- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
KPistike
aktív tag
válasz
TomPack #5133 üzenetére
Üdv!
Létezik, 2017 óta bármelyik Galaxy J3 (J320F és J320FN), illetve Galaxy Xcover3 (G389F) készüléket küldettem Telekom által Telemax-hoz, mindegyik az eredeti IMEI-vel érkezett vissza alaplapcsere után. Az alaplap cseréje garantáltan megtörtént, teljesen KO lett a többség - az a kevés, amelyik még so-so működött, egyre több tárolt adatot veszített az eMMC-ről. Az adott év előtt nem az én munkám volt a mobilokkal foglalkozni.
Mivel hazánkban ők a hivatalos Samsung Mobile szerviz, valamint az eredeti alaplap - elméletileg - bezúzásra kerül, nem csak legális, logikus is az eljárás.
Hogy másik analógiát hozzak, HP alaplapcsere elvégzésekor az első BIOS művelete a HP szervizesnek a PC / notebook gyári számának beírása az új alaplapba.Arról nem is beszélve, hogy a hűségszerződés végén kezdeményezett SIM-zár feloldás így egyszerűbb, más gyártmányok esetében elég kacifántossá válik a történet.
-
Drughi
addikt
-
KPistike
aktív tag
válasz
TomPack #2369 üzenetére
"De ha egy bankkártyát bedigitalizálsz, onnantól kezdve már miért is kéne hogy folyamatosan értesítsen róla?"
Nos, én is magamból indulok ki, egy ilyen helyzetben főleg azért, hogy tudjam, nem az én kezelési hibám miatt nem érzékeli a fizetési szándékot a terminál. Vagy onnantól, hogy a kártya adatai bekerülnek a telefon rendszerébe, gyakorlatilag nonstop működik az NFC - függetlenül attól, mit állítok a kapcsolóval?
"...elhagyod, vagy ellopják a mobilodat és látszik az aktív nfc, akkor bepróbálkozhatnak 5000Ft alatti fizetéssel"
OK, a lehetőség adott. De adott a tény is, hogy Samsung A, J széria és XCover készülékeiben már a kicsomagoláskor be van kapcsolva a modul. Sok olyan kollégának készítettem elő ezekből, Akik azért nem kapcsolják / kapcsolták ki, mert nem tudták, hol kell. Sajnos, nem közvetlenül tőlem vették át - de ez már a munka szervezése miatt lett így. De legalább egy minimális készülékvédelem - PIN kód - be lett állítva a készülékeken. Bizonyos szolgáltatóknál is jelentős mértékben ezen modellek valamelyikére beszélik rá a bizonytalan ügyfeleket, és többségben azokon a készülékeken sem kapcsolják ki a modult.
Ha egy rosszhiszemű egyén azok egyikéhez fér hozzá, látja az NFC aktív voltát, és bepróbálkozik - egyúttal be is buktatja magát ... Ha jól tippelek, a terminál tovább várja a kártyát, bárhogy lengeti is a telefont a próbálkozó.
De ez már olyan terület, amibe nem tudok teljes mértékben belegondolni. Csak arra akartam kitérni, hogy Veled együtt még kisebbségbe tartoznak a telefonnal fizetők, valamint az NFC aktivitásának jelzése nem egyértelműen utal arra, hogy a készülékbe banki adatok kerültek, és garantáltan lehet fizetni vele.
Mondjuk, arra is kíváncsi voltam, zárolt képernyőn látszik-e az ikon, ezért kipróbáltam - bekapcsoláshoz fel kell tudni oldani a készüléket, kikapcsolni zárolt készüléken is lehet. -
KPistike
aktív tag
válasz
TomPack #2367 üzenetére
"És talán biztonsági okok miatt az NFC-ikon nem virít ott a kijelzőn hirdetve magát."
Az az érzésem, számomra ezt egyetlen fejlesztő sem fogja tudni reálisan megindokolni. Nem a kártya azonosítója, avagy PIN-je jelenik meg, hanem csak egy hardver bekapcsolt állapotát jelző képecske - arról nem is beszélve, hogy az NFC kicsit többre használható, mint a telefon általi fizetés.
Csak néhány példa: két esetben is tudtam komplett profilköltöztetést gyorsítani készülék cseréjekor - gyakorlatilag 15 perc alatt megvolt, ellenőrzéssel; vagy két készülék között tartalom megosztása Android Beam-mel - bár ez utóbbi nem mindig működik úgy, ahogy reklámozzák.
Illetve mostanában jelennek meg olyan BT headset-ek, melyek szintén NFC által gyorsítják az azonosítást / kapcsolódást.
Gondolom, Aki használja a telefonos fizetési lehetőségek valamelyikét, fentiek valamelyikét is szeretné kihasználni - és ha nem jön össze, akkor tudni, hogy hiba miatt van kudarc, vagy kezelési oka van. -
akos_ur
aktív tag
válasz
TomPack #1992 üzenetére
van az értesítési sáv gombjai között egy "smart view" gomb, rányomok, megtalálja a TV-t, azon első alkalommal megjelenik egy üzenet, hogy engedélyezem -e a telefon kapcsolódását, és máris látszik a teló teljes képernyője a TV-n... nagyon állat
sőt, van egy Samsung Connect nevű app is, amelyik ilyen okos otthon vezérlő, na ezzel fordítva is működik a dolog, tudok TV-t nézni a telefonon... kitükrözi az aktuális TV csatornát a telefonra, hát ez is marha jó
(igen, okostévé, egy wifi hálón kell lennie az eszközöknek)
-
csabulaxi
senior tag
-
törölt tag
válasz
TomPack #1594 üzenetére
Nekem is készen van elég gyorsan, hamarabb, mint a korábbi eszközeim bármelyike (pedig volt néhány tucat telefonom már).
A tesztben pedig ez olvasható:
Ha a másfél órán belül végző gyorstöltést még idevesszük, akkor elismeréssel csettinthetek: a kis A3 felnőtt a nagy testvérek kellemesen jó üzemidejéhez. - [link]
-
hawkfoto
tag
válasz
TomPack #1541 üzenetére
Az, hogy az enyém pontatlan. Iszonyat gyorsan talál jelet, akár épületen belül is, de pontatlan. Endomondoval és Stravával használom leggyakrabban, és van hogy 2-300 méterekkel lát arrébb, mint ahol vagyok. Először gps antennát cserélt a szerviz, utána alaplapot, harmadszorra azt mondták úgy jó ahogy van, a gyári értékeknek megfelel. De most már össze tudom majd hasonlítani, mert az asszony is kapott egy ilyet, azon tesztelem majd hogy a teló ilyen, vagy csak én fogtam ki egy hibásat.
-
Eszti0215
csendes tag
válasz
TomPack #1508 üzenetére
1 orat nyomogattam oket a mediaban,sokkal kenyelmesebnek talaltam az A3 at.
Es nem utolso sorban,ha 1 ev mulva megvalnek tole(ami nalam siman elofordul)akkor nem bukok rajt annyit,mint a masikon.ahogy most is a 110 ezres telot,40 ert adom el,mert orulok,hogy vegre valakinek ennyiert is kell es nem 20 ezerrel akarja kiszurni a szemem....
Szoval hetvegen nyelbe utom az uzletet,es boldog "mini" telefon tulaj leszek 😁😁😁
(Jah,es anno az s3 4,8coljaval kezdtem.boven eleg volt mindenre az is) -
dave987
aktív tag
válasz
TomPack #1432 üzenetére
A telefonokon nem ilyen törékeny üvegek hanem valami plasztik-üveg (plexi?) keverékek vannak. A3 2016om van, a hátlap egyik szélén egy kis részen el van válva körömnyi hézaggal, s ahogy nyomkodom úgy hajlik a hátlap. Szóval üvegnek éppen üveg ha már azt mondják minden telóra, csak épp nem "olyan" üveg.
Wikipedia így írja:alkali-aluminosilicate sheet glass.
Ez a Gorilla Glass -
RadyR
tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma Por- és vízálló IP-védelemmel, illetve a Galaxy S7 kicsinyített küllemével tér vissza a kompakt A3 az idei évben. Az üzemidő rendkívül meggyőző, a magas kezdőár és a visszafogott belső azonban változatlan maradt.
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opera böngésző
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Fotók, videók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Sam Galaxy Flip5 DS 5G 8+512GB, menta
- Apple iPhone 13 128GB, Green, Kártyafüggetlen,
- Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest