-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
Telefonként árult egy olyan eszközt, amit nem lehet telefonként használni (vinnék igazolást a márkaszervíztől - ez átverés, ennyi erővel téglát is árulhatott volna)
Még mindig ott az út... márkaszervíz, igazolás erről. Majd ezzel megfenyegetni, hogy itt az igazolás rá, hogy Mo-n nem működhetett... Külöm az adminoknak, hogy ilyen termékeket árulsz (amit Európában nem lehet használni), így nem követelheted tőlem, hogy menjek fel kipróbálni, itt van a hivatalos márkaszervíztől az igazolás. Töröljék a profilodat, átverő vagy, amcsi cuccokat árulsz, s vissza se adod a pénzt a kamu termékedért. Ilyenre nincs szükség a HA-n.
+ negatív jelzést a HA-ra addig isVagy viszel magaddal másik kétajtós szekrényt, felmentek és megkéritek tőle szépen, hogy fizesse vissza szépen a használhatatlan termékért.
Bár én az elsőt próbálnám.
-
Soulfly842
addikt
Értem, akkor mivel a leírtak szerint személyesen akár ellenőrzést követően visszaadná (elvileg? - bár nem értem a felesleges kört az eladó részéről, mivel igazolható, hogy nem működik), akkor elvárják ők is, hogy utazz fel csak ezért egy használhatatlan eszközzel, max, ha ott is megtagadja, akkor utána lehet menni a rendőrségre mivel funkcionálisan olyan eszközt árult telefonálásra, amit telefonként nem is lehet használni?
és ami nem ér semmit Mo-n, mert használhatatlan? Ennyi erővel egy téglát is küldhetett volna, funkcióban jelenleg kb ugyanaz.
Teljes a leírás...? az, hogy magyarországon használhatatlan az egy mellékes információ?
-
Soulfly842
addikt
Örülök, ha segíthettem.
Az a baj, hogy túl sokan vannak, akik annyiban hagyják az ilyen esetet, mivel nem tudják, hogy mit léphetnek és megpróbálják félrevezetni őket kétes kommunikációval.
Tapasztalatból mondom, 10+ évet dolgoztam Telekommunikációban (Telekom/Telenor), túl sok mindent láttam, hallottam. Te ne hagyd annyiban.
szerk: az alapban buzerálás is feltehetőleg azért volt, hogy minimalizálja a fellelhető nyomokat.
-
Soulfly842
addikt
A ROM-ot meg ne 'uzeráld, mert az ellened játszana mindenben. Legyen ua. az állapot, ahogy kaptad.
A hivatalos, bélyegzővel ellátott szakvélemény egy hivatalos szervízből, 'pöttyet' erősebb, mint egy kétes személy állítása - aki tudatosan játsza a hülyét és veri a mellét.
Aki ilyen szintű kupec, az ért hozzá - minden más csak átverés.
-
Soulfly842
addikt
Távollévő felek közötti megállapodás esetén nem kötelezhet arra, hogy menjél el a világ másik végére, amikor kiderült a termékről, hogy Magyarországon hasznáhlatatlan és US only sim támogatott csak.
Logikailag bizonyítást nyert, hogy az állítása megbukott és hazudik, mert nem működhetetett magyar kártyával.
Ha biztosra akarnék menni és ezt a kamu dumáját elhárítani, akkor tudod mit csinálnék?
Beugranék egy hivatalos Samsung márkaszervízbe, s kérnék tőlük egy szép bélyegzővel ellátott igazolást, hogy ezt a készüléket nem magyar használatra szánták. Még ha fizetni is kell érte minimál összeget (egy márkaszervíz szakvéleményt is állíthat ki), akkor is kilőhető a kamu vergődése és a rendőrségen is még komolyabban vesznek. Problem solved. Még ha kerül bármibe is, akkor is olcsóbb és biztonságosabb, mint az utazgatás, s a bizonyítási eljárás egy ilyen kicsinyesen sekélyes kupeckedő tagra, akinél még a bizonyítási eljárás 'mélysége' is erősen kérdéses
Ezt ha belövöd neki, hogy itt a hivatalos márkarszervíztől kapott igazolás, ha nem adja vissza a pénzt 24 órán belül akkor rendőrség. ezzel már nem tudna mit kezdeni félrebeszélésben. Én egy másodpercig se hezitálnék ezeken a lépéseken a helyedben.
Az alapján is kiderült, hogy a monitorozhatóságot kerüli, hogy semmilyen elérhetőséget nem ad meg. Biztos csak véletlen.
-
Soulfly842
addikt
Ugyam, ez poker-face, megtévesztés.
Egy általános kisebbségi átverő kommunikációja is kb ennyi vert helyzetben. 'jájj, há, azt hiszed, hogy érdekel?? há' nyugodtan. Há' jelentsél fel, azt hiszed ér valamit?
Vér-kupec ez is, nagy tapasztalattal - de egy másodpercig se tántorítson el.
Írd le, hogy utána adminoknak jelzed, hogy ő egy olyan eladó, aki még a feljelentést is semmibe veszi, így élősködik a fórumon, töröljék (csatold nekik a feljelentést, azt, hogy milyen kommenteket írosgatott - amikor kiderült a szándékos átverés ténye, ill. ezt a fórumbeszélgetést is, ahol egyértelműen kiderült: használhatatlan a telefon).
Az már érdekelni fogja, ha ki lesz innen is tiltva, mert akkor üzletkiesés. Nem is kicsi.
Az ilyen megérzi a hezitálást, hogy akarsz-e egyáltalán valamit, vagy sem... Ezért kommunikál félre. Ne érdekeljen egy másodpercig se a félredumálása. Járd végig, ne xarozz vele.
-
Soulfly842
addikt
Őszintén nem értelek.
1, Hozzáértők megállapították itt is tömegével neked, hogy magyarországi hálózatra alkalmatlan fizikailag a készülék. Ezzel szoftveresen semmit sem lehet kezdeni, mert hardveresen van más hálózatok kezelésére beállítva.
2, Nincs értelme súlyosabb hangnemnek? Átvertek, de durván. Magyarországi hálózaton ez az eszköz nem működhetett érdemében soha. INnentől felesleges minden udvarlás, egy nagyértékű csalást követtek el veled szemben, ami már nem udvarlás kérdése. Vagy visszatéríti a károdat azonnal, vagy 24 órán belül elindulsz a rendőrségre. Miért kellene, hogy egy forintod is elvesszen ezen? Pont az ilyen -bocsi- alamuszi hozzáállás miatt nyerészkedhetnek az ilyenek több ügyleten, pont emiatt próbálkoznak be mondvacsinált jajj, de hát jó volt amikor néztemekkel. Nem: ez egyszerű és a legsúlyosabb fajta CSALÁS.
3. Szoftveres adatok alapján kiderül, hogy US Sim only. -Innenen a próbálgatás jogköre INDOKOLATLAN azonnal térítse vissza. Pont. Egy olyan eszközt adott el, ami Magyarországon, európában nem használható. Ez tényadatszerűen megállapításra került, innentől kezdve minden csak ködösítés.
4. 11 nap múlva? Tudod ki húzná addig, amikor már megbukott az állítása? Innen már mehtne azonnal a rendőrségi feljelentés, megbízhatatlan eladó titulus, stb. Az ilyeneket, akik csak nyerészkedni szeretnek, még a használhatatlan termékeken is - írtani kell tűzzel-vassal.
Nem ad elérhetőséget semmilyen áron??? - Innentől egyértelmű: HAZUDIK. tudja, hogy a termék használhatatlan.Ez már nem az udvarlásra megfelelő pillanat.. hogy érdemes-e váltani a hangvételen? ez egy másodpercig se kérdés, mert átverésre játszik jelen állapot szerint.
Ha eljutni eljutott hozzád valahogy, akkor vissza is tud jutni. Dehogy már mondvacsinált indokokkal, hogym ajd személyesen megnézzük stb lerázzanak. Nem. Távollévő felek közötti megállapodás volt. Így marad. Nem megy az ember ezért sehova, ha eladni eltudta így, akkor vissza is kell vennie.
Innen, hogy át lettél verve, azonnal térítse vissza, vagy rendőrség, összeghatárban igen, ez eléri azt a szintet, hogy foglalkozniuk kelljen a rendőröknek is komolyan.
-
bwoay
nagyúr
de min van felháborodva? ha neki van igaza (nincs), akkor majd jól demonstrálhatja élőben, ahogy a telefon működik Budapesten. másképp viszont azzal lesz kénytelen szembesülni, hogy az általa eladott készülék nem fog semmilyen non-US SIM kártyával menni. erről viszont nem a vevő tehet. háborogjon a beszállítójának, vagy haragudjon magára, mert olyan készüléket vett meg, aminek itt semmi hasznát nem lehet venni.
-
gerner1
nagyúr
Úgy működhetett, ahogy azt már a #25825 -ben írtam ...
Az eddigi infókból én nem tudnék olyan megállapítást tenni, hogy buherálták volna (persze, nem zárható ki, hogy 'próbálták' ... ⇒csak a leírt tények miatt: nem jártak sikerrel...). . Az a screen (ODIN MODE, nem "dowlnoad"...), mindegyik gyári firmware -rel ugyan olyan...
-
gerner1
nagyúr
Úgy menthető, ahogy már írtam a #21840 -ben.
Szoftveresen nem lehet mit csinálni, mert:
- A 'SiM-type Lock', és/vagy a 'Hálózati-zár' ⇒nem firmware -hez kötött ennél a készüléktípusnál sem, ahogy más Samuknál sem.... Külön van.
- "átszoftverezni" sem lehet, mert egyrészt: csak az " *U1" -hez kiadott firmware -t lehet ODIN -nal feltenni, típusidegent (plö "F" -st) : NEM.
A másik, hogy az U & U1 -ben Snapdragon845 -ös SoC van, az EU -ban forgalmazottakban pedig : Exynos SoC. Egymástól eltérő 'firmware kernel' -lel, és az azokban található driver -ekkel, stb. Az eltérő típus-jelölésüek között, nem lehet cserélgetni a firmware -eket (így a Canada -i exynos -os "W" jelölésűre sem megy fel a már említett EU -s :"F" -esé, hiába azonos a SoC / firmware kernel, stb....).- Root -tal is ugyan ezek a korlátok maradnak a firmware oldalról biztosan, és azzal sem nagyon lesz magyar nyelv, mert a Snapis -hez nem igen van ilyen utólagosan felrakható nyelvi-csomag.
-
bci22
csendes tag
Nyilván nem mai, de mivel a leírásod alapján nálad sosem ment, csak az eladó állítása szerint tökéletes ezért merült fel bennem a dolog.
Egyszer volt dolgom egy letiltott S7-tel (innen is csókoltatom a drága, "becsületes" román "úriembert"
), az nagyon hasonló dolgokat produkált. Mindig ellenőriztem az IMEI-t, de itt nagy volt a sietség (legyen ez is tanulság mindenki számára) és csak a szokásos átfogó tesztet csináltam. Plusz nem Magyarországon történt az eset, itt pedig a másik átverése amúgy sem szokás... Délután már jelezte ismerős, hogy nem vagyok elérhető. Nem értettem a dolgot, hisz mellettem volt a telefon jó térerővel végig. Aztán sok más SIM-mel tesztelés után derült ki, hogy valami furcsa anomália miatt egyedül az én SIM-emmel képes időnként teljesen hibátlanul is működni, pedig blacklisted volt...
Eladónak jeleztem, hogy le van tiltva a telefon, szeretném visszakapni a pénzem. Erre este megjelent másik 3, nálam jóval nagyobb nemzettársával, hogy nyilvánvalóan leejtettem, azért nem működik és tudják ők, hogy nem akarok én problémát. Igazuk volt, számomra sem ért ennyit egy telefon, hiába volt benne akkor még sok pénzem. Végül pihent egy jódarabig a fiókban, aztán egyszer egy törötthöz hozzájutottam ingyen, alaplapot cseréltem és így lett a nagyból "csak" egy kisebb bukta.
De azóta már látom meglett a probléma valódi oka. A többiekhez hasonlóan én is arra buzdítanálak, hogy ne hagyd annyiban, egy korrekt eladó nem sunnyog, hanem mihamarabb orvosolja a hibát és elnézést kér a kellemetlenségért. Ha egyszer előfordult ilyen, előfordulhat többször is. Nekem eddig az itteni eladókkal csakis pozitív tapasztalataim voltak, ha valami gond volt egy termékkel arról tényleg ők sem tudtak és mindig megtaláltuk a mindenkinek megfelelő megoldást. Jó lenne ha ez megmaradna és nem szaporodnának el itt is a csalók. Hogy egy klasszikust idézzek: "A rosszakat el kell ítélni, akik bűnösök szenvedjenek!"
-
gerner1
nagyúr
Amennyiben nem érted, akkor lehet tényleg gond van. Vissza a feladónak, kifogáskeresés nélküli módhoz: segít.
Azt neked kell tudnod, hogy összköltségben (mert ezzel a 90e -rel biztosan nem álltál meg), neked, mi a vállalható (?)... -Mert, visszaviszed, és visszakapod a pénzed is: + költség. A másik lehetőség, hogy találsz egy donort (akkor már ugye hazait), és egy 'ilyen' példányból az alaplapot átrakva (+új profiltömítés, munkadíj, stb..) lehet talán "mérsékelni" a jelenlegi kárt...
-
gerner1
nagyúr
Nem kellett visszaolvasnom, mert eleve szem előtt tartom a téma kezdet óta. Ezért, arra pont alkalmas, hogy ha nem tudná kezelni a frekvenciá(ka)t, akkor ugye ott ki sem írná. Tehát, ezzel sem érvelhet...
A SiM kárlátozás miatt látod úgy, hogy "nem enged fel". Szóval, vagy hálózati-záras, vagy az eredeti dobozán volt egy ilyen tartalmú matrica: LINK...
Úgy tudom, hogy ilyen esetben, SiM nélkül is hívhatóak a helyi segélyhívók. Ezt próbáltad már?
-
bwoay
nagyúr
Nehéz eldönteni, hogy te mindenáron meg akarod védeni ezt az embert, vagy a problémádat szeretnéd megoldani
az, hogy Budapesten müködik (ami egyelőre csak egy állítás) maximum annak megoldás, aki soha nem hagyja el a fővárost
bírom azt a kereskedő típust, aki sok készüléket értékesít, rendszeresen hirdet, de 90 rugóért képes kockáztatni a jóhírét, és totál rugalmatlan, meg folyamatosan akadékoskodik, amikor meg kellene oldania egy problémát.
-
gerner1
nagyúr
Szokásos mobil-kupec szöveg, okosba...
Nem fogja beismerni hogy egyrészt abszolút nem ért hozzá (vagy igen, csak leplezi okosba, hogy ne nála keletkezzen a bukta...). Ahogy azt sem, hogy nyilván "ő" is rájött, hogy nem tud mit kezdeni vele EU -s SiM-kártyával (mert, USA SiM -mel, ami még aktív, bemutathatja, hogy "PESTEN..." ⇐ ez meg tudhat állni...), szóval a már említett okból, megpróbál(t) szabadulni tőle okosba... -
gerner1
nagyúr
Amennyiben a tárcsázóba beírt kódra kiírt IMEI egyezik a hátlapon lévő, apróbetűvel nyomtatottal, akkor szerintem kizárhatod.
Ugyanakkor, ha nincs a hátlapon IMEI & SN, akkor:
- Ha gyárilag cserélt a hátlap, akkor legalább a modeltípus + néhány más adat (pl: "Manufactured ....") biztosan szerepel.
- Amennyiben, semmi (⇑) ilyen nincs, akkor nem gyárilag (hiv.szerviz) cserélt, hanem "okosba" felrakott hátlap van rajta. -
gerner1
nagyúr
Szerintem kellene. De, ezek az IMEI-Chek oldalak nem igazán megbízhatóak. Most, én is kipróbáltam néhányat, és nekem sem nagyon hoz 100% egyezést, plö:
Szóval, ezek az oldalak sem megbízhatóak Ez (⇑) plö, a pontos típusváltozatot sem írja jól...
Véleményem szerint, az a valós, amit a készülék ír. 2021 ben már biztosan nem gyártottak 1db Note9 -et sem... -
gerner1
nagyúr
Tudom nem vígasz, de nem Te vagy ez első, aki így jár egy tengerentúli típusváltozattal. A legtöbb esetben nem is a SIM típus-függőség a user -ek gondja [mert telefonálni lehet velük [értelemszerűen csak akkor, ha nincs US, ASIA, stb SIM korlátozás.) ], hanem a magyar nyelv hiánya.
Ugyanakkor, ha "ő" valóban annyira biztos benne (a "PESTEN ..."), akkor ugye biztosan el tudja adni 'bárkinek'...- Ergo ...
-
gerner1
nagyúr
Én csak tényeket írtam. Azokat nem én találtam, ki, hanem mindkettőnktől függetlenül van úgy, a Samsung által. De, felsorolom még egyszer (mert vagy tudatlan az eladó, vagy direkt hazudik..) :
- SM-N960U - csak az USA -ban forgalomba hozott típus. Tehát, újonnan, 0.0 kilóméteresen: ⇒ott adták el első alkalommal, és nem máshol.
- Az USA típusváltozat firmware -ében: sincsen magyar nyelv (ahogy nincsen Hong-Kong -i, Canadai, stb -ben sem...)...
- US SiM card ONLY -t sem én, vagy Te találtuk ki, ahogy az "EURPEAN SIM CARD ONLY" -t, sem...
- A Britteknél is az F -es típusváltozat (SM-N960F) volt hivatalosan forgalmazva, akárcsak itt, Magyarországon...Szóval, ha korábban működött, használtad, valóban telefonáltál vele, akkor lehet az az kivétel hogy az a példány nem SIM korlátos. Akkor viszont, esélyes a műszaki hiba.
Más, újabb, USA -ból származó plö Snapdragonos telókkal is lehet itthon telefonálni kifogástalanul, ha nem US SIM Card ONLY -s. Van több ilyen user a topikokban. Szóval, nem a frekikkel van/lehet a gond... -
gerner1
nagyúr
"Amerikai Sim kártyával megy csak??"
- Igen.Itt van egy EU -s modeltípus unboxing. 1:48 -nál, látható a dobozon a matrica, amelyből egyértelmű, hogy a videóban látható model, "Csak európai SiM-kártya " -val használható ...
Szóval, valami (⇑) ilyesmit képzelj magad elé, az USA típus-változattal kapcsolatban. -
gerner1
nagyúr
Egy screenshot -ot, be tudsz rakni ide, hogy neked milyen adatok láthatók itt (??) : LINK
- Illetve, mivel ugye nincs magyar nyelved... - az is megfelelő, ha beírod ezt a gyári samu tárcsázóba:
*#12580*369#
Amennyiben (esetleg az van, amire gondolok), nem az EU -ban forgalmazott (F -es) típusváltozat, akkor -talán- meg is lehet az "ok" ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest