Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Amazonas

    senior tag

    válasz Diokhan #40590 üzenetére

    Ezért (sem) tudok tőle megválni... Most is a halálból hoztam vissza. Nem ügyeltem rá, és 0-ra merült az akksi, és a szokásos eMMC-hibatüneteket produkálta.
    Mostanra viszont már kitapasztaltam egy viszonylag könnyen kivitelezhető és reprodukálható "újraélesztési módszert", ezáltal már egy esetleges újraindítással járó rendszerfrissítés sem okoz gondot:
    - A telefonból mindent ki kell szedni (akksi, pen, SD és SIM), majd a bekapcsológombot egy percen keresztül nyomva tartani.
    - Ezután SIM és akksi vissza, majd kb. a képen jelölt helyen ujjal erősen (de azért ügyelve arra, hogy ne törjön el a telefon vagy a kijelző, illetve az SD-kártya foglalat se szenvedjen maradandó károsodást, valamint az akksi is a helyén maradjon) benyomva tartani és közben oldalt a bekapcsológombbal a szokásos módon bekapcsolni, de közben továbbra is végig nyomni az eMMC-t. (Ha jól tudom/sejtem, ezzel gyakolatilag a túloldalon lévő eMMC elvált BGA-érintkezéseit nyomom vissza a helyére.) Ezt a nyomást ki kell tapasztalni, nekem sem mindig sikerül elsőre eltalálni a pontos helyet és erősséget, pedig már csináltam párszor.

    - Amikor már biztosan elindult a boot-process (a másodikként előtűnő Samsung felirat is betöltődött és a led kéken világít), fel lehet engedni a nyomást, majd ha betöltött a rendszer, rögtön indítani a Wakelock-ot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák