséget szeretnék kérni.
A telefon tipusa N910f. Van valakinek tapasztalata az ebayen fellelhetőkkel kapcsolatban?
Üdv Ervin. -
-
Marci79
senior tag
válasz
Massmurderer #40502 üzenetére
Mivel a Samsung Gear 360 kezelő app nem telepíthető fel a telefonra....
-
-
Marci79
senior tag
Sziasztok!
Venni akarok egy Gear 360 2017-et. Van ötletetek, hogy hogyan tudom hozzá csatlakoztani a telefonhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A koreaiak új phabletje nem lábjegyzet, hanem fejezetcím lehet a mobilos Nagy Könyvben. Fémkeret, next-gen hardver, QHD kijelző, OIS, SpO2 és még sok egyéb mozaikszó.
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Mekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest