- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
domager2
tag
Gotthewin/cricket kamu vírusriasztást kapott már valaki? Mi a teendő?
-
Drughi
addikt
-
Mister X
tag
Sziasztok.Kiderült miért pattog a fóliám. Egyszerűen a lehajló részen nincs ragasztó... Meg is néztem és valóban. Olcsó húsnak híg a leve. Tudtok ajánlani bevált,lehajló,üvegfóliát? Az sem gond ha nem ezer ft-os csak jó minőségű legyen.
-
Karcub
senior tag
Én megpróbálnék odinnal húzni rá egy romot, hogy a "re-partition" be van pipálva.
-
Szabi46
csendes tag
Valóban nem segít ez a samsung fiókos letiltás/feloldás, mert a telefonon nem lett bejelentkezve Samsung fiókba, így nem is látja az oldalon. Tegnap beregisztráltam, a készülék is jelzett már, hogy jelentkezzek be, csak a jelkód miatt nem engedett tovább. Akkor lett egy újra indítás, hátha megjavul, de a PIN kód után azonnal a hiba üzenet fogad, hogy vissza kell állítani mindent mert sérült...
-
KPistike
aktív tag
válasz
Armahun #2387 üzenetére
Köszi
Ez rajtam segít majd, mert beüzemelés során állítottam be Samsung fiókot.
De Szabi46 leírása alapján a problémás készüléken - ami Nála van - nem valószínű, hogy a kritérium adott lenne. Illetve, indításkor a rendszer sérültnek jelzi az adatpartíciót ... Nem tudom, hogy távolról ilyen helyzetben mennyivel lehet előrébb jutni.Szerk. Nálam az egér duplakattot produkál néha, pozíciót jól tartja
-
Mister X
tag
Sziasztok. Volt már valakinek abból gondja,hogy a szilikon tok lenyomta a lehajló üvegfóliát? a tok és az üvegfólia nullára pontosan találkoznak és ahogy megfogom pattanni szokott a fólia, megnyomja a tok. 600ft-os ebayes fólia van rajta szóval nem gond ha megy a kukába,de a vékony tokot meg sajnálnám lecserélni.
-
KPistike
aktív tag
válasz
Szabi46 #2383 üzenetére
Ők is csak resetelni tudják
Ebben az állapotban nem lehet PC-ről / notebook-ról sem hozzáférni a készülék tárolójához - mivel a recovery sem tudja kezelni. Most még azt feltételezem, hogy a beállított partíció azonosító sérült meg, maga a tároló hardveresen nem. Viszont az, hogy jól tippelek-e, csak a reset után derül ki, adatvesztéssel -
KPistike
aktív tag
válasz
Szabi46 #2381 üzenetére
Üdv!
Rossz hírem van: ha sikerülne is feloldani, a hibaüzenet alapján akkor sem tudnátok a képeket menteni. Illetve gyanús, hogy a kettő összefügg, a zároló mintát is valószínűleg a sérült partíción tárolja a rendszer - vagyis a Hölgy jól emlékszik, de a sérülés miatt nem fogadja el a jó kódot a készülék.
Sajnos, csak a gyári visszaállítás maradt a megoldás - így legalább a készülék használhatóságát lehet újra biztosítani.
Ha van benne, a microSD-t a folyamat idejére érdemes kivenni - és esetleg gépen / másik telefonon megnézni, hátha oda kerültek a kritikus képek. -
Szabi46
csendes tag
Sziasztok. Igazából nem új-keletű amit kérdezek de remélem itt jó helyen van. Unoka húgom kapott egy A3 2017-telefont, de a jelkódot amit ő beállított, legalábbis ő erre emlékszik, nem fogadja el a telefon. Na mivel vannak rajta képek stb ezért nem akarok hard resetelni. Nem lehetne google-azonosítóval vagy jelszóval akár távolról feloldani? Mert a telefon semmi egyebet nem kér és nem látok rajta ilyen opciót, csak azt hogy 2 percig nem tudom a jelkódot megadni ha elrontjuk. ( nézhettek ahogy akartok, nem lopott, csak tipikus első telefon az életében fiatalon effektus.)
Illetve most újra lett indítva és a sim pin után az az üzenetet fogad, hogy "Az eszköz tárhelye Sérült. Sérült az adatpartíció. Vissza kell állítania az eszköz gyári alapértelmezett beállításait. Ezzel minde adatot törölni fog." és csak egy visszaállít gomb van alul. Van erre megoldás? A fényképek kellenének a telefonról nagyon.
Recovery modban szinte mindenre ezt írja:
E:failed to find /misc partition -
Szerintem fölösleges polémia. Az S7 szériánál a kezdetek óta (már 6.0-n is) téma az NFC ikon random (romfüggő) viselkedése. Ez ilyen...
Ha valakit zavar, lehet System UI tuner appokkal próbálkozni (vagy manuálisan adb shell parancsokkal), de nem biztos, hogy megoldják a problémát, cserébe elcseszhetik a rendszert. -
KPistike
aktív tag
Köszi, most már ezeket is tudom
Anno a Veletech-en kimaradt a Simple előadás - valamint, ha jól értettem a fentieket, más bank kártyájának támogatása azóta került bele. A zárolt képernyős helyzetet TomPack fórumtárs Gránit-os beállítása miatt néztem meg.fotóssrác @ 2372: Szerintem is fura, pláne, hogy nem a frissítés következménye.
-
fotóssrác
csendes tag
Telenoros a teló. MM alatt , nougat alatt sem látszott, és akkor még a simplet nem is telepítettem. Szóval szerintem nincs köze ahhoz hogy milyen alkalmazások futnak a telefonon. De akkor is egy röhej hogy nem mutatja. 😡
-
KPistike
aktív tag
válasz
TomPack #2369 üzenetére
"De ha egy bankkártyát bedigitalizálsz, onnantól kezdve már miért is kéne hogy folyamatosan értesítsen róla?"
Nos, én is magamból indulok ki, egy ilyen helyzetben főleg azért, hogy tudjam, nem az én kezelési hibám miatt nem érzékeli a fizetési szándékot a terminál. Vagy onnantól, hogy a kártya adatai bekerülnek a telefon rendszerébe, gyakorlatilag nonstop működik az NFC - függetlenül attól, mit állítok a kapcsolóval?
"...elhagyod, vagy ellopják a mobilodat és látszik az aktív nfc, akkor bepróbálkozhatnak 5000Ft alatti fizetéssel"
OK, a lehetőség adott. De adott a tény is, hogy Samsung A, J széria és XCover készülékeiben már a kicsomagoláskor be van kapcsolva a modul. Sok olyan kollégának készítettem elő ezekből, Akik azért nem kapcsolják / kapcsolták ki, mert nem tudták, hol kell. Sajnos, nem közvetlenül tőlem vették át - de ez már a munka szervezése miatt lett így. De legalább egy minimális készülékvédelem - PIN kód - be lett állítva a készülékeken. Bizonyos szolgáltatóknál is jelentős mértékben ezen modellek valamelyikére beszélik rá a bizonytalan ügyfeleket, és többségben azokon a készülékeken sem kapcsolják ki a modult.
Ha egy rosszhiszemű egyén azok egyikéhez fér hozzá, látja az NFC aktív voltát, és bepróbálkozik - egyúttal be is buktatja magát ... Ha jól tippelek, a terminál tovább várja a kártyát, bárhogy lengeti is a telefont a próbálkozó.
De ez már olyan terület, amibe nem tudok teljes mértékben belegondolni. Csak arra akartam kitérni, hogy Veled együtt még kisebbségbe tartoznak a telefonnal fizetők, valamint az NFC aktivitásának jelzése nem egyértelműen utal arra, hogy a készülékbe banki adatok kerültek, és garantáltan lehet fizetni vele.
Mondjuk, arra is kíváncsi voltam, zárolt képernyőn látszik-e az ikon, ezért kipróbáltam - bekapcsoláshoz fel kell tudni oldani a készüléket, kikapcsolni zárolt készüléken is lehet. -
TomPack
őstag
válasz
KPistike #2368 üzenetére
Tudom, hogy még ezen kívül ezer más dologra is használható az NFC. Ha eszközöket csatlakoztatsz rá, akkor van informatív haszna is, mert látod hogy most be vagy kikapcsolt állapotban van-e a hardver. De ha egy bankkártyát bedigitalizálsz, onnantól kezdve már miért is kéne hogy folyamatosan értesítsen róla?
A biztonsági dolgot meg csak simán betippeltem, mert eltudom képzelni ha esetleg elhagyod, vagy ellopják a mobilodat és látszik az aktív nfc, akkor bepróbálkozhatnak 5000Ft alatti fizetéssel. Nem tudom bankkártyáknál mi a pontos jogi helyzet, de ha találsz egyet az utcán és fizetsz vele, akkor tudod hogy bűncselekményt követsz el. Ha egy mobillal teszed ugyanezt, hivatkozhatsz arra, hogy akaratlanul véletlen hozzáérintetted? -
KPistike
aktív tag
válasz
TomPack #2367 üzenetére
"És talán biztonsági okok miatt az NFC-ikon nem virít ott a kijelzőn hirdetve magát."
Az az érzésem, számomra ezt egyetlen fejlesztő sem fogja tudni reálisan megindokolni. Nem a kártya azonosítója, avagy PIN-je jelenik meg, hanem csak egy hardver bekapcsolt állapotát jelző képecske - arról nem is beszélve, hogy az NFC kicsit többre használható, mint a telefon általi fizetés.
Csak néhány példa: két esetben is tudtam komplett profilköltöztetést gyorsítani készülék cseréjekor - gyakorlatilag 15 perc alatt megvolt, ellenőrzéssel; vagy két készülék között tartalom megosztása Android Beam-mel - bár ez utóbbi nem mindig működik úgy, ahogy reklámozzák.
Illetve mostanában jelennek meg olyan BT headset-ek, melyek szintén NFC által gyorsítják az azonosítást / kapcsolódást.
Gondolom, Aki használja a telefonos fizetési lehetőségek valamelyikét, fentiek valamelyikét is szeretné kihasználni - és ha nem jön össze, akkor tudni, hogy hiba miatt van kudarc, vagy kezelési oka van. -
TomPack
őstag
válasz
Armahun #2364 üzenetére
Nekem telepítve van külsős nfc-s fizetést használó app is, a gyárilag rajta lévő AndroidPay-mellé. Tehát szerintem csupán telepíteni nem elég ilyen appot, hanem digitalizálni kell bele egy bankkártyát is, és onnantól kezdve fog működni a fizetés. És talán biztonsági okok miatt az NFC-ikon nem virít ott a kijelzőn hirdetve magát. Az én Gránitos appom úgy van beállítva, hogy kijelző feloldás nélkül is lehessen vele fizetni...
-
KPistike
aktív tag
válasz
Armahun #2364 üzenetére
Bocsánat, kifutottam az 5 percből ...
"Az android pal bevezetése után kezdték el jelezni a felhasználók hogy eltűnt az ikon.
Előtte meg panaszkodtak, hogy csúnya."Azt jól értem, hogy korábbi Android verziók esetén is megvan ez a jelenség? S bár ritkább a fehér hollónál, de talán 7.1.2-es rendszer - vagy Oreo esetén is volt panasz?
Mondjuk, az, hogy "csúnya", számomra irreleváns, technikus létemre annyit tartok lényegesnek, hogy legyen egy egyértelmű indikátor
- hozzáteszem, én sem vagyok egy matyóhímzés
-
KPistike
aktív tag
-
Armahun
addikt
válasz
KPistike #2363 üzenetére
Kicsit utána olvastam, nem csak ezen a készüléken fordul elő a dolog.
Az android pal bevezetése után kezdték el jelezni a felhasználók hogy eltűnt az ikon.
Előtte meg panaszkodtak, hogy csúnya.Én arra gyanítok, hogy azokon a telefonokon nem jelenik meg, ahol van telepítve valamely nfc-s fizetést használó app.
Ha van kedved kísérletezni telepítsd fel pl a Simple appot, hogy meg e marad az ikon.
-
KPistike
aktív tag
Üdv!
Telekomos példányom rendszerét a megjelenés estéjén frissítettem 7.0-ra OTA módon, de azóta sem reseteltem - ennek ellenére csak pozitív eredményét tapasztalom a frissítésnek (valamint nem akartam elveszíteni a témát, mert ha keresem, már nincs fent
). Olvasva a mai hozzászólásokat, NFC állapotának megjelenítésében is:
Valamikor jelent meg egy még 6.0.1-es frissítés, ami Telekomos rendszeren jelent meg hazánkban elsőként, így a 7.0 késedelme miatt kissé csalódott is voltam - igaz, a saját (khm) "programjaik" igazítását gyanítottam a háttérben. Igaz, egyik (a nyolcból) elég hasznos a privát előfizetéses telefonomon, az A3 céges, így annak sem tudom hasznát venni.
Kissé visszanézve, mind független, mind szolgáltatós rendszer azonosítása ...BQH7, biztonsági szint 2017.08.01., és a build dátuma is 2017.08.31. Viszont a kiadás sorrendje:
1. Vodafone 09.11.
2. Független 09.15.
3. Telenor 09.19.
Végül Telekom 10.10.
Ha benéztem volna, akkor mea maxima culpa, de ma nem rémlik olyan Fórumtárs, Aki Vodafone rendszerről írta volna, megjelenik-e az NFC állapota - mellé némi okoskodást is el kell tőlem nézni: lehet, hogy az alkalmazások igazítása mellett ezt a bug-ot is javították e késlekedés során.
Félre ne értsetek, távol áll tőlem, hogy védjem a telekomos fejlesztőket - de a remény még él, hátha ők is fejlődnek. -
fotóssrác
csendes tag
Hát köszönöm az észre vételeket. Nekem nem sikerült az értesítési sávba előcsalni. 😕
-
törölt tag
A WI-FI ikon mellett látható az NFC. Telekom, mindkét Android verzió alatt.
-
Kazasi
tag
-
Armahun
addikt
Android 7.0 független rom, nincs NFC ikon
-
TomPack
őstag
válasz
Gyulus76 #2340 üzenetére
Most már elvileg működik bármilyen kártyával a reklámok szerint. Az elején volt az, hogy csak OTP-vel ment. Mondjuk én még nem próbáltam ki a K&H-s kártyámmal, mert a Gránitossal szoktam fizetni ha fizetek, és annak meg már régóta van saját NFC-s mobilfizetése.
Annak meg külön örülök, hogy nem virít fenn az értesítési sávon az NFC-s ikon! -
Armahun
addikt
válasz
fotóssrác #2335 üzenetére
Szia.
Működik, használom, az ikont nem teszi ki. Nem is találtam sehol erre állítási lehetőséget.
Jó lenne ha lehetne kapcsolni, hogy mi jelenjem meg és mi ne (sony-ban lehetett), az ébresztő ikonját szívesen eltüntetném.
Egyedül az akku százalék kijelzésére találtam opciót. -
fotóssrác
csendes tag
Sziasztok!
Augusztus eleje óta használom a telefont nagy megelégedéssel.
Egy hónapja tökéletesen működik a Simple alkalmazás is, nfc-vel(bankkártyám helyettesítendő, mivel elromlott az érintéses fizetés...bla bla.. Viszont!!!
Mi a búbánatért nem teszi ki az nfc logót az értesítési sávba, ha az be van kapcsolva?
Lecsekkolnátok hogy mi a helyzet nálatok ezzel? Köszi -
sherlock82
senior tag
És ez biztos memória mérete miatt van?
Bár iphone rendszernél, de láttam olyat, hogy egy alkalmazás használata során csengett a telefon, aztán ahívás befejezése után lehetett kezdeni újra az egész procedúrát.
Én javaslom ezt a telefont, szerintem 2 évig egy átlag user-nek teljesn megfelel, és a müködése se bugos.
-
Sakira
tag
A chrome-ban ha rámegyek a facebook oldalára és megnyomom a bejelentkezést örökké feljön a samsung böngésző és szintén a facebook bejelentkezés. Hogy tudom ezt beállítani hogy ne csinálja ezt? Nem is használom a samsung böngészőt.
A másik ha bemegyek a telefonba mindig a tárcsázót mutatja és nem a hívásnaplót. Be lehet ezt állítani hogy a naplót mutassa? -
Drughi
addikt
Üdv,
SOS-be szükségem volna egy 6-os adnroid stock ROM-ra. XEH kellene.
Sammobile.com-ról nem engedi már letölteni, csak a 7.0-át.Tud valaki?
-
csp01
tag
válasz
sherlock82 #2325 üzenetére
A mostani telefonomnál (szintén 2 gb) előfordul, hogy pl. a snapseed-ben szerkesztek képet, jön egy viber üzenet, kilépek és mire visszalépek elvesznek a szerkesztések. Ilyeneket nem szeretnék.
-
Karcub
senior tag
Ha odin-ban bepipálom a "repartition"-t, akkor is csak 1 file-t kell betallóznom?
-
csp01
tag
Nagyon hajlok egy ilyen telefon felé, leginkább a mérete miatt. Egy dolog van, ami picit aggaszt, a 2 gb ram. Vagy alaptalan a félelmem?
-
törölt tag
Azt szeretném, hogy a Gmail app jelezze az ikonon hogy hány levelem érkezett. (nougat touchwiz)
-
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #2320 üzenetére
Igen, biztos lesz javítása. Csak idő kérdése. Szívesen.
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #2314 üzenetére
A frisebb Android biztonsági szint miatt érdemes telepíteni. Arra ügyelj, hogy utána ne engedd frissülni a GMail alkalmazást (akkor nem kapod meg a levelekről az értesítést, ha frissül az app).
-
edari
őstag
válasz
sherlock82 #2314 üzenetére
Szerintem nyugodtan. Én még nem találkoztam hibával, nem merül jobban.
-
sherlock82
senior tag
Mai nap megvettem a telefont, és nagyon elégedett vagyok eddig vele. Tetszik, jól működik. Picit sajnáltam hogy nem lehet kapni már a 2016 - t, de ez valóban sokkal jobb.
A telefon most felajánlotta h frissítsem a Android Nougat 7.-0 -t. De gondolkodom azon hogy érdemes - e ?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Még a 6-os Android van fönt. Ti is tapasztaltatok már olyat, hogy a kijelző bekapcsolásakor (nem tudom, hogy kéne megfogalmazni, de a készülék be van kapcsolva, csak a kijelző sötét, kivéve az órát), keresztben a teljes kijelzőn nagyon sok hajszálvékony fehér csík jelenik meg egy pillanatra? (Durva hasonlattal élve majdnem olyan, mint egy vonalkód.) Amióta megvan (szept 26.), már kb. 6-8 alkalommal jártam így. Ez mitől lehet?
-
GEPESZ66
veterán
Pdf-fájlok megjelenítésére melyik appot használjátok (Samsung A széria), vagy csak amit felajánl (Google Drive)?
-
törölt tag
válasz
joefasalasso #2308 üzenetére
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok!
Lehet egy root nélküli A3 telefonon ikonszöveg illetve felső infósáv betű méretet pl: akkuikon növelni?
Idősebb úrnak kellene.
Köszi
-
Gyulus76
aktív tag
Ma reggel hagytam újra teljesen lemerülni a telefont. A végeredmény 20% képernyőidővel 70 óra. Kicsit kímélőbb használat esetén biztos, hogy a 72 óra is kihozható lenne belőle, de meglepne, ha valamikor nem bírna ki kényelmesen két teljes napot. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon elégedett vagyok. És nem csak ezzel. Az egész készülék úgy jó, ahogy van.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
sherlock82 #2304 üzenetére
Időkép.
Vidéken,kisebb községek esetében sokkal pontosabb.
Az Időkép honlapján,a hőmérséklet térképnél látod,hogy a lakhelyed közelében melyik mérési pont van,ahonnan veszi az adatokat. -
sherlock82
senior tag
Gyári időjárás app helyett érdemes másikat feltenni, ha igen, miért ? köszi szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Por- és vízálló IP-védelemmel, illetve a Galaxy S7 kicsinyített küllemével tér vissza a kompakt A3 az idei évben. Az üzemidő rendkívül meggyőző, a magas kezdőár és a visszafogott belső azonban változatlan maradt.
- PlayStation 5
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Eredeti játékok OFF topik
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Video konvertálás
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Green, Kártyafüggetlen,
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest