Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KPistike

    aktív tag

    válasz TomPack #2369 üzenetére

    "De ha egy bankkártyát bedigitalizálsz, onnantól kezdve már miért is kéne hogy folyamatosan értesítsen róla?"
    Nos, én is magamból indulok ki, egy ilyen helyzetben főleg azért, hogy tudjam, nem az én kezelési hibám miatt nem érzékeli a fizetési szándékot a terminál. Vagy onnantól, hogy a kártya adatai bekerülnek a telefon rendszerébe, gyakorlatilag nonstop működik az NFC - függetlenül attól, mit állítok a kapcsolóval?
    "...elhagyod, vagy ellopják a mobilodat és látszik az aktív nfc, akkor bepróbálkozhatnak 5000Ft alatti fizetéssel"
    OK, a lehetőség adott. De adott a tény is, hogy Samsung A, J széria és XCover készülékeiben már a kicsomagoláskor be van kapcsolva a modul. Sok olyan kollégának készítettem elő ezekből, Akik azért nem kapcsolják / kapcsolták ki, mert nem tudták, hol kell. Sajnos, nem közvetlenül tőlem vették át - de ez már a munka szervezése miatt lett így. De legalább egy minimális készülékvédelem - PIN kód - be lett állítva a készülékeken. Bizonyos szolgáltatóknál is jelentős mértékben ezen modellek valamelyikére beszélik rá a bizonytalan ügyfeleket, és többségben azokon a készülékeken sem kapcsolják ki a modult.
    Ha egy rosszhiszemű egyén azok egyikéhez fér hozzá, látja az NFC aktív voltát, és bepróbálkozik - egyúttal be is buktatja magát ... Ha jól tippelek, a terminál tovább várja a kártyát, bárhogy lengeti is a telefont a próbálkozó.
    De ez már olyan terület, amibe nem tudok teljes mértékben belegondolni. Csak arra akartam kitérni, hogy Veled együtt még kisebbségbe tartoznak a telefonnal fizetők, valamint az NFC aktivitásának jelzése nem egyértelműen utal arra, hogy a készülékbe banki adatok kerültek, és garantáltan lehet fizetni vele.
    Mondjuk, arra is kíváncsi voltam, zárolt képernyőn látszik-e az ikon, ezért kipróbáltam - bekapcsoláshoz fel kell tudni oldani a készüléket, kikapcsolni zárolt készüléken is lehet.

    K. P.

Új hozzászólás Aktív témák