Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
Aha.. hát én a DAC-ján lepődtem meg a legjobban.Pár fejhallgatóval próbáltam Audeze LCD1, Hifiman Sundara, Beyer Amron Home. Teljesen rendben van hangilag.
Két kártyával megy minden gond nélkül. Kicsit szokni kellett a kezelését, de elég logikus így nem volt gond. Szoftveresen biztos fejlettebb mint az S7, meg egyébként sem lehet kapni S7-et 60-70 körül garival. A kijelző meg köröket vet az S7-re. -
E2E4
aktív tag
Sziasztok!
Céges telefonnak kaptam egy A41-et és a dual SIM miatt „költöznék” a privát számomat tartalmazó SIM-el is ebbe. Nyilvánvalóan praktikus lenne kettő helyett egy telefont magamnál hordani, de kicsit hezitálok még, hogy mennyi kompromisszumot kellene hozni egy öt éves, felső kategóriás, ám sajnos csak egy SIM-es S7 után? A cél: telefonálás, appok használata, zene hallgatás, időnként fotózás főleg nappal, ritkán kevés játék
Ebben kérem a segítségét azoknak, akik már régebb óta használnak A41-et.
Jómagam két hét után ezekre jutottam:
S7 ←→ A41 összehasonlítás:
Boot idő: S7 jobb
Napi használat / rendszer „Smooth”-sága: szerintem picivel jobb ←→ picivel lassabb, dadogósabb, de azért ez nem olyan vészes. Bőven használható kategória.
Proci: szerintem a 2016-os öt éves Eqinos 8890-es hajszálnyival jobb a 2020-as Mediatek MT6768-nál, bár talán itt nincs nagy eltérés. (Meditekről bennem az a kép él, hogy jó pár éve a nagyon gagyi alap kínai telefonok, nagyon rossz, energia zabáló és lassú prociai voltak. Nem követtem az MTK fejlődését, de úgy tűnik, hogy mára már sokkal jobb lehet a helyzet.)
Beszéd hangszóró: S7 határozottan jobb. ←→ Az A41-es felső odalán lévő kis lyukácskája, mint beszéd hangszóró egy katasztrófa. Először SIM tűt próbáltam a lyukba dugni, mert azt hittem, hogy ott lehet a SIM tálca, mint az S7-nél. Aztán rájöttem, hogy az egy beszéd hangszóró lyuka lenne. Nem tudom, ki találta ki ezt így, de ez így borzasztóan rossz. Lejjebb kell tartani a telefont, hogy halljam a másik felet.
Kamera: S7 határozottan jobb
Optikai stabilizálás / videó : S7 van / határozottan jobb
IP 68: van ←→ nincs
3,5 mm audio jack: van ←→ van
QI töltés: van ←→ nincs (Rendszeresen ezzel töltöttem az S7-et. Fura, hogy a Samsung csak a felső kategóriába teszi be, míg más gyártó már az alsóba is.)
Kijelző: azonosan jó
Rádió: nincs ←→ van (Ez jó pont.)
Akkumulátor: kisebb ←→ nagyobb (Talán hosszabb lesz az A41 üzemideje.)
Micro SD: mindkettő bővíthető. (256 GB micro SD-n java részt FLAC-ek vannak.)
DAC in SoC: Wolfson ←→ DAC? Valószínűleg az S7 lesz jobb, de ez nem baj, mert van egy B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200) külső DAC-om, ami remélhetőleg nem csak az S7-el, hanem az A41-el is működni fog. Mivel az így elállított hangminőség egy SoC megoldáshoz képest többszörösen több elektromos energiába kerül és így akku zabáló, így az A41 500 mAh-al nagyobb akkuja számomra kedvezőbb.
Ki mit mondana még a listába?
A válaszokat köszönettel várom. -
finley
junior tag
Sziasztok,
Csatlakozom a klubhoz egy kék példánnyal. Korábban volt már A41-em (rögtön a piacra dobása után vettem egy feketét), és már akkor sem tapasztaltam a tesztben leírt akadásokat, legalábbis olyan mértékben semmiképp, mint ahogy jellemezték. Azóta eltelt néhány hónap és azt tapasztalom, hogy szoftveresen sokat javult a készülék.
Ezeket csak azért írom le, hogy aki 100 ezer Ft alatti "kompakt" Samsungot szeretne, ne tántorítsa el a teszt, mert korántsem akkora dráma. Nyilván helyén kell kezelni a dolgokat, de ma gyakorlatilag az egyetlen 150x70 mm-es, egy kézzel is kényelmesen kezelhető telefon a piacon. Ami pedig személyes véleményem, hogy a One UI 2.5 kenterbe veri a legtöbb kínai módosított Androidot.
-
brumicica
tag
válasz
PirosHello #293 üzenetére
Nekem nem jött meg (a frissítés - vodás a vas) ezért rákerestem
https://galaxyvilaga.hu/tag/one-ui-2-5/
Ezen jót röhögtem:
"December utolsó napjaiban sem volt leállás az OTA szervereinél, ugyanis egy középkategóriás kapott egy nem várt csomagot, ami szerintem sokakat meglepett. Pláne úgy, hogy már a felhasználói feljegyezték a 2021. júniusi időpontot, amiről már esett szó korábban."
Szegény szerző...Hát minden kockánál van nagyobb kocka... -
zombei
aktív tag
Olyan jó, hogy megjött a OneUi 2.5, hogy semmi különbséget sem veszek észre.
whiskyslány : Ha a Mi 9T ilyet csinált nálad, akkor azzal valami gond volt.(Esélyes, hogy szoftveres, de hardveres sem kizárt.) Hozzá képest az A41 egyedül a Super AMOLED kijelzőben jobb. Hardveresen mindenben alatta van.
Cyrin: Igen, a kamera szofttal valamit tényleg kezdhetnének. Mert a "Pro mód" is csak mutatóban van.
-
Cyrin
addikt
válasz
PirosHello #293 üzenetére
Ide is megjött. Videó lassított felvétel még mindig nincs, amit az A40 is egy frissítés keretében megkapott.
-
PirosHello
senior tag
Ma reggelt frissült a 2020. november 1. bizt. szintre. De nem ez a lényeg, hanem a OneUi2.1 helyett már a 2.5-öt kapta meg [link]
-
válasz
whiskyslány #291 üzenetére
Köszönjük a megerősítést.
-
whiskyslány
csendes tag
Sziasztok! Bár nem vagyok nagy tech zseni de szeretném megosztani, hogy mennyire elégedett vagyok a készülékkel. Mi 9t-t cseréltem le az A41re és milyen jól tettem. Nálam semmilyen akadozás nem jelentkezik (a mi 9t fene lassú volt, minden hívás után kb egy percre befagyott stb) az ujjlenyomat olvasó 10/10 és a méret...hát felüdülés. Számomra pont megfelelő, kicsi kezem van de még így is megy minden egy kézzel. Hangszóró tekintetében találkoztam már jobbal, a hátlap berezonál gondolom a tech2 Laci által említett hátlap alatti rés miatt, de tudok ezzel együtt élni. Az edge panel nagyon hiányzott, végre újra megkaptam, és klassz a gyári edge lighting is. Azt gondolom hogy átlag felhasználásra tökéletes, főleg ha valaki ilyen kompakt telefont keres.
U. I. A kék szín gyönyörű -
e_koko
csendes tag
Ne haragudjatok, ami itt előfordul telefon teszként az nem más, mint szellemi f@szverés. Sikerült is megvezetni néhány kommentelőt.
-
válasz
brumicica #279 üzenetére
Na igen, de én 45K-ért vettem akkor Domino csomagban a Telekomtól, gyárilag függetlenül (azóta is Telenoros kártyával használom). Ilyen akcióra vártam idén is karácsony előtt/Black friday akcióban.
De ráérek, egyelőre bírja még a gyűrődést, karácsony környékén még csináltam vele 10 órás SOT-t (3 éves akksi), hátha beesik az A41 ára pár hónapon belül. De tényleg jó telefon lehet, mert használtan sem lehet venni, úgy tűnik aki megvette, nem adja el.
-
brumicica
tag
válasz
Richoo44 #267 üzenetére
A40-nel párhuzamosan használva kb. ugyanaz a felhasználói élmény. A 48 MPixel nagy kamu, a 12-es natív 3000x4000 felbontás még elmegy, szelfikamera minősége sokat javult. Fejlesztői beállításokban animációk, skálázások kikapcsolásával nem laggel. Ha nem játékra és művészi fotózásra kell, tudom ajánlani.
-
Richoo44
aktív tag
válasz
PirosHello #243 üzenetére
Írtam a Samsungnak, most válaszoltak.Egy évig javítják az Oktogonon a Samsung készülékeket.Viszont a második év csak Samsung gari jeggyel érvényesíthető, ergo nem náluk
.Ez nekem elég furcsa, még akkor is ha az ED hivatalos szervizbe viteti az EU-n
belül második évben.
Gondoltam leírom, hátha valakit érdekel -
Petya014
csendes tag
válasz
Richoo44 #267 üzenetére
Olyan két honapja használom a telefont, és engem is elbizonytalanított a tesztben irt akadozás. De nem tapasztaltam semmi problémát ilyen téren, nyilván nem egy csúcskategória. Arról hogy a játékok hogyan futnak, arrol nem tudok nyilatkozni, nem szoktam játszani.
A másik az újjlenyomatolvasó amit sokan felrónak kritikaként, de ha normálisan teszi rá az ember az ujját akkor ezzel sincs gond. -
PirosHello
senior tag
válasz
Richoo44 #267 üzenetére
Szia!
két hete használom céges telóként (a cég adta, így nekem nem került semmibe). Egy 2017-es Galaxy A5-öt váltott.
Üzemidőben kb. ugyanott van, mint az előző telóm (folyamatos Bluetooth okosórával, folyamatos AoD, kétnaponta töltés). Az ujjlenyomatolvasó nem gyors, de nekem pontos (hüvelykujj). Telefonálni tisztán lehet vele, nekem a közelségérzékelő is mindig zár. A fényképezője nem játszik, de ebben az árkategóriában nem is várható el. Ergonómiailag tetszetős, vékony, jó a kijelző, tok kell rá mert csúszik. Komolyabb játék nem megy, de nem is arra való.
Nagyjából ennyit lehet róla mondani. -
Richoo44
aktív tag
Köszönöm nektek. így már azért nyugodtabb vagyok, nagyon lehúzta a teszt, de nyilván már más árkategóriában játszik, így én is azt hiszem ( a véleményeteket olvasva) hogy megéri.
Köszi még egyszer RichoÉS még egy kérdés: Aki Extreme digitalban vette, Samsung garanciát kapott?Mert nekem az Experience Storral nagyon jó tapasztalatom van, inkább oda vinném, ha esetleg szükség lenne rá.(Bár,azért ne legyen
)
-
deanka
csendes tag
válasz
Richoo44 #267 üzenetére
Ha nem csúcstelóról váltasz, akkor nem fog tetszeni, de már egy stock droidos közepes telóhoz képest sem annyira acélos. De jelentős akadozást nem tapasztaltam. Ezzel együtt nem rossz telefon, de nem ilyen lesz a következő telóm a is biztos. Használható. Jó üzemidő, gyors, stabil BT, és WiFi. Jó méret.
-
brumicica
tag
Képernyővédő fóliák eseték ajánlott a képernyő "érintésérzékenység" növelése a software szerint. Valóban, mntha hatékonyabban ismerné fel így az ujjlenyomatot, de nekem úgy tűnik a készenléti idő is ezzel csökkent. Tapasztalatok?
-
Richoo44
aktív tag
Sziasztok!
Aki valóban használja is a készülékét, napi szinten, érdemes megvenni?elég jó aron tudnám beszerezni, érdekelne ez az akadozás téma, valóban zavaró?
Köszi Richo -
válasz
Richoo44 #265 üzenetére
Nem, nem természetes, az óránként 1% talán azt jelenti, hogy valami alkalmazás nem engedi mélyalvásba a processzort. Az AOD-nél a kijelző nagyon kis százaléka világít, az sem 100% fényerővel (hacsak nem az egész kijelzős naptár vagy hasonló AOD van beállítva). Inkább számíthat, hogy a digitizer is be van kapcsolva, figyeli a g szenzort ilyenkor is, hogy az ujjlenyomatolvasó tudjon reagálni, ha hozzáérnek a készülékhez.
-
Nálatok nem merül óránként kb 1%-ot a telefon, Always on Display funkciót is használva?
Nem volt mostanában egyéb Amoled-es telefonom, szóval nem tudom mennyire szokta befolyásolni ez a funkció az üzemidőt.
-
válasz
Gaabor80 #261 üzenetére
Az addig világos. De ha rejtett a hálózat, hiába van elmentve, ha a telefon nem látja, nem kapcsolódik rá. Kivéve, ha onnantól folyamatosan szkenneli, hogy éppen fel tud-e kapcsolódni, akkor is, ha nincs a közelben. Ez pedig eléggé akksizabáló dolognak hangzik.
Lehet, hogy az MTK SoC ilyet nem is tud, azért nem tudja a telefon sem. -
Gaabor80
aktív tag
Sziasztok,
a wifivel nincs senkinek gondja? A munkahelyemen megy, de otthon rejtett hálózatom van, és egyszerűen alig talál rá. Magától egyáltalán, csak ha megadom neki
Az összes többi készüléknek megy, pedig van ami közel 7 éves -
válasz
PirosHello #257 üzenetére
Persze, értettem én, hogy a gyárira vonatkozott a kérdés, de gondoltam bedobom, mert nagyon jó app.
-
Tomiii258
tag
válasz
PirosHello #254 üzenetére
Barátnőmnek van ilyen telója, azon kerestem én is a dátumbélyeget, de nem találtam sehol...sokat mondjuk nem tököltem vele, szóval ettől még benne lehet valahol jól eldugva.
-
PirosHello
senior tag
válasz
kircsike #250 üzenetére
Bocs a láma válaszért, de a gyári kameraszoftverben szerintem ilyen nincs, amit Te szeretnél.
Itt csak a készülék nevét (amivel készült és amit megadhatsz a "Készülék neve" menüpontban) "égeti be" a fényképbe, minden mást (hely, idő, felbontás) csak a fénykép "tulajdonságai" alatt kérhetők le.
Ha mégis van megoldás, akkor majd mások kiegészítenek -
vzsoca
csendes tag
válasz
PirosHello #252 üzenetére
Köszönöm!
-
vzsoca
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a hátsó kamera zoom-ja négyszeres ebben is, mint az A40-emben?
Variálok a váltáson, igaz másfél éves az A40, semmi baja, de az A41 még használható, zsebben elférő méret.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
kircsike
tag
Sziasztok!
Most kaptam egy ilyen készüléket.
Szeretnélek megkérdezni titeket hogy ha fotózok vele akkor hogyan tudom a legegyszerűbben rátenni a dátumot és a fényképezés helyét (települést), meg időjárás és ilyenek?
Bele kell "égetve" legyen a fényképbe. Tehát hogyha elküldöm e-mailben akkor is rajta kellene hogy legyen.
Hol tudom ezt beállítani? Bekapcsolni és kikapcsolni?
Bocs a láma kérdésért, de nem volt Samsungom még.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
PirosHello
senior tag
Szia!
Én ma kaptam kézhez a telót (céges), így üzemidőt nem tudok mondani.
Az ujjlenyomatolvasó pedig kb. 1-1,5 másodperc alatt old fel, nekem 10-ből 10-szer
Igaz, hogy semmi nincs a kijelzőjén még, (fólia) de tervezek rátenni.
A gyári üveg hátlap is elég csúszós, kell rá egy tok is.
Szerintem nem rossz teló (mondom ezt úgy, hogy páromnak Poco F2 Pro-ja van).
-
SpeedHUNGARY
aktív tag
Sziasztok! Van ehhez a telóhoz működő Gcam? Amit eddig telepítettem, az mind crash-elt...
-
mike1334
veterán
~5 óra kijelzőidővel (főleg wifi mellett) nekem megy 2 napot (összesen 5, nem napi) amúgy gyorsan is tölt, szóval ha nap végén kap enni fél-egy órát, akkor már nem parázok a másnapon.
Az ujjlenyomatolvasóra rá kell érezni, de ha rendesen teszed oda az ujjad, illetve elég ideig tartod, akkor nem gáz. Általában max 2. próbálkozásra jó szokott lenni. -
endib
tag
Sziasztok!
Aki használja a telefont, az üzemidő milyen normális használat mellett?
1-2 nap?Illetve az ujjlenyomat olvasó mennyire pontos és gyors?
Olvastam róla, hogy vannak vele gondok.Köszönöm!
-
PirosHello
senior tag
Tudom, az Emag megszűnik Lengyelben, hogy Mo-i piacra koncentráljon. Extreme Digital pedig már nemsokára Emag néven műxik tovább.
A külföldi beszerzést el tudom képzelni, mert magyar Samu Experience Shopban drágább. Ezért is csak rajtuk keresztül él a 2 év (külföldi) gari valszeg
Ezért nem látsz garilevelet, mert az ugye nem magyarul van
-
Acef
addikt
válasz
PirosHello #239 üzenetére
Én most vettem az Edigital-tól 2db más tip Sams. telefont és ők is csak saját garjegyet adtak 24hónapot írnak rajta
Az edigital és az emag egy cég, s valamiért nem eredeti samsungos garjegyet adnak.
Érdekes ... Külföldi beszerzés lenne? -
atala
addikt
válasz
PirosHello #234 üzenetére
A telefon dobozán rajta van a nagykereskedő. Ez a Bravofone Kft. Felhívtam őket, és azt mondták, hogy ők a Samsung magyarországtól szerezték be, és adnak gyári garanciajegyet a készülékhez. Tehát biztosan adtak az Emag-nak is. Ha nem , akkor Ők lódítanak, és nem magyarországról, hanem külföldről szerezrék be.
A Samsungnak írtam, és megkérdeztem, hogy az adott IMEI szám alapján mondják meg, hogy jogosult vagyok-e a magyarországi szervizelésre. Sajnos erre a kérdésre nem válaszoltak, hanem azt mondták, hogy a magyarországi garancia feltétele, a hivatalos magyar gyári garanciajegy. Nem véletlenül kérem az Emagtól ezt.
-
mike1334
veterán
No, rám nem jellemző módon, nem tököltem, bementem a mediaba, és vettem egyet
Majd hétvégén vadászok rá egy átlátszó, szilikon tokot, meg egy üvegfóliát. Az üvegre mondták az üzletben, hogy nem mindegy, hogy milyet tetetek rá az ujjlenyomat-olvasó miatt. Van valami tipp, hogy milyet érdemes? Plusz pont, ha tudtok boltot az Örs közelében, ahol rá is pattintjákKöszi!
-
Ez durva történet
de tévedsz, mert a nem-szétnyitható telefonokon is szokott lenni adattábla, kívül, a hátlapján. Az utóbbi kettőn, amit vettem éppen ragasztva volt, de láttam már olyat is, amelyikbe bele volt gravírozva.
Egyébként pedig nem akarok hülyeséget mondani, de ha hivatalos viszonteladótól veszed, akkor a telefon bekerül a Samsung rendszerébe, és garanciapapír nélkül is elfogadják a hivatalos szervizben, mert le tudják ellenőrizni. A számla kell csak hozzá. -
PirosHello
senior tag
Nem okoskodni akarok, csak egy kérdés: amikor vettél Samsung hivatalos viszonteladónál bármit (telót, TV-t, porszívót) akkor kérned kellett a garijegyet?
Nekem (Média Markt) mindig a lezárt gyári dobozban, vagy a doboz oldalára volt ragasztva.
Szerintem írj a Samsungnak, és akkor kiderül miért akarnak "lerázni" a románok -
atala
addikt
Ha már Emag, akkor leírom a történetem.
Az Emagnál vettem a készüléket, mert hivatalos viszont eladója a Samsung Magyarország Zrt-nek. Fontos a gyári garanciajegy.
Nem adtak hozzá gyári garanciajegyet, csak sajátot.
Írtam nekik, hogy küldjenek egy kitöltött, lepecsételt garijegyet.
Már a sokadik levél váltáson vagyunk túl.1. levél: Sablon szöveg, hogy hozzájuk is bevihete a készüléket javításra. Írtam, hogy adjanak gyári garijegyet, mert én Samsunghoz szeretném vinni ha gond van.
2. levél: Fényképezzem le az adattábláját a készüléknek. Lefotóztam a dobozon található adattáblát, és elküldtem a számlával együtt.
3. levél: Fényképezzem le az adattábláját a készüléknek, és küldjem el nekik a gyári garanciajegyet.Írtam, hogy hányszor fotozzam már le, és mi az, hogy én küldjem a garijegyet, hiszen arra várok tőlük.
4. levél: Kérik, hogy ne a dobozon található adattáblát küldjem, hanem ami a készüléken van. Ekkor már nagyon pipa voltam, megírtam, hogy ez egy telefon, nincs rajta adat tábla.
5. levél: Írják, hogy a telefon belsejében van, általában az akkumulátor alatt. Na, itt már elszakdt a cérna. Hol élnek? 2005-ben? Írtam, hogy ez egy okostelefon, nem lehet szétszedni. Csináltam a képernyőképet a menüből ahol a széria szám is van.Itt tartunk most kb egy hónap elteltével.
-
-
atala
addikt
válasz
PirosHello #226 üzenetére
Bízzunk benne, hogy szoftveresen tudnak javítani rajta.
-
Kell a francnak végtelen kijelző... Én olyan telefont szeretnék, ahol a hagyományos módon, a kijelző fölött vannak a szenzorok, a kamera és a hangszóró, alul pedig fizikai gombok vannak. És gyűlölöm a noccsot, a lyukat meg a kameracseppet, a lekerekített kijelző sarkot is, legyen már az, hogy a kijelző azt mutatja, amit kell, a telefon pedig ergonomikus... Kéne egy időgép.
-
PirosHello
senior tag
Attól még, hogy a kijelző alá teszik, nem feltétlenül kellene rosszul működnie. Párom Poco F2-jén még kameracsepp sincs, mert ugye pop-up szelfis
, de a kijelző alatti proximity-t letakarva 100-ból 100-szor elsötétül hívás közben.
Tehát nem a technológia rossz, csak a hardver (ezek szerint infra led) érzékenyége -
atala
addikt
A P20 lite telefonon, ahol a szenzor szigeten egyértelműen látszik a szenzor, ott elég csak azt letakarnom, máris elsötétül. 100-ból 100-szor.
Ennél a telefonnál csak akkor sötétül el, ha egy nagy részt letakarok. 100-ból max 70-szer.
Érdekes módon ha a kamera alá rakom a hüvelyk ujjamat, akkor is jó, de ha mellé akkor is.
Egyértelmű jele annak, hogy nem kellene mindent bepakolni a kijelző alá.
Annyira rámentek a full kijelzőre, hogy ez már a használhatóság rovására megy.
Nem véletlenül van még mindig az iphonokon akkora sziget.
Engem az a kis notch nem zavarna. -
válasz
PirosHello #223 üzenetére
Közelségérzékelő módban infrajelet sugároz, ha közelről megnézed, két pici led-szerű cucc van egy lyukban, az egyik maga az érzékelő, a másik az infra led. Már az A3(7)-en is így van.
-
PirosHello
senior tag
válasz
PirosHello #222 üzenetére
Bár a mostani Galaxy A5-öm is csak 1 szenzorral rendelkezik, a fénymérővel. De ha hívás közben fél centire megközelítem akármivel (pl ujjal), máris elsötétül a képernyő. Ezek szerint hívás közben a fényszenzor átmegy közelség érzékelőbe, talán a szoftver vezérli.
Csak közelség érzékelő üzemmódban más az "érzékenysége", mint amikor környezeti fényt mér (ahhoz, hogy lejjebb vegye a kijelző fényerejét, konkrétan le kell takarnom, nem elég csak odatartani valamit). -
PirosHello
senior tag
Érdekes felvetés. A javítókészleten egyértelműen látszik, hogy csak 1 szenzor van az ujjlenyomat olvasón kívül a kijelző alatt, az előlapi kamerától jobbra [link]
Az A40-nek viszont két szenzora van az előlapi kamera alatt (középen): [link]
Az egyik ugye a környezeti fény mérője, hogy automatikusan állítani tudja a képernyő fényerejét (light sensor). A másik a proximity (közelség) érzékelő.
Akkor most mi van??? -
Még nincs saját tapasztalatom a készülékkel, de azt szoktam látni, hogy ezeknél a nagy méretű készülékeknél sokan nem a hangszórót teszik a fülükhöz, hanem a képernyő közepét (ami ugye nem jó, hiszen nem onnan szól a hang), illetve van, aki nem teszi a füléhez rendesen, kicsit eltartja.
-
atala
addikt
A feleségemnek vettem ezt a telefont, és nála is az a gond, hogy amikor telefonál, nem mindig sötétedik el a képernyő, így megnyit egy csomó alkalmazást.
Fel nem tudom fogni, hogy nincs benne szenzoros közelség érzékelő. De valahogy csak elsötétíti néha. Most hogy is van ez? Vagy a kijelző alatt van a szenzor, és emiatt gyenge? -
-
Tomiii258
tag
Asszonypajtás 2 hete vett ilyet, alapvetően nem vészes, de azért próbálgatás közben úgy éreztem itt is számít, hogy adott ujjadat épp milyen szögben rakod a leolvasóra.
Hüvelykujj esetén (ami amúgy a legjobban a kézre áll szerintem, mikor a kezedben van a teló) ezzel lehet néha gond, hiszen azt oldalról több szögben is odanyújthatod a leolvasóhoz.Nekem S8-am van, aminek hátul van középen a leolvasója, szerintem az azért jobb, gyorsabb, bár lehet, hogy csak az elhelyezkedése miatt jellemzőbb, hogy mindig ugyanúgy nyúlok oda.
Summa summárum, asszony nem panaszkodott a leolvasóra, bár neki nem is volt még leolvasós telója, 1000 éves Iphonet váltott az A41.
-
dknight
tag
Telefonvásárlás előtt állok és a tepsi telefonokat szeretném elkerülni, úgyhogy értelmes áron kb. marad ez. Érdeklődni szeretnék, hogy az ujjlenyomat olvasó megbízhatóan szokott-e működni. Van pár appom, ami netes fizetéshez ilyen azonosítást kér, de ha nem sikerül 2-3 próbálkozás után beolvastatni, akkor letilt. Ez jó lenne elkerülni, de sok helyen írják, hogy az kijelző panel alatti érzékelők pontatlanok, illetve lassúak. Valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata esetleg?
-
mike1334
veterán
válasz
PirosHello #206 üzenetére
Köszi az infót! Nem rossz ár, de én megvárom, hogy lemenjen 65 körüli árra, ennyiért szolgáltatótól bármikor elhozom..
-
válasz
PirosHello #206 üzenetére
Köszi a tippet!
-
PirosHello
senior tag
Az Extreme Diginél holnap 74 990-ért lesz (BF).
[link] -
contaxg
veterán
Hétvégén lőttem pár képet a hónap elején kiadott frissítéssel.
-
Petya014
csendes tag
Közel két hete csatlakoztam én is az A41 tulajok közé. Sokat vaciláltam, mert a teljesítményét jópár tesztben kritizálták, de játékokat egyáltalán nem használok, és nem is tapasztaltam semmi problémát ilyen téren. Teljesen jól teszi a dolgát.
A telefon mérete pont ideális, többekközt A51 és A71 tulajok is irigykedve figyeltékA kijelző csillagosötös, mindenképp amoledet akartam, és ezekkel a vékony kávákkal nagyon tetszetős az összkép. Az akksijában 5-6 órás kijelzőidő simán benne van.
Kamera fronton hiányolok pár extrát funkciót; se éjszakai mód, se hyperlapse, se timelapse, amit viszont tud, azt korrektül csinálja. Az alsó hangszóró média lejátszásnál szólhatna kicsit szebben, az ujjlenyomatolvasója pedig lehetne picit fürgébb is, de igazából nincs semmi komolyabb hibája a telefonnak. Én nagyon szeretem, nem bántam meg a vásárlást. -
deanka
csendes tag
1,5-2 nap, kb 4-6 óra SOT-al. Wifi, telefonálás, néha BT-on zene streamelés...
-
mike1334
veterán
Ezt a telót néztem ki a Samsung A3 (2016) utódjának (illetve az A40-et, de az már nem nagyon kapható). Igazából engem csak az amoled, a kompakt méret meg az üzemidő érdekel, telefonálás, messenger, böngészés, youtube meg konzol streaming/xCloud menne rajta, tehát pl magán a telón nem játszanék. Wifi böngészés/youtube mellett kb mennyit bír az akksi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma „Csak” 6,1"-es panel? Lassan már ez is ritkaságszámba megy, és a Samsung egész apró házba tuszkolta bele. Kár, hogy a hardver is elaprózza.
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest