- One mobilszolgáltatások
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
volandy #3096 üzenetére
Pontosan.
Kezdőknél tipikus, hogy válogatás nélkül töltenek mindent a telefonra, mert érdekes, és új, és biztosan lesz közte pár olyan is, ami jól meg fogja keverni a rendszert, vagy teleszemeteli, vagy háttérben marad és zabálja az akksi és belassítja a telefont. Vagy mindez egyben.
Te se csináld másképp, szánj rá egy-két hetet az ismerkedésre, tölts le minden sz.t, ami érdekel, aztán formázd le, és utána csak az menjen rá vissza, amire tényleg szükséged van.
A legtöbb baj a játékokkal tud lenni, figyeld meg, hogy mi mihez kér engedélyt, és gyanakodj mindenre, ami névjegyzék, helyinformációk, sms, alkalmazáselőzmények iránt érdeklődik, pedig semmi köze hozzá. Nyugodtan vonj meg tőlük minden ilyen engedélyt, hacsak nem olyan appot próbálsz használni, amihez ezek kimondottan kellenek (pl GPS-hez a helyadatok, tárcsázóhoz névjegyzék stb.). A legtöbb app működni fog így is, de ha pl. egy játék meg hajlandó elindulni, mert nem kapott hozzáférést a névjegyzékhez, akkor kukába vele. -
válasz
volandy #3085 üzenetére
Ez nagyban függ attól, mennyire vagy nyitott az újdonságokra, illetve mennyire boldogulsz a műszaki dolgokkal úgy általában. Másrészről viszont ott van pl. anyám, aki egy hétig tanulta a tv kezelését, miután az analóg kábel tv helyett kapott egy set-top-boxot, de az én régi S2-mel simán tud YouTube-ozni meg szörfölget a neten.
Elég intuitív manapság egy ilyen készülék kezelése, ráadásul tele van nyomva tutorialokkal, az első bekapcsolástól kezdve szépen elmagyarázza a saját működését, magyarul és érthetően. Ennél a telefonnál különösen feltűnt, hogy mennyire sok a magyarázó szöveg, és minden tele van súgóval, keresővel. Szóval szerintem nyugodtan vágj bele, a megbízhatósága eddigi tapasztalataim alapján nagyon jó, az üzemideje sem lesz mellbevágóan kevés a gombos telefonodhoz képest. -
törölt tag
válasz
volandy #3085 üzenetére
Szia!
Az üzembiztossággal nincs semmi probléma, megbízhatóan teszi a dolgát.
Azt viszont nehéz megítélni, neked mennyire lenne áttekinthető a rendszer. Ez egyéni beállítottság kérdése... Nekem nem okozott problémát a váltás anno, de olyan is akad, aki képtelen megszokni vagy megtanulni. Ebben itt nem tudunk segíteni, úgy gondolom.
-
válasz
kacsaesokos #3087 üzenetére
Ezt valami rátelepített app okozhatja.
-
Snowy_owl
őstag
válasz
kacsaesokos #3087 üzenetére
Múltkor mikor újra magamhoz vettem a telefont apámtól, akkor csak töröltem a fiókját, de nem állítottam vissza a telefont. Miután hozzáadtam a fiókom, akkor nem kapcsolt ki többet a kijelző. Azt hiszem a gyári recovery chache törlésével javult meg. De az is lehet, hogy a beállítások adatait töröltem az alkalmazások között. Ilyenkor maguk a beállítások nem törlődnek azt hiszem. Lényeg hogy a 2 közül valami segített, hátha neked is fog.
-
kacsaesokos
tag
Hali!
Töltés közben random felvillan a kijelző és ki se kapcsol amíg le nem zárom, ezt ki lehet valahogy kapcsolni?
roppant idegesítő.. -
volandy
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire átlátható, kezelhető, üzembiztos telefon az A3(2017).
Kérdezi egy olyan akinek még mindig nyomógombos telefonja van és most már váltana, de nem tudja, hogy milyen telóra. -
Smiro
senior tag
válasz
kárátékutyá #3078 üzenetére
Mester kóddal belépve nem lehet valamin állítani esetleg?
-
Smiro
senior tag
Sziasztok. A lányom használ ilyen telefont. Szinte óránként eldobálja a wifi jelet. Ott ahol az én ősrégi Xperia Z-m simán jelet fog, a lányomé alig látja a jelet. Erre valami megoldás? Nem cserélem el vele
, nem akarja kidobni, nincs pénze lecserélni, genya vagyok, én sem adok neki rá
, de ha lehet valamit esetleg mókolni,
a segítséget.
-
törölt tag
válasz
kárátékutyá #3072 üzenetére
Tavaly 2 biztonsági patch érkezett. Bízom benne, hogy idén is lesz legalább egy update.
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #3070 üzenetére
Reménykedhetsz benne - meglehet, nem jársz pórul. Ugyanakkor (ha figyelembe veszed, hogy percekig tart mindössze a kis biztonsági patch telepítése) feleslegesen vállalsz egy könnyedén kikerülhető kockázatot. Nem véletlenül készülnek azok a frissítések.
-
válasz
sherlock82 #3068 üzenetére
Hát ha esetleg egy be nem foltozott biztonsági résen át feltörik a telefonod, akkor esetleg még érdekelhet.
Az oreo-t viszont én se várom, azzal úgyis csak gajra vágják a telefont, mint a 2016-ost a nougat-tal... -
sherlock82
senior tag
Nekem sem volt frissítés , de nem érzem hiányát.
Működik szépen rendben. -
pcnet
addikt
válasz
kárátékutyá #3063 üzenetére
S7 is megkapta a decemberi biztonsági frissítést karácsony előtt.
-
zoo8800
veterán
Másnak is 2017 augusztusi a biztonsági szint? A Samsung mintha megfeledkezett volna erről a telefonról
-
Szajo
őstag
válasz
Dhampir #3058 üzenetére
Galaxy S8 lesz helyette.
Nagyobb telefonról váltottam A3ra a kompakt méret miatt. Elég jó telefon de nekem hiányzik a nagyobb kijelző, kiemelkedő kamera stb ami a régebbi készülékeimen is voltak.
Media Marktban megfogdostam az S8at és tökre kézre áll, gyakorlatilag csak magasabb de vékonyabb és ugye az inf display miatt nagy a képernyő. Azonnal megtetszett és ez kb egy hónapja volt, most láttam h a Tmobilenál akciós igy 40ezer plusz 33ezer hűséghosszabbitassal 153ert el tudtam hozni.
Nos csak ezért váltunk el pedig szerettem ezt is.
Egyébként családban marad az A3. -
3800+
őstag
Sziasztok!
Valamiert nedvesssget erzekelt a csatlakozon es mar egy napja kint van a kis vizcsepp. Probaltam ujrainditani de tovabbra is ott van. Olvastam mar itt errol a hibarol de most nincs idom visszbongezni ugyanis lassan lemerul a telefon. Kerem aki tud segitsen... koszi elore is!!!
-
Szajo
őstag
El válnak útjaink az A3al. Tokok érdekelnek valakit? Spigen Liquid air meg nilkin super frosted.
-
sveczo
tag
Szia! FAT32. Pont az az érdekes, hogy a nevezett Kingston kártya a platinum 7-ben működik, Huawei p9 lite 2017 működik. Samuban nem. De más kártya is működik a samuban (philips 16 GB, thosiba 64 GB). Szerintem kártya csere lesz családon belül. De hasonló esetet nem hallottam még. Ebben jó abban nem. Telón és gépen is volt formazva. De köszönöm a gyors válaszokat!
-
sveczo
tag
Sziasztok! Először is Boldog Új Évet Kívánok MINDENKINEK!
Hasonló problémám lenne, mint Angelbocs fórumtársnak. Húgomnak van egy ilyen telója. Eddig philips 16 GB micro sd-t használt. Most kapott egy Kingston micro sdhc-t ami 32 GB. Semmi módon nem bírom működésre bírni. Az én thosiba 64 GB-os kártyámat viszont kezeli. Ebben az esetben a kártya lenne a lúdas? Előre is köszönöm!
Ja de nekem platinum 7-es telómba viszont működik. -
válasz
Angelbocs #3045 üzenetére
Próbáld ki
innen a fake flash test nevű programot (biztos a többi is jó, én ezt ismerem), ez ugyan mindent le fog törölni a kártyáról, viszont megmondja, hogy mekkora a valódi kapacitása. Ilyenkor többnyire az szokott lenni, hogy kb. 2G valódi flash van a kártyán, 16-32-akármekkora driver mellett. Mikor írsz a kártyára, két eset van: vagy elkezdi felülírni a létező 2G tárhelyet, vagy elkezd a "semmibe" írni.
Ha kiderül a turpisság, meg lehet úgy csinálni a kártyát, hogy egy, a ténylegesen létező flash méretű partíciót hozol létre rajta. De inkább kuka. -
Angelbocs
csendes tag
Sziasztok!
1 éve használom ezt a telefont, nagyon meg vagyok elégedve vele.
Mostanában szerettem volna új sd kártyát cserélni benne nagyobbra. Eddig egy 8 gb-os Samsung volt benne, amivel teljesen jól működött, soha semmi gondja nem volt.
Próbáltam 16 gb-ost, 64 gb-ost és 128-asat is. Mindhárom kártyával ugyanazt csinálta. Amikor először betettem, minden oké volt, majd amikor megpróbáltam átmásolni rájuk a telefonra mentett fotókat, átvitte ugyan, de egy csomó képhez azt írta, hogy nem ismeri a formátumot. Előfordult az is, hogy a kártyára fotózás után közvetlenül úgy mentette rá, hogy nem ismeri a formátumot. Ha ezeket a képeket visszamásoltam telefonra vagy gépre, ugyanúgy nem ismerte már fel a formátumot. A telefon újraindítása után pedig már magát a kártyát sem ismerte fel. Próbáltam formázni a kártyát gépen is, ugyanezt csinálta utána. A telefon meg sem tudta formázni.
Ugyanakkor az eredeti Samsung sd kártyával hibátlanul működik, semmi ilyesmi nincs vele. Kipróbáltam másik telefonban lévő 8 gb-os sd kártyával, azzal is tökéletesen működik.
A 3 kártya, amivel vacakolt, e-bay-ről rendelt olcsóbb kártyák voltak.
A telefonnak lehet baja vagy a kártyákkal nem stimmelt valami?
Köszi a választ előre is! -
törölt tag
válasz
kárátékutyá #3039 üzenetére
Nem tudom telepíteni mert azt írja ki, hogy nem telepíthető mert már van egy ugyanilyen app telepítve
-
törölt tag
válasz
kárátékutyá #3037 üzenetére
Mire használható? Vannak hasznos funkciók? Tényleg intelligens?
-
Zso83
tag
Na! De szuper!
Lassan vennék egy ilyen telót, de újra felment a telefon ára több "nem szürkeimportos" webshopban (ED, MM, stb...).
Egyébként meg BUÉK mindenkinek! -
törölt tag
Valaki felrakta már a bixby home-ot a briefing helyére? Érdemes belevágni és telepíteni?
-
bajzal
őstag
Valakinek nincs egy letöltő linkje XEH vagy PAN (Telenor-os) 6.0.1-es (Marshmallow) romhoz? Sammobile-ról nagyon lassan jön
-
KPistike
aktív tag
Bocsánat, pontatlanul fogalmaztam ... Az aktuális témámat én is frissítés előtt telepítettem, és most is jól működik
De ha valamiért reset-elnem kell a rendszert, akkor ezt a témát már nem tudom újra feltenni - hacsak meg nem találom, mit kell a készülékről kimentenem. Pusztán azért, mert a telepítés után nem sokkal levették a Témák szerveréről - és nem csak ez az egy volt, amelyiknél ilyesmit kellett tapasztalnom. -
KPistike
aktív tag
Üdv!
Azt kellett korábban észlelnem, hogy a témák többsége még arra a rendszerre sem érhető el pár hét múlva, amelyikre első alkalommal telepítettem. OK, én főleg az ingyenes témák közül választottam, de az épp aktuális témám fizetősen sem érhető el.
Ahogy a 7.0 e készülékre történő terítése előtt aryes kedvenc témáját sem lehetett már megtalálni ... -
Sakira
tag
Ha vásárolok egy témát, de ha jön majd az Oreo akkor lehet hogy arra nem lesz jó a téma? Mert akkor nem adok ki pénzt rá. Vagy a fizetős témákat fejlesztik másik rendszerre is?
-
válasz
galaxys80 #3009 üzenetére
Ezt nagyon jól leírtad,
Annyit tennék még hozzá, hogy egyre kisebb, egyre kevésbé fényerős optikák mellé egyre kisebb, tűhegynyi szenzorokat tesznek, egyre nagyobb felbontással, vagyis a pixelek felülete egyre csökken. Inkább csináljanak 5-8mpixeles szenzorokat, vastagabb kamerát/készülékházat, ne ilyen átverős, kamufelbontású, agyonzajszűrőzött megoldást... -
-
-
Gyulus76
aktív tag
válasz
galaxys80 #3009 üzenetére
Számomra telefonnál a csúcs minőség is csak a tűrhető, kevésbé vacak minőséget nyújtja. Szimplán arról beszélek, hogy a megfelelő célra a megfelelő szerszámot célszerű használni. A telefon nem fényképezőgép. Klassz, hogy adott esetben lehet vele dokumentálni, de ebben kb. ki is merül a dolog.
-
-
galaxys80
veterán
válasz
Gyulus76 #3008 üzenetére
Szerintem senki nem azt várja el, hogy egy 200.000-es fényképezőgépet kiváltson. Nem is értem az összehasonlításodat.
Az viszont nagyon is elvárható, hogy ne visszafelé fejlődjön a kamera még egy 2 évvel ezelőtti készülékhez képest is. Ma már alap szinte minden készüléknél, hogy átlag, használható képet lehessen vele lőni. -
Gyulus76
aktív tag
Nekem semmi bajom az A3 kamerájával. Lefotózni a közüzemi órák állását vagy szükséghelyzetben lőni egy képet nyáron millió lux természetes fénynél megteszi. Egyébként az összes telefon (ideértve a kétszázezres csúcskategóriát is) szart se ér fotózásra, ha a Canon EOS 80D-m képeit nézem. Szóval fotózásra szerintem fényképezőgép való, a telefonban ez csak egy éppen használható extra feature, ami persze jó, hogy benne van, de a helyén kell kezelni a dolgot. A 80D nem is felsőkategóriás objektívje kb. másfél-kétszer annyiba került, mint ez az egész telefon. Nyilván nem véletlenül. Pedig azzal nem lehet telefonálni, nincs rajta internet, még AMOLED kijelzője sincs.
-
Szajo
őstag
válasz
seniman #3006 üzenetére
Nekem nagyon régóta nem volt csúcskateg. készülékem.
Eddig mindig automata módban használtam a kamerákat csak a felületesebb beállításokat szoktam nyomkodni.
Eddig volt galaxy a5 első szeria, huawei p9 lite, j5 és most ez a kompaktsag miatt... Eddig egyik telefonnal se volt gond ha fotóztam de ezzel beltérben kültérben, nappal éjszaka mindegy 10 képből amin embereket fotózok (család, barátok közös képek stb) 4,5 kép homályos...
Tehát az arcok alig kivehetoek stb... (pedig nem mozgatom a kamerát, nem vagyok részeg közben sőt sok alkalommal már külön oda nyomok ahova fokuszalni akarok) -
Zso83
tag
Sziasztok!
Először én is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok mindenkinek. Másodszor meg nem győzöm kapkodni a fejem, hogy most jó a kamera vagy nem jó...Pedig az ünnepek után akartam beruházni egy ilyenre, de majd az MM-ben az lesz az első dolgom, hogy kipróbálom a kameráját is.
-
válasz
galaxys80 #3000 üzenetére
Pont a Samsung az, aki nagyon régóta a Nokia útját követi abban, hogy csinál egy jó telefont, és szándékosan elrontja valamivel. Kb tíz évvel ezelőtt folyton szidtam a Nokiát, hogy kinéztem tőlük egy telefont, de nem volt benne minden funkció, ami kellett volna nekem. Persze voltak fullos készülékeik, a csúcs modellek, jellemzően viszont ezeket nem tudtam / akartam megfizetni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Por- és vízálló IP-védelemmel, illetve a Galaxy S7 kicsinyített küllemével tér vissza a kompakt A3 az idei évben. Az üzemidő rendkívül meggyőző, a magas kezdőár és a visszafogott belső azonban változatlan maradt.
- Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iPhone 14 pro max 256gb Space Black 2026.03. ig Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Green, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest