- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #3714 üzenetére
Ránézek majd, hogy a motioncam fejlődött-e az első próbálkozás óta
Én most kipróbáltam, nekem ugyanazt csinálja, mint a működő Gcam setup nélkül, azaz 3 mp után megfagy a kereső (ez idő alatt még képet is lehet készíteni, de utána csak a menü működik, front kamera váltásra megint megy 3 mp-ig). Semmit nem dob ki rá a Google.
-
tiszolczi
csendes tag
Néhány napja a Greatness GCam 8.2-es változatát próbálgatom. Ennyi tapasztalat alapján a BSG 8.1-nél jobbnak tűnik.
(Bizonyos okokból) nem kattintható link:
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-greatness/f/dl11/
Samura a Biometrics végű apk-t ajánlják.
Ajánlott xml feltéve, de nem tudom számít-e bármit is.
Tapasztalatok:
Nálam úgy működik a kamera mód, ha az Auxiliary Camera and IDs nevű menüpontban az első kapcsolót bekapcsolom (Show Auxiliary Camera Buttons). Egyébként rendes Samu módjára szinte azonnal kifagy.
A szelfi kamera módban szintén nem működik, egyéb más módokban igen. A portré pl. elég király.
A jpg-t a főlencse esetében 12.2 MP-ben lövi, csak raw-ban ment 16 MP-t. A képkivágás szerintem ugyanaz.
Plusz funkció a naplemente mód, valamilyen szemkövető fókusz is van, rezeg ha nagy nehezen vízszintes a telefon, és még néhány ki nem próbált mód a haladó beállításokban.
Felment a BSG mellé, így amíg nem jön arra is fix verzió, addig lehet próbálgatni.
Szerintem érdemes. -
Trooper82
senior tag
Sziasztok. Videózásnál nálatok is néha nehezen találja a fókuszt a kamera gyári appal? Gcam-al jobb a helyzet?
-
válasz
razzorr #3407 üzenetére
Én is arról váltottam, dual simmel használva üzemidőben nem látok nagy különbséget, de picit gyengébb a Samsung. Kb. azzal a 10%-kal ami elvileg a fizikai különbség a két akku kapacitása közt. Egy napot simán elmegy. Gyári kamera app tekintetében viszont szerintem jobb a Samsung (nem az érzékelő vagy az optika - nyilván a stabilizátor pluszpont - hanem az utófeldolgozásban, kevésbé csinál olajfestményt), kivéve a szelfikamerát, ha ez is szempont. Ha gcam-et használsz, akkor minimális lesz különbség.
-
sxxorp
őstag
válasz
pinnacle #2703 üzenetére
Na, én azt írtam volna korábbi tapasztalataim alapján: többször próbálkoztam Gcam-mel, pár esetben talán valamivel szebb volt a kép, főleg éjszaka, mikor alig fotózok, sokszor nem, viszont soha nem működött rendesen minden funkció, és igazán nem érte meg a vesződséget, kikopott a használatból pár hét után.
De becsülettel nekifogtam a topiknak. Majd itt nevettem fel, miután gondosan végigolvastam az egész, valahol lenyűgözően aprólékos, valahol marginális előnyökért orbitálisan feleslegesen időt pazarló kommenthalmazt: "Yes, the differences are very small", amit te is említettél
Az derült ki, hogy az A52s-en a Gcam-et működésre bírni nehezebb eddigi telefonjaimnál, miközben az elérhető előnyök marginálisabbak (pár speciális esetre korlátozódnak), mert alapból jobban fotóz azoknál
Hab a tortára: az egész szál egy korábbi Gcam-verzió hosszas elemezgetése, az is több konfiggal, majd a végén felbukkan valaki egy alig említett verzióval asztrofotózáshoz, ami a topikban legalább felkeltette az érdeklődésem, erre egy friss hozzászólás jön egy harmadikról, ami mindent felülír: akárcsak a régi szép ROM-olós időkben -
válasz
pinnacle #2703 üzenetére
Az utolsó hozzászólásban már a 8.4-es appot javasolja, ti ezt használjátok?
Tudtok vmi jó leírást/tutorialt a gcam használatáról? Csillió beállítás van benne, tizedéről sincs fogalmam, mit csinálhat, miket tud egyáltalán. Próbáltam utána guglizni, youtube-on is kerestem, de csak egész régi, vagy haszontalan dolgokat találtam. -
keyol
aktív tag
Sziasztok
Szeretnék fel tenni gcamot,de amit találtam azok mikor elindutom a az aplikaciot ,akkor lefagy ,a videó része jó, de a fényképező egy két másodperc után lefagy
Járt már valaki így vagy esetleg van működő gcam erre a telefonra ?
Köszönöm -
vodrosjozsi
addikt
válasz
FragMaster #2643 üzenetére
Mondjuk tényleg nem ad többet idén az A53, max kamerában jobb, de az meg engem nem érint mert ezen van gcam
-
stof
tag
A snapdragon mellett szól, hogy a gcam port jobban működik vele. Legalábbis ezt hallottam. A huawei p10 lite mobilomon folyton kifagyott a gcam (kirin proci).
-
cool13
őstag
-
Van link a topikban, +nate kolléga konfigja. A gcam sok expóból meglehetősen okos algóval gyúr össze hdr és/vagy éjszakai képet, teszteltem, ég és föld a gyári night mode-hoz képest: [link]
Másik:
64MP vs 16MP vs s7e nappal (képeket új ablakban megnyit/letölt) -
-
válasz
Predatorr #1927 üzenetére
ezeket sajnos semmi se látja. A problémás app leszedése, cache-pucolás, újrarakás segíthet. Legvégső eszköz a factory reset, csak akkor mindent lehet újrarakni.
a wear-re, guglira, chrome- ra figyelj még pluszban (app cache takarítás, frissítés).
ja, ami nekem még zabált ("természetesen" semmi se jelezte), egy bugos gcam verzió. szval ha bármi nem play store-os cuccod van, annak is körmére kell nézni.
-
Crvsh3R
senior tag
(Számomra) új GCam modder egy ígéretesnek tűnő verzióval és támogatja a Samsung készülékeket.
-
válasz
undercover #1684 üzenetére
MGC_8.1.101_A9_GV1z_scan3d, innen
Kiegészítve Nate kolléga konfigjával.Valami bug van most a gcam verziók körül, javasolják az oldalon a frissítést, éjjel utánanézek.
-
Night mode a főkamerával:
Ugyanez gcam hdr+enhanced, leszámítva a bemosódott gyalogot, nem kis előrelépés: -
Gyors gyári vs gcam vs "múlt" összelövés. Lesz még, csak borzasztó bonyi a "könyvelés" zillió beállítási lehetőség közt a helyére rakni a képeket.
Gcam-nél utólag ki lehet olvasni valamiből (exif??), hogy alap vagy hdr enhanced módban lőttem? Nagyon macera egyesével lövés után instant átnevezgetni, hogy ez hdr+, az meg natúr.
A gyári nekem részletesebbnek tűnik.
-
válasz
Phoen|x #1606 üzenetére
Ma többször is kifagyott a gyári(!) kamera app, amikor ismételten 64MP képet akartam lőni. Már-már reprodukálható szint, mert 3x futottam neki ilyennek, mind3x becsukta magát.
Hogy ez a droid 12 vagy a telóra barmolt sok kamera app (gcam, motion cam, manual camera) miatt van-e nem tudom, de pl egy böngészőnek se illene csupán attól összeomlania, hogy van egy 3rd party böngésző is a gépen.
-
Gcam kieg: nekem úgy tűnik jó fényviszonyok közt a gyári szoftver 64MP-es képe részletesebb és nem csak a sw-es élesítés miatt.
-
A gcam 8.1-et rá lehet venni, hogy hdr+ -ban készitse a panorámát
? Pano módban eltűnnek a beállítási lehetőségek.
-
desigo
senior tag
Hol lehet nézegetni a Gcamos képeiket?
-
Egy kis tudástár gcam-buheráláshoz
.
-
lindermen
senior tag
Kerestem ilyen opciót, de nem találtam. Illetve ahol kiválasztom hogy mi legyen az adott lock screen shortcut, ott írja is mely alkalmazások mennek feloldás nélkül és melyek nem, de áthúzni nem tudtam a gcam-et. Alapértelmezett alkalmazásoknál nincs kamera app kiválasztására opció, csak levelező, böngészőm üzenetkezelő, stb.. Na mindegy, ha valaki rájön meghívom egy virtuálissörre
-
válasz
xyzikeee #1507 üzenetére
Ha hajlandó rendszeresen becsukni, akkor szvsz a fedeles bőrtok a nyerő, vannak szép darabok. Máskülönben valamelyik strapatok
.
#1511: "MGC_8.1.101_A9_GV1z_scan3d" nevű változatot kell telepíteni, utána én a gyökérkönyvtárban létrehoztam egy GCam/config8 könytárat, ahova Nate kolléga konfig fájlját mentettem.
innen elvileg automatice betölti, de a beállításoknál a config/load opcióval biztosra mehetsz. Nálam eddig stabil.
-
vectras
tag
Szeretném kipróbálni én is a Gcam-ot hátha jobb picit. Viszont hülye vagyok kicsit hozzá miért is fagy nekem 2 másodperc után. Valaki leírja nekem laikus nyelven mit kell tennem?
-
natë
nagyúr
válasz
parasikoly #1500 üzenetére
Ha jól tippelek mindháromra felmegy a Gcam, a Samsungra biztosan. Legyen az
-
Itt listáznak 8.4-es gcamot is, ezt lehet/érdemes feltenni?
-
Xda-s gcam topik
[link]
-
-
Ja, hogy ez gcam-hez van
, úgy értelmeztem, hogy a motioncam-hez valami.
A gcam link nem akar működni
, ha továbbmegyek, itt a 8.1-es a nyerő, vagy valamelyik újabb?
-
-
válasz
vodrosjozsi #1368 üzenetére
Amúgy miért gondolta bárki, hogy a gcam nem fog menni? Tudtommal nem szokás az appoknak rendszer upgrade esetén elszállni.
-
Theorama
csendes tag
válasz
undercover #1336 üzenetére
Lehet hogy csak optikai csalódás,de mint ha javítottak volna valamennyit a gyári kamera szoftveren is. Az éjszakai mód kicsit szerintem jobb lett . Eddig nagyon szembetùnő volt a különbség a Gcam, és a gyári alkalmazás között,most már annyira nem (szerintem)
-
válasz
Jungle Man #1330 üzenetére
A gcam azért annyira nem kétes, elég komoly tábor áll mögötte, előbb-utóbb erre a telefonra is tökéletes lesz és most sem fagy, ráadásul ingyen van. Aki szeret tökölni a raw-val, így én is, mert általában semelyik telefon jpg képeit nem szeretem (túlszűrés és túlélesítés jellemzi többé-kevésbé mindegyiket), annak jól jön.
A gcam mellett amúgy azt vettem észre, hogy nem is igazán szükséges, mert pont olyan képeket csinál, ahogy azt én szeretem, az esetek 90%-ában megfelel, ami kijön belőle. Direkt fényképezési célra meg ott a kompaktom, de ha csak a telefon van nálam, had akarjam már a legtöbbet kihozni az egyébként jó hardverből. -
válasz
vodrosjozsi #1260 üzenetére
Kicsit olyan érzés, mint kikapcsolt vírusirtó mellett .exe-ket letöltögetni az asztali gépre. Mondom, a gcam-et még hajlandó vagyok alternatív forrásból feltenni, de ez a vége.
-
-
stof
tag
Van rá remény hogy a samsung expert raw az A szériára is megjelenik? Csak mert sokan szenvednek a GCam-el itt a fórumon. Ez nem lehet alternatíva?
https://www.sammobile.com/news/samsung-expert-raw-camera-app-new-version-online/ -
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Feleségemmel most tervezünk ilyen készüléket vásárolni és ezzel kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem.
1., A készüléket Telekomtól érdemes vásárolni vagy egyéb forrásból?
Értem ez alatt, hogy ér-e valamilyen hátrány az által ha mondjuk Telekomnál vásároljuk (funkcióbeli, később érkező frissítések, stb.)
2., Készüléken a GCam működik? Xiaomi-ról váltanánk és azon nagyon megszerettük.Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
N€T0X|N #1225 üzenetére
Azt próbálta valaki, főleg a gcam raw-al operáló kartársak, hogy a 64MP-es kép croppolása ad olyan képminőséget, mint a digizoom?
Jpeg-nél a tömörítés miatt nem evidens...Komolyabb telés feladatokra próbálgattam kis binokuláron keresztül fotózni, még próbálgatok, de nem tűnik mission impossible-nek a dolog pl egy ilyen adapterrel.
-
válasz
vodrosjozsi #1223 üzenetére
Ezért várom az egész gcam vacakolással az új droidot. 1-2hét és kitalálom, hogy új droid + rajta új gcam-reszelés, vagy egész hónapot várok a frissítéssel és 11esre megy fel az általatok is bejáratott gcam
. (februárban utazgatunk, ki kéne maxolni a kamerát)
-
vodrosjozsi
addikt
És ezt hol állítottad be?
NETOXIN:
Áá értem. Hát nekem fontosabb a széleslátó mint a zoom, szóval így marad
A makró mondjuk elég fasza de azt tudom használni a gyári programon. De amúgy akkor ez csak digitális zoom, nem optikai? Nincs benne optikai zoom?
Mibe, hogy ha már megy nekem is a gcam akkor holnap megjelenik a 12es rendszer és emiatt nem fog működni?
Behalnék -
natë
nagyúr
Sziasztok, van olyan gcam a készülékre, ahol működik a szelfi kamera is?
-
válasz
vodrosjozsi #1168 üzenetére
Droid12 frissítés után én is beleásom magam a gcam-be. A hivatalos verzió pixel-only, más telókra nem adják ki
.
-
MrChris
nagyúr
válasz
vodrosjozsi #1168 üzenetére
A Motioncam próbálgatásom meg másoké alapján ezen a telefonon raw videóra kissé fura, valamiért a Samu általában nem szereti, exynos soc-al egyáltalán nem fut.
Gcamről nincs tapasztalatom, mert nincs ilyen telóm.Csak a raw videó mitt váltottam volna erre, még agyalok rajta...
-
Droid 12-n próbált már valaki gcam-et/esetleg a stock kamera appban van valami előrelépés?
-
-
gerner1
nagyúr
válasz
t72killer #1019 üzenetére
Motion Cam. Ez, a GCam -hoz hasonló, de attól -szerintem- jelen állapotban ~"használhatóbb" ...
-
GCam-en kívül más kamera appot, pl ProCam-et próbált már valaki?
-
válasz
Luck Dragon #1007 üzenetére
Szándék kérdése. Amíg egy rányomott gcam képes jobbat produkálni, addig LEHETne jobb a gyári szoftverkörnyezet is.
Pl a raw kimenetnek ekkora szenzornál már lenne értelme, h csak az alapoknál maradjunk.
-
-
corvin1984
tag
Sajnos igy van. Gcam-al lenyeges jobb, ha teheted probaljad ki. Problema viszont ott is jelen van, amint nem idealisak a fenyviszonyok. Hirtelen felindulasbol rendeltem egy s21-et, abban bizva, hogy az jobb, de inkabb visszamondtam. Varok 1-3 honapot megnezem az s21 fe-t a redmi note 11 pro-t, aztan kiderul. Sajnalom, hogy a Huawei a google hianya miatt mar nem opcio...
-
Az eggyel újabb verzióban már megy a photosphere is. Ha valaki használni akarja, frissen telepítve és a configot is beolvastatva a kereső képe megfagy (az app nem), erre megoldás:
For a52s gcam
Set the photo session to 61444 or 61448 or eisv2 or eisv3 for all cameras
(EISv2 = 61444 and EISv3= 61448)
(For bsg gcam: Go to settings > modules > back > photo session And repeat for other lenses)Én a kiemelt ötöst írtam mindhárom hátlapi kamerához és úgy jó lett.
-
-
válasz
corvin1984 #974 üzenetére
Én gcam 8.3-at használok, már csak a raw miatt is - belefutottam telefoncserénél abba a pofonba (én voltam a hülye), hogy bár ez hardveresen támogatja, a gyári szoftvere viszont nem és amúgy nem rajongok a Samsung képfeldolgozó algoritmusáért. Még a gcam erre nem tökéletes (a 3d panoráma nem megy, én azt is szeretem), de az éjszakai módja nagyon jó képeket csinál gyengébb fényviszonyok mellett, meg úgy általában is. Raw piszkálásra nem nagyon van szükség, de így legalább az is van.
-
kutga
félisten
válasz
corvin1984 #974 üzenetére
Nem nagyon. Azért az A széria mégiscsak középmezőny. Kamera esetleg gcammel javítható ha felmegy rá.
-
gg07
tag
válasz
t72killer #913 üzenetére
1 hete van meg a teló, nem nagy tapasztalat.
7-8 óra SOT kivitelezhető, szolidabb használattal,dark mode..de inkább a 7 óra.
Vízállóságot én sem próbáltam és nem is tervezem.
Ezt hívják marketingnek. Nem úszásra van kitalálva. Inkább ez a véletlen beleejted vagy elkap az eső. Ezt direktben tesztelni öngól szerintem.
Gcam még nincs fent. De neten nézve teszteket sötétben jobb, raw mód is van benne. -
válasz
Ezekiell #880 üzenetére
wow, igencsak érdekes ez egy vízállóként hirdetett telefonnál...
Nálunk 80£ cashback van, épp készülök az amazon buy gombját maszírozni, de gondoltam bekopogok ide gyorsan, milyen tapasztalatok vannak a telóval
.
Pár gyors kérdés a publikumhoz:
Akksiidővel, SOT-tal hogy vagytok megelégedve 2SIM-et használva?
Vízállóság (széteső darabok kivételével...) rendben van?
RAW képeket lehet valahogy kioperálni a gépezetből? Érdemes? GCam tud pluszt kihozni, pl hdr, super res., éjszakai téren?
-
B_bogdan
újonc
Sziasztok, valakinek van működő Gcam verziója? A legjobb eredmény amit sikerült elérni BSG porttal, hogy a kereső kb 3 másodperc után befagy. Fotózni azért lehet de nem a legjobb élmény így.
-
TTomax
félisten
válasz
Stauffenberg #71 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged