- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diokhan
addikt
válasz apaszka #39099 üzenetére
Az angollal nincs gond, nagyon jól beszélem.
Most nézegetek playen, köszi.
Ha át szeretnék költözni erről a note 4-ről egy note edge-re, létezik olyan megoldás, hogy innen le mentem, ott fel teszem és hopp, ugyanaz vár ott, ami itt van.?!?!
[ Szerkesztve ]
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
apaszka
veterán
válasz Diokhan #39098 üzenetére
Root kell a rendszert turkálni akaróknak.
Launchert meg ki kell próbálni párat. Kinek a pap...
Total Launcher is jó ha megy az angol.
Nova is kedvenc.....
SS launcher...Sok sok van.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
Diokhan
addikt
válasz apaszka #39097 üzenetére
Tényleg? Kell hozzá root jog gondolom. Abból gondoltam, hogy nem lehet eltávolítani, mert az a rendszer része. Na és melyik launchert ajánljátok, amely nem annyira erőforrás igényes, mint a touchwiz?
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Diokhan
addikt
Köszi mindenkinek.
Nem, nem akadoznak az alapok, mert ahogy már említettem, korábban sok custom romot használtam, csak nem samsungon. A különbség talán annyi, hogy nem tudom mindennek a nevét betéve.
Nem írtam le a custom romot, csak azt mondtam, hogy az ujjlenyomat nélkül nekem nem éri meg, mert használom, iPhone idején hozzá szoktam.
A launcher dolgot is ismerem, a feleségem a novat használja, de nem tudom elviselni, ha egy dologból kettő van a telefonon és egy feleslegesen, és mivel a gyári launcher nem eltávolítható, így marad ez.
Samsung browser azért van le tiltva, mert a chrome tud mindent, amire szükségem van, nagyon régen használom.Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
zho-lee
addikt
válasz Diokhan #39090 üzenetére
Bocsi, a fele lemaradt, sajnos melózom.
Igen, normál töltés jobb az akkunak.
Bár ez régen volt, de visszanézhetsz kicsit a topicban, ez egy vissza térő téma.
Azokat az alkalmazásokat gyári rom alatt csak root joggal tudod.
A system/app és priv-app mappában vannak.
Pl root explorer-rel törlöd, és reboot.Bocs, megint okoskodom: a samsung browser sokak szerint a legjobb, most lelkendezett valaki, hogy már más készülékre is elérhető
A google cuccokkal óvatosan!"Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
-
apaszka
veterán
válasz Diokhan #39092 üzenetére
[link]. Minden kapcsoló működik. Én mappákba pakolok mindent, hogy rend legyen a sok cuccok között.
Egész más, és egyedibb lehet egy Launchertől a telefon.
Ráadásul még jobb is mint a gyári. Ez pár mega...(Ja 53 éves vagyok és root nélkül még nem volt telefonom)
Szerk:
zho-lee jól mondja, sokkal jobb launcherek vannak, mik ráadásul kevesebb erőforrást kérnek mint a gyári!
A Portolt note8-7 -x rom tuti többet ad mint a saját rom...[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
zho-lee
addikt
Nem jól tudod.
Szóval a cyanogenmod csapat AOSP (android open source project) romot termel, amit mostmár a "Lineage" néven találsz, ez lett a neve a fejlesztő csapatnak.
A Samsung romja nem aosp, tehát fogalma sem lesz az Spen-ről a lineage-nek
Ehhez én anno megvettem az spencommand.apk-t, ami szépen beépíti az spent az aosp-be is. De nem olyan jó, mégsem, mint a gyári, csak majdnem.
Ez volt a rom szekció.Launcher szekció:
A launcher a kezelő felület, ami független a rom származásától, abba nem szól bele, csak bármelyik sokkal okosabb a gyárinál, ezt garantálom.
Csak a kezelő felület minősége javul, más az elrendezés, és sokkal-sokkal jobban tudod egyéni ízlésed szerint paraméterezni. És használni is könnyebb lesz majd a készüléket.
Azt raksz rá, amit akarsz, az Spen működni fog.Remélem, ez így most már tiszta, mert a múltkorában olvasás alapján nagyon hamar pálcát törtél a custom romok felett...
Holott ezek szerint az alapok is akadoznak nálad.
Vannak trükkök, vannak alkalmazások, vannak cselek, amivel igenis életképesebb (sokkal jobban) a gyárihoz képest egy custom"Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
-
apaszka
veterán
Bocsánat, hogy bele igazol.
A CM nem biztos. Én note szérián nem használtam. De ami olyan custom ROM ami a Note port, abban benne van a cerka tuti.Launchert simán cserélheted , nekem van megvéve vagy 3 is.
Nova is,de az SS A nagy kedvenc. Most is azt használom. Mellette fenn van a Nova is, és van mindenről mentés így nincs gond!https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
Diokhan
addikt
válasz zho-lee #39089 üzenetére
Köszi a választ, bár az akkuval kapcsolatban pont az ellenkezőjét kérdeztem, de ha jól veszem ki a szavaid, akkor ajánlatosabb sima normális töltővel tölteni?
A laucherre visszatérve. Akkor ezek szerint, ha fel teszek egy... ööö... mondjuk cyanogen modot a telefonra android 7.1.1.-el, akkor is meglesznnek a kézírás és S-pen funkciók? Ugyanúgy képes leszek a képernyőn írni, jegyzetelni, képet szerkeszteni és rajzolni is?
Hogy tudom törölni azokat az alkalmazásokat, amiket nem haszálok, és a rendszer nem engedi törölni őket? Pl Samsung browser, google photos stb, amiket csak letiltani tudtam eltávolítás helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
válasz atomeec #39087 üzenetére
Nem néztem, de utána nézek, köszi a tippet.
(#39086) zho-lee : A touchwiz nélkül nincsenek meg az S-pen funkciók sem nem?
Egyébként a telefonnal vegyesek a tapasztalataim így közel 1 hónap használat után. Sajnos nagyon hajlamos a melegedésre, amihez mégcsak játszani sem kell, elég egy viber, és idővel lassul is, ami már súrolja az idegesítő szintet.
A gyors töltő funkció nem rontja az akku élettartamát?Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
zho-lee
addikt
válasz Diokhan #39085 üzenetére
Helló Főni ( )
Gyári romot csak xposeddel érdemes használni, a touchwiz-t meg el kell felejteni.
Mondjuk Nova launcher beta tester is vagyok... van mivel kiváltani.(az apocalypse viszont, ahogy írtam, xposed nélkül megy nálam, és nem is érzem a hiányát.)
[ Szerkesztve ]
"Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
-
Diokhan
addikt
válasz IamSociopath #39082 üzenetére
Semmi baja az ujjlenyomat olvasónak, nekem 85-90 százalékos hatékonysággal működik, csak hozzá kell szokni, valamint el kell fogadni, hogy nem egy iPhone ujjlenyomat olvasó. Mondom ezt úgy, hogy iPhone 5S-ről váltottam erre a készülékre, annak valóban klasszisokkal jobb. De ha nem úgy állsz hozzá, hogy eleve utálod, valamint ODAFIGYELSZ az instrukciókra, amikor az ujjlenyomatot regisztrálod, akkor teljesen jól működik.
(#39081) zho-lee: Ne tévesszen meg a kedvenc sorozatomból kiragadott kitalált szereplőről készült avatarom, 3 gyermekes 36 éves apa vagyok. Szóval csak simán főnök
(#39080) S e t h: Na igen. Én csak egy dolgot sajnálok, hogy az Xposed keretrendszer nem jó a touchwizzel. A HTC M7-esem rengeteget javult, miután telepítettem rá és javítottam a sense gyermeteg hibáit.
Igazából egy jó kernel és xposed párossal nem is kellene főzött rom.
[ Szerkesztve ]
-
IamSociopath
aktív tag
válasz Massmurderer #39083 üzenetére
Na jó azért ez a másik véglet.
-
Massmurderer
őstag
válasz IamSociopath #39082 üzenetére
Én 1-2x probáltam ki az újjlenyomat olvasót,gondom nem volt vele.Se kóddal,se egyébbel nem zárom le a telót,csak a szokásos újj elhuzása a kijelzön.Ha nem lenne benne újjlenyomat olvasó,az se zavarna.Idén már nem,de jövöre tavasszal egy aksira beruházok majd.És még mindig nincs vágyam arra hogy samu notesz szériáról váltsak másra.6.0.1es droid teszi a dolgát,nincs is szükségem 7es vagy 8as droidra.
-
IamSociopath
aktív tag
válasz Diokhan #39078 üzenetére
Majdnem 2 éve használom ezt az eszközt, de az az ujjlenyomat szenzor ami rajta van egy gyötrelem. Komolyan mondom a NAND hősi halála után ez az egyetlen gyenge pontja.
Inkább hozzá van társítva mindenhez, lokációhoz, Bluetooth kihangosítóhoz stb a telefon, így tényleg csak akkor kell feloldani amikor feltétlenül szükséges. Ha van valami bt karpántod, vagy órád az a legjobb. -
Diokhan
addikt
-
apaszka
veterán
válasz Diokhan #39075 üzenetére
😎 én többet is tudok mutatni, de nem ehhez a telóhoz.
Amit most használok is jó, hiba mentes.
A nagy kedvencem is mint mondják, ( bosszantóan tökéletes)Szóval vannak jó főzelékek.
És sokkal jobb tőle a telefon!https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
Diokhan
addikt
válasz zho-lee #39074 üzenetére
Mutass egy romot amiben nincs bug.
(#39073) gidion90: amennyiben N910F a típusa, akkor szinte biztos, hogy a típusra jellemző alaplap hiba lépett fel... Persze azért próbáld meg töltőre tenni, esetleg ha rendelkezésre áll, akkor másik akkuval kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
zho-lee
addikt
válasz Massmurderer #39072 üzenetére
Na igen. Ezért maradok a
gyáricustom romnál, az legalább stabil és jól működik.[ Szerkesztve ]
-
gidion90
tag
Sziasztok!
Testvérem note 4 telefonja ma reggelre fekete kijelzőt mutatott,és nem reagál semmilyen érintésre. Szerintetek mi lehet a baj? Tapasztalt már valaki ilyet? Szedjem szét,hátha valami régi eséstől valamilyen csatlakozás szétjött? Köszönöm előre a segítséget![ Szerkesztve ]
-
zho-lee
addikt
válasz Massmurderer #39070 üzenetére
Másold a belső memóriába a "Ringtones" mappába az mp3-at
-
Massmurderer
őstag
válasz Diokhan #39067 üzenetére
Lnis a gyárinál vagyok,semmi bajom vele.viszont azt nem tudom hogy pl. az miért van hogy x-y mp3at beteszek úgye csengöhangnak,és mikor hivnak 1-2mp-el késöbb kezd el szólni,és akkor se az elejétöl,hanem mintha az elejébe beletekertek volna.lejött a frissités is,azóta pl. ha kiválaszok egy mp3at csengöhangnak,amit úgye a hangbeállitásnál lehet,és a fájlkezelös résznél ahol ki lehet jelölni,kijelölöm de nem teszi be csengöhangnak,csak ha pl. powerampnál választom ki a lejátszóba a csengöhangot.Más problémám nincs vele,akku is jól birja,pedig még mindig a gyári.
-
Oldman2
veterán
Megjelenik az Értesítési sávban egy, az alábbi képen pirossal bekeretezett ikon, aminek nem tudok rájönni a jelentéstartalmára. Mit jelez ez?
Jelenleg nincs beállítva semmilyen Ébresztési időpont!
Közben rájöttem, hogy (a Chronus widget is jelzi) csak van valami "ébresztő", konkrétan a SplenDo Feladat Lista app bejegyzései miatt jelez.
[ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
válasz Massmurderer #39066 üzenetére
Na igen. Ezért maradok a gyári romnál, az legalább stabil és jól működik.
-
Diokhan
addikt
válasz DarkKarol #39060 üzenetére
A játék mindig is ette az akkut, akármilyen fényerőn használod. Teljesen normális.
Oldman ne vegyél mindent szó szerint... A lényeg, hogy nem nagyon bízom az olyan telefonokban.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
válasz Massmurderer #39059 üzenetére
Köszi, nem kell ismét leírnod.
A PH! Topikfigyelő app-on keresztül olvastam az üzenetedet, akkor valami miatt nem jelent meg a már leírt válaszod.
-
DarkKarol
tag
Sziasztok!
Új gyári aksim van, szerintem nincs fél éves, de itt írtam valahol a fórumban is róla, csak sajnos nem tudok keresni benne.
Viszont 2 óra alatt 40%-ot merül. Igaz ez idő alatt kb végig játszom vele, de a legalacsonyabb fényerőn, direkt nem automatára van téve.
Szerintetek ez még elfogadható? Vagy ez nem sok jót jelent? -
zho-lee
addikt
válasz Diokhan #39035 üzenetére
Szia!
Itt vagyok, most már van internetem.
Nem tudtam, hogy még ennyire az "elején" vagy mindennek, sajnálom, hogy nem tudtam segíteni..Az ujjlenyomatról-ról írtam már itt, szerintem ugyanazt: [link]
Amúgy az összefoglalóban minden le van írva, onnan is szemezgethetsz néha
-
Oldman2
veterán
válasz Massmurderer #39055 üzenetére
Poweramp - hoz miért kell root?
-
dancsuri
veterán
válasz Oldman2 #39051 üzenetére
jelenlegi legjobb hamarosan jön a V3. még jobb lesz
költekezz, hogy más is költekezhessen!
-
Diokhan
addikt
válasz Oldman2 #39051 üzenetére
Xiaomi és hasonló készülékekkel nem foglalkozom, nem tudok kínaiul. Tesómnak volt LeEco LeTV 1-ese, amikor elcseszte és elindította rajta a recoveryt, csak kínai volt rajta... höh...
Nos az XDA tele van Note 4-re való custom romokkal és note7, note 8 portokkal, de egyik sem tökéletes. Itt korábban már egy fórumtársunk ajánlott egyet, amit Ő már hónapok óta használ, ha kicsit vissza olvasol, meg találod könnyen. Az összesen jelen van az AOD és FPS bug, van amiknél mág ezen kívül más is bugos.
De...:
Ennek a videónak a le1rásában van egy rom, ami jó lehet
A Dr. Ketan romokat sokan dicsérik az XDA-n, ezt is megnézheted itt, leírásban pedig elérhetőségek.
Persze ezek sem teljesen tökéletesek.
Az elmúlt egy hétben csak ilyen videókat nézegettem, az XDA-n már jó sok ROM leírását elolvastam. Nagyjából már tudom, hogy milyen buildek léteznek, mik működnek, mik nem, de jómagam még nem szántam rá magam, mert azért a ROMok visszajelzései nem mindig pozitívak. Random embereknél működik tökéletesen, másoknál boot loop lép fel... Szóval saját felelősségedre válassz ROMot. Ja és ha nem megy az angol, akkor inkább majd segítek kiválasztani, mert nagyon fontos részletek vannak a leírásokban. Figyelni kell a tipusszámokat! Is...
-
Oldman2
veterán
válasz Diokhan #39050 üzenetére
Ott még nem tartok, de addig is ajánlhatnád valamelyiket, amivel célszerű lenne kezdenem.
(Nem most kezdtem én sem "az ipart", de elsőre ez a TWRP install kifogott rajtam.
SGS1, SGS2, Note3, Note4, közben hosszabb kitérő a Xiaomi vonalon Redmi 1, Redmi Note, Redmi Note 3, Redmi Note 4)
-
dancsuri
veterán
-
Diokhan
addikt
válasz Oldman2 #39043 üzenetére
EFS mentést még nem csináltam, de most, hogy látom, fogok.
A recovery dolog nálam is érdekes, mert nekem is az van, ami nálad, hogy a gyári jön be, hiába flasheltem fel a TWRP-t odinnal...
Megpróbálok utána olvasni.SZERK: próbáld meg az ebben a cikkben lévő TWRP-t
Valóban kezdő vagyok, de csak Note 4 vonalon, vagyis inkább Samsung vonalon, HTC sokkal könnyebb ebből a szempontból. A HD2-es HTC-re kb nagyonsok romot tettem fel anno, az M7-esre pedig az Xposed keretrendszert is felvarázsoltam, és azzal sokkal jobb volt.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
válasz Massmurderer #39044 üzenetére
A Poweramp -nak miért kell root?
-
Massmurderer
őstag
válasz Diokhan #39035 üzenetére
Mokolt,portolt romnál 100% hogy van olyan ami nem müködik,ez nem újdonság,ép ezért nem vett még semmi arra rá hogy változtassak a gyári,eredeti romon.Teszi a dolgát a teló,nem kel cicoma meg egyébb.Még note 1 és note 2re tettem fel rr romot,ott is voltak gubancok,vagy a bt,vagy a wifi,vagy a video felvétel nem ment.Nem ér annyit az egész.6.0.1 van fent note 4en,semmi bajom vele.Root van az is csak az poweramp zenelejátszó miatt.
-
Oldman2
veterán
válasz Diokhan #39040 üzenetére
Ahogy nézem, ez pontosan az, amikor két "kezdő" Note4-es tulajdonos beszélget...
CSC kód, bocs, tévesen CSS-nek írtam.
A Magisk meg egy programcsomag, amivel roppant egyszerűen megfogalmazva rootolni lehet a készüléket és ez modernebb megoldás, mint a régebbi SuperSU-s módszer.
Próbáltam egy 3.1.1-0 verziószámú TWRP-t felrakni a készülékre, az Odin (3.10.0 és 3.12.7 is) látja a készüléket, az AP-hoz betallózom a tar fájlt, Start-ra látszólag minden rendben végigfut (mind az Odinban, mind a Download módban lévő telón).
Restart, majd Recovery indítás után mégis a gyári Android Recovery jön be.
Mi a titok, azaz a Secret?
[ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
válasz BÁ Nutrition #39041 üzenetére
Hol vetted és milyen akksi?
-
BÁ Nutrition
addikt
Üdv. Nem akarom elkiabalni de ugy tunik megoldodott a korabbi problemam. Drasztikus esesek a toltottsegi allapotban, gyakran azonnali kikapcsolassal jellemzoen 35-50%rol de parszor fel perc utan ahogy levettem a toltorol. Vettem bele egy uj akksit es ezzel masfel napig elment elsore ugy h 22-13ra ugy esett le a toltottseg h 1 orat videot neztem. Remelem egy jo ideig igy is marad mert amugy mas problemam nem volt vele
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Diokhan
addikt
válasz Oldman2 #39039 üzenetére
Előzőre válasz: Nem a HW elemek a baj, inkább az, hogy a note4 után már 64 bites procik voltak, arra lettek fejlesztve az appok. Gyári note 4 romban nincs AOD funkció. Ha lenne, ilyen lenne a hatása.
Kikapcsolt képernyőnél is mutat előre beállított információkat, mint pl dátum, idő, időjárás stbErre a kérdésre. Bocs, de a melyik a legfrissebb TWRP kérdésen kívül amire nem tudom a választ, fogalmam sincs, hogy mi az a sok nagybetűs rövidítés, amire rá kérdezel. Próbáld meg légyszives úgy feltenni a kérdést, hogy ne érezzem magam tök analfabétának, amikor elolvasom több éves android rom flashelési tapasztalat mellett is.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
válasz Diokhan #39037 üzenetére
Én most gyári ROM-on vagyok, hol lehet ezt bekapcsolni és mi lesz ennek a hatása?
Egyébként az, hogy nem mennek egyes funkciók az újabb ROM-okban, az többek között annak köszönhető, hogy a Samsung nem adja ki az extra hw elemeinek driver forrásait.
Az újabb készülékek portolt ROM-jai esetében ugyanez, az újabb ROM-ok a közben esetleg teljesen megváltozott hw elemek miatt nem tartalmazza a "régi" készülék hw elemeinek meghajtó programjait.
[ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
válasz sziku69 #39034 üzenetére
Dalvik/cache ami nem jutott eszedbe.Ezt a részét ismerem, anno HTC-n rengeteg romot telepítettem.
Ok, csak azért kérdeztem, mert a hivatalos romok a sammobile oldalán országokra és szolgáltatókra vannak bontva...
Közben böngészem az XDA-n lévő note 4 romokat és megfigyeltem, hogy ha mondjuk note7 vagy note8 portról van szó, egyik esetben sem működik sem az ujjlenyomat olvasó, sem pedig az AOD funkció, pedig, ha már az ember ráveszi magát, hogy kockáztasson és feltegyen egy custom romot, akkor az lenne a minimum, hogy nem kap kevesebbet az új romtól annál, amit a régi nyújtott...
-
sziku69
őstag
válasz Diokhan #39033 üzenetére
Próbálok segíteni, de a note 4-nél nem tudom hogy van. S4-nél úgy volt, ha nem számított a garancia, esetleg már nem volt garanciás, akkor szabadon lehetett garázdálkodni. Ha be tudsz lépni a recovery menübe, és ott meg tudod nézni, hogy tudsz- e sd kártyáról zip kiterjesztésű file-t indítani, akkor elvileg lehet telepíteni. Feltéve ha az amit letöltöttél zip-es. Ha négy file-os +pit, akkor marad az odin. De mivel ez custom rom feltételezem hogy zip. Nekem benne volt anno a telepítő recovery is. Vagyis amikor beléptem a recoverybe, csináltam factory resetet wipe cash resetet, és még egy van, de nem jut az eszembe. Szóval utána az install menüben elindítottam sd kártyáról a rom zip-jét, előugrott a saját telepítője (aroma?) és feltolta a rom-ot. Ebben a mérete miatt szerintem minden benne van. (gapps)
-
Diokhan
addikt
válasz Diokhan #39032 üzenetére
Na most már rootolva van.
A kérdésem még, hogy ez a rom esetében nem kell arra figyelni, hogy a rom, amit telepíteni akarok melyik régióhoz tartozik?[ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
válasz sziku69 #39031 üzenetére
Mint kiderült, nincs rootolva, pedig az infóban azt irja, hogy a státusz egyedi, de valószinü, hogy mielőtt még hozzám került a készülék, rootolták majd unrootolták gyári rommal. De OEM unlock opció sincs a developer menüben, szóval előtte bootloadert is nyitni kellene... Azt pedig nem tudom, hogy hogyan kell, HTC-n ez teljesen máshogy működött.
-
sziku69
őstag
válasz Diokhan #39030 üzenetére
Szia! Root-olva van a teló? Ha nincs, akkor szerintem előbb azt kell megcsinálni.
Már rég csináltam ilyet. Kb 2 éve az S4-en. Most S6 van, azon nem csináltam meg.
Én ezt anno Odinnal csináltam. Mindig C: meghajtóról. Egy mappán belül volt az odin.exe, és a kicsomagolt rom is. Lehet hogy ez nem jelentett semmit.
Sd kártyáról szerintem csak rootolás után lehet telepíteni. bár ez ugye nálam az S6-nál nem működik -
Diokhan
addikt
A rom telepitése megállt piros hibával... Nem tudom már mit írt ki, de valami E: blababla, valamit nem talált.
-
Oldman2
veterán
válasz nggabi #23230 üzenetére
Ma tulajdonosa lettem a 910F-es készüléknek.
A Knox bit 1 állapotban van, T-s volt a készülék, hivatalosan függetlenítve lett.
Samsung -os múltamból eredő kérdések:
- EFS-t kell-e menteni, ha igen mivel (amely hozzászólásra épp válaszolok, aszerint nem)?
- A CSS-re kell-e fokozottan figyelnem (most TMH)?
- Melyik a legfrissebb TWRP erre a készülékre?
- Magisk "bármelyik" feltehető, vagy van készülékspecifikus zip/apk? -
Diokhan
addikt
válasz mistvan68 #39027 üzenetére
Ezt mondjuk tehetted volna offba... De igazad van, kiváncsi vagyok mire megy az én kedvencem, Alonso a következő idényben a Renault motorokkal.
-
Diokhan
addikt
válasz zho-lee #39025 üzenetére
Nand backup? Ez nekem új. Mesélj róla légyszives. Hogy kell Note4-en Nand backupot csinálni? (Magával a nand fogalmával, jelentésével és szerepével a telefonnál tisztában vagyok, csak a HTC esetében nem csináltam backupot sosem, mert nem fő telefon volt, ne volt gáz, ha pár napra kiesett a forgalomból.
-
zho-lee
addikt
válasz Diokhan #39024 üzenetére
Az első rom volt, amivel nincs gondom, írtam is.
Én kipróbálom az újabb kotyvasztásokat, max hamarjában megy vissza a nand backup..
AOD kilőve, nem használom. Szinte mindegyik (portolt) romnál bugos
Amit linkeltem, én azt használom, akkor biztosan "lite" build.mistvan68: nem próbáltam még
Pedig jókat szoktam viccelődni a TV-vel (távirányító programmal).. a kiscsajok bánatára, "de akkor Forma 1-et nézünk, és kész!"
Jó, hogy szóltál!"Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
-
Diokhan
addikt
válasz zho-lee #39022 üzenetére
Köszönöm. Letöltöttem
Olvasom a hozzászólásokban, hogy elég sok felhasználónak vannak gondjai vele, bár általában nem F-es tipusokkal. App crashek, kamera nem működik, van aki téglázta rögtön install után, AOD módban hibásán működő automata fényerő, értesítési sávon ha 3 értesítésnél több van, akkor a lehúzás után borzasztó laggot tapasztal egészen addig, amíg az értesítések száma le nem csökken 3 alá, melyeknek oldalra húzása is komoly erőfeszítéseket igényel a súlyos lagg miatt. stb.
Ezen kívül ennek a romnak van egy lite és egy pro verziója is, a pro verzióért természetesen pénzt kér star53, a rom fejlesztője. (Mondjuk nem értem, hogy egy eleve ingyenes és nyílt forráskódú szoftverért miért kér pénzt... Talán a bele fektetett munka miatt, mert más tuti nem került neki semmibe)
Neked melyik van fent?
Bocs a sok kérdésért, de pár évvel ezelőtt még az alma előtt HTC HD2-n megtanultam, hogy soha ne lehet elég óvatos az ember, ha főzött romról van szó.AOD-t használod, működik?
-
zho-lee
addikt
válasz Diokhan #39021 üzenetére
[rom letöltés] - ha már megdolgoztattál...
Nos, írtam, hogy nem melegíti a készüléket a rom. Tehát nem pörgeti ezerrel a procit, nem olvad le a chip.
Én NEM telepítettem a gapps-ot, mert nem kellett, nem értem, miért linkeli..Az S-pen kiválóan megy alatta, az ujjlenyomatot nem szoktam/szeretem használni, nem tudok nyilatkozni.
Nem az én ujjacskáimhoz találták ki aztszerk: a téma áruházzal olyan szépre tudod varázsolni, hogy az alma elfonnyad..
szerk2: természetesen, az aroma telepítőben az Apocalypse romot választottam!![ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
válasz Diokhan #39020 üzenetére
Megtaláltam a romot az XDA-n, és azt írja, hogy a 7.1.4 verzión nem működik az ujjlenyomat olvasó. Valóban így van? Te használod, és ha igen, nálad működik?
Valamint az nem említetted, hogy kell hozzá gapps is, ami innen tölthető le.
[ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
válasz zho-lee #39019 üzenetére
Köszönöm, akkor szereznem kell egy memóriakártyát.
Ne fáradj a feltöltéssel, időközben nekem is sikerült letölteni, köszönöm.
Igazából azért kértem a screenshotot, mert az alma után nagyon ki vagyok éhezve egy szép, sőt, nagyon szép kinézetű oprendszerre.
Azért kérdeztem, hogy jobb-e, mert szeretném elkerülni az alaplap purcanást, és emiatt aggódom a legjobban, hogy ne egye meg a hardvert.
A hangzás nekem nagyon fontos, szeretem, ha jól szól a zene, a jelenlegi hangzással is meg vagyok elégedve, egy Skullcandy fülessel.
Emellett fontos az S-Pen és annak funkciói, rengeteget használom a jegyzeteket, akciójegyzetet, fontos, hogy az megbízhatóan működjön.Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
zho-lee
addikt
válasz Diokhan #39018 üzenetére
CSAK munkahelyen van wifim, max holnapra tudom prezentálni a screenshotokat, azaz hétfőre, bocs!
Hogy a gyárihoz képest jobb-e?
Ez ugye nem komoly kérdés volt?
Rootolt - nem kell magyarázni miért jó (nem tiltanak ki a saját készülékemből!)
Van benne alapból egy Apocalypse tuner - főleg a design-t lehet erősen javítani vele.
Van egy MT tweaks - procitól a képernyő színekig lehet benne állítani mindent!
Az említett téma áruház, ami műxik is...
Dolby atmos - király dolgokat lehet vele csinálni. Vájtfülűeknek, vagy akik csak szeretik a szép hangzást -kötelező!
Ehhez még van egy audio control apk is, hogy fokozzuk a még jobb,szebb,tiszta hangzást..
Tudnám biztos még részletezni, miért nem a gyári van fenn nálam.Feltöltést azt megpróbálom... talán belefér a munkaidőbe.
Ugyanis ezt odinnal NEM lehet feltelepíteni, TWRP recovery alatt lehetEgy screenshotom van, azt tolom, de az a homescreen csak.
Pár ikon, egy widget, a többi gesztus vezérlés.
[HS]szerk: egy linket toltam a romról, az nálam megy elég gyorsan (16 perc..).
[ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
válasz zho-lee #39017 üzenetére
Odinnal lehet telepíteni? Sajnos nincs memóriakártyám.
Esetleg nincs véletlenül pár screenshotod arról, hogy hogy néz ki a rom?
Ez jobb, mint ami nekem most fent van? Jelenleg a gyári touchwiz-es romot használom, a legutóbbi kiadást, ami még kijött.Szerk: Lehet, hogy az én netemmel van a baj, de a letöltési linken látható mirrorokból egyikről sem jön le, a legkevesebb letöltési idő 3 nap volt. Nem tudnád esetleg feltölteni egy google drive-ba?
[ Szerkesztve ]
-
zho-lee
addikt
Üdv!
Elképedve állapítottam meg egy nagyon kedves márkatársammal váltott privát levelezés alapján,hogy több,mint egy hónapja ugyanazt a custom romot használom.
És nincs most egyetlen rom telepítő zip sem az SD-nTalán egy próbát megér valakinek, az "F"-verzióra.
(nem a legújabb build, egyel régebbi)
[[Hybrid]ApocalypseX_M_Tron_Double mod_v7.1.4-BY_Star53.zip]
Root alap, de semmi más nincs benne, pl xposed keretrendszer sem.
Egy dolgot használok, ami play-ról van, és még rövid ideig ingyenes pro verzió: [InfinityDisplay S8 Curved Edge & Round Corner PRO]
Ezzel olyan lesz a készülék kinézete, mintha pl S7 Edge lenne, azaz a két függőleges oldal "lekerekedik" a kijelzőn. Mindenhol, menüben is, stb.. ezzel, meg a téma áruház áldásos jelenlétével odavág a kinézete is.
Mivel android 6.0.1 ez is, ugye használom is, az akku kb 1,5 napot bír ki max...
Térerő, wifi, mobilnet, kamera rendben van.
Melegedés, azaz a kijelző forró állapotba kerül: eddig csak egy módon jött elő: havonta 1-2x recovery alatt csinálok wipe dalvik/cache törlést, és utána a boot közben melegszik csak fel. Szerintem a többi custom romhoz képest ez nagy előre lépés
Sem netezés, sem kamera használata, sem a hardvert agyon gyalázó passziánsz és fekete özvegy játék alatt nem melegszik a kijelzőm. (mint eddig, más romok alatt)Drukkolok mindenkinek, aki kipróbálja.
[ Szerkesztve ]
-
-
bobace
addikt
válasz apaszka #39008 üzenetére
Na nekem pont ebből lett elegem annó. Nem bírta úgy rootolni, hogy Safetynet átmenjen, és egy idő után fontosabb volt, hogy menjen a bankos progi, mint hogy maradjon a root.
Bár azóta gondolom a magisk is sokat fejlődött.Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
apaszka
veterán
válasz Oldman2 #39004 üzenetére
A root alatt is simán megy a mobilfizetés!
OTP bank alapja is megy nálam!Ja a SU appot kell elfelejteni, helyette a Magisk kell!
Simán elrejti a kellő programok elől a jogosultságot!
Egy csomó cucc pl az UPC tévé is csak így megy...Az erre érzékeny app-okat berakom a mellé ajánlott program segítségével a rejtettek közé, és soha többé nincs gond!
Amihez kell a jog megkapja , ami meg benn működik ROOT alatt az meg nem kap jogot.
Nagyon jó ez a cucc!
Én is a Nexus topikban kaptam hozzá ajánlást!
Soha nem hittem volna milyen jó és egyszerű!Minden megy szépen.
[ Szerkesztve ]
-
IamSociopath
aktív tag
válasz apaszka #38999 üzenetére
Nézd.. Én rendszergazda vagyok egyébként. Igy, hogy a telefonomon nincs root jogom iszonyatosan felb*sz.
Egyetértek nagyjából mindenben. Főleg nekem azért kellemetlen a szitu mert ha most akarnám leváltani a telefont az s8+ és a note 8 jöhetne csak számításba. Ami meg elég kellemetlen kiadás. (ugye elég sok note széria kimaradt) Egyébként az enyém garanciális, pont az ilyenek miatt. Nem volt rossz döntés hagyni gyári állapotban a mellékelt ábra szerint. Már vártam az alaplap halálát, elég komoly használatbavételnek van kitéve szegény.
Ha lejár a garancia , rá 1 percre aosp rom lesz rajta.Egyébként már nincs kuponozás úgy hallottam, hanem cserélik az alaplapot. Volt aki elsőre kupont kapott mostanában?
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
válasz World-Soft #38614 üzenetére
"...nem csinálták meg, hogy a goggle api-t támogassa, így nem minden megy az ujjlenyomattal, mert pl. az OTP is lusta beletenni 3 sort a progijába, hogy a telefon NFC fizetésnél ne telefon tartalék jelszót kérjen..."
Jól értem, hogy egy kicsit problémás a Mobilfizetés emiatt?
Custom ROM-ok alatt sem megy?
Vagy ott egyáltalán nem fog menni a Root/Knox átbillenése miatt? -
apaszka
veterán
válasz Soybex #39002 üzenetére
Nekem is sok telefonom volt. Nagyrészt az első bekapcsolás után kértem a rendszgazdai jogot.
A Note 3nál még nem volt gond mert vissza lehetett állítani az eredeti állapotot. A Note 4 nél már nem az eFuse chip miatt.
Ha nem használod a knox ot , akkor nincs gond, vágj bele.Sokan tudnak segíteni , mert sok tulaj ROOT öl!
-
Soybex
őstag
válasz apaszka #39001 üzenetére
Garancia nyár óta nincsen így ezzel nincsen probléma.
Hardveres részhez nem igazán piszkálgatnék, hiszen így is hasít a kis masina.
Max a felbontást állitanám full hd-ra ezálltal kímélném az akksit nemde?
Hangzás dolog érdekel, hogy mit is tud ez a Viper mód amit többen is írtatok régen.
Viszont kicsit tartózkodok mert életemben egyik telefonomat se rootoltam, pedig bőven 50 ha nem több fordult meg nálam.[ Szerkesztve ]
Az információ nem egyenlő a tudással. A tudás egyedüli forrása a tapasztalás.
-
apaszka
veterán
válasz Soybex #39000 üzenetére
A ROOT akkor árt ha felfelé cibálod a hardvert! Csak ahhoz kell hozzányúlni amit ismersz! Ennyi!
Egy jó főzött ROM bizony sokat tud hozzáadni egy készülékhez!
Egész más világ ! Nyugodtan vágj bele, ha már nem kell a garancia!
53 éves vagyok de még kell a ROOT és a főzelék...Igaz most egy jó ideje Nexus 6p 64gigásom van. Ott szerencsére 100%-os főzelékek vannak . Én 2 fajtát próbáltam , ezek tökéletesen működnek. A nagy kedvenc igaz most pihen mert még nem 8 alapú. De mind mondani szokták , bosszantóan tökéletes!
Kernel meg EX is fullos... Szóval elvagyok...https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest