- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Whatch SE 2.generáció
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
Ja megvan. Írtam hogy ez se jó. Ugyan az a helyzet. Egy érintés a zsebben és már tapicskolódik is olvasó. Ezek szerint az egyetlen megoldás ha FP kikapcs. Akkor viszont értelmét veszti az egész.
Abban reménykedek hogy 10 be beteszik hogy lezárt telefonon AOD működik viszont érintőpanel le van tiltva. -
MadMancs
veterán
Zsebembe semmi. De AOD ki zsebbe be, majd AOD be mielőtt létet asztal.
Egyébként kipróbáltam, AOD full kikapcsolva, érintésre a legelső ami megjelenik az az FP szenzor. Szóval ugyanott vagyok ahol voltam.
Csak egyszerűen azt szeretném hogy tűnjön el AOD felületről FP. Nem lenne ezt olyan bonyolult megoldani. -
bmt50
senior tag
Talán az 10-es frissítéssel megoldódnak ezek a kijelző zárás-nyitás körüli problémák az A50-en.. Már csak azért is, mert ez a hiba létezhet az A51-ben is.
Mindenféle AOD-k helyett nem értem miért hagyják ki az értesítő ledet??Annyival drágább olyan panelt gyártani? Szoftveresen nem lehet probléma.
Visszasíroma Blackberry-met ebből a szempontból (is).
Be lett állítva rajta:
Piros led: hívás
Kék: sms
Zöld: whatsapp
Lila: f@szbúk
Nem kellett a kijelzőt se feloldani, meg bekapcsolni -
bmt50
senior tag
Azért kedves Fórumtársak több olyan szolgáltatás is aktív valamilyen szinten, hogy a legördülő menüben ki van kapcsolva!
Itt ez a smartview, vagy akár a giroszkóp.
Honnan tudja pl. a Samsung Böngésző, hogy megfordítottam a telefonomat (jobb alsó sarokban megjelenő kis ikon), ha be van kapcsolva a fix álló mód.. -
MadMancs
veterán
válasz
satee76 #5336 üzenetére
Elejét nem tudom, nálam wifi és BT nélkül nem lát semmit. SmartWiew viszont valószínűleg nem wifi alapú ( legalábbis a párosításig) mert időnként nálam is látja még a szomszédét is, illetve munkahelyemen több infoTV is smart, ezek közelébe SmartThing megkérdezi akarok e kapcsolódni. Pedig nem hogy közös, semilyen wifin nem vagyok. De például a saját Tv-m miatt meg soha nem reklamált csak célzott bluetooth kereséssel találom meg ( Philips 49PUS7503/12). Még aktív CC vagy Smartwiev küldés alatt se mutatja SmartThings. 🤷♂️🤷♂️
-
satee76
aktív tag
sziasztok ! Az hogy lehet, hogy wifi, 3 g , bluetooth és NFC nélkül, repülögép üzemmódban, újraindítás után is látja a smart view a körülöttem levö tv- ket? Nem akarok rájuk kapcsolódni, de a smart view-hez nem azonos wifi hálózat kellene?
-
bmt50
senior tag
-
MadMancs
veterán
Nem szarul van beállítva, hanem eleve rosszul van kivitelezve. Azzal amit Te írsz gyakorlatilag AOD ot nyírod ki. Az a szerepe hogy mindig lássam mi van. Ha tapicskolni akarnám ehez akkor azt AOD nélkül is meg tudnám tenni. Simán egy olyan kapcsoló kellene ami AOD alatt tiltja ujjlenyomat érzékelőt.
-
sepyi
aktív tag
Szép Napot!
AOD. Érintse meg a kijelzőt a megjelenítéshez kapcsoló be.
Még soha nem jártam úgy, ahogy ti. Mindíg zsebben vagy tokban hordom a telefont. Lassan egy éve megvan. És mégegyszer mondom semmilyen külső alkalmazást nem használok, de még soha nem tiltott a zsebembe. Úgy jártam már, hogy vizes vagy párás az ujjam kerékpározás után és nem azonosítja 3X az ujjam. De zsebben még soha. Ergo. Szarul van beállítva a telefonotok. -
MadMancs
veterán
Az a 29mp még nem is zavarna. De amikor banki appba nem tudok belepni mert közli hogy 49(!) Sikertelen azonosítás történt.. Jó ott a pin, de nekem rengeteg jelszó FP vel van elmentve, és ujjlenyomat ugye elsődleges, rálépek oldal felugrik ablak kéri FP , majd közli is hogy rengeteg sikertelen, nem fog menni. Ablak bezár kézzel beír. Mind mind idő.
-
bmt50
senior tag
válasz
MadMancs #5329 üzenetére
Erre nemis gondoltam
Meg kellene próbálni feltenni valami screen lockert az áruházból.
Így az ha megelőzné a oneui lockert, akkor csak a dupla feloldás kényelmetlensége maradna
Bár az is igaz, hogy ezzel az erővel maradhatna minden a régiben. Magyarul ha a zsebben a kisérlet 5x várhatóan kudarc, utána minta feloldás, vagy 29 másodperc várakozás -
MadMancs
veterán
Nálam is ez a fél megoldás. Mert arccal old ilyenkor fel. Viszont mivel offolja FP-t ezért az app ba belépések, jelszavak helyett ujjlenyomat se működik. És sajnos óriási hiányosság hogy ha képernyőzár vedelem közül kiveszem ujjlenyomatot akkor sehol máshol se működik mint azonosítási módszer.
-
MadMancs
veterán
Sziaszzok. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy le lehet valahogy tiltani CSAK AOD on az ujjlenyomat olvasót? Azaz AOD on nem, csak duplakopp után vagy bármely gomb megnyomása után a már felébresztett kijelzőn lehessen feloldani. Egyre idegesítőbb hogy a zsebemben mindig próbálkozik , amikor még valóban használnám addigra már azt írja hogy túl sokszor próbálkoztam próbálja. XX perc múlva.
-
DrKapocs
őstag
A gyári kamera app sajnos nem tud időbélyegzőt tenni az elkészült képekre. Használ valaki olyan appot, ami képes erre, jó és még is nincs teli reklámmal? Előre is köszönet! Ui: azt mondjuk nem értem, hogy a gyári miért nem tudja ezt alapból.
-
bmt50
senior tag
válasz
ADAM1337 #5322 üzenetére
Nem tudom ellenőrizted-e a szoftver frissítést
korábban. Ha igen, akkor azt tudom tanácsolni, hogy másik ujjat válasszál, de korábban játszottak az érintés érzékenység opcióval is a kijelző beállítás menüben.
Egyébként az elmúlt napokban nekem is újra nehézkessé vált a feloldás. Mielőtt töröltem volna a mintákat, kipróbáltam a "hozzáadott ujjlenyomatok ellenőrzése" funkciót.
Érdekes módon azóta megint gyorsan felismeri az ujjamat. -
ADAM1337
nagyúr
Kérdés, még mindig szenvedek az ujjlenyomatolvasóval.
Kb 10-ből 1x ha összejön örülök, mit rontok el ?
Már 3x tanítottam újra az ujjlenyomataimat.
Amit megfigyeltem napsütésbe rakva a telefont megtalálja amúgy normális zsebből kiveszem vagy álló autónál besűtő fénynél esélytelen. -
pulyka jocó
senior tag
Rendelt valaki ebayről/aliexpressről olyan üveg fóliát, ami a teljes előlapra jó? A mostani már elég szar állapotban van, és amit múltkor rendeltem, kis kínai sikeresen más modellre való fóliát küldött... (Galaxy J7 2016
)
Esetleg ha tudtok ajánlani, az lenne a legjobb. -
zojjektum
senior tag
Alapjáraton nekem is tetszenek a huawei cuccai. Annak idején egy p8lite-al kezdtem, azon kb 1 hét múlva púpos lett az akku és huszon egynéhágy alig látható és 5 nagyon világító pixelhibát találtam. Ezt cserélték és a mai napig megy. Ezt a samsungot megörököltem a nejemtől. Ennek előtte kínai vonalon mozogtam, mert ár-érték arányban azokat tartottam "jónak". Xiaomit, egyszer miuival, másodszor android one-al, de ezután a samsung után egyikre sem vágyom vissza.
-
PA80
tag
Kicsit off, de ha már szóba került a Huawei meg a Kirin, én léptem egy merészet és beújítottam egy Huawei Mediapad T5 3/32 (LTE)-t az A50 mellé. Igazából abból a megfontolásból, hogy nem árt egy tartalék kütyü, másrészt lassan már mindent csak netről lehet intézni és egy tab-on csak kényelmesebb. Most délelőtt jött meg, egyelőre túl sok időm nem volt nyomkodni, de jó kis pörgős cuccnak tűnik. Samsung Tab szóba se jöhetett, mert iszonyat drágák. Majd hosszabb távon kiváncsi leszek rá...
-
törölt tag
Nos nekem van üvegfólia és Defender tokom. Ezeket Dettolal fertőtlenítettem eddig kétszer. Ti mivel fertőtlenítitek a telefonotokat?
-
bmt50
senior tag
válasz
zojjektum #5311 üzenetére
Ebben van némi igazság, a Hisilicon Kirin is egy ilyen téma.
Az A50-nel szerencsére nincs olyan helyzet, mint a low budget Huawei telefonokkal volt még néhány éve.
Átportolt stock romokat viszont nem szabad összemosni a lineage-es, paranoid-os, kínai hülyegyerekes, stb romokkal.
Ezek ha nemis bugmentesek, de nagyon megbízhatóak.
A Samsung Exynos ellenes petíció 20ezer aláírója természetesen nem XDA fanok népes tábora. Nem szétromolni akarják majd az 5 éves telefonjukat.
De jelenti azt is, hogy minimum 20ezer olyan felhasználója van a Samsungnak (arányosan a többi gyártónak is), akikkel nem lehet elhitetni, hogy
"figyelj srác! Neked a saját lapkás verziót kínáljuk. Ugyanolyan gyors meg minden, jó lesz neked az. Jó??!" -
zojjektum
senior tag
Azt a részét értem, hogy ne adjanak ki 2 különböző lapkakészlettel ugyanazon nevű telefont, főleg ne ugyanazon az áron. Azzal már kevésbé, hogy az exynos nem romolható, ami mondjuk igaz is, de na bumm, akkor mi van? Ha csak az én példámat veszem alapul az már pont nem érdekel, én nem akarok már főzött romokkal kínlódni, mert ugye mindegyiknek van valami f@szsága. Egyébiránt akkor ott van a huawei kirinje, azért miért nem ordít a világ, hogy nem lehet romolni. Nekem ugyan régen volt huaweiem és nem felső kategória, de kapott 1 főverziót meg néhány biztonsági frissítést aztán pont nem érdekelte az anyavállalatot, hogy mi van velem meg a telefonommal, itt egyenlőre más a helyzet. Ha csak megnézzük, azért itt a csoportban is már többen más telefon után érdeklődnek 1 év után. Nekem is ha már elavultnak fog tűnni, odaadom a gyereknek játszani vagy megtartom biztonsági telefonnak, de ziher, hogy nem fogok kínlódni a romolgatással (elsődleges telefonnal meg főleg, szívatott már meg főzött anyag rendesen nem is egyszer), legyen majd bármilyen telefonom is a jövőben.
-
Redneck
nagyúr
válasz
dave987 #5304 üzenetére
Ez abszolút undorító, nem korrekt hogy nincs megkülönböztetés. Egyszerűen nem kell megvenni, van választék, és nem kötelező. Csak így lehet bojkottálni ezt a stratégiát. Persze fontos a petíció is, illetve az emberek tájékoztatása, hogy többen döntsenek így.
Engem alapvetően nem érdekel mi van ráírva vagy milyen chip hajtja. Ha ár/érték arányban jó a termék, megveszem.
-
pècsimunkás
addikt
Nagyon jó telefon az A50, ezt többször is írtam. Jó sokáig meg is lesz még! Sőt, ha egyszer cserélem, maradok majd a leendő utódjánál.
Viszont... eljátszottam most a gondolattal, hogy miért nem SD 675 vagy SD 7XX került bele...
Az üzemideje jobb lenne vajon? Kevésbé- vagy egyáltalán nem laggolna? GPS az ígyis-úgyis jó, az tuti. Melegedni nem melegszik a telefonom, igaz én nem játszom semmit rajta. -
bmt50
senior tag
Mondok egy példát:
Adva van egy abszolút csóró ázsiai A50 tulaj, aki nem tud, vagy akár egy olyan európai, aki nem akar 2-3 évente telefonra költeni. Mindketten némi leírás segítségével képesek felrakni 1-1 unofficiális romot.
Tegyük fel, hogy sajnos van pár olyan program, ami minimum android 12 vagy 13 kompatibilis.
Az A50 megreked 11-nél, de hardveresen még elég erős lenne ezek futtatásához.
A két júzer nem tehet semmit, mert a developerek nem foglalkoznak Exynos-szal.
A70 tulajként viszont más helyzetben lennének.A SD 675 és megegyező utasításkészletű soc-okat nyomatni fogják még pár telefonba, nemcsak Samsungba. Namost abban a gyakori esetben, amikor egy SD675 kompatibilis vasú Oneplus, vagy Sony kap egy android 12-t, akkor azt az officiális romot könnyebb átportolni A70-re, hiszen egyedül a kamera meg 1-2 apró hardver-kütyüt leszámítva (mondjuk a 25Wattos töltést, de ebben nem vagyok biztos) a hardver ugyanaz lesz.
Így a SD tulaj lazán használ egy atom stabil 12-t, de akár 13-at, míg az Exynos-os nem..
Most tekintsünk el attól, hogy egy 3-4 éves Samsung telefonban milyen lehet az akku, vagy beégett-e az amoled kijelző.
Ha CSAK a fejlesztési potenciált nézzük, akkor lazán jobb a SD. -
gabe_
őstag
válasz
dave987 #5304 üzenetére
Szerintem a Samsungnál megvan az a kvóta, hogy hány % exynos processzorral szerelt telefont kell eladniuk.
Földrészenként adják különböző procival szerelve "ugyanazt" a telefont (ugyanannak nevezett telefont), ahelyett, hogy a picit rosszabb tulajdonságút mondjuk S20 lite-ként adnák mindenhol.
Bár, én vagyok a hülye, mert akkor meg olcsóbban kéne adni a liteot... -
dave987
aktív tag
Részemről semmi köze az Exynoshoz,hanem hogy mindkettő S20, ugyanarról a termékről van szó, az egész világon árulják,mégis amit erre adnak az melegszik,lassabb,hamarabb merül. Más terméknél ez már gyári hibának számítana és újat kéne hogy adjanak. Mintha szándékosan árulnák a hibás terméket,mert nem azt nyújtja mint a világ másik felén.
Hozzáteszem A50em van s ez az eddigi legjobb telóm,elégedett vagyok vele, és tökre nem érdekel milyen SOC van benne. -
PA80
tag
Ezt már korábban leírtam én is, de azért emlékeztetőül megjegyzem, hogy 1,5-2,5 èves Exynos-os telefon is van a környezetemben és a tulajdonosaik nem nagyon panaszkodnak rájuk. És ugyanúgy A-szériások, mint az A50, csak értelemszerűen még a régebbi szériából. Egyébiránt nekem is eddig ez a legjobb telefonom. Volt már többféle procival szerelt - SD-s is, nem is egy - és nem voltam hasra esve tőlük. Én se akarok vitát generálni, de nem értem ezt az Exynos-ellenességet. Biztos vannak gyengéi, nem vagyok szakértő, de az A50 pl. egy teljesen jól használható telefon. Nekem ugyan ez most múlt csak 5 hónapos, de iszonyatos nyüstölésnek van kitéve (mint az összes eddigi telóm kb.) és eddig nem vallott szégyent semmiben és nem érzem gyengébbnek, rosszabbnak a korábbi SD-s telóimhoz képest. De senkit nem akarok meggyőzni semmiről, csak a tapasztalataimat írtam le.
-
ADAM1337
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
ma És semmi, ami nem? Az A50 egy nagyon kiegyensúlyozott szolgáltatáskínálatú telefon, amelyben van egy csomó extra, hord magán három kamerát és általánosságban kifejezetten jól sikerült.
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- ZIDOO médialejátszók
- Apple Whatch SE 2.generáció
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest