Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DrKapocs

őstag

A bugos Zepp Life története
    Ha nem velem történt volna, én magam is csodálkoznék a történeten és talán még nevetnék is rajta. Régebben panaszkodtam már itt, hogy előfordul-e veletek az, hogy hívás indításakor a telefon rezgő üzemmódból átvált normál üzemmódra. Sokan mondtátok, hogy nálatok ilyen gond nincs. Akkor azt hittem, hogy a gond a Bixby Routines appal vagy a Macrodroid appal van, egész pontosan akkor, amikor a wifivel összhangban a hangmódot kellene átváltania, vagyis akkor van valami gond, amikor a telefon átvált rezgőről normálra üzemmódra vagy fordíva. A Bixbynek tényleg van gondja a wifi vezérléssel, de a hang problémát - mint kiderült - nem ez okozta. Ekkor meguntam az egész játszadozást, töröltem minden rutint, mindenhol és megszűnt a hang átváltási probléma is.

A napokban már írtam, újra feltettem a Macrodroidot a wifi vezérlésére, vagyis amikor csatlakozik a készülék a céges wifihez, akkor rezgőre vált. Ha lecsatlakozik róla, akkor normál hangmódra vált. Ez oké, ez működik is. Viszont újra előjött a korábbi gond is, vagyis rezgőről normál módra váltott a készülék, ha hívást indítottam. De nem mindig jött elő a gond, vagyis ez a hiba sem állandó jellegű volt. Tegnap már felb@szta az agyam, hogy mi lehet az oka. Már mindent csináltam, töröltem a Macrodroidot, a Bixby rutinokat, egy csomó engedélyt visszavontam (pl. telefon app rendszer módosítási jogát), de nem oldotta meg a gondot. Jött az ötlet, felteszem a NiceLock modulba a NiceCatch appot. Abban lehet naplóztatni, hogy milyen app módosította a rendszerbeállításokat, mi váltotta át a készüléket normál hangmódról rezgőre, némára, stb. Szóval újra feltettem mindent, beállítottam.

És mikor jön elő a hanggal kapcsolatos hiba: Ha a telefonomhoz csatlakozik a MiBand karkötő, mert ugye nem mindig hordom és kikerülök a céges wifi hatásköréből (ekkor átvált rezgőről normálra) majd visszamegyek oda (normálról újra rezgőre vált) és indítok egy hívást... és bummmmm... a Zepp Life átváltja a rezgő hangmódot normálra, hogy rohadna meg... :W Ha visszavonom a Zepp Life telefonhoz való hozzáférését, akkor nem vált át a készülék rezgőről normál hangmódra, viszont így a band nem is jelzi a bejövő hívásokat. Nem tudom mi az oka, de töröltem a Zepp Life appot, feltettem a legfrissebb verziót belőle és most nem csinálja. Köszönöm szépen Xiaomi, újra bizonyítottál, bugban nálam Te vagy a király!

Új hozzászólás Aktív témák